Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Madonna каза:

А промените поради каква причина са били? И каква  категория беше билета? Когато купувах билетите до Тайланд разликата между билетите от Букинг или Mytrip и АК беше 100 лв, в нашия случай х 5 , но не посмях да купя през превозвач.  Гледам обаче , че често купувате с различни врътки 🙂 кога се препоръчва да се купи и кога не? Какви са подводните камъни? През посредник би се ползвал и кешбек.

Различни отговори ще получиш. Ако хванеш Георги Матеев, той сигурно само така купува. Аз съм го правил общо 2-3 пъти да видя как става 😀

Всъщност излъгах, още 3-4 пъти съм купувал билети на България еър през Оподо, защото просто иначе не ми минаваше плащането (без да гоня отстъпки).

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Купувам само когато съм сам (и пак не винаги) , защото рано или късно човек стъпва на мина с агенциите.Когато не носиш отговорност за друг е много по-лесно и си много по-мобилен в търсене на решения за изход от ситуация.

Напълно съгласна съм за отговорността.  Какви може да са мините с агенции? 

На мен ми се е случвало веднъж да отменят полет поради лошо време (на връщане от Индия с @krasen_denev) , тогава бяхме с ТА и те ни настаниха в хотел и ни натовариха на друг полет (мен даже до Варна) на другия ден. Даже не искам да си представям какво би било, ако отменят полет и имаме прекачване. Какво се прави в такава ситуация? 

Публикувано:

Прочети назад по ковида какво ставаше.

Отменят полет, пишеш и не отговарят, не връщат пари, нищо. Примерно.

То не е задължително да е агенция,  за да са кофти, сега се разправям за загубен багаж с ЛОТ и въобще се правят на ударени, писаха че не е намерен и после нищо то мина месец. А даже имам застраховка, а те от застрахователната искат авиокомпанията да поеме отговорност, каква отговорност, те на един мейл не отговарят...

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 6 часа, Дани Магелани каза:

Опитът ти отнася ли се за самолетни билети? Защото аз брах ядове с Букинг за отменен полет. Писала съм в темата.

@Дани Магелани, какъв беше проблемът/ реши ли се? 

За София - Варна има ли работеща схема в момента?

Публикувано:

Има всякакви частни случаи, зависи от условията на закупения билет за съответната авиокомпания, дали промяната е вследствие на извънредни обстоятелства и т.н. Но като цяло покупка директно през авиокомпанията е по-сигурна спрямо посредник… изключенията са големи играчи като Trip.com, Expedia, Booking и още няколко американски - това е от моя опит. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 41 минути , Madonna каза:

Напълно съгласна съм за отговорността.  Какви може да са мините с агенции? 

На мен ми се е случвало веднъж да отменят полет поради лошо време (на връщане от Индия с @krasen_denev) , тогава бяхме с ТА и те ни настаниха в хотел и ни натовариха на друг полет (мен даже до Варна) на другия ден. Даже не искам да си представям какво би било, ако отменят полет и имаме прекачване. Какво се прави в такава ситуация? 

Основното е, че имаме допълнителен слой, ти се разправяш с посредника, той с авиокомпанията, ако трябва да се връщат пари ак дава на посредника, той на теб, тоест има едно звено повече, което да се обърка 🙂

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, mamaivy каза:

@Дани Магелани, какъв беше проблемът/ реши ли се? 

За София - Варна има ли работеща схема в момента?

Описала съм всичко в темата за Букинг. Първият ми полет от СФ до ЛА на Американ еърланйз премахнат, вторият на фиджийските линии до Нади си стои. АА предложиха само да ми продадат друг полет, защото билетът не е издаден от тях. Букинг нямат изобщо информация. Аз им казвам, те не правят нищо. Размърдаха се три дни преди полета, след скандал от страна на човек с перфектен английски, като минахме през няколко агенти на Букинг, които изобщо не разбираха проблема, камо ли да го решат. Съпорт на бг за самолетни билети няма.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Аз изгорях така с едни билети на Air Baltic през Lastminute. Взех ги с отстъпка на промоцията миналата година (примерно 65 евро отиване и връщане вместо 89). Махнаха четвъртък полетите и останаха сряда и събота. Получих мейл от Lastminute, че трябва до 48 часа да им отговоря дали искам рифънд (получих само за единия човек, бяха на отделни резервации). Пуснах за единия, но за другия не получих мейл. Минали 48 часа и те потвърдили промените. Вдигнах им скандал как потвърждават от мое име, това с авиокомпания не се случва, с  Търкиш съм стоял така до една седмица преди полета и можех да си направя промяна, с Луфтханза същото. Не ги интересува, да съм бил отговорил, ходи обяснявай, че нямаш мейл и че са приели неправомерно промените. 

Моята препоръка е билети да се купуват през тия сайтове само, когато отстъпката е брутално добра, билетите за са някой лоу кост или европейски полет, който може да се “преживее” или ако има грешка и примерно билета се продава за 150 евро вместо 400-500. Аз вече не рискувам с тях въобще почти за никакви полети - примерно бих купил БГЕР или Ер Сърбия през тях, но дори тогава трябва да търся много добра отстъпка. Не бих си рискувал дълъг полет или Раян и Уиз, защото те постоянно правят промени и после е голяма мъка да си връщаш парите. 

Други примери - пак за Ер Балтик, но този път купени през Gotogate - там също важи това, че махнаха четвъртък и остана само сряда. Още нямам уведомление от тях, а го получих от самата авиокомпания. Ако искам да връщам парите, трябва да е ваучер, който те ще изпратят на Gotogate - чакай от умрял писмо. Писах им на чата, чаках 40 минути и никой не отговори. и сега ще приема промените директно през Ер Балтик, но не всяка авиокомпания би ти позволила - повечето веднага те отсвирват, ако билетът е през агенция. 

И още един случай - купих билети на Пегасус. Като си вкарам едната резервация в приложението на авиокомпанията, работи. Втората обаче казва, че иска верификация с еднократен код, който ще изпратят на мейла, с който е направена резервацията, който е някакъв измислен на Lastminute. Нали се сещате, че този код изтича след 5 минути, ти нямаш достъп до този мейл, не можеш да го смениш от сайта им и така си в лимбо. Добре, че Пегасус позволяват безплатен чекин на летището, иначе ако беше Уиз или Раян ще си платиш като поп.  

Та, така с тях. Може би бих рискувал основно с Trip, защото дават безплатна канселация към билети, които нямат право (срещу такса, като Уиз флекс) + съпортът им е много добър. Но пак - само, ако отстъпката е много добра. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Добре казано !

Могат да възникнат най-различни казуси , няма как да се обобщи.Аз поне не бих рискувал, ако пътувам с деца.Ако е само с половинката ... иди-дойди , евентуално един развод сигурно се преживява.

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 11 часа, neuromancer каза:

Основното е, че имаме допълнителен слой, ти се разправяш с посредника, той с авиокомпанията, ако трябва да се връщат пари ак дава на посредника, той на теб, тоест има едно звено повече, което да се обърка 🙂

Да, това ми е ясно - по - скоро колко е пропусклив този междинен слой 🙂 нямах идея, че са толкова тромави и некооперативни. 

преди 52 минути , Loverboy каза:

Моята препоръка е билети да се купуват през тия сайтове само, когато отстъпката е брутално добра, билетите за са някой лоу кост или европейски полет, който може да се “преживее” или ако има грешка и примерно билета се продава за 150 евро вместо 400-500. Аз вече не рискувам с тях въобще почти за никакви полети - примерно бих купил БГЕР или Ер Сърбия през тях, но дори тогава трябва да търся много добра отстъпка. Не бих си рискувал дълъг полет или Раян и Уиз, защото те постоянно правят промени и после е голяма мъка да си връщаш парите. 

Та, така с тях. Може би бих рискувал основно с Trip, защото дават безплатна канселация към билети, които нямат право (срещу такса, като Уиз флекс) + съпортът им е много добър. Но пак - само, ако отстъпката е много добра. 

О, това ми е напълно достатъчно за да не отворя повече да чета тази тема 🙂 благодаря ти! Наистина!  Нямам нужда от този стрес.  Още повече 4ма мъже да ми дуднат, ако нещо се обърка.  Благодаря ти, че го описа така подробно!

Ако все пак се изкуша Trip.com, Expedia, Booking? Ама надали.

Публикувано:
преди 14 минути , Madonna каза:

Да, това ми е ясно - по - скоро колко е пропусклив този междинен слой 🙂 нямах идея, че са толкова тромави и некооперативни. 

О, това ми е напълно достатъчно за да не отворя повече да чета тази тема 🙂 благодаря ти! Наистина!  Нямам нужда от този стрес.  Още повече 4ма мъже да ми дуднат, ако нещо се обърка.  Благодаря ти, че го описа така подробно!

Ако все пак се изкуша Trip.com, Expedia, Booking? Ама надали.

Трип съм купувал ласт минът полети на Катар до Банкок, които бяха примерно 750 евро през трип и 960 през сайта на авиокомпанията и нямаше никакви проблеми. Но полетът беше след месец и реално промени не се очакваха. Имам и много случаи, в които съм летял безпроблемно - летял съм за 1 евро с Търкиш през Джеткостовете, с ИТА за 6 евро, с Раян за 0 имах 4-5 полета през едриймс, но всичко това са били грешки и са били полети, за които ми е било все тая дали ще се осъществят. 

Иначе Трип и Експедия се водят от най-големите и би трябвало съпортът да е добър. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имам полет с Ryanair, закупен преди време през Оподо, който добавих в акаунта си без да иска верификация. Полетът наближава и Оподо започва да ме залива с мейли за чекиране. Да им давам ли данни да ме чекират когато отвори чекин-а или да се опитам да се чекирам сама през приложението? Или да очаквам, въпреки че не съм им дала данни, те да ме чекират и да ми лъсне бордна карта в акаунта.

Георги Матеев
Публикувано:

@Madonna ако искаш отстъпка и никакви усложнения - купувай смело от трип.ком.

На практика съпортът им е по-бърз и адекватен от този на 90% от авиокомпаниите и като цяло е най-добър и без еквивалент в целия бранш. Системата им е синхронизирана с всичко възможно и показва всякакви промени и каквото се сетиш в реално време. Решавали са ми много "нерешими" (според авиокомпаниите) проблеми и последната година ги ползвам често точно по тази причина.

Останалите посредници не ги препоръчвам в твоя случай.

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
Публикувано:

Аз също до такава степен съм доволен от Trip.com, че при еднаква цена между авиокомпанията и тях - бих предпочел да си взема билетите от Trip.

Наскоро ме информираха за промяна на един от полетите ми… с 5 МИНУТИ! Имах и опция да ребукна на друг полет или да канселирам. От авиокомпанията, естествено не изпратиха нищо по повод “промяната”.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

@Madonna ако искаш отстъпка и никакви усложнения - купувай смело от трип.ком.

На практика съпортът им е по-бърз и адекватен от този на 90% от авиокомпаниите и като цяло е най-добър и без еквивалент в целия бранш. Системата им е синхронизирана с всичко възможно и показва всякакви промени и каквото се сетиш в реално време. Решавали са ми много "нерешими" (според авиокомпаниите) проблеми и последната година ги ползвам често точно по тази причина.

Останалите посредници не ги препоръчвам в твоя случай.

Благодаря за отговорите ! За следващото пътуване ще резервирам с тях! 

• Харесвам 1
Публикувано:
53 minutes ago, stanimir said:

Благодаря , имам те за експерт по нискотарифните.Изби ми окончателно всякаква мисъл да купувам Wizz през посредници.Все пак ще отида до ДСК да извадя безумната карта.

Последните месеци купих доста билети за Уиз през австралийския eDreams, въпреки че имам безумната карта 😀

За някои дестинации eDreams Prime дава много добри отстъпки дори и на най-евтините билети, които не се намаляват с членството. 

След като се купи билет, eDreams изпращат потвърждение на мейла, в което има и код на резервацията в Уиз. Влизам си в профила в сайта на Уиз, давам намиране на резервация и по кода и фамилното име намирам резервацията. После си я запомням в профила и мога да правя всичко по нея. Добавянето става само на компютър - през приложението на Уиз я намира, но не я запазва.

Имам приорити пас на Уиз, които си активирам, след като добавя резервацията и ми добавя приорити и голям ръчен багаж. При един от билетите на име в резервацията излизаше име + презиме и не можех да активирам паса, защото имената не отговаряли. Звъннах на телефона на Уиз, обясних, че резервацията не е правена от мен и съм видяла грешката, когато съм си я добавила в профила. Направиха корекция на името и си активирах паса.

Така че при резервации през eDreams няма проблем да си управляваш сам резервацията. Вече за връщане на пари при отмяна не мога да кажа - за щастие не ми се е налагало до момента.

• Харесвам 14
Публикувано:

За връщане на пари от посредник от семейството на edreams и оподо си е мъка. Но може да пишеш на Уиз, да си посипеш главата с пепел, че не си резервираш директно през тях и да ги помолиш да върнат сумата под формата на кредит в профила, като обещаеш, че никога вече няма да правиш така. 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 10 часа, Argentique каза:

За промяна от мен в профила и дума не можеше да става. В оподо.

преди 10 часа, stanimir каза:

Благодаря , имам те за експерт по нискотарифните.Изби ми окончателно всякаква мисъл да купувам Wizz през посредници.Все пак ще отида до ДСК да извадя безумната карта.

Искам да разясня нещо доста важно, което май не е съвсем очевидно и коментирано, и също така да откажа @stanimir от напълно безсмислената карта.

Когато купуваш Уиз билет през Едриймс/Оподо посредникът генерира нов Уиз акаунт за всяка отделна покупка. Логинът и паролата за акаунта, свързани с резервацията, са вътре в потвърждението, но са заровени в едно подменю и не се виждат от пръв поглед. По този начин посредникът автоматично дава достъп до акаунта, което на практика означава пълен контрол над резервацията без нужда от контакт със съпорт.

При промяна може сами да потвърдите новия график или да правите промени, след като се логнете в съответния Уиз акаунт (а не като закачите резервацията си към вашия акаунт). А ако решите да отмените - взимате моментално кредит, който разбира се е с 10-20 евро повече от реално платеното (колкото е бил дискаунта) и после имате 1 година да си го похарчите за друг билет. Няма никакъв смисъл от искане за връщане на сумата по карта - хем ще изгубите дискаунта хем е излишна разправия с посредника.

• Харесвам 32
  • Шок 1
  • Благодаря 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

Влизаш в резервацията и цъкаш Trip details:

Screenshot_20260201_150955_eDreams.jpg

После See more в кафявото каре:

Screenshot_20260201_151008_eDreams.jpg

И получаваш логин имейл / парола за Уиз акаунта, чрез който директно да си управляваш резервацията:

Screenshot_20260201_151017_eDreams.jpg

Честито, току-що отпадна нуждата от Уиз кредитна карта. Отстъпките през Едриймс/Оподо са доста по-големи, отколкото с Дискаунт клуб, и обезсмислят клуба и трупането на точки чрез картата. Например, сутринта купих 20 евров билет (неподлежащ на намаление с клуб) за €4.80, та всеки може да си направи сметка.

П.С. Абсолютно същото е за билети на Ryanair - дават ти логин инфо за новогенериран Ryan акаунт и освен ако не минеш през верификация си управляваш сам билета през този акаунт.

• Харесвам 26
  • Благодаря 9
  • Браво 7
Публикувано:

а през eDreams/Opodo може ли да се купува повече от един билет на резервация, и пак да са с отстъпка? или се прави човек по човек с отделни резервации и акаунти? сигурно е коментирано доста, но наистина не съм запомнила

Публикувано:

Зависи какъв Prime абонамент избереш. Този с до 4 човека е по-скъп. В този ред на мисли, през коя версия към момента Prime  е най- изгоден? 

Важно уточнение е, че добрите отстъпки особено за нискотарифните в edreams и opodo имат периодичен характер и трябва да дебнеш в коя версия и дали ги има въобще. Около Prime days, които са два пъти годишно май, понякога избухват, ама понякога нищо особено. Сега започват на 3 февруари, т.е. още утре ще се появят ексклузивно в аппа. А в момента в темата за rumbo/edreams и т.н. е споделена схема, която смъква не лошо за хора без WDC и без да се налага обвързване с абонаменти. Май е добре да прехвърлим дискусията там.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 минути , antea каза:

а през eDreams/Opodo може ли да се купува повече от един билет на резервация, и пак да са с отстъпка? или се прави човек по човек с отделни резервации и акаунти? сигурно е коментирано доста, но наистина не съм запомнила

Може, но трябва 1 по 1 билет на отделни резервации за да има най-голямата отстъпка. Иначе може от 1 акаунт, но все пак зависи какъв абонамент си пуснала.

преди 16 минути , iMari каза:

през коя версия към момента Prime  е най- изгоден? 

Преди беше през Австралия и Румъния. В момента не знам, не съм гледал скоро.

Иначе съм в шок. Сега взех за €8.74 билет TIA-PEG, който иначе струваше 2490 ALL (€25.77). Дотук стандартно, но гледайки разбивката на цената от Уиз мейла с изненада констатирах, че Едриймс незнайно защо са купили и активирали Дискаунт Клуб към този билет за още 6100 ALL - т.е. току-що ми подариха едногодишно ДК членство, тъй като имам пълен достъп до новогенерирания акаунт и само трябва да сменя името. Не, че ми трябва, но е приятен бонус по принцип 🙂

• Харесвам 13
  • Браво 4
Публикувано:
преди 23 минути , Георги Матеев каза:

само трябва да сменя името

Възможно ли е да се сменя името, свързано с Discount Club-a изобщо?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kads
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.