DenitsaS 9037 Публикувано: 22 май, 2016 Сподели Публикувано: 22 май, 2016 (редактирано) За вечеря добре познатите гръцки вкусотии: Редактирано 22 май, 2016 от DenitsaS 11 Връзка към мнение
VladimirK 916 Публикувано: 23 май, 2016 Сподели Публикувано: 23 май, 2016 Humus with Chicken Shawarma topping + Falafel + SaladShakshua (Meat+Tomato+Onion+Chili pepper)Fresh Orange JuiceFresh lemonade with Mint Заведението е Tala Humus, първата пресечка в ляво след като се влезне през Jaffa Gate в Стария град на Йерусалим. Хлябът е бонус. 9 Връзка към мнение
Mary 58467 Публикувано: 27 май, 2016 Сподели Публикувано: 27 май, 2016 Ето и останалите дати на фестивала „България посреща вкусовете на света“. Някой дали го посети за да даде отзиви? Утре е в София. Връзка към мнение
Роца 17666 Публикувано: 28 май, 2016 Сподели Публикувано: 28 май, 2016 Някой дали го посети за да даде отзиви? Утре е в София. Освен ти да се прежалиш Виртуални дружки от една кулинарна група споделиха впечатления от мероприятието в Бургас... не много положителни, за нещастие. Връзка към мнение
Яничка 23012 Публикувано: 28 май, 2016 Сподели Публикувано: 28 май, 2016 Някой дали го посети за да даде отзиви? Утре е в София. Mary, от фестивала се връщам и докладвам. Имаше мексиканска, белгийска, българска, виетнамска и индонезийска кухня. Като изключим голямата навалица, защото беше на открито пред Mall of Sofia, храната на всички щандове беше много вкусна и безплатна за опитване. 6 Връзка към мнение
DenitsaS 9037 Публикувано: 14 юни, 2016 Сподели Публикувано: 14 юни, 2016 През седмицата, прекарана във Франция, наблегнах предимно на десертите, особено на любимите ми макарони. Най-много ми допадат тези във веригите Paul, но явно толкова съм бързала да ги изям, че нямам снимки. Двете тук са от една сладкарница в Кан, също не бяха никак лоши: Пак в Кан закусвахме с френски кроасани, колкото и обикновено да звучи, винаги са ми вкусни: В Мантон пробвахме прословутия в региона tarte au citron и тирамису: Крем брюле и лимонов кейк във Вилфранш-сюр-Мер: 15 Връзка към мнение
Vanessabg 318 Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Капучино със златни стърготини в "Емиретс палас" Абу Даби Суперлуксозно преживяване в този разкошен хотел(само в лоби бара е разрешено за тези от нас без петролни кладенци :)) 15 Връзка към мнение
Vanessabg 318 Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 Арабска храна в Бахрейн : лимонада с куркума и с хибискус съответно в жълто и червено любимият ми "Карак тии" арабски чай с кардамон,мляко,черен чай и захар -просто божествен !!! салати и предястия на витрината ,където можеш да си избереш 14 Връзка към мнение
Tsanev 285 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 В тази връзка, силно НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ на ходещите в Португалия да опитват "прословутата" им franceschina. Не се сещам за друга храна, толкова отвратително приготвена - само от вида и после цял ден не ми се ядеше нищо. 1 Връзка към мнение
bobole4e 4916 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 А какво да не пропуснем да ядем в Португалия? 1 Връзка към мнение
Alexander 31329 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Всякакви ясия с риба треска, вина, сладки. 3 Връзка към мнение
ECC 12914 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Със сигурност няма да пропуснете бакаляо,cod fish или по нашенски треска.И да искате няма да го пропуснете.Казват,че португалците имали по една рецепта с треска за всеки ден от годината.И да не си помислите,че се лови там.Нищо подобно-норвежки е.Колкото пъти ядох все ми хареса.Също и октоподите /вече местни/ са супер.Готвят ги на гозба с картофи и зехтин. 3 Връзка към мнение
bobole4e 4916 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Хм...това е интересно. Аз още сънувам норвежката риба и не вярвам, че ще пробвам нещо по-вкусно, но не пречи да опитвам непрекъснато. Виното няма да ме впечатли, ще заложа смело на сладките във всякакви количества Връзка към мнение
Tsanev 285 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Със сигурност няма да пропуснете бакаляо,cod fish или по нашенски треска.И да искате няма да го пропуснете.Казват,че португалците имали по една рецепта с треска за всеки ден от годината.И да не си помислите,че се лови там.Нищо подобно-норвежки е.Колкото пъти ядох все ми хареса.Също и октоподите /вече местни/ са супер.Готвят ги на гозба с картофи и зехтин. 100% ЗА! Само не пипайте "комплиментите" които ви слагат при сядане в ресторант (освен ако не умирате от глад) - плащате ги после в сметката, и в някои случаи са на цена на ястие (нямат обявена цена май в менюто). Сардините и октоподите на скара са неземни (обикновено се поднасят обилно заляти със хубав зехтин и леко намачкани в него варени картофки) 4 Връзка към мнение
Alexander 31329 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 За информация, Tтреска не се готви от сурово състояние в Португалия, не че няма и сурова и някъде може да се готви и така. В по-големите магазини има цял щанд с такива солено-сушени риби и с10-15 вида, има норвежка, по-малки, по-големи и т.н. видове. В болшинството от случаите се изпозлва сушена треска, която представлява това Когато се купува се реже на парчета на машина както се режат дърва. Когато ще се готви се оставя във вода, като по-тънките парчета трябва да седят 48 часа, а по-дебелите по 72, като водата се сменя един път на ден. След това може да се прави по десетки рецепти, всякак е много вкусна. Даже ми донесаоха преди седмица една рибка и сега ще имаме да ядем няколко пъти. 4 Връзка към мнение
ECC 12914 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Май бях писал някъде,та да не се повторя.Традицията да се яде бакаляо започва някъде около 14 век,когато великите португалски мореплаватели са завоювали нови земи.Те не са се прибирали в къщи с месеци и години.Затова са осолявали треската,за да може да трае и са я носили на жените и децата с,за се прехранват. 3 Връзка към мнение
Alexander 31329 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 Докато сме на португалска вълна, да спомена и десертното им вино тип Порто, което е измислено за да издъжа много време без да прокисва. По време на ферментацията на гроздето се добавя коняк-бренди, резултата е силно 19-20 градусово десертно вино, което е издъжало месеци по корабите в миналото. В момента има много изби и марки, а по магазините има от под 10 евро до много скъпи и стари по няколко стотин евро, че и по хиляда+. 6 Връзка към мнение
Роца 17666 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 (редактирано) В тази връзка, силно НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ на ходещите в Португалия да опитват "прословутата" им franceschina. Не се сещам за друга храна, толкова отвратително приготвена - само от вида и после цял ден не ми се ядеше нищо. Ох, това наистина не го понесох, нещо като welsh rarebit, но придружен от сос и пържени картофи и това на над 35 градуса . А иначе любимото ми португалско ядене, bacalhau à bras, има също недотам търговски вид, но го намирам за страшно вкусно. Иначе в Португалия не пропускайте морските неща (освен бакаляото): - arros con marsico (не съм сигурна за правилното изписване) - нещо като ризото с миди и скариди, - в южната част има специалитет - катаплана - голям дълбок тиган в който се приготвя нещо като яхния, която може да е с месо или риба, имат хубава скара, - feijoada - португалски вариант на боб с наденички, - супа caldo verde - на базата на крем-супа от картофи, с листа от вид зеле приличащо на броколи и чорисо - както и различни видове шунка, чорисо и сирена - пастет от сардини или риба тон в малки опаковки (същите, които ви ги носят по подразбиране като седнете на масата в заведение и които струват между 2 и 5 евро в зависимост от мястото, но които се намират на смешно ниска цена във всеки приличен супермаркет ) Аз лично много харесвам и един вид наденички, които се пекат (фламбират) на керамичен съд със скаричка, както и португалския вариант на кървавицата, morcela, която също се поднася запечена. Имат и разни солени печива, подобни на нашите кремвиршки, кашкавалки, които също са много вкусни. Царевчиният хляб, pao de milho, е разкошен. Редактирано 7 август, 2016 от Роца 8 Връзка към мнение
DenitsaS 9037 Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 - feijoada - португалски вариант на боб с наденички, Това ми е любимо, ама готвачът да е от Бразилия Иначе да добавя pasteis de nata, опитах ги на Мадейра, уникално вкусни. Връзка към мнение
ECC 12914 Публикувано: 13 септември, 2016 Сподели Публикувано: 13 септември, 2016 Снощи разбрах,че в Адриатическо море се лови доста едра риба тон.Та веднага хапнахме по едно стекче в Стария град на Сплит: 12 Връзка към мнение
cck 25284 Публикувано: 14 септември, 2016 Сподели Публикувано: 14 септември, 2016 Ако ще е Гърция - без риба няма как Фагри е добър избор. В случая гарнирана с кус-кус сепия. 11 Връзка към мнение
Alexander 31329 Публикувано: 14 септември, 2016 Сподели Публикувано: 14 септември, 2016 Такива ламаринени чинии има и в Испания все още тук-там. Напомнят ми за казармата. 2 Връзка към мнение
AlexandraKo 116625 Публикувано: 14 септември, 2016 Сподели Публикувано: 14 септември, 2016 Ако ще е Гърция - без риба няма как Фагри е добър избор. В случая гарнирана с кус-кус сепия. image.jpeg Няма как, така си е. )И ние ги редуваме УхтУпоТи, Тоно, Тоно,УхтУпоТи )) Днеска ще сменим с някоя Ципурка Връзка към мнение
Marabu 291 Публикувано: 14 септември, 2016 Сподели Публикувано: 14 септември, 2016 Кой ще откаже такова изкушение Йогурт с вишни - "Mi sciolgo" в Сан Фока, Италия и сладолед от манго - "Vizi degli angeli" в Матера, Италия 7 Връзка към мнение
Добри 6857 Публикувано: 7 октомври, 2016 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2016 1. От шведите взаимствах идеята за двойноспиралните шафранови кифлички със стафиди за Света Лучия (13 декември) - денят на светлината. Шафран взимам качествен - само с две стръкчета стават супер жълти. Не бива да се прекалява. Ние си ги правим вкъщи вече редовно. Стават бо-жест-ве-ни - рецептата я има в нета: 2. От французите взаимствах идеята за леопадровия хляб. Номерът е да увивате ленти от бяло и какаово тесто в съда. Иначе всичко друго си е като рецепта за обикновен хляб: 3. А от една филипинска готвачка в Пинтерест пък изкопирах чудна микс салата с овце от карфиол и маслинова глава. Заприличаха досущ на породата "Плевенска черноглава". Ушите стават като резнеш две малки парчета и ги закривиш нагоре. Така де, да вкараме и малко food art 18 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега