Прескочи до съдържание

Разкажете интересна случка по време на пътешествие

goldeneyeful

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 52 минути , Мари Николова каза:

Точно така.Родителите са от Литва,но емигрират в Латвия,където е роден.Може би е по-правилно да се каже литовец.

Щом е роден в Латвия от родители литовци, ще да е по произход литовец, но с латвийски паспорт. Но все пак е въпрос на самоопрееделение, а не толкова на гени.

Колко деца от бългрски семейства се самоопределят като американци, а са със 100% българска кръв. Обезкръви се нацията ни и в това е проблема, а не кой кого как ще назове!

• Харесвам 1
Публикувано:

Хората от Литва са литовци,  3 год. работих с тях в БГ, още са тук с дейност хранителни магазини. Не са руснаци, това е дълга тема, но всяка трета тяхна дума в изречение е бляд😀

• Харесвам 1
  • 8 години по-късно ...
Публикувано:

Porto - Parque e Jardim da Fundação Serralves

Вървя си из парка с бодра крачка по една алея, покрита с перголи. Зад мен мъжът ми изостава някъде да снима цветя. Наоколо градини, дървета, няма хора.

Насреща ми се появява добре изглеждащ мъж на 45+. Отдалеч ме фиксира с поглед и се подсмихва. Не си премества погледа. Започвам да си мисля, сега тениската ли съм си облякла наопъки или пък ме сваля. Продължава да ме гледа и да се подсмихва и сякащ иска да ми каже нещо.

Разминаваме се и нищо не ми казва. Припомням си, че всички мъже са луди и този е още един, и продължавам напред. След няколко метра се натъквам на това...

Porto modern art_1.jpg

Porto modern art_2.jpg

Porto modern art_3.jpg

• Смея се 13
Публикувано:

Поредната история от Амстердам, месец май.

Както стана вече обичайно, половината им влакове от летището не се движат. В случая Sprinter посока Утрехт и подобни са канселирани заради ремонт. Сътоветно, за да стигна до крайната си дестинация вътре в града трябва да направя лека обиколка с влак и после метро. 

Слизам на съответната спирка и се оглеждам накъде да хвана за метрото. В този момент пред мен цъфват двама с някакви значки на реверите, вадят служебни карти (които без очила изобщо не мога да разчета) и започват да ми обясняват че са служба за контрол на наркотрафика. Проверка. 

Ок, няма проблем. От къде съм, за къде съм, дай лична карта, колко пари носиш.... броят ми нещастните евро-банкноти в портмонето (имах има-няма 50-60 евро кеш) и казват "Ти сигурна ли си, че в раницата нямаш други пари?"

Нямам бе хора, сигурна съм. Но те за всеки случай решиха да я поразровят. 

Не знам, аз ли изглеждам толкова подозрително (все се намира за какво да ме проверяват по Европата), или просто бях най-бялата и руса на съответната гара/спирка, та решиха че е странно присъствието ми в този район.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 минути , Lyubina каза:

Поредната история от Амстердам, месец май.

Както стана вече обичайно, половината им влакове от летището не се движат. В случая Sprinter посока Утрехт и подобни са канселирани заради ремонт. Сътоветно, за да стигна до крайната си дестинация вътре в града трябва да направя лека обиколка с влак и после метро. 

Слизам на съответната спирка и се оглеждам накъде да хвана за метрото. В този момент пред мен цъфват двама с някакви значки на реверите, вадят служебни карти (които без очила изобщо не мога да разчета) и започват да ми обясняват че са служба за контрол на наркотрафика. Проверка. 

Ок, няма проблем. От къде съм, за къде съм, дай лична карта, колко пари носиш.... броят ми нещастните евро-банкноти в портмонето (имах има-няма 50-60 евро кеш) и казват "Ти сигурна ли си, че в раницата нямаш други пари?"

Нямам бе хора, сигурна съм. Но те за всеки случай решиха да я поразровят. 

Не знам, аз ли изглеждам толкова подозрително (все се намира за какво да ме проверяват по Европата), или просто бях най-бялата и руса на съответната гара/спирка, та решиха че е странно присъствието ми в този район.

Съмнявам се дали са от служба за контрол на наркотрафика. Мен веднъж в Париж ме проверяваха някакви такива, след като ми провериха личната карта си тръгнаха разочаровани, явно от това, че съм българин.:wink:

• Харесвам 2
Публикувано:

Никаква идея. 

Важното е, че всичко е ок. Но не за първи път ми се случва да ме проверяват за какво ли не.

• Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, Lyubina said:

просто бях най-бялата и руса на съответната гара/спирка, та решиха че е странно присъствието ми в този район.

Това.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.