домосед Публикувано: 3 август, 2013 Сподели Публикувано: 3 август, 2013 (редактирано) Да разбираме, че си минал през Хърватска Да, а и освен бирите сефтосах и две авиокомпании: easyJet и Croatia Airlines Редактирано 3 август, 2013 от домосед 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 3 август, 2013 Сподели Публикувано: 3 август, 2013 (редактирано) Редактирано 3 август, 2013 от Тони 2 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 3 август, 2013 Сподели Публикувано: 3 август, 2013 Чашите са страхотни! Със закъснение - честит вчерашен ден на бирата на всички нас 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 3 август, 2013 Сподели Публикувано: 3 август, 2013 (редактирано) Честито! И още една, последно. Редактирано 3 август, 2013 от Тони Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 6 август, 2013 Сподели Публикувано: 6 август, 2013 Наздраве и от мен с малко комшийска класика....... и чешка превъзходна 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 11 август, 2013 Сподели Публикувано: 11 август, 2013 Аз пък да отдам заслуженото на родното производство . Това го имам за върхът у нас и понякога се глезя с него - 1 Връзка към коментар
minkoff Публикувано: 16 август, 2013 Сподели Публикувано: 16 август, 2013 Здравейте, избрах за първо включване във форума тази тема, все пак кой не обича бирааа. Ето и от мен една, две бирички едната е от Тайланд , много ми хареса а и разфасовка от 600 мл ми идваха перфектно. Другата е немска от Мюнхен. 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 (редактирано) Щото от няколко дни се мотам по чехословашко, рекох и аз да щракна по някоя и друга снимка за форумната колекция, че обикновено само пия и не мисля за архивите... Ако някой има път към Прага, да ми пише, за да му дам адрес на представителната кръчма на официално най-великата бира в света за мен. Там освен индустриални количества от въпросната бира на цена от 2.40 лева за половинка, определено готвят и превъзходни чешки манджи на цена от около 10-12 лева, от които можете да изядете точно половината без да преядете фатално... Кръчмата: Бирата с най-голямо "Б". В случая халбата е "нормално нефилтровано", докато поставката рекламира "леката" версия. Много е смешно, защото леката версия всъщност 11° за разлика от "нормалната", която е 12°. Както и сервитьорът подсказа, я не се занимавайте с глупости и си поръчвайте истинска бира: Иначе, като за цвят... Една класическа марка, която за жалост вече няма нищо общо със старото качество: Оригинален "Budějovický Budvar" в местна кръчма в Братислава. Бих искал да проведа идеологически спор с американски представители на бирената промишленост на тема "Будвайзер": Също много качествена "бутикова" чешка бира, която си заслужава да бъде опитана при възможност: Редактирано 19 август, 2013 от Duke 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Това с произхода на Budweiser е една от най-големите световни несправедливости 1 Връзка към коментар
vlady Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Ето и моята китайска колекция 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Това с произхода на Budweiser е една от най-големите световни несправедливости Като се е отворила приказка, да напомня на публиката с псевдопатриотичен патос, че от няколко години Пилзенският праздрой е горда южноафриканска марка бира http://www.sab.co.za/sablimited/content/en/sab-pilsner-urquell 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Като се е отворила приказка, да напомня на публиката с псевдопатриотичен патос, че от няколко години Пилзенският праздрой е горда южноафриканска марка бира http://www.sab.co.za/sablimited/content/en/sab-pilsner-urquell Как точно се прави? Че май производството на чужди марки в друга държава е доста съмнително като цяло, чувал съм че за вносните марки в България се внасят само някакви прахчета...малко слух тип бг-мама, не съм сигурен каква е технологията като цяло на производство на чужди марки в друга държава. Не е като да внасят цистерни със сигурност или танкери Връзка към коментар
Ана Синона Публикувано: 19 август, 2013 Сподели Публикувано: 19 август, 2013 Много приятно кръчме е и Prague Beer Museum - бирите там могат да изглеждат и така. Барът в пивоварната на Старопрамен И какво може да се пробва. Тъмното не успях да го опитам - много ми дойдоха бирите. 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Горната бирария на "Velkopopovický Kozel" е на две крачки от пивоварната на "Staropramen", която ако остане време днес, мисля да посетя... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 (редактирано) Като се е отворила приказка, да напомня на публиката с псевдопатриотичен патос, че от няколко години Пилзенският праздрой е горда южноафриканска марка бира http://www.sab.co.za/sablimited/content/en/sab-pilsner-urquell Как точно се прави? Че май производството на чужди марки в друга държава е доста съмнително като цяло, чувал съм че за вносните марки в България се внасят само някакви прахчета...малко слух тип бг-мама, не съм сигурен каква е технологията като цяло на производство на чужди марки в друга държава. Не е като да внасят цистерни със сигурност или танкери Георги, струва ми се, че Домосед има нещо друго предвид. Чешката гордост "Pilsner Urquell" от няколко години е собственост на южноафриканско-английската пивоварна група "SABMiller" Редактирано 20 август, 2013 от Duke 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Георги, струва ми се, че Домосед има нещо друго предвид. Чешката гордост "Pilsner Urquell" от няколко години е собственост на южноафриканско-английската пивоварна група "SABMiller" Ясно, не съм запознат с гигантската южно африканска индустрия в областта явно, все си мислех, че чешката гордост е по-голяма Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Георги, струва ми се, че Домосед има нещо друго предвид. Чешката гордост "Pilsner Urquell" от няколко години е собственост на южноафриканско-английската пивоварна група "SABMiller" Това обяснява всичко... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Айде, последно от Прага: Мечтата на всеки пъбаджия, само ако успее да избере от огромния каталог с бири... Аз се спрях на "Klaster" 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Георги, струва ми се, че Домосед има нещо друго предвид. Чешката гордост "Pilsner Urquell" от няколко години е собственост на южноафриканско-английската пивоварна група "SABMiller" Да, за собствеността ставаше дума. Но въпросът на Георги е добър, но за съжаление не знам отговора. Pilsner Urquell се продава и пие и в Южна Африка. Пивоварната в Чехия може да е тяхна, но не си представям, че го внасят с в течно състояние с кораби оттам. Въпреки че за някои заведения мъкнат оригинално бутилирана френска или италианска минерална вода! Глобалните марки бира (примерно Heineken) как се разпространяват по цял свят? Къде ги варят? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 И на мен ми стана любопитно, попаднах на тази доста подробна статия, макар и предимно за британския пазар: http://www.thebeertutor.co.uk/foreign-2/ Общо взето всичките бири, дори чужди марки, на практика се варят в местни пивоварни, факт който производителите гледат да си спестят и признават само тихомълком. В България поне е широко известно чуждите марки в коя пивоварна се правят. Отделен е въпроса до колко Heineken-а е близо до оригиналния Heineken или може да се казва Zagorka Dutch...примерно. Много малка част от марките спазват оригиналната рецепта. За това да си пием местните бири и това е 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 За това да си пием местните бири и това е В ЕС няма местни бири. Зад всяка пивоварна стои международен концерн (независимо дали се афишира или не) и няма оригинални технологии. Да живее химическата промишленост! Като разгледах и САБМиллер, те са южноафриканци само по регистрация. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 Нещо ми се върти в главата, че Heineken имаха завод в Нигерия, но дали това още е така..не знам 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 20 август, 2013 Сподели Публикувано: 20 август, 2013 В ЕС няма местни бири. Зад всяка пивоварна стои международен концерн Пресилено обобщение без покритие! В Европа е пълно с независими частни пивоварни и пивоварнички. Които се конкурират с концерните, точно както, примерно, частните изби или частните фурни се конкурират с винарските концерни и хлебозаводи. По-нагоре в темата съм дал примери за местни бири от произволно избрани села в Бургундия. И това е във Франция, която не е първата страна, с която асоциираш думата "бира". В Германия, Англия, Белгия разнообразието е по-голямо. Ето ти един добър справочник по темата: http://www.ratebeer.com/breweries/ И още четива: http://online.wsj.com/article/SB10000872396390444184704577586870467402012.html http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/rise-of-the-microbrewery-small-but-perfectly-formed-1928605.html Ако разровиш в гугъл, разбира се, ще намериш и още ... 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2013 В ЕС няма местни бири. Зад всяка пивоварна стои международен концерн (независимо дали се афишира или не) и няма оригинални технологии. Да живее химическата промишленост! Като разгледах и САБМиллер, те са южноафриканци само по регистрация. Е, имам предвид основно местоположението на пивоварната. Загорка може да е собственост на Хайнекен, но загорката излязла от там е много повече загорка, отколкото хайнекена е хайнекен. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега