Bliss Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 (редактирано) Ще повдигна темата, че рязко ме заитересова Така, ММ (моят мъж, бг-мамски сленг) е много тегав с отпуските. В момента сме на етап фиксиране на план-графика за догодина. Решено. Великден 2016 г. най-после ще реализираме дълго отлаганата Португалия. Знам, че е мноооооооооого рано за цени на билети, но искам все пак да го пообсъдя с вас. Предпочитан период 29.04-15.05.2016 г. като датите са твърдо фиксирани. По-малко предпочитан период 23.04-08.05.2016 г. пак твърди дати. Искам да докарам минимална цена на билетите с нормална компания (не ми се занимава с нискотарифни, точно с тази дестинация), като програма максимум е кацане Порто- излитане Фаро (или обратното), а програма минимум Лисабон - Лисабон. Приемлив вариант е и кацане Порто-излитане Лисабон (или обратното). В кой период следващите месеци да се засиля в търсенето? Кога компаниите ще пуснат разписание за април - май догодина(Луфтханза имат)? Момчетата, които бяха в Португалия предходните 2 години писали ли са пътеписи или подробни отзиви някъде? Редактирано 22 май, 2015 от Bliss 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Ще ти кажа как пътувахме ние точно по същото време миналата година. Пътувахме София-Мадрид- София, оттам с мулти-сити - Мадрид-Лисабон, Порто-Мадрид. Тоест, кацнахме в Лисабон, взехме кола под наем, после я върнахме на летището в Порто, без никаква допълнителна такса. Направихме си 7 нощувки в Лисабон и всеки ден бяхме на различни места наоколо- разгледахме всичко интересно. После с колата се придивижихме до Порто, там също имахме 7 нощувки, пак всеки ден на различно място. Ама колко струваха билетите, не мога да кажа. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Има пътеписи, виж тук http://magelanci.com/patepisi/category/25-%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2/ По принцип не-нискотарифните компании продават полети 1 година напред (може без няколко седмици). Т.е. ако още няма полети, съвсем скоро ще почнат да излизат и за май. Това не значи да се хвърляш да купуваш една година напред (освен ако цената те устройва). Те не играят с цените като Уиз, но промоции винаги излизат. 1 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 22 май, 2015 Сподели Публикувано: 22 май, 2015 Ние сме ходили два пъти и точно около пролетния период, който описваш. Често около датите, които нас ни вълнуват, се пада Великден. И двата пъти около края на януари, най-късно февруари купувахме на приемливи за нас цени с нормални компании. Мога да коментирам единствено цената Лисабон-Лисабон, тъй като не сме ходили до Порто, а в района на Фаро стигнахме по земя. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 До към септември-октомври просто проверявай периодично дали ще се появят цени под 200 евро - ако случайно се появят купувай. Най-честите авиокомпании, които излизат с добри цени до там са Луфтханза и Ер Франс. След това вече може по-сериозно да почнеш да се ослушваш за промоции, т.е. периодичните проверки да станат по-регулярни Аз със сигурност не бих купил преди нова година на цена над 200 евро, на всичкото отгоре и Уиз се активизират в Лисабон и току виж ни изненадали, трябва да вярваме в чудеса 1 Връзка към коментар
Kaio Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 Ние летяхме до Лисабон - юли 2012 година с Луфтханза. Полета беше на отиване през Франкфурт, а на връщане през Мюнхен. Цената беше 178 евро на човек, билетите купихме ноември 2011 год. 2 Връзка към коментар
LaBarba Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 (редактирано) Билети за Ер Франс купихме февруари 2015 за пътуване април 2015 за по 205 евро, така че няма смисъл да се бърза. Нискотарифните излизат почти толкова, но с много дълги престои. За около Лисабон силно препоръчвам обиколка със скутер. 125сс ако сте двама на мотора, защото 50сс с двама по баирите не движи хич. Не ти трябва А-категория ако си над 25. Можеш да покриеш много повече периметър, отколкото с китайците в автобусите, и да си спестиш баирите в Синтра. За фирма препоръчвам AllegriaRide, но от там искаха да имаш опит с карането (заради баирите главно), и като чуха, че двама от компанията не бяха карали, ги пуснаха на мини-тест (тръгване от наклон) и ги скъсаха и им изгоряха депозитите. Маршрутът ни беше такъв: https://goo.gl/maps/OhzpZ А за между Порто и Лисабон гласувам с 2 ръце за влака. По-скъп е, но е по-бърз, по-удобен, без ограничение в багажа. Редактирано 23 май, 2015 от DimitarD 2 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 23 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2015 (редактирано) Благодаря много за мненията. Всъщност първоначалната идея(отложена доста във времето) беше да вземем кола под наем и да минем маршрута: Лисабон-Евора(всичко наоколо от сорта на Монсараз, Естремос) - Коимбра (по пътя Монсанто, Фатима, Баталя) - Порто (Брага и Гимараеш) - Назаре (по пътя Авейро, Обидуш) - Мафра - Лисабон (Ещорил и Кашкаяш). Това при условие, че кацаме и излитаме от Лисабон. Но колкото повече време минава, толкова повече ми се иска да отделим поне два дни на южната част. Затова програма максимум ми е да намеря приемлива комбинация на нормални компании с кацане Порто и излитане Лисабон или Фаро. Редактирано 23 май, 2015 от Bliss Връзка към коментар
cck Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 Благодаря много за мненията. Всъщност първоначалната идея(отложена доста във времето) беше да вземем кола под наем и да минем маршрута: Ако датите са 29.04-15.05.2016, т.е. над 15 дни спокойно можете да обиколите с автомобил северна и южна Португалия. Лично аз правих кръг - с кола под наем от Мадрид - Порто и региона - Лисабон и околията - южната част - Севиля, Аламбра и обратно към Мадрид. Ако обичате шофирането, то това е ненатоварващ маршрут с идеални пътища. Пътеписите neuromancer ги е показал: http://magelanci.com...ски-полуостров/ Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 (редактирано) Според мен, май месец да се гледа южната част няма много смисъл..Ще е празно и пусто като цяло, говоря за островите им, долепени до брега и за цялата коста Алгарве Ако ще сте там 15-16 дни, вместо южната част по това време, сериозно бих предложил една Мадейра за 3 или 4 дни. Редактирано 23 май, 2015 от Alexander 2 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 (редактирано) Началото на май, изпробвано, времето перфектно, без излишна туристическа навалица на юг. Какво по-хубаво от това! (и между другото, Алгарве ми е по-напред по хубост от места като Мадейра и Азорите ;-) Да не говорим и за времето, по това време по островите е много по-... пролетно). Редактирано 23 май, 2015 от Сю_ 1 Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 23 май, 2015 Сподели Публикувано: 23 май, 2015 Още един глас за Алгарве, началото на май, миналата година - чудесно, без навалица! Край шосето баби продават най-сладките портокали, които съм яла, а дърветата са окичени с щъркелови гнезда, заедно с обитателите им. Препоръчвам Tavira - чудно малко градче, без хотели и бетони, с калдаръмени улички и бели къщи, и вълшебен плаж! Малко нагледен материал: 20 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 май, 2015 Сподели Публикувано: 24 май, 2015 Много хубави снимки, браво! 3 Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 24 май, 2015 Сподели Публикувано: 24 май, 2015 Препоръчвам, докато сте в Португалия, да хапвате само португалска храна - прекрасна, вкусна и питателна . Всеки регион в Португалия си има традиционното ястие (супа, основно и десерт), така че се възполвайте. Само внимавайте с дозите , демек количеството на сервираната храна . Все още си спомням забавния момент, когато си поръчах една доза "caldeirada" (това е различни видове риба със зеленчуци) в Ерисейра (Ericeira) и ми донесоха голяяяяяямо тенджере caldeirada , което беше храна за 6-7 човека, а пък ние бяхме само двама - голям смях падна . 3 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 25 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 25 май, 2015 (редактирано) Страхотни снимки. Мадейра и Азорите са тема на друго пътуване. Сега ще се съсредоточим на Португалия. Когато пътувам най-любимото ми занимание е да опитвам от местната храна. Редактирано 25 май, 2015 от Bliss Връзка към коментар
Plamuk Публикувано: 29 май, 2015 Сподели Публикувано: 29 май, 2015 (редактирано) Португалците си имат една самолетна компания, която не е определена точно като ниско бюджетна. Може да провериш http://www.flytap.com . Лично не съм летяла с тях, но от многото ми португалски приятели знам, че могат да пътуват само с ръчен багаж навсякъде тъй като не им се налага да поръчват допълнително, беше нещо от рода на 20кг, но не съм сигурна. За храна силно препоръчвам "лейтао" - това е цяло малко печено прасенце и е задължително е да се пие със ''зелено вино" както му казват. Най-доброто лейтао може да получите в един град на име Байрада, който е между Порто и Лисабон. Градът като цяло е известен с "масовото убийство" на малки прасенца и казват, че там е най-доброто, аз и другаде не съм опитвала...Инъче мисля, че навсякъде имат ''камилски лиги" или "сарадура", това е десерт - страшно сладък, почти непосилен за мен да го ям. Редактирано 29 май, 2015 от Plamuk 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 30 май, 2015 Сподели Публикувано: 30 май, 2015 Допустимият багаж в кабината е 1 бройка - 8 кг: http://www.flytap.com/Portugal/en/PlanBook/PrepareforTravel/luggage/hand-luggage Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 30 май, 2015 Сподели Публикувано: 30 май, 2015 (редактирано) TAP си е напълно стандартна компания, имат си за всички полети голям 23kg и ръчен багаж от 8kg. Другата им компания е SATA, багажите пак са същите. Част от SATA е на ТАР, ако е от значение. Цените им са не са от евтините, освен, ако нямат някакво намаление. Има и разни като PGA и други, но те не са важни. Редактирано 30 май, 2015 от Alexander Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 30 май, 2015 Сподели Публикувано: 30 май, 2015 Инъче мисля, че навсякъде имат ''камилски лиги" или "сарадура", това е десерт - страшно сладък, почти непосилен за мен да го ям. Тез "камилски лиги" (babas de camelo) са един чудесен десерт. Португалският десерт "top of the top" е pastel de nata. Много португалци не знаят, че този десерт pastel de nata може да се консумира и замразен (pastel de nata congelado) - тогава е като сладолед, а и с едно кафенце, е просто прекрасно . Pastel de nata congelado не се продава свободно - просто си купете pastel de nata, поставете го във фризера за извество време и voilà - сладоледче . 3 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 26 юни, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 Да повдигна пак темата с въпрос. Намерих билети София-Порто и Лисабон- София за двама с Луфтханза за 950 лв. Точно този маршрут ми трябва. И двата полета са през Франкфурт. Как ви се струва цената? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 юни, 2015 Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 .... Намерих билети София-Порто и Лисабон- София за двама с Луфтханза за 950 лв. ... А за кои дати? Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 26 юни, 2015 Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 Абсурдна! Прочете ми мислите, мен! Такива цифри са кощунски в рамките на Европата, пък било то и за двама. 1 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 26 юни, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 (редактирано) А за кои дати? 29.04-15.05.2016 г. Хваща празниците точно. Абсурдна! Абе знам, че за двама София-Лисабон-София около 380 евро е ок. Но в случая е София-Порто-Лисабон-София. И затова се чудя 485 евро как е? Редактирано 26 юни, 2015 от Bliss Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 26 юни, 2015 Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 Преди Януари няма смисъл дори да ги гледаш тия цени. Също така, дотогава Луфтханза ще са си пуснали евтините тарифи, и ще имаш много по-голям избор. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения