Прескочи до съдържание

Turkish Airlines - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, Doctor Who каза:

Преглеждай Air Arabia от Атина и Истанбул. 

Да, трябва да се наглеждат редовно всички възможности, но и да се проверяват клиентски ревюта и инфомация за условията на полетите. 

За Air Arabia специално попаднах на лоши отзиви за мизерия в салона, теснотия, седалките лоши, никакво обслужване. Евтиното излиза по-скъпо, както се казва. И като се добави цената за път и времето за довеждащия полет от България до Атина/Истанбул/т.н. по-ниската цена губи смисъл за мен. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, Argentique каза:

Смятам да ходя във Виетнам през КЛ и Сингапур с Катар от Истанбул, ранно лято.
Да видим какво смятат Катар по въпроса. 😃
Понеже нямам отпуска и ще работя в движение, дните ще са доста, също така не гоних и точни дати и много държах да не летя директно 11 часа, понеже не бързам.

Цените февруари бяха (всички с чекиран багаж):
Сабиха-КЛ (Катар, купувани са отделни отсечки, не OJ, защото се чудех откъде искам да се върна) - 230€. Престой 2 дни.
КЛ-Ханой - АА, 40€.
Да Нанг-КЛ-Сингапур с прекачване в рамките на деня – с Malaysia Airlines, 60€.
Сингапур-Ист, с Катар-290€. 
За последната отсечка след покупката веднага излязоха по 210€ през Бахрейн с Gulf air, но Катар дълго време предлагаше минимум цена. 

BTW, Malaysia Airlines предлагаше най-добрите цени от Виетнам до Сингапур с кратък трансфер в КЛ - по-добри от АА, че даже с чекиран багаж, някаква храна и безплатен избор на място. Само до КЛ цените им бяха по-високи. 😃

Тогавашни наблюдения – цените на дългите полети от средата на юни до края на август, че и до някои дати на септември бяха доста по-високи от зимните. Може да е обичайно, нямам идея.

Варианти на Турските има - друг е въпросът дали подхождат на търсеното. И моят е съмнителен, макар да има време.

@Argentique кратко ревю за икономи на Малейжа еърлайнс. 
Онзи ден летяхме КЛ-Сидни с тях, за първи път с тази АК, икономи класа, машината А330-900. Очаквах повече. Бях чела хубави ревюта за техните полети. Останах малко разочарована.
Първо негативите. 
Полетът е 7,5 - 8 часа, нашият беше нощен, сервират късна малка закуска тип снакс и пълна закуска сутринта. Храната (почти) не се яде, малайски манджи, ориз, сосове, люто; снаксът беше пържени самоси с пълнеж леко пикантен, техните малайските; в закуската едната опция “яйца с пилешка наденичка, задушени тиквички и грах”, всичко сготвено ужасно, нищо не ставаше за ядене. Напитки: уиски, вино, безалкохолни. Вода в бутилки не дават, разливат я в малки чашки многократно. Седалките стари, поразбити механизми, оборудвани бейсик с възглавница, одеало и слушалки. Няма несесери. Препоръчаха да се възползваме от техния уай-фай по време на полета, но такъв нямаше. 

Сега позитивите.
По-широко беше с повече място за краката. Салонът беше много чист. Внимават с температурата в салона, не беше много студено както обичайно. Персоналът е усмихнат, любезни, отзивчиви, изпълняват капризи. Полетът не беше пълен, имаше много възрастни хора, които получаваха специално внимание от стюардесите. Дадоха ни указания как да попълним онзи въпросник в travel card за австралийските митници (ние знаехме предварително естествено). Като цяло обслужването е много добро и ненатрапчиво. 
Ще имаме още един полет с Малейжа и очаквам същото представяне. 

Според мен са доста добър бюджетен вариант за къси и средно дълги полети. Ако ще летиш с тях Виетнам-Сингапур е окей, полетът е кратък. Ние това го летяхме с Viet Jet, които се представиха отлично. 

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
3 hours ago, Jenbel said:

Да, трябва да се наглеждат редовно всички възможности, но и да се проверяват клиентски ревюта и инфомация за условията на полетите. 

За Air Arabia специално попаднах на лоши отзиви за мизерия в салона, теснотия, седалките лоши, никакво обслужване. Евтиното излиза по-скъпо, както се казва. И като се добави цената за път и времето за довеждащия полет от България до Атина/Истанбул/т.н. по-ниската цена губи смисъл за мен. 

Всеки има различна поносимост към ниво на комфорт, макар и всеки да обича хубавото.Моите впечатления са , че авиокомпаниите често пускат старите си машини към бедни дестинации - примерно Индия , Шри Ланка , Непал за си пазят хубавите самолети и персонала по тези полети се държи според контингента (от предимно емигранти).Описаното от теб мога да кажа и за FlyDubai.

От Европа обаче летят с по-хубави.

Опитни магеланци като Doctor Who и Chandni със сигурност ca наясно с логистиката около подобно пътуване.В някоя ФБ група или мамите обаче подобни съвети наистина са много уместни и подобни комбинации не са за средностатистическия турист.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

Всеки има различна поносимост към ниво на комфорт, макар и всеки да обича хубавото.Моите впечатления са , че авиокомпаниите често пускат старите си машини към бедни дестинации - примерно Индия , Шри Ланка , Непал за си пазят хубавите самолети и персонала по тези полети се държи според контингента (от предимно емигранти).Описаното от теб мога да кажа и за FlyDubai.

От Европа обаче летят с по-хубави.

Опитни магеланци като Doctor Who и Chandni със сигурност ca наясно с логистиката около подобно пътуване.В някоя ФБ група или мамите обаче подобни съвети наистина са много уместни и подобни комбинации не са за средностатистическия турист.

Какво за флай Дубай, че юни летя с тях за Занзибар през Дубай, ако не почнат пак с бомбите де

Публикувано:
8 minutes ago, new one said:

Какво за флай Дубай, че юни летя с тях за Занзибар през Дубай, ако не почнат пак с бомбите де

Ами вършат работа , просто не очаквай качество като на водещите компании от Залива.За Занзибар не знам , но за изброените по-горе държави са нещо като летящи автобуси за работната ръка от/до ОАЕ.

• Харесвам 4
Публикувано:

Turkish Airlines flights to Seychelles for €452! In this case, you will depart from Brussels to Mahe Island on the 17th of November. 

Brussels to Mahé for €452

Cheap-flights-Greece-Seychelles-Star-All

Подобни цени има и от Виена. (Не съм търсил OJ варианти, но който има интерес, нека провери и сподели.)

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 6 минути , zon каза:

Вие двамата с @Argentique защо толкова настоявате да ме заточите на тези Сейшели!? 😂

Има промо, живееш някъде около Брюксел, гледам, че не си заявила Сейшели като посетени. На мен ако ми изпаднат наготово от пловдивското летище, ще отида за седмица. 😜

• Харесвам 9
Публикувано:
Преди 1 час, bibi каза:

Заточите и Сейшели в едно изречение ! OMG какво доживях!😂

Наистина е жалко, че тази промоция не важи и за Света Елена 😄

• Смея се 4
Публикувано:

Само разлайвам кучетата. Миналата година промоцията е започнала на великденския понеделник , 21 Април.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 24 минути , stanimir каза:

Само разлайвам кучетата. Миналата година промоцията е започнала на великденския понеделник , 21 Април.

Промоцията започна на 20 и беше до 30, защото си купих билети още първия ден. Тази година ако има 🙏🏻, залагам на 10-13 май. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Залагам въобще да няма промоция. Те в източна посока от София нямат конкуренция, даже могат още да вдигат цените, всичко ще се продаде. Малко са тия, дето ще ходят до Истанбул или Европа с нискотарифни за прекачване, основно (някои от) пишещите тук, без малки деца и други усложнения. 🙂

• Харесвам 9
  • Шок 1
Публикувано:
4 minutes ago, sveto.slav.s said:

Промоцията започна на 20 и беше до 30, защото си купих билети още първия ден. Тази година ако има 🙏🏻, залагам на 10-13 май. 🙂

Така е , така е. Venseremos и тук пусна табличката на 20 Април.

