neuromancer Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Отделно, от няколко години се научих да пътувам с много малко багаж - оптимално количество обувки и дрехи. Eто това е едно много важно (и рядко срещано) качество за една жена 2
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Eто това е едно много важно (и рядко срещано) качество за една жена Много благодаря! Приемам го като комплимент! :D
Polina Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Отделно, от няколко години се научих да пътувам с много малко багаж - оптимално количество обувки и дрехи. To това е неизбежно, особено ако пътуваш само с ръчен багаж. В последствие ти става навик и дори да тръгнеш с включен багаж в цената на билета, пак си оптимално прибран с дрехите и обувките. Да го отбележим като плюс на авиокомпаниите, които таксуват багаж 2
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 To това е неизбежно, особено ако пътуваш само с ръчен багаж. В последствие ти става навик и дори да тръгнеш с включен багаж в цената на билета, пак си оптимално прибран с дрехите и обувките. Да го отбележим като плюс на авиокомпаниите, които таксуват багаж Вече почти пет години го правя. Не знам що за тип жена си, но моето обкръжение пътува с промишлени количства, излишни тонове атрибути, които никога не се подават от куфарите. 1
Polina Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Вече почти пет години го правя. Не знам що за тип жена си, но моето обкръжение пътува с промишлени количства, излишни тонове атрибути, които никога не се подават от куфарите. Ами представи си, че ходих на море (10 дни) с раница... оттам си прави изводите "що за тип жена съм". И то от Ирландия (посред зима) до Гран Канария . Така че последните години пътувам с все по-малко багаж и по-малко. 4
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Ами представи си, че ходих на море (10 дни) с раница... оттам си прави изводите "що за тип жена съм". И то от Ирландия (посред зима) до Гран Канария . Така че последните години пътувам с все по-малко багаж и по-малко. Супер, дано повече жени се усетят навреме като нас, въпреки, че да си спестят главоболия. Въпреки това с раница със сигурност няма да тръгна, но пак ще е приличен по размери, артикул за път. Редактирано 15 май, 2013 от goldeneyeful
wilks Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Аз пътувамм с един Самсонайт, който е от плат и е с твърди бордове. Съществува минимален риск от повреда поради предходното, при подмятанията по летищата и е компактен и удобен. Отделно, от няколко години се научих да пътувам с много малко багаж - оптимално количество обувки и дрехи. Не знам, може и моите разбирания да са изкривени, но споменаването на "обувкИ", за мен автоматично изключва съчетанието "МНОГО МАЛКО багаж" :D . Ако говорим примерно за едноседмичен трип, без да е свързан с плаж, или посещение на официално събитие или бизенс среща/коктейл, смисъл да се носи допълнителен чифт обувки в багаж, липсва. 4
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Не знам, може и моите разбирания да са изкривени, но споменаването на "обувкИ", за мен автоматично изключва съчетанието "МНОГО МАЛКО багаж" :D . Ако говорим примерно за едноседмичен трип, без да е свързан с плаж, или посещение на официално събитие или бизенс среща/коктейл, смисъл да се носи допълнителен чифт обувки в багаж, липсва. Ама то и с плаж само да е свързан, пак само един чифт обувкИ ти трябва. :D И нЕкой чифт бански, някоя измислена наметка. :D Редактирано 15 май, 2013 от goldeneyeful
wilks Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Ама то и с плаж само да е свързан, пак само един чифт обувкИ ти трябва. :D И нЕкой чифт бански, някоя измислена наметка. :D Е не знам, аз досега само рускини съм виждал да ходят на плаж с обувки. И официална рокля Армани, тежък грим и нощен парфюм. ОК, май не стана ясно и ще конкретизирам. В горното мнение писах за носенето на чифт обувки в багажа (освен тези, които са на краката ти). За банския не е сигурно. Питай stenk за Барселона. 1
goldeneyeful Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Е не знам, аз досега само рускини съм виждал да ходят на плаж с обувки. И официална рокля Армани, тежък грим и нощен парфюм. ОК, май не стана ясно и ще конкретизирам. В горното мнение писах за носенето на чифт обувки в багажа (освен тези, които са на краката ти). За банския не е сигурно. Питай stenk за Барселона. Ами джапанки са тип обувки за плаж. За Арманските рокли, тежкия грим и питиетата на рускините, има фермани изписани. :D А за банския, какмо точно, може би без него?! :D В Барселона има много нуди. Имам приятел такъв и вечният спор е със или без бански. Сега stenk може би ще е втория убеждаващ ме в това мнение. Редактирано 15 май, 2013 от goldeneyeful
Hollywood Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 (редактирано) Само с раницата. Нямам време на мъкна куфаряци и да ги оставям по хотели. пс. И винаги по бански отдолу за по- бързо. Редактирано 15 май, 2013 от Hollywood 1
Polina Публикувано: 15 май, 2013 Публикувано: 15 май, 2013 Само с раницата. Нямам време на мъкна куфаряци и да ги оставям по хотели. пс. И винаги по банско отдолу за по- бързо. Айде и малко бельо да вземем все пак... 2
Зани Публикувано: 16 май, 2013 Публикувано: 16 май, 2013 И аз се научих да пътувам с малко багаж и честно казано ми харесва. Може би, ако не трябваше да го доплащам хич нямаше да ми пука и щях да си мъкна всичките глупости. Така и правех едно време, когато багажът на Уиз беше по 15 лева, Да, ама сега при положение, че понякога билетът ми струва 60 лева двупосочно ми се струва супер идиотско да дам двойно повече за багаж
cck Публикувано: 16 май, 2013 Публикувано: 16 май, 2013 Ами предимството на малкото багаж е ясно - особено за самолет, освен цената и бърз чек-ин и изобщо човек е доста по-мобилен. Обаче аз във времето се убедих, че поне за градския туризъм почти не е необходим багаж - магазините и съответните сергии са навсякъде. Та за пътуванията със самолет - на човек по малък ръчен куфар. Това е и за сега работи - дори за 20 дни. За Тайланд например, прането е няколко лева и е от днес за утре сутрин. Предлага се на всяка пряка и не е проблем. Ако пък пътувате с автомобил - тогава може би никакво значение няма точно колко багаж ще вземете. Най-сложно е семейно му с деца, особено ако пък са мънички. Тогава човек с доста други неща следва да се съобрази. Предполагам съфорумците със съответен опит биха могли по-подробно да разкажат. 2
Емилия Публикувано: 16 май, 2013 Публикувано: 16 май, 2013 Мда, да се изкажа за децата и багажа Когато дребния беше на 2г, ходихме на море на Фуертевентура - с 2 големи куфара, 1 ръчен и 2 раници. и няколко торбички накачени на дръжките на количката - благодарение на една мила женица на Барахас в 6ч сутринта, която се смили над нас и ни обясни с жестове, че не е нужно да изхвърляме бебешката храна, не било задължително да я чекираме. Тогава голям срам брах от мъжа ми - кой да види, че на Райън Ер чекирания багаж е по-малък от на Уиз... Миналата седмица ходихме до Лондон с детето - вече на 4. Тримата се събрахме в 2 ръчни куфара и една раничка. Даже имаше място на връщане за подаръците на дребния! Много бях горда!
neuromancer Публикувано: 16 май, 2013 Автор Публикувано: 16 май, 2013 Деца на 2 години - много багаж, вкл. ръчен - занимавки, детски храни... В самолетите също има, ако си поискаш (поне в Бритиш Еъруейс). Опитване на храни и бавене по секюритито (на Хийтроу секюритито е страшна работа).
goldeneyeful Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 (редактирано) Деца на 2 години - много багаж, вкл. ръчен - занимавки, детски храни... В самолетите също има, ако си поискаш (поне в Бритиш Еъруейс). Опитване на храни и бавене по секюритито (на Хийтроу секюритито е страшна работа). На летището в Прага ми разказаха играта - разглобиха количката до съставните й части, пих, ядох , абе направо гуляй........ :D Обаче, ИМАХ ЩАСТИЕТО И ЧЕСТТА, да бъда посрещната първа на самолета от целия екипаж - от пилот до старша на полета, които подариха на детето ми играчки. Няма да споменавам кои авиолинии, да не правя реклама. ПС: всички майки и деца с колички ги качват приоритетно, но просто от тази постъпка доста се смутих. Не очаквах! Чест им прави! Редактирано 17 май, 2013 от goldeneyeful 2
На път Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Ние обикновено пътуваме с 2 куфара и 1 ръчен. Пътуваме с децата в повечето случай. Дали ще чекирам 1 или 2 куфара разлика не намирам. Все ще трябва да седя на лентата и да го чакам. За радост досега багаж не ни се е губил и не ни е закъснявал. В ръчния багаж обикновенно имам дрехи за преобличане за дребните, защото съм сигурна, че поне едното дете ще се олее със сока, който непременно иска. Имам 1 комплект фулмастри, книжки за оцветяване, пластелин, ай пад и още около 1 тон глупости, че да не им е скучно та ако трябва да си напъхам и нашите дрехи в ръчния ще се застрелям. Между другото въобще не съм от жените, дето носят ютия, преса за коса и 8 чифта обувки на токчета, но пък държа да имам чисти дънки всеки ден и чиста тениска. Поне един чифт маратонки за смяна, джапанки задължително и това за всички от групата. Това, барабар с комплект топли дрехи за "всеки случай" прави точно 1 куфар от не много големите :D . Или около 15 кг багаж. Децата и мъжа пълнят втория. Остава и място за допълнителен шопинг на дрехи и/или сувенири. Предпочитам да имам само 1 ръчен и 2 куфара да получа в крайната си точка, отколкото да мисля 4 броя дребни куфари по някакви летища, а особено с прекачване не бих си го причинила ако има как да го избегна
wilks Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Няма да споменавам кои авиолинии, да не правя реклама. Аз си мислех, че една от целите на форума, освен лични впечатления от посетени места, е и реклама, отзиви за добри авиокомпании, особено ако се отнася за жестове към клиентите - без значение подаръци, ваучери, или намаления на цени. Реклама на агенциите за продаване на билети май беше нещото, което е забранено
goldeneyeful Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Аз си мислех, че една от целите на форума, освен лични впечатления от посетени места, е и реклама, отзиви за добри авиокомпании, особено ако се отнася за жестове към клиентите - без значение подаръци, ваучери, или намаления на цени. Реклама на агенциите за продаване на билети май беше нещото, което е забранено Ако е така, веднага се поправям - Чехски авиолинии! Летях за Хамбург през Прага.
Георги Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Реклама на агенциите за продаване на билети май беше нещото, което е забранено Абсолютно правилно. И не, че е забранено, просто ще ми дойде нанагорно да полицействам всеки един линк пуснат към агенция - къде свършва саморекламата и къде започва добрия съвет, виждал съм по други български форуми в какво се израждат подобни теми...за това, минавам с големия нож и ми е мирна главата За чужди сайтове и компании генерално няма проблем, защото допускам вероятността някой да се саморекламира за пренебрежително ниска.
Kyuubi Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 По тропическите страни или лятото повече от една 35 литра раница за мен е свръхбагаж Това при положение, че не се носи къмпинг оборудване, т.н. На практика багажът за три дни е същият и за три месеца.
Adinko Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Ако съм с кола не се ограничавам откъм багаж. Със самолет, рейс и т.н. преди мъкнех мнооого неща, на от полета ми с Wizz, когато ходих с 1 раничка, установих колко по-удобно е. Особено пък по-топлите месеци, когато не ти трябват якета и пуловери. Та сега вече гледам да нося само наистина необходими неща, вместо да мъкна куфари. 2
Тони Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Само с ръчен, винаги, освен презокеанските. Дори като е за 10 дни пак стига, но веднъж на връщане от Англия се наложи да се понавлечем, че се бяхме унесли с покупките. :D И последно като бяхме повече хора си бяхме взели общ куфар, за да сложим всеки по нещо. 3
Емилия Публикувано: 20 май, 2013 Публикувано: 20 май, 2013 И последно като бяхме повече хора си бяхме взели общ куфар, за да сложим всеки по нещо. И ние сме го практикували този вариант, особено ако сме напазарували "течни" неща - за връщането единия куфар се чекира и се пълни с общ багаж. Много е удобно. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега