Прескочи до съдържание

Транспорт от/до Ciampino

nataly_2003

Препоръчани мнения

На 27.01.2020 г. в 18:02, Таньо каза:

Не разбрах от мнението - вие ползвали ли сте тази спирка или говорите за спирката на Via Marsala 5, която не касае на въпроса?

Района на Ватикана е осветен, безопасен и с осезаемо присъствие на полиция.

Искахте мнение, споделих моето.

Аз лично нямам безпокойства, когато ходя пеш през нощта на непознато място, но всеки решава за себе си.

Както се казва: "...на когото е писано да се обеси, няма да се удави."  🙂

В първата част на мнението ми споделям личния си опит с автобус и спирка, намираща се до Термини (Via Marsala 5). Във втората част изказвам мнение относно конкретната спирка, за която е зададен въпросът - Circonvalazione Aurelia 19. Сега надявам се е по-ясно. 🙂 

Връзка към коментар
преди 17 минути , Моника каза:

В първата част на мнението ми споделям личния си опит с автобус и спирка, намираща се до Термини (Via Marsala 5). Във втората част изказвам мнение относно конкретната спирка, за която е зададен въпросът - Circonvalazione Aurelia 19. Сега надявам се е по-ясно. 🙂 

Мнение за нещо непознато се нарича хипотеза, а най-близката българска дума е "предположениe", което е почти равно на невярна информация.

За мене това е ясно от публикуването на поста 🙂,  а въпроса беше за яснота за други.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Таньо каза:

Мнение за нещо непознато се нарича хипотеза, а най-близката българска дума е "предположениe", което е почти равно на невярна информация.

За мене това е ясно от публикуването на поста 🙂,  а въпроса беше за яснота за други.

Аз също съм била в района, написах полезна информация на база личния ми опит за една конкретна спирка и тези автобуси, което вече разясних. На база преглед в гугъл мапс за спирката, за която беше въпросът  (за да видя как се стига до спирката и за да мнението ми да е обосновано, а не просто да кажа "минете от тук"), изказах ЛИЧНОТО си мнение, че според мен пътят до спирката е безопасен, защото съм била във Ватикана и както Вие посочвате в своето мнение - осветено е, има полиция, спокойно е. Не виждам някъде да съм посочила невярна информация. За какво е това дълбаене? 😀

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Някой ползвал ли е Flixbus от гарата до летище Чампино? Дали си спазват часовете?

image.png.8fd3267ae3f5e61a5d01a7091b000892.png

Полетът е в 6:30 сутринта и общо взето нямам много варианти. Видях, че има и още някакъв друг автобус, но той също тръгва в 4:30 и ме притеснява дали ще стигнем на време. Прочетох, че таксито е с фиксирана цена от 30 евро, което ми се струва малко прекалено. Някакви други предложения за бюджетно стигане навреме за полет от 6:30?

Връзка към коментар

В момента автобусите са много разредени, не знам дори дали пътуват. Преди няколко месеца ги чакахме 1-2 часа и накрая взехме такси, склони 4 човека да ни вземе за 25 евро, добре че беше с допълнителен ред таксито. Бакшишите казваха, че нямало шатъли, а чакайки ги толкова време, май се оказаха прави.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Христиан каза:

Някой ползвал ли е Flixbus от гарата до летище Чампино? Дали си спазват часовете?

image.png.8fd3267ae3f5e61a5d01a7091b000892.png

Полетът е в 6:30 сутринта и общо взето нямам много варианти. Видях, че има и още някакъв друг автобус, но той също тръгва в 4:30 и ме притеснява дали ще стигнем на време. Прочетох, че таксито е с фиксирана цена от 30 евро, което ми се струва малко прекалено. Някакви други предложения за бюджетно стигане навреме за полет от 6:30?

а влакове няма ли?

Връзка към коментар

Еххх, ще ме откажете да пътувам 😞 Ако сменя летището с Фиумичино (има полет на Уиз в 6:35 ч.), по-лесно ли ще е придвижването в същия час? 

Връзка към коментар
преди 53 минути , Христиан каза:

Еххх, ще ме откажете да пътувам 😞 Ако сменя летището с Фиумичино (има полет на Уиз в 6:35 ч.), по-лесно ли ще е придвижването в същия час? 

На Фюмичино се отива с последното реджионале от Рома Остиензе или Рома Тибуртина. Пристига на летището в 22:48 (при нас и закъсня 15 минути). Има и Леонардо експрес, който пристига в 23:07, ама е с 6 евро по-скъп и няма особен смисъл. Спокойно може и да дремнете във влаковете - празни са, а горе има и едни места, дето са странично 4 седалки една до друга, идеални за целта. После зоните за чек-ин при терминалите на Фюмичино не са най-удобните места за спане, ама се намира начин. Ако сте само с ръчен багаж, дебнете, кога отваря секюритито (примерно при нас около 3:10 ч, минавате го първи и отивате да спите комфортно два часа на меко покрай още неотворените заведения, има и къде да си зареждате телефоните там. И без това на паспортния контрол най-вероятно ще ви кажат (както на нас), че няма да ви пуснат към гейтовете преди 5 сутринта. И постоянно гледайте на всяко табло, кой ви е гейта, че на Фюмичино са мега неориентирани и сменят гейтове тотално без предупреждение и без да го обявяват гласово. Така ни пратиха на едни гейтове, дето се стига само с влакче. И изведнъж там дузина българи се оказахме насред тумба украинци за Киев, с възможност да се върнем към нашия междувременно сменен гейт само чрез куп нарушения (докато сме минавали паспортен контрол или малко точно са разменили гейтовете за София и за Киев) . Накрая трябваше да минаваме ново секюрити през транзитна зона и изобщо в такова приключение се вкарахме, не е за разправяне 😄 

Ама се прибрахме, де 😄 

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, master_of_germs каза:

...И постоянно гледайте на всяко табло, кой ви е гейта, че на Фюмичино са мега неориентирани и сменят гейтове тотално без предупреждение и без да го обявяват гласово. Така ни пратиха на едни гейтове, дето се стига само с влакче. И изведнъж там дузина българи се оказахме насред тумба украинци за Киев, с възможност да се върнем към нашия междувременно сменен гейт само чрез куп нарушения (докато сме минавали паспортен контрол или малко точно са разменили гейтовете за София и за Киев) . Накрая трябваше да минаваме ново секюрити през транзитна зона и изобщо в такова приключение се вкарахме, не е за разправяне 😄 

Ама се прибрахме, де 😄 

...and it's all organized by the Italians! :crazy_pilot:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Чампино затваря през ноща.

Ако вземете автобус от Термини в 4.30 към  5 сте на летището, имате достатъчно време.

Вижте sitbusshuttle, с тях не съм имала издънки.

https://www.sitbusshuttle.com/orari-roma-ciampino/

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Коя такси компания бихте препоръчали за повикване в конкретен час (към 4:30-4:45), за да се хване полет в 6:30 от Чампино? Предпочитам да се поръча от предния ден предварително таксито, за да не се звъни рано сутринта и да има инфарктни ситуации. Имам wetaxi като приложение, но не знам дали върши работа. 

Също така в кои райони на Рим цената би била фиксираната от 30 евро? Бях се насочил към Термини, но май не ми се занимава с автобуси толкова рано, а и така мога да съм по-разчупен в избора на място за настаняване. 

Връзка към коментар
преди 36 минути , Lady Vengeance каза:

Фиксираната цена на такситата  до летищата от града е само в рамките на ''le mura aureliane''

https://www.comune.roma.it/PCR/resources/cms/documents/mappa_mura_aureliane.pdf

Благодаря! Лесно става ориентирането по тази карта.

А, препоръки за такси компания, която приема поръчки за точен час? 

Връзка към коментар

Без гаранция за точност, това са разписанията на автобусите от Термини до Фиумичино! Снимките са от 15 януари 2022! 

Теравижън са почти ясни на сайта си - не че шофьорът няма да те метне с билет N-та употреба - проверено лично!!! - но това си го знаем оттук. 

Съжалявам, че съм половинчат и липсва инфо за Чампино, но важното е, че сменят през ден часовете си. 

Ранните автобуси не бих използвал, защото наистина са на косъм! За Фиумичино - гейтът на уиз на Фиумичино е на м****та си - ходи се с влакче- ерго трябват поне 20 минути! При нас го отвориха в 6,00, на ръкав и в 6,20 бяхме борднати. 

Рим си е Рим!

IMG_20220115_111040.jpg

IMG_20220115_111007.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 19 часа, Kosta Grudov каза:

Благодаря! Лесно става ориентирането по тази карта.

А, препоръки за такси компания, която приема поръчки за точен час? 

Не мога да препоръчам, винаги взимаме от стоянка.

Дъщеря ми използва няолко пъти приложение е каза, че е много доволна https://apps.apple.com/us/app/free-now-mytaxi/id357852748

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 27.01.2020 г. в 12:51, koliob каза:

Не видях някой да е споменал, но един от удобните и бързи начини за избягване на честите задръствания в някои часове (особено когато каца полета от София в делничен ден) е този вариант:

image.png.3a35b9bb9dcc964216c394007713c39d.png

Този билет Ciampino Airlink може ли да се вземе на място от Чампино? От гише или направо от автобуса и кой точно автобус трябва да се търси? 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

Този билет Ciampino Airlink може ли да се вземе на място от Чампино? От гише или направо от автобуса и кой точно автобус трябва да се търси? 

Това е комбиниран билет за автобус до гара Чампино и после влак до Термини. Ние купихме билети на летището. Автобусът спира точно пред изхода и после пред  гарата. На връщане пътувахме по същия начин- влак в 6 и нещо до гара Чампино,автобус Airlink до летището . Не помня точно цената(май около 3 евро и нещо),но е по евтино от автобусите. Полетът ни не беше ранен,но се очакваше стачка на гр. транспорт. Комбинирани билети купихме от автомат на гара Термини.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, cybersimo каза:

Аз ползвах точно същата комбинация влак и автобус и затова по-напред в темата попитах как така няма влак от Термини, но ми казаха че нямало 

Реално няма директен влак, а комбинация от рейс и влак. И определено я има.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Kosta Grudov Ние сме ползвали за ранния час https://gettransfer.com/en - 6 човека ни взе с бусче в точен час, караше като луд и ни стовари толкова рано на летището, че имахме време и за кафенце. По 10 евро на човек излезе, което не е толкова много.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.