Роми Публикувано: 25 декември, 2021 Публикувано: 25 декември, 2021 То ние сме на вино предимно, все пак Бордо и Тулуза, но ето и от мен едно коледно пиво. Наздраве! 7 1
Alexander Публикувано: 26 декември, 2021 Публикувано: 26 декември, 2021 Стана ми любима от локалните 7 1
Otnesen Публикувано: 3 февруари, 2022 Публикувано: 3 февруари, 2022 Подбрал съм си едни италиански за дегустация.... И всичките са 660 мл..... 🙂 9 1
zon Публикувано: 4 февруари, 2022 Публикувано: 4 февруари, 2022 Brouwerij lanceert bier met blauwe kleur | Bizar | hln.be Пивоварна пуска бира със син цвят Крафт пивоварна от северна Франция пусна забележителна бира. Бирата с марката 'Line' е със син цвят, който идва от водорасли. HR 03-02-22, 13:49 Последна актуализация: 03-02-22, 13:57 Източник: Reuters Синята бира е резултат от сътрудничество между компания, която иска да комерсиализира водораслите като хранителна добавка, и пивоварна, която търси начин да изтъкне своята бира. „Продава се добре“, казва Себастиен Вербеке от Hoppy Urban Brew, занаятчийската пивоварна Roubaix, която прави напитката. „Има голям интерес. Хората са любопитни.” Синият оттенък идва от спирулина. Това е хранителна добавка на базата на водорасли, която се произвежда от компанията Etika Spirulina в северната част на Франция. Компонентът на спирулина, който придава синия нюанс, фикоцианин, се добавя към бирата по време на процеса на варене. Според Матилд Ванмансарт от Hoppy Urban Brew, бирата има хмелен вкус и лек с плодов привкус. Водораслите осигуряват само синия цвят. Бирата е с лек алкохолен процент. 1500 бутилки от бирата са били продадени между октомври и декември, съобщава Reuters. Според Ксавие Деланой от Etika Spirulina, производството в момента се увеличава поради голямото търсене. 1 1
домосед Публикувано: 15 февруари, 2022 Публикувано: 15 февруари, 2022 Хипстърска бозаджийница навлиза на бирения пазар! 7 2 1 1
Otnesen Публикувано: 20 март, 2022 Публикувано: 20 март, 2022 След кратка разходка из Нидерландия и Белгия да добавя малко бири..... 9 1 1
Capitan Morgan Публикувано: 6 април, 2022 Публикувано: 6 април, 2022 Перуански Мексиканска Мадридски на Сейнт Патрик Литовски 15 1
Роца Публикувано: 6 април, 2022 Публикувано: 6 април, 2022 Лелееее, бях забравила за темата (но не и за бирата 😂). Няколко по-екзотични, от тукашни (парижки) ресторанти: тайванска крафт със жасмин, японска с пипер (на преден план) и корейска с... нищо 10 1
Lirea Публикувано: 20 април, 2022 Публикувано: 20 април, 2022 Танзанийски Оказа се, че това ни е единствената снимка на "Килиманджаро" и "Серенгети". Двете бири ходиха на сафари с нас, преди да се вредят за хладилник и да умрат от студ в наша чест и за наше удоволствие 😉 17 1
домосед Публикувано: 18 май, 2022 Публикувано: 18 май, 2022 Темата за книгите гостува в темата за бирата https://www.goodreads.com/review/show/4731391378 8 1
Argentique Публикувано: 18 май, 2022 Публикувано: 18 май, 2022 Ни веднъж не са ми дали Бомонти в брандирана чаша. Затова винаги си изпивам всичко в знак на протест. (пристанището на о-в Буюкада тази събота) 8 1
Роца Публикувано: 18 май, 2022 Публикувано: 18 май, 2022 Една корейска бира, ама изпита в Париж 😀 (кога ли ще ям/пия същото в Сеул? 😉 ) 8 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега