Прескочи до съдържание

Expedia.com - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:

Дори за секунда не съм си представял, че Expedia подозира за съществуването ни, камо ли пък че прави някакво решение базирано на действията ни тук. Имах предвид, че това, което вършим в случая, е далеч от нормална употреба на промоцията и точно затова се включва fraud department-a на Expedia. А дългогодишният ми опит с групата сочи, че този отдел се намесва изключително рядко и честата му поява напоследък ме накара да се замисля, че сме пресолили манджата. Та затова призовах за публична обраност в изказа и може би за повече лични съобщения, например - малко предпазливост в темата няма да навреди.

@antea какви 5 елитно-просветени, какви 5 лева, ако това беше идеята просто въобще нямаше да пишем тук. Като цяло съм ОК със споделянето на почти всичко, нека всеки има полза, но някои теми и механизми са по-деликатни и не е много ок да се дъвчат толкова подробно с месеци. Особено, ако искаме купонът да продължи по-дълго за всички. А и в крайна сметка не сме травъл хак форум, нали?

Хайде стига толкова. Черпя с гледка от хотела ми. Да е топло в душите ви 🙂

20241229_170709.jpg

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 1 час, Doctor Who каза:

Дай ми мнението си и ще направя каквото кажеш. Твърдо - винаги съм споделял всичко, което науча и съм много далеч от ЕЛИТ, който мнгократно, неправилно и очевидно вече - тенденциозно се вменява като понятие.

както го чувстваш ти - така го направи

просто... не ми изглежда редно периодично да има мъмрене относно постове, които разясняват детайли, дават идеи, както и честото подканяне за някаква по-отчетлива благодарност и от сорта

сигурно има десетки механизми, промоции, "схеми" и подобни, за които не съм разбрала изобщо - ами нито живея по-зле от това, нито по-добре, ако попадна тук на такава случайно и навреме и ми се занимава - опитвам, къде с успех, къде без, повечето неща са даже ей така "за спорта" (с текущата тема точно така стана - две нощувчици с доплащане и едно корабче за 10 паунда, страшна далавера :smile:), не бива чак толкова да се вживяват всички - дали ще секнело кранчето или не, то никога не е било гарантирано, и надали някой разчита на такива неща, за да пътува, може би евентуално ги приема за малка екстра, а специално няколкото човека, които споделяха по-активно тук по темата, съвсем очевидно го правеха повече за общо забавление, отколкото за нещо друго, и сега излезе наистина криво това порицание, така ми прозвуча поне на мен

п.с. оттеглям думата "елитно", явно е била прекалена, а наистина не съм целяла да има обидна конотация

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Това ми напомни за една случка от детството 😄 
Като бяхме малки имаше аркадни игри (то все още ги има, но не са толкова популярни вече 🙂)
Ние няколко от децата бяхме открили бъг как с едно житонче да прекарваме целия ден на играта. Нещо тогавашните "IT"-та не бяха защитили софтуера срещу малките зли хакерчета. 😄 

Знаехме си го две, три деца и не казвахме на никой. Наивно, по детски си мислехме, че това ще продължи завинаги.

Авантюрата ни продължи известно време, но накрая се случи неизбежното - собственика ни хвана и ни нарита 🙂 
Бяхме се уплашили, че никога повече няма да можем да се доберем до любимото ни занимание - но тогава не осъзнавахме какво е взаимна изгода - той имаше нужда от нашите стотинки, а ние на свой ред от неговите игри. Мина известно време и отново си играхме на игричката. Той беше фискнал "бъгчето", което му причиняваше финансова щета и си продължихме напред.
Накратко това, което искам да посоча е че няма "схема" (много грозна дума), което може да продължи завинаги. Примери всякакви могат да се споделят от реалния живот. 
А дали някой ще сподели (стъпка по стъпка или без инструкции) или въобще няма да сподели е въпрос на преценка на самия човек.

image.png.5bb610528030c2ad2a77e9be9bf9a2d9.png

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:

Купих си през Expedia, билети за вход на Ангор Ват. След покупаката, получих линк, в който се казва ,че ако поканя някого той ще получи  30$ , както и аз ще получа 30$. 

Някой ако има интерес, мога да изпратя. 

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 17 часа, Monika_Koko каза:

Купих си през Expedia, билети за вход на Ангор Ват. След покупаката, получих линк, в който се казва ,че ако поканя някого той ще получи  30$ , както и аз ще получа 30$. 

Някой ако има интерес, мога да изпратя. 

Аз. До сега не съм успявала да получа от бонусите.

Публикувано:

И аз да споделя изключително горчив отзвук от ползването на  Expedia. Ползвах купон от 30 $  за резервация, на нощувки в Будапеща с цена много над тази на купона.

Когато пристигнах домакина неотговаряше. Обадих се на  Expedia  след два часа на телефона разбрах, че и на тях не вдига. Беше станало 22.00 часа и ги помолих да ме настанят някъде защото съм с деца, бебе , възрастни хора и това , което се случва е абсурдно. Искам да добавя, че месец по-рано им звъннах и помолих да ми потвърдят, че мястото за настаняване е наред и те казаха, че всичко е ок. 

Отвърнаха ми, че трябва да се оправя сам , а те ще ми върнат парите от тази резервация. След като им обясних, че това е абсурно те ми казаха, че ако запазя през някой от техните сайтове ново място те ще ми върнат разликата. В Hotels, vrbo и  expedia, имаше само едно налично място в Будапеща - един ужасен Хостел. В крайна сметка наближаваше 24.00 часа и нямах друг избор и се наложи да резервирам през друг сайт, а от  Expedia ме информираха , че няма да ми върнат разликата, защото не съм запазил пред някоя от тяхните платформи.

В допълнение днес виждам, че мястото за настаняване още е налично в сайта им и след мен още един човек е изгорял по същия начин (оставил е ужасен коментар, защото е бил с детето си аутист). 

Аз ли нещо не правя , както трябва или вече смисъла да запзваш нощувките през платформа , която уж да ти даде сигурност го няма? 

• Харесвам 1
  • Шок 7
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Не е имало нито една стая в целия град?

Това е доста странно.

Бяхме 12 души. Може би , ако търсех за по 2 ма щеше да стане , но в полунощ да се пръсваме по целия град не беше опция. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 28.12.2024 г. в 21:03, iMari каза:

По принцип съм съгласна с теб.

Но промоцията на Orbitz с 50$ за BPG( предполагам, че нея имаш предвид) е съвсем различна от тази с настоящите бонуси от Expedia. Последната просто няма потенциал да се задържи като нещо трайно. Колкото можем ще се възползваме от нея в краткосрочен план, поемайки си рисковете. Ако може и да се забавляваме споделяйки, какво по-хубаво. 🙂

Не съм сигурна, че спряха 50$ от Орбитц заради публичност. Просто Експидия промениха доста неща с лоялните програми в последните месеци. Някой беше коментирал, че всъщност сегашното мега зареждане на бонуси е опит за извинение точно заради орязването в тази посока.

Знаете ли, спрете да трупате бонуси за ваши резервации. Направете такива за да зарадвате ваши близки и приятели Ако оцелеят(резервациите, не близките 🙂 ) ще ви е емнайсет пъти по-хубаво, а може и сладки с турон да ядете. 😍

А някой дали не се е замислял, че е възможно, чисто теоретично, някой с много силно чувство за справедливост просто да следи и да им докладва какви ги вършат хората с по 50 профила 🙂 

• Харесвам 1
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 27 минути , Tesh каза:

Аз ли нещо не правя , както трябва или вече смисъла да запзваш нощувките през платформа , която уж да ти даде сигурност го няма? 

По-скоро е липса на шанс + слаб съпорт.

Но все пак трябва да се внимава какво място се избира. Все пак мястото трябва да е такова, което ни харесва независимо от платформата. През коя платформа ще се запази си е лично предпочитание и цена (кредити или каквото е там).

Публикувано:
21 minutes ago, Брани said:

А някой дали не се е замислял, че е възможно, чисто теоретично, някой с много силно чувство за справедливост просто да следи и да им докладва какви ги вършат хората с по 50 профила 🙂 

Шшт , тихо ! 

22 minutes ago, Tesh said:

Бяхме 12 души. Може би , ако търсех за по 2 ма щеше да стане , но в полунощ да се пръсваме по целия град не беше опция. 

Място.за 12 души на момента със сигурност е трудно да се намери , освен някой голям хотел с достатъчно стаи , но ако си търсил къща / апартамент е сложна задача (както си установил и сам).

• Замислям се 2
Публикувано:

Значи, факт е, че в експидия/хотела.ком има в пъти по-малко места отколкото в Букинг. А частни апартаменти съвсем малко. Като добавиш последния момент и място за 12 души, трудно...

Според мен ги натисни пак да ти върнат разликата.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз да докладвам, че плащането ми мина, въпреки че ми искаха билинг адрес - поради някаква причина моите познати в банката ме блокирали от съображения за сигурност 😭 букнах си и атракцията и засега всичко е точно, ще докладвам, като минат и двете, че са в различни периоди

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 49 минути , neuromancer каза:

Значи, факт е, че в експидия/хотела.ком има в пъти по-малко места отколкото в Букинг. А частни апартаменти съвсем малко. Като добавиш последния момент и място за 12 души, трудно...

Според мен ги натисни пак да ти върнат разликата.

Ще подам още една жалба.   Още повече , че аз преди месец им се обаждах да потвърдят, че всичко е ок с това място за настаняване , защото знаех, че пътувам с възрастни и деца.  

Въпроса ми , в крайна сметка е нали точно това е една от основните роли на платформите за резервации - сигурност. Практически те по-скоро влошиха и затрудниха ситуацията , отколкото да направят нещо в помощ.  

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 часа, iMari каза:

Аз такива хора не познавам. 🧐

A, нищо, нищо, важното е, че Те вече ги познават 🙂 

• Смея се 1
Публикувано:

Питането на @era123 за детски ски учител и времето вън ме подсети за разни интересни активности за почитателите на зимни спортове, начинаещи и напреднали.

Примерите са за Боровец, но подобни могат да се открият и за другите ни зимни курорти. Ако с бонуси можеше да се вземе и ски карта за лифтове и влекове щеше да е супер, но не, само за екипировка и ски/сноуборд уроци. 😁

Ски и сноуборд екипировка под наем за 5 дни в Боровец:

image.png.1b42dc65da7e687b434345239803ea23.png

https://www.expedia.com/things-to-do/5-days-ski-and-snowboard-equipment-rental-in-borovets.a2128401.activity-details?&rid=6097914&location=Borovets+Ski+Resort%2C+Samokov%2C+Sofia+Province%2C+Bulgaria&startDate=2025-01-25&endDate=2025-01-26&sort=RECOMMENDED&swp=on

Уроци за каране на ски/сноуборд в група до 4 човека максимум. Цената за два часа не е ниска, но все от някъде трябва да се започне. За това време няколко пъти ще паднеш, като с всяко падане се учи нещо ново. 😉

image.png.f7a3464a8688b1c9eb93eb8b1e2f35d8.png

https://www.expedia.com/things-to-do/erma-gorge-the-museum-of-yogurt-and-santa-petka-chapel.a3304534.activity-details?&rid=6097914&location=Borovets+Ski+Resort%2C+Samokov%2C+Sofia+Province%2C+Bulgaria&startDate=2025-01-25&endDate=2025-01-26&sort=RECOMMENDED&swp=on

@era123, нищо не мога да препоръчам за Витоша, но ако се разходите около х.Алеко по пътеката през пистите, около самата хижа и детския ски влек със сигурност ще попаднете на няколко ски учителя. Харесвате си някой, взимате кординатите. Разпитайте и в самата хижа и в гардероба за ски оборудване, те ги познават всички. Може да вземете няколко индивидуални урока, а после да минете на ски училище в група.

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:

Да напиша за опита си с активност на Expedia. Плащам с подарените пари билет за Абу Даби Лувър. Получавам ваучер с QR  код на имейла и нищо друго. Приемам, че това е. Да , ама не. Трябвало е да получа прикачен pdf файл. Нямам такъв. Отивам на информацията с всичко, което имам - профил с резервации, имейли на Ел. Поща. Започват да звънят по телефоните. Накрая ми изпратиха въпросният pdf по Уатсап. И всичко завърши добре. 

• Харесвам 12
Публикувано:
На 12.01.2025 г. в 5:43, Дани Магелани каза:

Да напиша за опита си с активност на Expedia. Плащам с подарените пари билет за Абу Даби Лувър. Получавам ваучер с QR  код на имейла и нищо друго. Приемам, че това е. Да , ама не. Трябвало е да получа прикачен pdf файл. Нямам такъв

И ние използвахме в Дубай активности, заплатени с бонусите. Купуваш и после нямаш обратна връзка какво следва. Получаваш някакво потвърждение, но не става ясно това ли е билета, на място ли го търсиш. Объркващо беше.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , chandni каза:

И ние използвахме в Дубай активности, заплатени с бонусите. Купуваш и после нямаш обратна връзка какво следва. Получаваш някакво потвърждение, но не става ясно това ли е билета, на място ли го търсиш. Объркващо беше.

Аз имах към 3 активности в Дубай. На всичките пишеше, че са ваучери и трябва да се обменят с билети на определено място. После почваш да четеш кое е това място по ревютата. Определено трябва да се внимава в детайлите, поне за Дубай всичко беше ваучери. За Малага двете ми активности си бяха напълно безпроблемни - на точното място и директни.

В духа на непрякото писане мога да споделя нещо, което бе отбелязано преди време от @iMari, аз също го бях усетила с резервация за Дубай, но като я отмених, повърхностно подминах тази “пътека”.

В последната си резервация незнайно как се присетих. Когато направиш резервация за някъде - задължително без бонуси и отменима и по възможност с плащане на място, получаваш до 30% намаление за следващата си резервация. Ха познайте следващата  резервация каква е😜

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 минути , Брани каза:

А на мен вашата Експедия пък ми слага "надценка" ...

image.png.135bf7dc4e590d42c1fa0d5eaf324559.png

Ако имаш бонуси, се преглъща😜. Като нямаш, хейтиш😂

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, chandni каза:

Да. Объркващо е. Ако не беше се раззвънил човекът от информация, щях да се предам и да отида да си купя билет. Вече няколко пъти турове на Viator, какъвто беше и този, ми създават проблеми. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес успешно мина петата ми резервация на хотел и шеста общо. От новата партида е, пак избрах да е неотменима. Поизтръпнах за миг на рецепцията, но напразно😄. Служителката ми вика: Може ли пак да видя резервацията, че нещо името не излиза? Хаха, веднъж да си го напиша правилно, а се оказа, че тя го е сбъркала - точно в я-то, където обикновено аз правя вариации😂. Ама първоначално, като ме пита за името ми, почнах да търся какво съм писала. После пък искаше да си напиша на едно листче имейла, а той от новите и него не знам😂 Пак търсене какво пише по профила ми, голяма излагация, все едно съм малоумна😆

Иначе съм много доволна от хотела в Барселона - SM Hotel Sant Antoni, на няма и десетина минути от Саградата и на 5 от метро станция Монументал. Районът е приятен, ресторантите имат добри отзиви. Още по-доволна съм, че вместо 150$ за 2 нощувки, платих 70😜

IMG_0405.jpeg.3ad594f8fde010dce089a5abcfdc45d5.jpeg

IMG_0409.jpeg.2a62ea095aa7dbbcd33008e4ddc6e664.jpeg

IMG_0406.jpeg.c53e120b7380147a59fc3374df706bbe.jpeg

• Харесвам 21
  • Браво 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• adreno
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.