Прескочи до съдържание

До Португалия през май 2016


Препоръчани мнения

Ще повдигна темата, че рязко ме заитересова  :P

 

Така, ММ (моят мъж, бг-мамски сленг) е много тегав с отпуските. В момента сме на етап фиксиране на план-графика за догодина. Решено. Великден 2016 г. най-после ще реализираме дълго отлаганата Португалия. Знам, че е мноооооооооого рано за цени на билети, но искам все пак да го пообсъдя с вас. 

Предпочитан период 29.04-15.05.2016 г. като датите са твърдо фиксирани. По-малко предпочитан период 23.04-08.05.2016 г. пак твърди дати.

Искам да докарам минимална цена на билетите с нормална компания (не ми се занимава с нискотарифни, точно с тази дестинация), като програма максимум е кацане Порто- излитане Фаро (или обратното), а програма минимум Лисабон - Лисабон. Приемлив вариант е и кацане Порто-излитане Лисабон (или обратното). 

В кой период следващите месеци да се засиля в търсенето? Кога компаниите ще пуснат разписание за април - май догодина(Луфтханза имат)?

 

Момчетата, които бяха в Португалия предходните 2 години писали ли са пътеписи или подробни отзиви някъде?

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ще ти кажа как пътувахме ние точно по същото време миналата година. Пътувахме София-Мадрид- София, оттам с мулти-сити - Мадрид-Лисабон, Порто-Мадрид. Тоест, кацнахме в Лисабон, взехме кола под наем, после я върнахме на летището в Порто, без никаква допълнителна такса. Направихме си 7 нощувки в Лисабон и всеки ден бяхме на различни места наоколо- разгледахме всичко интересно.

После с колата се придивижихме до Порто, там също имахме 7 нощувки, пак всеки ден на различно място.

Ама колко струваха билетите, не мога да кажа.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Има пътеписи, виж тук http://magelanci.com/patepisi/category/25-%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2/

По принцип не-нискотарифните компании продават полети 1 година напред (може без няколко седмици). Т.е. ако още няма полети, съвсем скоро ще почнат да излизат и за май. Това не значи да се хвърляш да купуваш една година напред (освен ако цената те устройва). Те не играят с цените като Уиз, но промоции винаги излизат.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние сме ходили два пъти и точно около пролетния период, който описваш. Често около датите, които нас ни вълнуват, се пада Великден. И двата пъти около края на януари, най-късно февруари купувахме на приемливи за нас цени с нормални компании. Мога да коментирам единствено цената Лисабон-Лисабон, тъй като не сме ходили до Порто, а в района на Фаро стигнахме по земя.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

До към септември-октомври просто проверявай периодично дали ще се появят цени под 200 евро - ако случайно се появят купувай. Най-честите авиокомпании, които излизат с добри цени до там са Луфтханза и Ер Франс. 

 

След това вече може по-сериозно да почнеш да се ослушваш за промоции, т.е. периодичните проверки да станат по-регулярни :) Аз със сигурност не бих купил преди нова година на цена над 200 евро, на всичкото отгоре и Уиз се активизират в Лисабон и току виж ни изненадали, трябва да вярваме в чудеса :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние летяхме до Лисабон - юли 2012 година с Луфтханза. Полета беше на отиване през Франкфурт, а на връщане през Мюнхен. Цената беше 178 евро на човек, билетите купихме ноември 2011 год.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Билети за Ер Франс купихме февруари 2015 за пътуване април 2015 за по 205 евро, така че няма смисъл да се бърза. Нискотарифните излизат почти толкова, но с много дълги престои.

 

За около Лисабон силно препоръчвам обиколка със скутер. 125сс ако сте двама на мотора, защото 50сс с двама по баирите не движи хич. :) Не ти трябва А-категория ако си над 25. Можеш да покриеш много повече периметър, отколкото с китайците в автобусите, и да си спестиш баирите в Синтра. За фирма препоръчвам AllegriaRide, но от там искаха да имаш опит с карането (заради баирите главно), и като чуха, че двама от компанията не бяха карали, ги пуснаха на мини-тест (тръгване от наклон) и ги скъсаха и им изгоряха депозитите. 

 

Маршрутът ни беше такъв:

 

https://goo.gl/maps/OhzpZ

 

А за между Порто и Лисабон гласувам с 2 ръце за влака. По-скъп е, но е по-бърз, по-удобен, без ограничение в багажа.

Редактирано от DimitarD
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Благодаря много за мненията. 

Всъщност първоначалната идея(отложена доста във времето) беше да вземем кола под наем и да минем маршрута:

Лисабон-Евора(всичко наоколо от сорта на Монсараз, Естремос) - Коимбра (по пътя Монсанто, Фатима, Баталя) - Порто (Брага и Гимараеш) -  Назаре (по пътя Авейро, Обидуш) - Мафра - Лисабон (Ещорил и Кашкаяш). Това при условие, че кацаме и излитаме от Лисабон. 

 

Но колкото повече време минава, толкова повече ми се иска да отделим поне два дни на южната част. Затова програма максимум ми е да намеря приемлива комбинация на нормални компании с кацане Порто и излитане Лисабон или Фаро. 

Редактирано от Bliss
Връзка към мнение

Благодаря много за мненията. 

Всъщност първоначалната идея(отложена доста във времето) беше да вземем кола под наем и да минем маршрута:

 

Ако датите са 29.04-15.05.2016, т.е. над 15 дни спокойно можете да обиколите с автомобил северна и южна Португалия.

Лично аз правих кръг - с кола под наем от Мадрид - Порто и региона - Лисабон и околията -  южната част - Севиля, Аламбра и обратно към Мадрид.

Ако обичате шофирането, то това е ненатоварващ маршрут с идеални пътища.

Пътеписите neuromancer ги е показал: http://magelanci.com...ски-полуостров/

Връзка към мнение

Според мен, май месец да се гледа южната част няма много смисъл..Ще е празно и пусто като цяло, говоря за островите им, долепени до брега и за цялата коста Алгарве

Ако ще сте там 15-16 дни, вместо южната част по това време, сериозно бих предложил една Мадейра за 3 или 4 дни.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Началото на май, изпробвано, времето перфектно, без излишна туристическа навалица на юг. Какво по-хубаво от това!

(и между другото, Алгарве ми е по-напред по хубост от места като Мадейра и Азорите ;-) Да не говорим и за времето, по това време по островите е много по-... пролетно).

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Още един глас за Алгарве, началото на май, миналата година - чудесно, без навалица!  Край шосето баби продават най-сладките портокали, които съм яла, а дърветата са окичени с щъркелови гнезда, заедно с обитателите им. :)

 

Препоръчвам Tavira - чудно малко градче, без хотели и бетони, с калдаръмени улички и бели къщи, и вълшебен плаж!

 

Малко нагледен материал:

 

IMGP0038_Tavira.jpg

 

IMGP9964_Tavira.jpg

 

IMGP0010_Tavira.jpg

 

IMGP0083_Algarve.jpg

 

IMGP0130_Lagos.jpg

 

IMGP0175_Lagos.jpg

 

IMGP0203_Lagos.jpg

 

 

  • Харесвам 20
Връзка към мнение

Препоръчвам, докато сте в Португалия, да хапвате само португалска храна - прекрасна, вкусна и питателна  :) . Всеки регион в Португалия си има традиционното ястие (супа, основно и десерт), така че се възполвайте. Само внимавайте с дозите  :rolleyes: , демек количеството на сервираната храна  :lol: . Все още си спомням забавния момент, когато си поръчах една доза "caldeirada" (това е различни видове риба със зеленчуци) в Ерисейра (Ericeira) и ми донесоха голяяяяяямо тенджере caldeirada  :lol:  :lol:  :lol:, което беше храна за 6-7 човека, а пък ние бяхме само двама  :rolleyes:  - голям смях падна  :lol: .

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Страхотни снимки. 

Мадейра и Азорите са тема на друго пътуване. Сега ще се съсредоточим на Португалия. 

Когато пътувам най-любимото ми занимание е да опитвам от местната храна. 

Редактирано от Bliss
Връзка към мнение

Португалците си имат една самолетна компания, която не е определена точно като ниско бюджетна. Може да провериш http://www.flytap.com . Лично не съм летяла с тях, но от многото ми португалски приятели знам, че могат да пътуват само с ръчен багаж навсякъде тъй като не им се налага да поръчват допълнително, беше нещо от рода на 20кг, но не съм сигурна.

За храна силно препоръчвам "лейтао" - това е цяло малко печено прасенце и е задължително е да се пие със ''зелено вино" както  му казват. Най-доброто лейтао може да получите в един град на име Байрада, който е между Порто и Лисабон. Градът като цяло е известен с "масовото убийство" на малки прасенца и казват, че там е най-доброто, аз и другаде не съм опитвала...Инъче мисля, че навсякъде имат ''камилски лиги" или "сарадура", това е десерт - страшно сладък, почти непосилен за мен да го ям. :)

Редактирано от Plamuk
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Допустимият багаж в кабината е 1 бройка - 8 кг: http://www.flytap.com/Portugal/en/PlanBook/PrepareforTravel/luggage/hand-luggage

Връзка към мнение

TAP си е напълно стандартна компания, имат си за всички полети голям 23kg и ръчен багаж от 8kg.

Другата им компания е SATA, багажите пак са същите.  Част от SATA  е на ТАР, ако е от значение.

Цените им са не са от евтините, освен, ако нямат някакво намаление.

Има и разни като PGA и други, но те не са важни.

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

Инъче мисля, че навсякъде имат ''камилски лиги" или "сарадура", това е десерт - страшно сладък, почти непосилен за мен да го ям. :)

 

Тез "камилски лиги" (babas de camelo) са един чудесен десерт. Португалският десерт "top of the top" е pastel de nata. 

Много португалци не знаят, че този десерт pastel de nata може да се консумира и замразен :lol: (pastel de nata congelado) - тогава е като сладолед, а и с едно кафенце, е просто прекрасно  :rolleyes:. Pastel de nata congelado не се продава свободно - просто си купете pastel de nata, поставете го във фризера за извество време и voilà - сладоледче  :P .

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Да повдигна пак темата с въпрос.

Намерих билети София-Порто и Лисабон- София за двама с Луфтханза за 950 лв. Точно този маршрут ми трябва. И двата полета са през Франкфурт. Как ви се струва цената?

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

А за кои дати? :rolleyes:

 

29.04-15.05.2016 г. Хваща празниците точно.

 

 

Абсурдна!

Абе знам, че за двама София-Лисабон-София около 380 евро е ок. Но в случая е София-Порто-Лисабон-София. И затова се чудя 485 евро как е?

Редактирано от Bliss
Връзка към мнение

Преди Януари няма смисъл дори да ги гледаш тия цени. Също така, дотогава Луфтханза ще са си пуснали евтините тарифи, и ще имаш много по-голям избор.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.