mililia 18964 Публикувано: 14 май, 2014 Сподели Публикувано: 14 май, 2014 (редактирано) И понеже моята почивка се оказа един своеобразен вид вкусов туризъм да пусна няколко снимки тук: Риба тон със сметанов със с гъби Октопод с картофи Паста, но вече не помня с какво Местната качупа Йогурт с ягоди Местна риба гаропа Пилешки бутчета пълнени със скаридки и сос от миди Козе сирене на грил, поднесено със сос от мед и подправки Риба серра Скариди с банани и брашно от маниока Шишчета от октопод Паста със скариди Печена на грил гаропа Пица Имаше и още много други ястия, но те бидоха ометени преди да се сетя, че трябва да снимам. Абе там е раят на чистата храна, както и на всякакви морски специалитети. Храната винаги ни беше сервирана в много добър гурме вид. Редактирано 14 май, 2014 от mililia 17 Връзка към мнение
Георги Матеев 97425 Публикувано: 14 май, 2014 Сподели Публикувано: 14 май, 2014 Тъкмо вечерях и въпреки това след тези снимки отново ми се дояде 2 Връзка към мнение
neuromancer 25066 Публикувано: 14 май, 2014 Сподели Публикувано: 14 май, 2014 И понеже мойта почивка се оказа един своеобразен вид вкусов туризъм да пусна няколко снимки тук: Риба тон със сметанов със с гъби DSCN2046.JPG Октопод с картофи DSCN2047.JPG Паста, но вече не помня с какво DSCN2048.JPG Местната качупа DSCN2082.JPG Йогурт с ягоди DSCN2083.JPG Местна риба гаропа DSCN2113.JPG Пилешки бутчета пълнени със скаридки и сос от миди DSCN2114.JPG Козе сирене на грил, поднесено със сос от мед и подправки DSCN2277.JPG Риба серра DSCN2278.JPG Скариди с банани и брашно от маниока DSCN2279.JPG Шишчета от октопод DSCN2375.JPG Паста със скариди DSCN2398.JPG Печена на грил гаропа DSCN2440.JPG Пица DSCN2446.JPG Имаше и още много други ястия, но те бидоха ометени преди да се сетя, че трябва да снимам. Абе там е раят на чистата храна, както и на всякакви морски специалитети. Храната винаги ни беше сервирана в много добър гурме вид. Леле, както съм гладен... Ако кажеш и че не е скъпо, направо се замислям да ги посетя тия острови. Даже гледах някакви директни полети от Бразилия (смътни спомени просто). Пък и говорят португалски. 1 Връзка към мнение
mililia 18964 Публикувано: 14 май, 2014 Сподели Публикувано: 14 май, 2014 (редактирано) Леле, както съм гладен... Ако кажеш и че не е скъпо, направо се замислям да ги посетя тия острови. Даже гледах някакви директни полети от Бразилия (смътни спомени просто). Пък и говорят португалски. Вечеря за двама с ордьоври, основни и десерт + бира или малка бутилка вино - между 35-50 евро. Омар - 22-32 евро в зависимост от заведението. Риби -10-11 евро порцията. Няма грамажи. Октоподи, калмари, скариди и паста - 5-7 евро. Първоначално изглежда евтино, но цените са си почти европейски. На острова няма нищо, което да привлича пътешественици освен храната. Всяко ястие е красиво оформено и изключително вкусно. Основните туристи са англичаните, но те са само по ол инклузив хотелите. Строителството на малки хотели е поето изцяло от италианците от Северна Италия. Супермаркетите са на китайци, които са получили много големи привилегии на острова и дори са освобедени от такса туристи от правителството на Кабо Верде. Местните обичат италианците и почти всички говорят по един или друг начин някакво подобие на италиански език. Изводът ми обаче е, че е доста скъпо за свободните туристи. Такситата не са с апарат и имат някакви си техни твърди цени. Случва се обаче и да се пробват да си докарват по двойни тарифи. Пазаруването на местния пазар също не е много евтино. Определя се цената според клиента. По сувенирните магазинчета на местните и сенегалците можеш и да се пазариш, ама няма и какво да купиш в тях. В сувенирните магазини на европейците - цените са твърди и европейски. В началото на изграждането на туристическия сектор на този остров са, но тъй като нещата се ръководят от европейци цените са и такива. Покупка на апартамент в комплекс - обявена цена около 75-90000 евро. Не знам някой дали въобще купува, но в Салрей е като строителна площадка в близост до крайбрежните улици. Пътна мрежа - хубав асфалтов път от 3 год. между летището, града и големите ол инклузив комплекси. Павирани пътища от около 40-50 год. изградени от португалците, свързващи малкото населени места. Всичко останало е оф роуд - камъняк, пясък и прахоляк. Може да се обикаля с джип и пикапи. Ползват и АТВ-та, ама прахолякът е неописуем и ако не си привърженик на този вид усещания трудно ще се пробваш. Мирни и дружелюбни хора, но имат голям приток на сенегалци и от Гвинея Бисау. Беше много спокойно и вечер се прибирахме сами пеша до апартамента ни, който беще на около 2 км. от центъра на града. На връщане на летището в Лисабон отворих ФБ страницата на острова прочетох, че последната сутрин докато сме обикаляли из града да обядваме е станала стрелба за наркотици. Не сме я усетили по нищо. Животът си беше бавен и муден по африкански. Редактирано 14 май, 2014 от mililia 1 Връзка към мнение
tonik 2280 Публикувано: 28 юни, 2014 Сподели Публикувано: 28 юни, 2014 (редактирано) Полската кухня е много интересна, за това винаги когато съм в Полша гледам да й се насладя. Това са две кулинарни снимки от посещението ми в красивия Гданск, на Балтийско море. Едно от любимите ми ястия - пироги (в Украйна ги наричат вареники, в Русия пелмени). Тези на снимката са "фермерски" - приготвени със стафиди, ядки и пилешко (цена = 8 лв.): Един от полските специалитети - татар! Представлява напълно сурово смляно месо. Обикновено се консумира с много лук и сурово яйце, но в случая те бяха отказани от дамата. Месото на снимката е от сьомга, но татар се прави и от други меса (цена = 15 лв): Редактирано 28 юни, 2014 от tonik 3 Връзка към мнение
zaharieva175 60 Публикувано: 28 юни, 2014 Сподели Публикувано: 28 юни, 2014 Хамонът има специфичен вкус,защото прасетата ги хранят с жълъди 1 Връзка към мнение
desislavna 8662 Публикувано: 28 юни, 2014 Сподели Публикувано: 28 юни, 2014 Ларнака, Кипър - Ocean basket. Уникално вкусно плато. Мидите бяха с чеснов сос, 2 вида калмари - панирани и на плоча, скаридите - фантастични! Незабравимо вкусно! Барселона - тапас в готическия квартал: калмари, пататас бравас (пържени картофи с чеснов и червен сос) и дребна пържена риба Коледен базар в Будапеща Вечеря в Ко Самуи - риба със страхотен сос и за десерт сладолед Отново Ко Самуи - брускети и новозенландски миди в италиански ресторант на Липа Ной Пиер - пристанището, откъдето тръгват фериботите, с които Air Asia с общо три вида транспорт те доставят в Банкок Малайзия, остров Ланкави - коктейл със скариди, риба с пармезан и чеснов хляб Торта в Мадейра, която реално представлява кекс, покрит с шоколад Парижки вкусотиики 12 Връзка към мнение
батко Биси 335 Публикувано: 28 юни, 2014 Сподели Публикувано: 28 юни, 2014 Едно прехвалено естонско лосче. Не че беше зле, но очаквах по-интересен вкус. В последствие разбрах, че някъде предлагали мечешка лапа и щеше да е предизвикателство ако е било истина, но вече си бях тръгнал. 3 Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 16 септември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2014 Айде да вдигна малко темата. Андалусийските гозби, които опитахме: 11 Връзка към мнение
Тони 25531 Публикувано: 16 септември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 16 септември, 2014 И мароканските: 12 Връзка към мнение
Фил 68664 Публикувано: 23 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2014 Нещо я позанемарихме тази тема, да я повдигна по малко по-различен начин Попадна ми следното:Меню за официалния обяд, даден от Крал Александър в чест на Цар Борис III, двореца в Белград, декември 1933г. превод на око : Пилешки бульон Омар Шницел от гъши дроб Кралски фазан Салата Каприз Грах с масло Хавайска бомба? (някакъв сладкиш ще да е това )Бисквити "Котешко езиче"Кейк КамемберПлодове 6 Връзка към мнение
Яничка 22694 Публикувано: 1 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2014 Да се включа и аз с един десерт. Мястото - някъде из джунглата на Бали, след като бяхме на подводница, ни направиха шведска маса. В листото се слагат от бялото и червеното нещо и се забъркват. Бялото е безвкусно, а другото е сладко и като се смесят, става доста приятно на вкус. 4 Връзка към мнение
noshtna_ptica 4840 Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 Не съм сигурна дали тук му е мястото, но искам да попитам мога ли да купя в Бг кафяво сирене бруност /норвежко/? 1 Връзка към мнение
cck 25094 Публикувано: 29 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2014 Да не ти прозвучи странно, но съм виждал кафяво сирене в Ikea, но гръцката в Солун. Не помня дали беше бруност или е някакъв шведски вариант. 1 Връзка към мнение
noshtna_ptica 4840 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 А, не е странно, защо... То си е съвсем нормално човек да си купи норвежко сирене от шведски магазин в Гърция Наистина ли в Бг няма никъде?! 1 Връзка към мнение
Mary 58392 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Не съм сигурна дали тук му е мястото, но искам да попитам мога ли да купя в Бг кафяво сирене бруност /норвежко/? ... В България не знам дали можеш да си купиш, но он-лай можеш: http://www.amazon.de/Gudbrandsdalen-Gudbrandsdalsost-Molkenk%C3%A4se-Braunk%C3%A4se-Karamellk%C3%A4se/dp/B004134OJK Ако имаш нужда ще помагам, но не знам как стои въпроса със съхранението и дали има изискване за минимална/максимална температура. Мога да проверя и в Германия скоро. 1 Връзка към мнение
Botko 1598 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Не съм сигурна дали тук му е мястото, но искам да попитам мога ли да купя в Бг кафяво сирене бруност /норвежко/? Brunost ако ,става въпрос за кашкавал с карамел...не се учудвай че в България не може да го намериш.Какъв пазар сме ,че да има такъв тип кашкавал тук....то и gulgeitost няма 2 Връзка към мнение
T.E.Lawrence 21677 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Gudeg - традиционно ястие от о.Ява. Пилешко с кокосово масло и любимият ми азиатски плод - джакфруут. 4 Връзка към мнение
mu_ry 7109 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 аз не снимам много храна, вече го отчитам като минус малко от Брселона и как така никой не е показал къривурст , този , специално, е от Берлин и картофена супа с люта наденица и нещо нетрадиционно, пак от там, но във виетнамски ресторант не знам как се казва, но беще много вкусно 7 Връзка към мнение
mililia 18964 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 Виждам, че скоро не съм пускала снимки с вкусотии и понеже е обедно време реших, че моментът е удачен: 8 Връзка към мнение
Гост Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 (редактирано) Тази тема не е за пощенливи като мен Като изключим няколко кадъра, които ми събраха аксоните на мозъка И аз отчитам като пропуск снимане на храна. Било ми е неудобно, признавам. Правила съм го инцидентно. Обаче вечее тръц - и това ще се снима Все пак има едно-две нещица да сложа и аз дан. Японската серия Тук се бях напъхала в някакво ресторантче в пресечка на Гинзата. Не говореха английски, ръцете доста добре ми послужиха... хах.. Търсех специална храна и тук пишеше, че я има. Купон беше В Йокохама В Камакура, пак Япония Последно от Япония - отновво Йокохама - беше луд купон, щото пак не говореха английски и си избирах по картинка. Мани, мани, мани Тайланд, остров близо до Патая - там проядох една камара морски неща и дори да се смеете, мисля че тук ми беше сефтето на скаридите Попаднах и на един плаващ пазар в Патая, там нямам никаква идея какво съм яла! И отново Патая, с колегите от Тайланд. Нямяам никаква идея пак какво беше, но помня че за първи път ядох lobster. Като стана реч за раци, не мога да пропусна crab-а, който ги похапнах за сметка на компанията в Santander. Няма такава вкусотия... Финал и млъквам. Шотландия... Навсякъде се е намърдала и течна храна, откъде ли се е взела не знам Редактирано 30 ноември, 2014 от Гост Връзка към мнение
noshtna_ptica 4840 Публикувано: 30 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2014 В България не знам дали можеш да си купиш, но он-лай можеш: http://www.amazon.de/Gudbrandsdalen-Gudbrandsdalsost-Molkenk%C3%A4se-Braunk%C3%A4se-Karamellk%C3%A4se/dp/B004134OJK Ако имаш нужда ще помагам, но не знам как стои въпроса със съхранението и дали има изискване за минимална/максимална температура. Мога да проверя и в Германия скоро. Не съм проверила в Икеа и Nordsee - ще погледна и там, пък после ще го мислим. Може да се разходим и до Берген... 1 Връзка към мнение
Miro 942 Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 Сега виждам тази тема! Едно от основните неща, които правя, когато пътувам е да ям местна храна! В едно малко градче в Сицилия - Santa Croce Camerina, в известния местен ресторант Rosa Cambra (не съм сигурен, че го изписвам правилно) срещу 20 евро сервират местна храна, която със сигурност не можеш да изядеш. Дори и половинка вино е включено. Според мен това е много добро предложение! Аранчини с кайма и домати: Запържени червени чушки в зехтин и галета: Картофено пюре увито в бекон и запечено: Картофи в сицилиански стил с маслини, кедрови ядки, селъри, домати, канела... леко кисело на вкус: Рулца от мариновани патладжани с моцарела, рукола и пресни домати, полети със зехтин: "Сицилиански" баници - дебели кори, едните с рикота, а другите с доматен сос: Орикети със сметанов сос, телешка кайма и босилек + лазаня с артишок, спек и рикота: Телешки скалопини с доматен сос: Свински котлет с ароматни трохи: Салатата към основните: И десертът - каноли с рикота и диня: 13 Връзка към мнение
mu_ry 7109 Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 ах тия канолииии, потекоха ми лигите аз да продължа с лангос от Будапеща, което си е като голяма мекица, само дето отгоре му слягат всякакви добавки и става да си оближеш пръстите. Лично аз ядох със сирене, кашкавал и някаква сметана и още го помня 4 Връзка към мнение
Kaloyan89 5828 Публикувано: 3 декември, 2014 Сподели Публикувано: 3 декември, 2014 В навечерието на коледните празници, ето нещо, изработено от мен преди няколко години в студентската ми работа - écailler, или отваряч на стриди и морски дарове в един от добрите ресторанти в Лион. Работата е трудна, работи се навън зимно време, често се нараняват ръцете и ви замръзва задника и ушите, но си отядох поне на корем на стриди и миди (сурови), скариди, раци, омари.. ммммЗимна традиция във Франция, особено на Бъдни вечер и Коледа. Добър апетит 14 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега