Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой може ли да ми подскаже защо изобщо не ми излизат полетите на уиз като търся в eDreams/Opodo? Явно има някакъв филтър, който не мога да намеря...

Публикувано:
преди 32 минути , jorrro каза:

Възможно ли е да се сменя името, свързано с Discount Club-a изобщо?

Визуално поне го смених от настройките, атуализирах име, адрес и тн, но тъй като засега няма да ползвам членството не мога да знам със сигурност дали ще мине покупка/плащане по дискаунт цена без да даде грешка.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 41 минути , bobbyfm каза:

Някой може ли да ми подскаже защо изобщо не ми излизат полетите на уиз като търся в eDreams/Opodo? Явно има някакъв филтър, който не мога да намеря...

Това е друга особеност - не винаги излизат полетите им, както и тези на Раян. Или излизат само някои. Смени версията. В турската в момента ми дава някои от тях с неголяма отстъпка. В австралийската е по- добре положението.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

накратко схващам, че все пак wizz картата не е съвсем безумна, в случаите когато най-често се купува повече от един билет (до 4) в момент, в който искаме или ни трябва; вариантът през eDreams е удачен ако така или иначе имаме абонамент там, и улучим момент, в който полетите са налични или имат някакви отстъпки :smile:

Откакто ползвам платен Прайм - от май 2024 - полетите и отстъпките конкретно за Уиз са постоянно налични (за разлика от тези на Раян), даже последните месеци станаха още по-големи. Или поне аз не съм уцелвал момент да ги няма. На билет, да кажем над €50, редовната отстъпка е средно €18-20. Единствено понякога някои конкретни маршрути въобще не се появяват в Едриймс, но това е по-скоро бъг и се случва много рядко.

Според мен Уиз картата в голяма степен се обезсмисля защото с нея (заради точките) трябва да се купуват билети на пълна цена директно от сайта на Уиз. Ако гледаме за 4 билета, през Прайм ще се купят същите 4 билета с около €60-€80 по-евтино. В посока. Хич не е малка разлика.

С картата излиза, че трябва да въртиш много по-голям оборот само и само да генерираш много повече точки за да покриеш липсата на отстъпка. Т.е. да ги изгубиш. А ако стъпиш накриво и платиш с картата не в евро - всичко отива в кофата заради бруталното превалутиране на ДСК.

Въобще да не говорим, че при съвсем малко повече летене натрупаните отстъпки от билети (и то не само от Уиз, тъй като Прайм работи за почти всичко, за някои билети дава и по €50-€60 надолу) бързо ще надминат сумарно целия годишен кешбек на Уиз картата. Който дори не е пари, а само точки.

Едриймс има още един огромен плюс. Всеки месец подаряват на Прайм членовете много кодове за допълнително намаление. Януари например имаха €80 дискаунт за катарски полети и билет, реално струващ €340 на катарския сайт, го взех за €225 (веднъж Прайм даде стандартен дискаунт €35 и после с кода свали още €80).

Според мен чисто математически на годишна база е по-логично и изгодно да се премахне Уиз картата от уравнението, да се ползва изцяло Прайм за всякакви билети, а целия кешов оборот да минава през някоя карта (примерно ПИБ-ска) с 1% кешбек в реални пари.

• Харесвам 9
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

накратко схващам, че все пак wizz картата не е съвсем безумна, в случаите когато най-често се купува повече от един билет (до 4) в момент, в който искаме или ни трябва; вариантът през eDreams е удачен ако така или иначе имаме абонамент там, и улучим момент, в който полетите са налични или имат някакви отстъпки :smile:

Ами въпрос на сметки и индивидуално потребление е. Да активираш Prime само заради Уиз не мисля, че си струва. Но все пак абонамента дава понякога много хубави отстъпки за стандартни АК, както и за хотелско настаняване. Наистина доста може да се спести с него за година при активно пътуване. Активиран веднъж може да се ползва във всички версии. Благодаря на Матеев за разясненията относно нововъведенията при управление на резервацията при нискотарифните, наистина промяна в хубава посока. Но поискаш ли да ти върнат реални пари при отменен или променен полет, а не кредит( въпреки примамливата сума) става мъка. Освен ако и там няма положителна промяна.

На този етап не мисля да се отказвам от Уиз картата, ако не променят условията. Все пак освен WDC имаш възможност и за известен брой безплатни билети. С минаването към еврото пък отпадна такса превалутиране към страните в еврозоната и си стана една удобна за ползване карта в Европа.

Но хвърлете едно око на Prime days утре в аппа. 🙂

П.п. като каза кодове - edreams имаха по едно време реферална програма покани приятел. Даваха код за 60 евро при резервация на полети + хотел за мин. 180 или 200 евро и така се избиваше лесно цената на prime само с една резервация. Излизаха изгодни предложения, но със стандартни АК. Не знам дали още я има. 

@antea, ако не си ползвала досега prime може да го активираш безплатно за 15 дни пробен период и после да го откажеш. Направиха отказването доста тромаво - с обаждане по телефона мисля, но пак е опция да накупиш билети с отстъпка.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 38 минути , iMari каза:

П.п. като каза кодове - edreams имаха по едно време реферална програма покани приятел. Даваха код за 60 евро при резервация на полети + хотел за мин. 180 или 200 евро и така се избиваше лесно цената на prime само с една резервация. Излизаха изгодни предложения, но със стандартни АК. Не знам дали още я има. 

Ами има я още. Виждам това в канадската версия. И даже са променили условията. Може да си ги харчиш за каквото ти трекне в рамките на 15дни.

How will I receive my rewards?

As soon as your Referred becomes a paid member, we will immediately send you an email with your travel credits (worth 60 $) and you will also see it in your MyPrime area in your Prime wallet.

Your travel credits will expire in 15 days unless they are not used. You can use them for any booking worth more than 60 $ and as long as you are a Prime member.

https://help.ca.edreams.com/hc/en-ca/articles/24576113221522-What-is-Prime-Referral#h_01JK8TJJF9EWEKZY46NN2411A4

@Георги Матеев, усещаш ли как всеки момент ще те направя отново кредитен милионер? 😂 Моля те да погледнеш в турската и в британската версии дали ти дават възможност да каниш приятели. А бе направо пращай покани на лични. 😋

• Харесвам 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Без да имаш платен прайм за момента визуализират ли се възможните отстъпки на дадени билети, за да те изкушават да си вземеш прайм?

Нещо не мога да се ориентирам кой сайт точно и коя версия да отворя, за да стана ловец на отстъпки 😄

edreams ли, opodo ли...

А може би дори се налага да търсиш във всяка една версия докато попаднеш на конкретна отстъпка, ако правилно разбирам...

Например новите заредени дестинации на УИЗ въобще не ми излизат в търсене с edreams.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 22 минути , lio каза:

Без да имаш платен прайм за момента визуализират ли се възможните отстъпки на дадени билети, за да те изкушават да си вземеш прайм?

Нещо не мога да се ориентирам кой сайт точно и коя версия да отворя, за да стана ловец на отстъпки 😄

edreams ли, opodo ли...

А може би дори се налага да търсиш във всяка една версия докато попаднеш на конкретна отстъпка, ако правилно разбирам...

Например новите заредени дестинации на УИЗ въобще не ми излизат в търсене с edreams.

И аз за 2 от тях търсих за различни дати и изобщо не излизат. Което е странно, защото излизат на всички други търсачки, с които пробвах. 

Публикувано:

Платеното Прайм членство дава още една чудесна опция, която май няма еквивалент и нямам спомен да сме разисквали подробно тук.

PRICE FREEZE

Тази функция позволява замразяването на цена на самолетен билет за 3 или понякога дори 7 дни (според настроението на сървъра, но най-често за 3 дни). Замразяването струва €1 / £1 / $1 / A$1 според езиковата версия и после имате до 72 часа за да купите билета, като предплатеното се приспада, т.е. самата услуга не струва нищо. Ако междувременно полетът поевтинее - плащате по-ниската цена, но ако поскъпне Едриймс покрива разлика до €50 / A$75 (или еквивалент в $ / £). Например, ако още не сте сигурни че ще летите, замразявате избран полет за €40 и след 3 дни дори той вече да е €90 пак ще го купите за €40 (ако е станал €100 ще го купите за €50). Това само по себе си отваря много възможности, но открих още една хитра врътка, която вече няколко пъти ми спести допълнително доста прилични суми.

Сами знаете колко често в системата на дадена авиокомпания има останал само 1 билет на по-ниска цена, но ако искате да купите примерно 4 билета накуп ще вземете всичките на по-високата тарифа (следващата заложена стъпка). Е, чрез Price Freeze замразявате 4 билета 1 по 1 на ниската цена, при това с включен Прайм дискаунт, и после всичките си ги взимате на замразената цена - независимо, че още след първия издаден билет авиокомпанията вече ще продава останалите 3 билета по-скъпо.

• Харесвам 28
  • Благодаря 7
  • Браво 7
  • Смея се 1
Публикувано:
На 1.02.2026 г. в 11:36, Георги Матеев каза:

Може, но трябва 1 по 1 билет на отделни резервации за да има най-голямата отстъпка. Иначе може от 1 акаунт, но все пак зависи какъв абонамент си пуснала.

т.е. трябва ни Prime plus, за да можем да купуваме за други хора билети при покупка един по един билет?

• Харесвам 3
Публикувано:

Да си прехвърля питането:

Здравейте, обмислям закупуването на Prime, само не можах да разбера, ако купя групово членство мога ли да купя билет за друг човек без да взимам за себе си или трябва да присъствам в резервацията, както при Уиз?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , mentina каза:

Да си прехвърля питането:

Здравейте, обмислям закупуването на Prime, само не можах да разбера, ако купя групово членство мога ли да купя билет за друг човек без да взимам за себе си или трябва да присъствам в резервацията, както при Уиз?

Да, можеш. Прайм няма изискване титулярът да присъства в резервацията.

На 1.02.2026 г. в 21:42, lio каза:

edreams ли, opodo ли...

Да, визуализират се. Гледай основно холандския, австралийския и немския Едриймс, отворени в инкогнито прозорец. А системата им неясно защо кешира доста бавно нови полети, та обикновено новите дестинации се появяват за продажба около седмица след пускането им от Уиз.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, търся билет от Манила до Лондон на 22/03/26, предимно сутрешните полети и пристигане в Лондон в рамките на същия ден. Проверявах полета в 6:20 в астралийската, немската, нидерландската версия с едриймс прайм, но цените са с около £50-£60 по-скъпи отколкото в skyscanner net препращане към официалната страница на AirChina за £285. Някой може ли да ми даде идея как мога да смъкна цената?

Публикувано:
На 3.02.2026 г. в 14:05, Георги Матеев каза:

Да, можеш. Прайм няма изискване титулярът да присъства в резервацията.

Да, визуализират се. Гледай основно холандския, австралийския и немския Едриймс, отворени в инкогнито прозорец. А системата им неясно защо кешира доста бавно нови полети, та обикновено новите дестинации се появяват за продажба около седмица след пускането им от Уиз.

Извинявам се, че питам може би глупости, но четох, четох и не можах да си отговоря на въпроса - ако купя Прайм плюс на Едриймс (сериозно се замислям, защото пътуваме повече хора - едни и същи и за предстоящето пътуване дава доста добри цени) доколкото разбирам мога да купувам за 4 човека от този профил без титуляра да е в резервацията (защото изгодните билети са при търсене за 1 човек) и не успявам да си отговоря на слдните въпроси:

1. В тези 4 човека включва ли се и титуляра, т.е. 3+ титуляра или 4+титуляра?

2. Другите хора едни и същи ли трябва да са при всички покупки с Прайма в последствие или може да са различни?

3. От прочетенето оставам с впечатление, че Прайма независимо от коя версия е купен важи за всички версии на Едриймс - така ли е?

4. Купен Прайм в Едриймс, важи ли и за Оподо или за там си трябва друг?

5. Нчкой има ли наблюдение промоционална ли е наистина цената на Прайм Плюс в момента (Прайм дните свършват утре и да знам да бързам ли :) ) или си е толкова - в турската версия, както каза @iMari в момента излиза най-евтино 4188TL-около 82 евро годишно-тук зависи банката как ще превалутира+такса евентуално, в холандската - 99.99евро годишно (тук е малко странно, защото по-долу ми дава 9.99евро/месечно, но до последна стъпка запазва тази цена- 99.99EUR) .

6. Винаги ли активира първо 14-дневния безплатен пробен период (защото прочетох, че можеш да купуваш за 4 приятели и семейство само след изтичане на безплатния период) или директно може да си купиш Прайм плюс без да използваш безплатен пробен?

Ползвала съм безплатен доста пъти и честно казано ще ми е трудно да избегна всичките им засечки, особенно ако засичат и по име на титуляра, другите ще ги измисля някак. Моля, ако някой има наблюдения по какво засичат също да пише-не успях да открия къде беше писано по въпроса, а съм чела някъде. Но ако се появи и някоя покана за горните версии, ще се понапъна малко да направя всичко ново, че и за там имат условия, като едното е да не сте ползвали безплатен пробен период в миналото.

Много ще съм благодарна за малко помощ. :)

П.П. В холандския едриймс в момента ми дава най-добри отстъпки за полети на Еър Сърбия (-10евра) и на хърватските превозвачи (-19евра) и на Раян дава -5евра (Те с Раян разбраха ли се или още иска да се "потвърждават" билетите?), по-добри отстъпки ми дава само в ирландския джеткост-към ластмин.(-17/-21/-2 на горните компании), но там Дайнърса ме спъва.

• Харесвам 1
Публикувано:

1 - титуляра не е задължително да присъства

2- не трябва да са едни и същи

3- важи за всички версии

4- не важи за Оподо

5- за момента не знам. Но от моя опит най евтино ми излезна в момент на купуване на билет през австралийската версия около 70€

Но това беше мн отдавна

6- преди с безплатните проби имах Н на брой акаунта в Оподо, където сега не смея да си направя истински🤣

От опит мога да кажа, че отстъпки за Раян дават само за покупка в първоначалната регистрация, отдавна не дават след това. Излизат цени с отстъпка и като стигнеш до плащане ти дава, че няма такъв полет на тази цена

Та ако ще правиш акаунт поне го направи с покупка на билет от Раян, че после няма да има там 99%
Но пък на уиз си има постоянно 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, ESK каза:

Извинявам се, че питам може би глупости, но четох, четох и не можах да си отговоря на въпроса - ако купя Прайм плюс на Едриймс (сериозно се замислям, защото пътуваме повече хора - едни и същи и за предстоящето пътуване дава доста добри цени) доколкото разбирам мога да купувам за 4 човека от този профил без титуляра да е в резервацията (защото изгодните билети са при търсене за 1 човек) и не успявам да си отговоря на слдните въпроси:

1. В тези 4 човека включва ли се и титуляра, т.е. 3+ титуляра или 4+титуляра?

2. Другите хора едни и същи ли трябва да са при всички покупки с Прайма в последствие или може да са различни?

3. От прочетенето оставам с впечатление, че Прайма независимо от коя версия е купен важи за всички версии на Едриймс - така ли е?

4. Купен Прайм в Едриймс, важи ли и за Оподо или за там си трябва друг?

5. Нчкой има ли наблюдение промоционална ли е наистина цената на Прайм Плюс в момента (Прайм дните свършват утре и да знам да бързам ли 🙂) или си е толкова - в турската версия, както каза @iMari в момента излиза най-евтино 4188TL-около 82 евро годишно-тук зависи банката как ще превалутира+такса евентуално, в холандската - 99.99евро годишно (тук е малко странно, защото по-долу ми дава 9.99евро/месечно, но до последна стъпка запазва тази цена- 99.99EUR) .

6. Винаги ли активира първо 14-дневния безплатен пробен период (защото прочетох, че можеш да купуваш за 4 приятели и семейство само след изтичане на безплатния период) или директно може да си купиш Прайм плюс без да използваш безплатен пробен?

Ползвала съм безплатен доста пъти и честно казано ще ми е трудно да избегна всичките им засечки, особенно ако засичат и по име на титуляра, другите ще ги измисля някак. Моля, ако някой има наблюдения по какво засичат също да пише-не успях да открия къде беше писано по въпроса, а съм чела някъде. Но ако се появи и някоя покана за горните версии, ще се понапъна малко да направя всичко ново, че и за там имат условия, като едното е да не сте ползвали безплатен пробен период в миналото.

Много ще съм благодарна за малко помощ. 🙂

П.П. В холандския едриймс в момента ми дава най-добри отстъпки за полети на Еър Сърбия (-10евра) и на хърватските превозвачи (-19евра) и на Раян дава -5евра (Те с Раян разбраха ли се или още иска да се "потвърждават" билетите?), по-добри отстъпки ми дава само в ирландския джеткост-към ластмин.(-17/-21/-2 на горните компании), но там Дайнърса ме спъва.

На повечето въпроси @Branko вече е отговорил, допълвам само още малко.

2. По условия трябва да са еднакви. Но на практика - особено ако не прекаляваш с много билети - може да са различни.

С Раян принципно още не са се разбрали, но все пак за 2/3 от полетите не иска верификация. Иначе гореописаното ограничение за покупка на Раян полети лесно се избягва чрез Price Freeze опцията - аз така си ги купувам всичките, а средната отстъпка е €8-14 през която версия е най-ларж за конкретния полет.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:

6. Непроверено, но четох, че ако купиш членство директно нямаш траял период, имаш само ако го купиш едновременно с покупка на билет. Т.е. ако искаш да купиш веднага и за други хора ще трябва да купиш членство директно.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 3.02.2026 г. в 5:13, Георги Матеев каза:

PRICE FREEZE

Сами знаете колко често в системата на дадена авиокомпания има останал само 1 билет на по-ниска цена, но ако искате да купите примерно 4 билета накуп ще вземете всичките на по-високата тарифа (следващата заложена стъпка). Е, чрез Price Freeze замразявате 4 билета 1 по 1 на ниската цена, при това с включен Прайм дискаунт, и после всичките си ги взимате на замразената цена - независимо, че още след първия издаден билет авиокомпанията вече ще продава останалите 3 билета по-скъпо.

Понеже за първи път си взех Prime, може ли две бързи въпросчета относно замразяване на цена за повече билети 1 по 1. Първо, пиша ли името на пътника някъде при замразяването или накрая като ги плащам ги събирам в една резервация и тогава пиша имена на пътници. Второ, ако пътува дете, а аз замразя нормален билет, после мога ли да сложа пътник дете? Много ще съм благодарна за повече разяснения.

Публикувано:
преди 1 час, Myraya каза:

Понеже за първи път си взех Prime, може ли две бързи въпросчета относно замразяване на цена за повече билети 1 по 1. Първо, пиша ли името на пътника някъде при замразяването или накрая като ги плащам ги събирам в една резервация и тогава пиша имена на пътници. Второ, ако пътува дете, а аз замразя нормален билет, после мога ли да сложа пътник дете? Много ще съм благодарна за повече разяснения.

Да, пишеш името на пътника при замразяване, но после при крайното плащане може да го промениш. Докато билетът не е купен нищо не е финално.

Няма как да събереш всички пътници в една резервация, билетите се плащат/издават 1 по 1 и съответно са на отделни резервации. Това на практика означава, че този метод няма да проработи за дете, тъй като то не може да е без възрастен. Без да имам конкретен опит предполагам, че би могла да замразиш 2 билета накуп и после да ги издадеш за възрастен + дете. Макар че това ще намали отстъпката, но не се сещам за друг начин. Драсни после като пробваш.

@Dora Popova да, би трябвало да можеш. Навремето аз точно така си купих моя. Все пак симулирай покупка на билет и виж дали тогава не дават Прайм-а по-евтино (някой беше споменал нещо такова).

П.С. Prime Days промоцията в момента работи добре - свали ми €45 за Bulgaria Air билет. @Marisha виж холандската версия.

• Харесвам 6
Публикувано:

И аз имам въпрос относно прайма - мога ли да  си купя членство от турската версия директно без да купувам билет? 

Мисля , че при тях абонамента е най-евтин.

Публикувано:
13 minutes ago, Dora Popova said:

И аз имам въпрос относно прайма - мога ли да  си купя членство от турската версия директно без да купувам билет? 

Трябва да може - преди няколко месеца купих прайм от гръцката версия без да купувам билет.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Dora Popova каза:

Аз доколкото проверявах  - от тук трябва да стане:

image.png.ad635336d8f1d1ab91e60d96b810cee7.png

Симулирах вчера покупка и до края нямаше проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , Dora Popova каза:

Да, може. Аз току що купих. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

П.С. Prime Days промоцията в момента работи добре - свали ми €45 за Bulgaria Air билет.

Трябва да купувам и аз билети с Bulgaria Air, от коя версия?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Ognyan
    • water
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.