Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:

Добро утро. Първо да благодаря, че информацията в този форум винаги ми е била много полезна! Адмирации за труда на всички, които се наемат да обяснят на нас лаиците 🙂 

Искам да задам малко глупав въпрос. Преди време съм ползвала безплатния пробен Prime. Дали е ок сега при новата регистрация да ползвам същия имейл? Мисля да купя месечно членство, след това предполагам мога да се откажа, ако реша? И другото ми питане е дали има ограниение в броя на билетите, които мога да закупя? Ще купувам билети за дъщеря ми и приятелки, съответно полетите са с прикачване и стават повечко на брой. До колкото разбрах не е проблем членството да е на мое име, а да купувам за други пътници без аз да пътувам с тях?

Публикувано:
5 hours ago, mentina said:

Добро утро. Първо да благодаря, че информацията в този форум винаги ми е била много полезна! Адмирации за труда на всички, които се наемат да обяснят на нас лаиците 🙂 

Искам да задам малко глупав въпрос. Преди време съм ползвала безплатния пробен Prime. Дали е ок сега при новата регистрация да ползвам същия имейл? Мисля да купя месечно членство, след това предполагам мога да се откажа, ако реша? И другото ми питане е дали има ограниение в броя на билетите, които мога да закупя? Ще купувам билети за дъщеря ми и приятелки, съответно полетите са с прикачване и стават повечко на брой. До колкото разбрах не е проблем членството да е на мое име, а да купувам за други пътници без аз да пътувам с тях?

Същият мейл е ОК, но с него няма да имаш нов безплатен пробен период, освен ако не са минали повече от три години от предишното членство.

Това е според официалните условия, на практика дори и да са минали може пак да ти откажат free trial.

Не може да купиш само месечно членство - ще те таксуват 12 месеца подред. Абонаментът е годишен и до месец преди изтичането му можеш да го прекратиш и да не плащаш нови дванадесет месеца.

За да купуваш билети за други хора трябва да вземеш малко по- скъпия вариант на членство - Plus. 

Има някакви ограничения, но при купуване на 4-5 билета дневно нямаш проблем.Ако ти трябват повече, на следващия ден спокойно може да купиш още толкова и т н.

• Харесвам 4
Публикувано:

Да кажа още какво напазарувах. 

nl.edreams.com свали брутално много полети на Остриан. Накратко схемата ми от събота беше постоянно да се занимавам докато не "измамя" системата. 

Полетите: 

SOF-VIE-DBV

DBV-VIE-SOF

На сайта на Остриан са 157 евро на човек. През nl.edreams.com ми ги изкара първия път на 110 евро т.е. 47 евро отстъпка, което на мен ми беше супер. Първоначално не искаше да ми изкара тази отстъпка, та хиляди пъти минах през инкогнито, различни браузъри, телефон, таблет, лаптоп. Накрая я изкара, замразих три билета по 1 евро за 110 евро. 

Обаче реших да изчакам малко и да видя какво ще стане. Буквално след половин час реших да проверя пак през инкогнито - изкара цена от 102 евро т.е. 55 евро. Но тъй като бях се запътил да излизам, викам си "щом веднъж изкараха такава отстъпка, ще има пак". Да, ама не. Цяла неделя играх през сайтовете, през версиите и не, та не. Осъзнах, че най-висока отстъпка дава през инкогнито, но приемаш кукитата и пробваш през примерно германската версия и после минаваш на нидерландската. Мисля, че е, защото виждат, че търсиш усилено и решават да те стимулират като дадат още малко "от тях". Та, цяла неделя се ядосвах на себе си, че оставих за "след малко" пазаруването. Изкарваше всякакви цени - имам чувството, че на всеки кръгъл час си променяха предложението - 110 евро, 117 евро, 137 евро, 155, 108, 109... Бях си приел съдбата, че ще платя 110, което пак е сериозна отстъпка за 3 билета спрямо сайта на Остриан. 

Днес съвсем случайно като отидох в офиса отворих на инкогнито през служебния лаптоп, който не е "виждал" Edreams. И още от първия път изплю 102 евро. Веднага замразих един билет, заредих на втори таб пак 102 евро, замразих и него и на третия вече изкара 137 евро. Та, върнах се на замразения първи таб и просто дадох "назад" и пак изкара 102, та така замразих и третия билет. Преди малко ги купих през приложението и след 15 минути ми издадоха билетите. Само от тези три билета спестих 165 евро.

Та, не се отказвайте 😄 

• Харесвам 25
Георги Матеев
Публикувано:

Каквото и да говорим - eDreams търсачката е с темперамент и характер и понякога намирането на най-големите отстъпки изисква търпение и доста ръчкане, но пък занимавката определено си струва. А и то ако веднага се дават без бой няма да е интересно 🙂

Моето наблюдение е, че в 90% от случаите първия път, когато търсиш някой нов маршрут, тогава изкарва най-ниската цена и ако се прецакаш да затвориш браузъра с резултата (което вече се научих никога да не правя) - много трудно успяваш да докараш същата цена втори път.

Друг лек трик, който напоследък прилагам - замразявам полет за 7 дни и всеки ден проверявам фрийз-а по няколко пъти. Често има интересни изненади и то без цената на самата авиокомпания да се е променила. Така например успях да взема 87 евров еднопосочен Трансавия билет за €48, почти наполовина.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

Каквото и да говорим - eDreams търсачката е с темперамент и характер и понякога намирането на най-големите отстъпки изисква търпение и доста ръчкане, но пък занимавката определено си струва. А и то пък ако веднага се дават без бой няма да е интересно 🙂

Моето наблюдение е, че в 90% от случаите първия път, когато търсиш някой нов маршрут, тогава изкарва най-ниската цена и ако се прецакаш да затвориш браузъра с резултата (което вече се научих никога да не правя) - много трудно успяваш да докараш същата цена втори път.

Друг лек трик, който напоследък прилагам - замразявам полет за 7 дни и всеки ден проверявам фрийз-а по няколко пъти. Често има интересни изненади и то без цената на самата авиокомпания да се е променила. Така например успях да взема 87 евров Трансавия билет за €48, буквално наполовина.

Да, да. За този месец съм платил 7 евро абонамент, а имам направени 15 резервации и ме е страх да не ме баннат. Та, ще се спра за малко. 

Друг въпрос: как измерват другите 4 пътника, за които имаш право да пазаруваш? Аз имам запазени 3 пътника, но нищо не ми пречи да изтрия един и да добавя нов - тези 4 допълнителни явно може да се променят без проблем…? 

• Харесвам 2
Публикувано:
37 minutes ago, Loverboy said:

Да кажа още какво напазарувах. 

nl.edreams.com свали брутално много полети на Остриан. Накратко схемата ми от събота беше постоянно да се занимавам докато не "измамя" системата. 

Полетите: 

SOF-VIE-DBV

DBV-VIE-SOF

На сайта на Остриан са 157 евро на човек. През nl.edreams.com ми ги изкара първия път на 110 евро т.е. 47 евро отстъпка, което на мен ми беше супер. Първоначално не искаше да ми изкара тази отстъпка, та хиляди пъти минах през инкогнито, различни браузъри, телефон, таблет, лаптоп. Накрая я изкара, замразих три билета по 1 евро за 110 евро. 

Обаче реших да изчакам малко и да видя какво ще стане. Буквално след половин час реших да проверя пак през инкогнито - изкара цена от 102 евро т.е. 55 евро. Но тъй като бях се запътил да излизам, викам си "щом веднъж изкараха такава отстъпка, ще има пак". Да, ама не. Цяла неделя играх през сайтовете, през версиите и не, та не. Осъзнах, че най-висока отстъпка дава през инкогнито, но приемаш кукитата и пробваш през примерно германската версия и после минаваш на нидерландската. Мисля, че е, защото виждат, че търсиш усилено и решават да те стимулират като дадат още малко "от тях". Та, цяла неделя се ядосвах на себе си, че оставих за "след малко" пазаруването. Изкарваше всякакви цени - имам чувството, че на всеки кръгъл час си променяха предложението - 110 евро, 117 евро, 137 евро, 155, 108, 109... Бях си приел съдбата, че ще платя 110, което пак е сериозна отстъпка за 3 билета спрямо сайта на Остриан. 

Днес съвсем случайно като отидох в офиса отворих на инкогнито през служебния лаптоп, който не е "виждал" Edreams. И още от първия път изплю 102 евро. Веднага замразих един билет, заредих на втори таб пак 102 евро, замразих и него и на третия вече изкара 137 евро. Та, върнах се на замразения първи таб и просто дадох "назад" и пак изкара 102, та така замразих и третия билет. Преди малко ги купих през приложението и след 15 минути ми издадоха билетите. Само от тези три билета спестих 165 евро.

Та, не се отказвайте 😄 

Това с някакви платени абонаменти ли го правиш, прайм, или както там се казва?

Публикувано:
Преди 1 час, 9791dvl каза:

Това с някакви платени абонаменти ли го правиш, прайм, или както там се казва?

Да, има доста описано по темата последните няколко страници в тази тема - върни назад, Матеев е описвал много. 🙂 

Публикувано:

Аз да попитам имали някакъв трик с хотелските резервации през dreams защото когато съм инкогнито половината цени на хотелите не се виждат или хотела не се вижда кой са 

Публикувано:
преди 12 часа, Божидар каза:

Аз да попитам имали някакъв трик с хотелските резервации през dreams защото когато съм инкогнито половината цени на хотелите не се виждат или хотела не се вижда кой са 

Следя, и аз не мога да изкарам повече от 5-6% разлика от букинг цената. 

Публикувано:
преди 44 минути , lio каза:

След като купите билети с edreams на ryanair, изтегляте ли ги през сайта на Ryanair или ги държите в edreams?

IMG_0846.jpeg.5eee35e6fbdca801ee206ee202417d66.jpeg

Аз лично веднага си ги слагам в приложението на съответната компания! 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

Аз по-скоро само го проверявам, че ще излезе. Защото при мен ги забравя и реално не иска да помни външните резервации.

Това не е проблем да се чекирам после де, но просто иска пак да търся резервацията...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , crazyhorse каза:

преди 16 минути , jorocontrola каза:

Аз по-скоро само го проверявам, че ще излезе. Защото при мен ги забравя и реално не иска да помни външните резервации.

Това не е проблем да се чекирам после де, но просто иска пак да търся резервацията...

Като сте купили билетите на отделни резервации за различни хора, в профила на един човек позволява ли ви да добавите и резервациите на останалите хора?

И, когато сте с Prime Plus имате право на 2 безплатни отмени на полетите без значение защо от edreams, когато си добавите резервациите в Ryanair (изтеглите ги), остава ли правото на отмяна през edreams или се губи, защото си преместил резервациите вече?

Публикувано:
преди 11 минути , lio каза:

когато си добавите резервациите в Ryanair (изтеглите ги), остава ли правото на отмяна през edreams или се губи, защото си преместил резервациите вече?

Скапаният превод на сайта на Райън поражда такива въпроси.

Retrieve има значение и на намирам/възстановявам информация. Нищо не се тегли, нито извлича отникъде.

*За правото на отмяна в edreams - тези екстри доста оскъпяват билета и базовите нямат такова нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , lio каза:

Като сте купили билетите на отделни резервации за различни хора, в профила на един човек позволява ли ви да добавите и резервациите на останалите хора?

Не мога да кажа за Раянеър, защото не съм правил такива. Не би трябвало да е проблем.

Но съм правил за Уиз и там излизат при търсене, но и там не иска да ги запомня...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , jorocontrola каза:

Не мога да кажа за Раянеър, защото не съм правил такива. Не би трябвало да е проблем.

Но съм правил за Уиз и там излизат при търсене, но и там не иска да ги запомня...

Запомня ги в приложението на Уиз вече, така и при Раян. 

Правото на безплатна отмяна е услуга на Едриймс, която няма общо с Раян. Това, че си качвате резервацията в Раян не променя факта, че тя е направена и управлявана от Едриймс т.е. 

Можете да добавяте на други хора билета в Раян, само трябва да ползвате мейла + кода на резервацията (PNR), който Едриймс дава. Реално след верификация (ако Раян поиска, иска само за някои селективно), Раян сменя имейла от измисления на Едриймс на твоя, който дадеш в резервацията. По този начин те подсигуряват, че ако има промени по полетите, могат да те намерят директно на твоя мейл. 

Реално Едриймс е посредник и ако примерно отменят полет Раян и Уиз, вие трябва да се разправяте с Едриймс. Заради това аз примерно през посредници купувам само къси лоукост отсечки, за които ми е все тая. Ако ми е нещо много важно като дати и съпорт после, буквам директно през авиокомпанията, дори малко по-скъпо. Защото при промяна в часовете, авиокомпаниятс отказва да се занимава с теб, ако си купил през агенция. Заради това примерно дългите полети винаги купувам директно, а за уикенд забежки купувам с отстъпка.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 6 минути , Loverboy каза:

Запомня ги в приложението на Уиз вече, така и при Раян. 

И какво точно правиш?

Като отида на Find Booking ми я намира:

image.png.1d53ad1637e995cc4d52116e3a5b6ca7.png

Връщайки се към списъка с резервации и вече я няма:

image.png.530c58a0ac84ddd1cc9c36473b0427d7.png

Очаква се да някакво действие от мен или? Не виждам бутон Save или нещо от тоя род...

Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

И какво точно правиш?

Като отида на Find Booking ми я намира:

image.png.1d53ad1637e995cc4d52116e3a5b6ca7.png

Връщайки се към списъка с резервации и вече я няма:

image.png.530c58a0ac84ddd1cc9c36473b0427d7.png

Очаква се да някакво действие от мен или? Не виждам бутон Save или нещо от тоя род...

Заради това казвам в приложението, на сайта не ги помни. При Уиз излиза с това “remove from my profile”, ако не е купено през тях (вторите две резервации). Ако е купено през тях, си излиза нормално. 

IMG_2750.jpeg

• Благодаря 1
Публикувано:

Раян ми ги запомниха при проверка на резервациите през компютъра. При отваряне на приложението - бяха вътре.

В приложението като опиташ да добавяш има за отбелязване дали да ги добави в профила ти, през компютъра не видях такова, но пак ги запомни.

Явно това е, сага чекиране и всичко си минава през приложението на Раян като отворят чекиране и тн.

Междудругото като пратиха мейла за потвърждение там пише и цената на която edreams са купили билетите, лудница е, много по-висока от тази дето бях сейфал, как им излиза сметката не знам.

Георги Матеев
Публикувано:

Изскочи нов заек от храста: www.edreams.ch току-що ми продаде еднопосочен Търкиш билет IST-SOF за €74 (68 CHF) при официална цена €110 (5890 TRY). Много доволно.

Та проверявайте и този домейн, явно не всичко в Швейцария е скъпо 🙂

• Харесвам 8
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 47 минути , lio каза:

Раян ми ги запомниха при проверка на резервациите през компютъра. При отваряне на приложението - бяха вътре.

В приложението като опиташ да добавяш има за отбелязване дали да ги добави в профила ти, през компютъра не видях такова, но пак ги запомни.

Явно това е, сага чекиране и всичко си минава през приложението на Раян като отворят чекиране и тн.

Междудругото като пратиха мейла за потвърждение там пише и цената на която edreams са купили билетите, лудница е, много по-висока от тази дето бях сейфал, как им излиза сметката не знам.

Ще ти кажа веднага как им излиза. Те зарибяват обикновения човек, който вижда полет с отстъпка - купува билет и даже не разбира, че се абонира за Прайм. После обикновеният човек си плаща 10-12 евро на месец и примерно като търси полети винаги е логнат. А като си логнат, цената е доста по-висока дори понякога и от авиокомпанията. Плюс те после те чарджат за всичко - искаш съпорт, плащаш. Искаш да те чекират - плащаш. Багажът е по-скъп при тях спрямо авиокомпанията. Отделно хората не си купуват по 12 полета месечно. Те си купуват 3-4 през годината, а плащат абонамент. Така че им излиза със сигурност. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , Loverboy каза:

Ще ти кажа веднага как им излиза. Те зарибяват обикновения човек, който вижда полет с отстъпка - купува билет и даже не разбира, че се абонира за Прайм. После обикновеният човек си плаща 10-12 евро на месец и примерно като търси полети винаги е логнат. А като си логнат, цената е доста по-висока дори понякога и от авиокомпанията. Плюс те после те чарджат за всичко - искаш съпорт, плащаш. Искаш да те чекират - плащаш. Багажът е по-скъп при тях спрямо авиокомпанията. Отделно хората не си купуват по 12 полета месечно. Те си купуват 3-4 през годината, а плащат абонамент. Така че им излиза със сигурност. 

Много правилно, като при застраховките...всеки застрахова, ама малко предявяват щети и тн...

Някой друг ни плаща на нас масрафа...

• Харесвам 1
Публикувано:

https://www.expedia.ie  дава 10% отстъпка от редовната цена на УИЗ. Търсенето е двупосочно за един.

Нямам възможност сега да проверя подробно, но ако намерите варианти - споделете!   

image.png.ec67ed306c0fbe3fad6a1133f2d7ada2.png

image.png.4bf02283cc292398f3fe669f7a44965a.png

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• dorita
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.