Иначе , тя никога не е само 3-4 дни и е била във всяка възможна седмица на месец май.Априлската беше изненада.

• Харесвам 5
Публикувано:

Тази година имат промени в ръководството, утре е празник в Турция, та кой знае кога и дали ще има нещо. 

Иначе и аз чакам. :laugh: 

• Харесвам 10
Публикувано:
На 22.04.2026 г. в 19:11, Argentique каза:

Малко са тия, дето ще ходят до Истанбул или Европа с нискотарифни за прекачване, основно (някои от) пишещите тук, без малки деца и други усложнения. 🙂

Така е ама пък за тези където решат да го направят, като мой познати взеха билети до Тайланд от Истанбул за 500 евро примерно

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Ivko каза:

Така е ама пък за тези където решат да го направят, като мой познати взеха билети до Тайланд от Истанбул за 500 евро примерно

Аз не съм от София, никога не съм летяла надалеч оттам, а февруари ние (и няколко други магеланци) летяхме с Търкиш от Истанбул за КЛ за 380€, като имаше и по 360€.
Но сега ниски цени с тях няма и от Истанбул, а малко са хората, които в момента биха си купили с прекачване през Залива. Аз имам такова прекачване сравнително скоро и може би само по-доброто възпитание на някои магеланци им пречи да ми кажат в прав текст, че нямам акъл. :rolleyes:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Argentique каза:

Аз не съм от София, никога не съм летяла надалеч оттам, а февруари ние (и няколко други магеланци) летяхме с Търкиш от Истанбул за КЛ за 380€, като имаше и по 360€.
Но сега ниски цени с тях няма и от Истанбул, а малко са хората, които в момента биха си купили с прекачване през Залива. Аз имам такова прекачване сравнително скоро и може би само по-доброто възпитание на някои магеланци им пречи да ми кажат в прав текст, че нямам акъл. :rolleyes:

И аз летя през Дубай юни месец - нямам драма 😎

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , Argentique каза:

Аз явно нямам акъл, летях през Мускат преди месец и преди 2 седмици🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Публикувано:

Но и на двамата билетите са ви купени преди 28 февруари?
В момента повече хора ще се замислят дали да взимат варианти през Залива, точно затова директните са с цени в небесата.
Пък и редовият магеланец не може да се сравнява с масовите потребители. :wink:

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз съм си самоналожил карантина поне до късната есен за връзки през Залива 😄

Да е жив и здрав Си , нещата рано или късно ще си дойдат на мястото.

Публикувано:
преди 34 минути , Argentique каза:
преди 31 минути , new one каза:

И аз летя през Дубай юни месец - нямам драма 😎

Аз имам такова прекачване сравнително скоро и може би само по-доброто възпитание на някои магеланци им пречи да ми кажат в прав текст, че нямам акъл. :rolleyes:

Това е магеланската жилка - лети се , когато други не искат да го правят!

Аз съм пълен оптимист , че ще летите, ще се върнете по-живо по здраво и ще почерпите. 

(Нямам възможност в момента, но ако имах бих се възползвал от офертите на ЕТИХАД. Чудесни бяха, а това че изчезнаха и цената им се повиши, показва очакванията им, че повечето полети ще се състоят.)

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 минути , Doctor Who каза:

(Нямам възможност в момента, но ако имах бих се възползвал от офертите на ЕТИХАД. Чудесни бяха, а това че изчезнаха и цената им се повиши, показва очакванията им, че повечето полети ще се състоят.)

Който има възможност и по така е с акъла 😜, в момента има доста прилични неща през Залива от Истанбул - Етихад, Gulf Air, Кувейтските, че даже и Саудиа за КЛ през юни е ок като цена.  

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• mary_shery
    • nino
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.