Прескочи до съдържание

А с колко багаж пътуваме? :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

та тогава видях един начин на пълно обезвъздушаване на куфар . като отвориха багажа на един от пътниците , видях  ризите му ,една над друга ,  разстлани с цялата площ на плата , сякаш са прегърнали останалите неща вътре .

ето давам ви идея !

За феновете, или "феновете" на Ryanair тази идея отдавна е известна. ;) Даже я има онагледена и качена в Youtube

Предполагам това имаше предвид под "обезвъздушаване" на куфар - плътно разположени дрехи без кухини и празни пространства, и "прегърналите" ризи? ;) (бях срещал в някой от форумите с големи теми за Ryan линк и за по-дълга версия с бавно показване отблизо на същия начин на сгъване и поставяне на дрехи и вещи в куфар от жена)

Слабото място на показаното в клипа е, че вече има авиокомпании с далеч по-рестриктивни условия за багажа от на Ryan. В допълнение наскоро даже точно те позволиха безплатно и втори малък багаж, което вече ги прави направо либерални примерно в сравнение с AirBaltic, Wizzair, Flybe, Condor и още няколко други с 6 или 8 кг. лимит в теглото.

Другото е, че този начин е приложим само за подреждане на куфар, или раница с изцяло отварящ преден капак. За нормалните раници има други начини и на сгъване, и на подреждане.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами хайде да обсъдим и добрите идеи за подреждане на раници де. ;-)

Ако някой се сеща за подобно клипче на тема "нормални раници", моля, да сподели.

Публикувано:

wilks , онези ризи бяха разкопчани и разстлани , както се завива с платнище нещо без капак . но трябва да му се признае на човека , че е проявил въображение .

в клипчето , са сгънати и завити като сърми . добра система , изглежда така няма да се намачкат много .

иначе особено ме впечатли натъпкването на тениска в обувката - МЪЖКА  обувка при това :) !

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Е, случил си на госпожата: )

Аз съм консуматор. В ежедневието, сутрин всеки ден ме чака изгладена риза, и определена комбинация между панталон и сако. Това пет дни в седмицата с различни комбинации за пролет, лято, есен и зима.

• Харесвам 1
Публикувано:

За феновете, или "феновете" на Ryanair тази идея отдавна е известна. ;) Даже я има онагледена и качена в Youtube

Предполагам това имаше предвид под "обезвъздушаване" на куфар - плътно разположени дрехи без кухини и празни пространства, и "прегърналите" ризи? ;) (бях срещал в някой от форумите с големи теми за Ryan линк и за по-дълга версия с бавно показване отблизо на същия начин на сгъване и поставяне на дрехи и вещи в куфар от жена)

Слабото място на показаното в клипа е, че вече има авиокомпании с далеч по-рестриктивни условия за багажа от на Ryan. В допълнение наскоро даже точно те позволиха безплатно и втори малък багаж, което вече ги прави направо либерални примерно в сравнение с AirBaltic, Wizzair, Flybe, Condor и още няколко други с 6 или 8 кг. лимит в теглото.

Другото е, че този начин е приложим само за подреждане на куфар, или раница с изцяло отварящ преден капак. За нормалните раници има други начини и на сгъване, и на подреждане.

Ако не беше дълбока тайна, бих направила клипче какво се побира в една дамска чанта. В някои талантливи случаи сигурно се минават тези 6-8кг  ;)

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Ох и аз съм от онези, дето вечно влачат едни тежки куфари. :wild: И докато ги влача, все се заричам, че другия път ще редуцирам и все не става. Когато сме семейно е лесно, ама когато не сме си е зор. Напоследък се изхитрих на един друг номер - особено из Азия. Пътувам със стари дрехи, които оставям и не връщам. Така хем ми олеква багажът, хем, ако си купя нещо да има място.

Иначе, задължителните неща са ми първо - спешната помощ - по определен списък за различни случаи. И то, в ръчния багаж. През март на връщане от Париж имаше инцидент в самолета, та дадох първа помощ с моята аптека, че се оказа, в самолета нямаха нищо. Но това е друга тема.

Другото задължително е зарядното - за таблет и телефон.

Всичко останало е според дестинацията и според степента на важност. ама си обичам да си имам всичко под ръка

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Хич не е между другото ;) Ти все пак си си от България, и дето има една приказка, у дома и камъните помагат. Та и гол за 3 месеца да си беше дошъл, пак щеше да изкараш някак :)

Не така стои положението за някой, когато е на съвсем чуждо място, и разчита само на това, което е сложил в багажа си.

Иначе и аз изкарвам спокойно 2-3 седмици с измислицата на Уиз "голям ръчен", или просто казано багаж с универсалните размери за допускане на борда. Особено в топлите сезони. Но като гледам май не сме много хората, които пътуваме по този  "олекотен" начин. :)

на мен много ми е любимо това: „Когато се подготвяш за пътуване, извади всичките си дрехи и пари. След това вземи половината от дрехите и два пъти повече пари“ (Susan Heller)

Уви,още се уча

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Елате утре на летището в Копенхаген да ни гледате саира.

Моят куфар сигурно е над лимита и ще има пак да прехвъляме мръсни тениски и чорапи от единия в другия куфар,докато ги догодим.Всеки път като дойде това време се сещам,че трябва да си купя кантарче.

Публикувано: (редактирано)

Багаж ли? С всеки изминал полет става все по-малко и по-малко... Няма да забравя, когато за летен Кипър букнах и чекиран. Не заради друго - заради огромните плажни хавлии - струваше ми 40 евро! Хавлии в Кипър да искаш.... по 3 евро.  Вече предпочитам да купя на место и после да хвърля....Не само хавлии, де!

А и мразя чакането на багажа, че и все до/от някъде трябва да го довлечеш...Мултифункционални раници - стават и малки и големи :good:

Редактирано от aneta72
  • Харесвам 4
Публикувано:

При последните две пътувания даже имах място в раницата, която е даже по-малка от ограниченията на Уиз. Най-обемното нещо е фотоапаратът. Още от казармата си имам навик да не трупам мръсни дрехи. Всичко се пере, дето се вика, мога и с два ката да бъда, ако се наложи - едните на мен, другите да съхнат. 

По-голямото ми постижение, че някак си убедих родителите си, които при всяко пътуване се изнасят и багажът е винаги малко повече от багажника на колата ми, да се поберат в малък ръчен багаж за пътуването до Рим. 

• Харесвам 4
  • 9 месеца по-късно ...
Публикувано:

При последните две пътувания даже имах място в раницата, която е даже по-малка от ограниченията на Уиз. Най-обемното нещо е фотоапаратът. Още от казармата си имам навик да не трупам мръсни дрехи. Всичко се пере, дето се вика, мога и с два ката да бъда, ако се наложи - едните на мен, другите да съхнат. 

По-голямото ми постижение, че някак си убедих родителите си, които при всяко пътуване се изнасят и багажът е винаги малко повече от багажника на колата ми, да се поберат в малък ръчен багаж за пътуването до Рим. 

Оф, научете ме, моляяяяяяя, как става този номер - за месец пътуване само с ръчен багаж? Че даже и за седмица :blink:

Оф, научете ме, моляяяяяяя, как става този номер - за месец пътуване само с ръчен багаж? Че даже и за седмица :blink:

Две седмици в Бразилия с една раничка с размери най-малкото общо кратно на ръчен на Wizz, Easy и GOL ;):biggrin:

И ми остана една ризка неизползвана :unsure::biggrin:

Просто всяка вечер преди къпане - още 5-10 минутки да се изперат чифт чорапки, гащи и фланелка... и готово.  :)

И в общи линии щом е за повече от 2-3 дни, оттам-нататък дали е за 1 седмица, дали за две, или за месец - все тая. Е, стига да не се сменят сезони все пак ;)

Но на жени не смея да давам съвети за багаж, там е по-сложно ... :rolleyes:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Публикувано:

Две седмици в Бразилия с една раничка с размери най-малкото общо кратно на ръчен на Wizz, Easy и GOL ;):biggrin:

И ми остана една ризка неизползвана :unsure::biggrin:

Просто всяка вечер преди къпане - още 5-10 минутки да се изперат чифт чорапки, гащи и фланелка... и готово.  :)

И в общи линии щом е за повече от 2-3 дни, оттам-нататък дали е за 1 седмица, дали за две, или за месец - все тая. Е, стига да не се сменят сезони все пак ;)

Но на жени не смея да давам съвети за багаж, там е по-сложно ... :rolleyes:

И ние се гласим тъй, с раничките и в Бразилия; GOL стриктни ли са за 5-те кг. ръчен багаж или не? Добре, че дават по едно яке отделно, че иначе трудно ще се оправим...

И ние се гласим тъй, с раничките и в Бразилия; GOL стриктни ли са за 5-те кг. ръчен багаж или не?

Ами за четири вътрешни полета никъде нямахме проблем, а раничките ни определено бяха повече от 5кг., сигурно 7-8кг. поне. Само на един от полетите служителите на наземния оператор минаха на оглед покрай опашката за бординг, но носеха само стойката за измерване на размери, не видях кантар за измерване на тегло.

Освен това навсякъде си носехме допълнително една голяма хартиена чанта от магазин, в която си държахме якетата и никой никъде не направи забележка.

За течноститe също вече стана дума по бразилските теми, че няма проблем да се минава с бутилка минерална вода.

А GOL дават безплатно минерална вода на борда, останалото се заплаща,  ето менюто.

post-139-0-46349300-1427041609_thumb.jpg

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Добре де, ами обувки? През цялото време само  с едни ли? Аз, както и да го смятам, все поне 2 чифта+джапанки, ако се прирмиря, че ще има цветови разлики :blink:

• Харесвам 2

По-малко от 15 кг. не ме оправят , като чорапите на практика са за еднократна употреба , тениска за смяна най-много за 2 дни ,един панталон както и чифтове боксерки + плувки, свободни дрехи за вечерта , че мразя да се въргалям с дрехите които съм бил цял ден.

Като сложа двете зарядни за телефоните , фотоапарат , чадър който ми свърши чудесна работа , хавлия , чехли , резервациите + пътеводител и ей го на куфара почти пълен При зимните пътувания към екзотични дестинации нося и яке заради прекачванията из Европа..

В хотел може и да изпера някоя тениска или бельо , но на друго място не мога да се простирам. Иначе пера , гладя , готвя и чистя без проблеми ;) На връщане изхвърлям чадъра , чехлите , останалата козметика , но мястото е заето вече от подаръците :)

При всяко далечно пътуване на даден етап давам дрехите на химическо и се прибирам изряден като германец !

В Рио ми струваше най-много 35 реала за две перални...

Редактирано от stenk
Публикувано:

Добре де, ами обувки? През цялото време само  с едни ли? Аз, както и да го смятам, все поне 2 чифта+джапанки, ако се прирмиря, че ще има цветови разлики :blink:

в случая - аз бях с едни маратонки, едни еспадрилки и едни джапанки. Еспадрилите и джапанките ми заемат точно 5см. височина на дъното на раницата. ;)

Еспадрилите май почти не ги обух :)

Публикувано:

По-малко от 15 кг. не ме оправят , като чорапите на практика са за еднократна употреба , тениска за смяна най-много за 2 дни ,един панталон както и чифтове боксерки + плувки, свободни дрехи за вечерта , че мразя да се въргалям с дрехите които съм бил цял ден.

Като сложа двете зарядни за телефоните , фотоапарат , чадър който ми свърши чудесна работа , хавлия , чехли , резервациите + пътеводител и ей го на куфара почти пълен

Всичко това го събирам в раницата, без хавлия, и не знам колко тениски имаш предвид, аз взимам 3 или 4. Взимам си една миникърпа за лице, за къпане ползвам хотелската кърпа, ако съм някъде, където не са включени кърпи, си купувам на място.

Публикувано:

Ами тоя път тениските бяха 12 +2 с дълъг ръкав заради Барселона и Брюксел и вярно без тях трудно щях да оцелея.Якето също в куфара от кацането в БА до пристигането в Европа.

Хавлията е за всеки случай , сега послужи за плажовете в Рио и я изхвърлих , защото после си купих на място.

Публикувано:

И аз съм като теб - едни сигурни обувки и още едни за всеки случай. Не толкова за унисон с дрехите, колкото, ако едните обувки ми направят неудобство поради някаква причина, да мога да сменям. И двата чифта винаги са проверени на ходене, но винаги при пътуванията все някоя много сигурна обувка прави проблем - дали защото краката ми са се надули прекалено, дали защото топлината ми въздейства зле, дали защото паважът създава неудобство. Джапанки задължително. А сега за първи път ще се наложи и да взема обувки на ток, ако ще ходя на милонги. Няма да се излагаме като чужденци я :lol: .

В Европа съм пътувал както описваш , но за далеч обичам да ми е под ръка всичко за което се сетя :)

Шампоани , сапуни и аз купувам на място.

Нося си антиперспирант и пяна за бръснене , щото харесвам една конкретно ,аха и разтвор за контактни лещи -само той е 300 мл. ,но за 26 дни не е много.

Втори чифт обувки също не нося , случвало се е да си купувам на място ако се налага.

Редактирано от stenk
Публикувано:

Хавлията е за всеки случай , сега послужи за плажовете в Рио и я изхвърлих , защото после си купих на място.

Хавлиите по принцип заемат доста място. Не знам дали знаеш за кърпите от спорните магазини. Малко материята прилича на гюдерия, но почти не заемат място. Виждала съм такива и от микрофибър. Винаги могат да послужат за постелка или завивка, ако хотелът/хостела се окажат различни от очакваното.

Публикувано:

Знам ги , но аз не нося от най-плътните , та мястото не е чак толкова много.

В Бразилия са много популярни тия дето служат за плажна хавлия и парео и може да ги събереш почти в дланта си. Взимаш това и почти нищо не ти трябва за плажа :)

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.