Ивайла Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Колко бързо се променя всичко, ние бяхме през май... Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 (редактирано) Иначе за емигрантите стари и нови съм подготвена. От местни хора знам, че това е най-отворения за странници град, което произтича от това, че събира хиляди студенти всяка година. Те значително надхвърлят броя на местните жители. Не бяха точно от този тип. Просто го имайте предвид. Дойде ми в повече в пазарния ден, макар да съм виждала доста навсякъде до сега. Редактирано 5 ноември, 2015 от Bliss Връзка към коментар
mililia Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Не бяха точно от този тип. Просто го имайте предвид. Дойде ми в повече в пазарния ден, макар да съм виждала доста навсякъде до сега. Хахаха, разбрах те правилно. Опитвах се да кажа, че жителите на градчето са свикнали с преселниците и тяхните странности от къде ли не, та е нормално да има и струпване на емигранти. Болония е отворен град, за разлика от градове като Сиена, където обществото не приема новодошли. Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Бяхме базирани в Болоня в средата на ноември (преди 20 дни) и водната уличка я имаше, открихме я съвсем случайно, не бяхме чели или чували за нея, просто някакви хора зяпаха през прозорчето и ни стана интересно. Що се отнася до хапването - нямам забележки за никъде - и в Парма, и в Равена, и в Болоня хапнахме страхотно. В Римини се отдадохме повечко на сладолед (там е оригиналната Gelateria la Romana, за която съм писал и в темата за сладоледа в Рим). Но от Болоня конкретно, мога да препоръчам това място. На нас ни беше близко и ни го препоръчаха хората, при които бяхме отседнали от airbnb, оказа се много приятно, но е тясно, трудно се намира място без резервация. 1 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 5 ноември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Чудех се дали няма да препоръчаш някоя пинакотека, ама явно този път ще съм пас за тях. Микеланджело е в църквата Сан Доменико. По принцип Болоня има своето място в Ренесанса. Академията за изящни изкуства е сред най-ранните. Пинакотеката не я посетих, не остана време, но бих я разгледал при следващо пътуване. За храна, от месата непременно пробвай кулатело. Забрави за прошуто. Важно е в магазина да го нарежат супер тънко. 1 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Микеланджело е в църквата Сан Доменико. По принцип Болоня има своето място в Ренесанса. Академията за изящни изкуства е сред най-ранните. Пинакотеката не я посетих, не остана време, но бих я разгледал при следващо пътуване. За храна, от месата непременно пробвай кулатело. Забрави за прошуто. Важно е в магазина да го нарежат супер тънко. Има, ама е добре човек да знае, за какво гледа, иначе трудно би разбрал. Младият, нешлифован още Микеланджело, не е толкова лесно разпознаваем 2 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 29 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 29 февруари, 2016 (редактирано) Помните ли, че имаше такава тема? Ред е на Парма... Колкото повече виждаш, толкова по-малко знаеш. А понякога и "тайното място" ласкаеш. "...елате на улица Сан Паоло, при вратичката, която носи номер 19" - Стендал в "Пармския манастир". Ако се замотаеш по улиците на Парма, имаш ориентир. Възхита те връхлита. Остатъка може да прочетете, на този линк. Редактирано 29 февруари, 2016 от Spqr 2 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 4 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 март, 2016 Прекрасната Ферара от високо. От дистанцията на времето сега още повече ми харесва. Скоро и моята гледна точка. Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 7 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2016 Първият модерен град на Европа. Мраморни диаманти от рядък вид, колела и тухлен зид. Джорджо де Кирико във Ферара се чувствал "нападнат от откровения и вдъхновения". А какво да се каже за духа, благословения... Средновековна автентичност, стени и романтичност. Ферара е един от четирите италиански града, изцяло заобиколени от стени. В пълен обем може да се прочете тук. 2 Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 9 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 9 март, 2016 "О вий, кои пристъпяте тоз праг, надежда всяка тук оставете." Равена е на път. Данте и той е там. Равена е в топ 10 на Италия. За другите градове в Емилия-Романя, колкото и да ми харесват, ще им бъде леко трудно да се наместят. Едно видео, което не акцентира на най-важното, но все пак е ориентир. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега