kakadu Публикувано: 21 декември, 2023 Сподели Публикувано: 21 декември, 2023 След 5г невзета глоба италианците може само да си избършат сополите. Имах такава за 88Е през 2016г, с ренталка, за влизане в ЗТЕ. Дойде 10 месеца след нарушението, бях сменил кредитната - правя го почти винаги след взимане на кола под наем вече. Всяка година писма, напомняния, заплахи от полицията в Рим, глобата стана 400Е, уведомления два пъти в годината, бабата в пощата като ме видеше и ми казваше, че е еди какво се и аз кръгом, а тя мяташе писмото в коша. Не съм се разписвал никъде на тея писна с обратна разписка. Разпишеш ли се, значи си я получил и не е много ОК. Дадоха ме на някаква колекторска фирма в България, на адрес ул. "Гео Милев" в София през 2020г и те пак почнаха заплахите. Последната сума беше около 600Е за плащане. Две години вече нямам нито писма, нито мутрите ме дебнат. Даже тая година си взех една прекрасна Астра от Бергамо и си обиколих Италия с кеф. Който иска - да си плаща, аз си казвам моята история. Обичам да се възползвам от глупостите на тънко либералните европейски смотльовци, 5 Връзка към коментар
Plamen_VA Публикувано: 16 юли Сподели Публикувано: 16 юли Здравейте, много внимавайте като посещавате Парма с кола. Там глобяват имам чувството за неправилно дишане. Вече имаме 3 глоби за по 90 евро - едната за навлизане в зона, която е само за местни, едната за преминаване през бус лента, а третата не мога и да разбера. и всичко това само за няма и 20 минути лутане, докато намерим някакъв платен паркинг. Естествено са връчени със закъснение и не можем да се възползваме от 30% отстъпка. Не знам още колко ще продължи това нещо преди да ни оствят на мира. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 16 юли Сподели Публикувано: 16 юли преди 5 часа, Plamen_VA каза: Здравейте, много внимавайте като посещавате Парма с кола. Там глобяват имам чувството за неправилно дишане. Вече имаме 3 глоби за по 90 евро - едната за навлизане в зона, която е само за местни, едната за преминаване през бус лента, а третата не мога и да разбера. и всичко това само за няма и 20 минути лутане, докато намерим някакъв платен паркинг. Естествено са връчени със закъснение и не можем да се възползваме от 30% отстъпка. Не знам още колко ще продължи това нещо преди да ни оствят на мира. Определено трябва да се внимава доста. Но съм чувал от съсед за познат на познат, който имал неплатена глоба от началото на 2019 и не било проблем. Ходил е много пъти после, наемал е коли, но не е имало проблеми... 2 Връзка към коментар
Plamen_VA Публикувано: 2 август Сподели Публикувано: 2 август Здраейте, още една глоба пристигна от Италия и вече станаха 4, 3 сме платили, но тази няма как, зашото от Sicily by car не са изпратили всички страници на глобата, включително и тази, на която е номера по-който трябва да се плати. По всякакъв начин опитах да се свържа с тях, но никакъв резултат - на мейла отговаря бот, на телефона не мога да се свържа, иначе ще ни вземат 60 евро за това т.нар. администриране на тази глоба. Писах и на общината в Реджо Емилия, но и от там никакъв отговор. Някакви идеи как да се свържа с жив човек в Sicily by car? Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 2 август Сподели Публикувано: 2 август преди 38 минути , Plamen_VA каза: Някакви идеи как да се свържа с жив човек в Sicily by car? В договора за наем, а също и в приемо-предавателните протоколи на колата би трябвало да има телефон на местния клон на Sicily by car. Обикновено служителите го заграждат с химикал, като дават колата, за да се звъни на него при нужда. 1 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 2 август Сподели Публикувано: 2 август Колко време след нарушението получихме глобата? Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 3 август Сподели Публикувано: 3 август От всичко изчетено, а от мен и препатено, оставам с впечатлението, че това с глобите си е национална политика. Аз си мислех, че е само за Болоня, а то се оказва за цяла Италия. Там рекета започва още с наемането на колата. Предлагането на тяхно си каско се превръща в истинско изнудване - тънки заплахи и предупреждения, лукави погледи, абе не сключиш ли застраховка, ще те дерем. После пък идват и глобите. И понеже знаят, че Италия е магнит и всеки иска да се върне, разчитат на страха ни и знаят, че ще платим. При мен 5 г. продължиха писмата със заплахи, след това рязко секнаха. За 3 дена изключително примерно каране в Болоня платих 2 глоби, дръпнати през картата автоматично и 2 получих по пощата. Ами ще ме извиняват, ама ще ме хванат за дедовия. И ме хванаха де. Миналата година бях в Бергамо, наказания и щракване на пранги на границата нямаше. Значи можело, а? 5 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 5 август Сподели Публикувано: 5 август Според мен малко насилвате нещата. Кола съм наемал над 10 пъти в Италия и имам само една глоба, за която сам съм си виновен само аз. Имат си правила и специфики (ЗТЛ) и ако не си в час, следва глоба. Ходете покарайте във Франция да видите там как е с камерите за скорост - нула толеранс ... 😉 1 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 5 август Сподели Публикувано: 5 август На 16.07.2024 г. в 13:49, Plamen_VA каза: Там глобяват имам чувството за неправилно дишане. Вече имаме 3 глоби за по 90 евро - едната за навлизане в зона, която е само за местни, едната за преминаване през бус лента, а третата не мога и да разбера. Кое му е неправилното дишане на това? Това, че у нас правилата не се спазват и имаме висока толерантност към нарушителите, не значи, че нормата трябва да е такава в останалия свят. 7 1 1 Връзка към коментар
Plamen_VA Публикувано: 13 август Сподели Публикувано: 13 август На 2.08.2024 г. в 20:45, Stryper каза: Колко време след нарушението получихме глобата? Здравейте, получихме глобата с малко повече от 2 месеца след издаването й. На 5.08.2024 г. в 9:36, Zaro каза: Кое му е неправилното дишане на това? Това, че у нас правилата не се спазват и имаме висока толерантност към нарушителите, не значи, че нормата трябва да е такава в останалия свят. Съгласен съм, но т.нар. бус лента много трудно може да бъде разпозната като такава, особено когато се луташ и слушаш GPS-a как да те изкара от там. Същото важи и за въпросната зона, в която сме навлезли, отново по напътствие на навигацията, знаци не видяхме, но поне за следващия път ще знаем за тези зони и т. н. или ще заложим на добрия стар метод с влак. 1 Връзка към коментар
TwoBeer Публикувано: 14 ноември Сподели Публикувано: 14 ноември По какъв начин получихте глобите от Италия.....по поща или проверявате някъде..... Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 15 ноември Сподели Публикувано: 15 ноември По пощата, но не е препоръчано писмо или да ти звънят на вратата нещо. Връзка към коментар
TwoBeer Публикувано: 15 ноември Сподели Публикувано: 15 ноември Днеска писах на едни мой колеги от Италия, дали някъде може да се проверява за глоби .......чакам отговор и ще публикувам..... 2 Връзка към коментар
Plamen_VA Публикувано: Понеделник в 13:00 Сподели Публикувано: Понеделник в 13:00 На 15.11.2024 г. в 19:35, TwoBeer каза: Днеска писах на едни мой колеги от Италия, дали някъде може да се проверява за глоби .......чакам отговор и ще публикувам..... Това би било полезно, въпросът е какъв ще е критерият за търсене. Ние имаме още една глоба за плащане и ми се иска да мога да я платя, но за сега удрям на камък. От рент а кар компанията не изпратиха всички страници на глобата и няма как да видим номера, по който да я платим. Не ми изпращат нов мейл, писах на полицията в Реджо Емилия, казаха да я чакаме по пощата....Не искат да ми я изпратят директно на мейл за да я платя. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега