Eva eva 29160 Публикувано: 23 декември, 2023 Сподели Публикувано: 23 декември, 2023 От Лече и Бари 🙂 И всичко е вкусно, и виното е топ 🙂 18 6 Връзка към мнение
Bella A 1247 Публикувано: 3 януари Сподели Публикувано: 3 януари Спонтанен избор зо Новогодишна вечеря при пътуване до Атина- на 12 етаж на хотел Best western Dorian in. Новогодишното меню - отлично изпълнено, а гледката от 12 я етаж уникална на всички посоки, отвсякъде фойерверки. 15 4 Връзка към мнение
Bella A 1247 Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Отново спонтанен избор в Gold souk ресторант насред пазара. Ориз със скариди, пържен и със зеленчуци и пилешка шуарма. Най- приятен беше Карак чай, черен чай с мляко, подсладен и със шафран и още нещо. Всички местни го пиеха. Евтино и вкусно. 10 1 Връзка към мнение
Фил 68664 Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари Around The World In 45 Dishes 7 Връзка към мнение
Alexander 30871 Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари тапи от Андалусия между 1 и 3€, както и опашка от бик. 22 1 Връзка към мнение
Eva eva 29160 Публикувано: 4 март Сподели Публикувано: 4 март Тайланд....даже и на летището храната е вкусна 🙂 Чак ме е срам от количеството храна, което ще ви покажа, но в своя защита ще отбележа, че бяхме три човечета и понякога ни оставаше 😄 От снимките опитах....всичко 😄 19 3 10 Връзка към мнение
Argentique 19831 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март Занзибар. Храната там се оказа много по мой вкус. Почти всички хотели са поне с включена закуска, която започва така. Мангото в Занзибар е великолепно! Този хотел специално го държат турци и второто ястие на закуска след чинията с плодове беше различно всеки ден. Имаше даже япрак сармички с ориз и стафиди в най-добрите турски традиции. Или самоса (пълненото пържено тестенце) и чапати (прилича на гьозлеме без пълнеж). Палачинки. Предлагаха и трето ястие – яйца, пържени филийки плюс каквото още искаш, но ние бихме отбой още на второто. Готвачът ни беше много добър и пробвахме почти цялото неголямо меню. Салата с авокадо и биряни с октопод. Авокадото също е безумно вкусно, не бях яла такова. Можете да ми се смеете, домъкнах си две в България. По 800 гр. бройката за долар. Толкова прекрасни подправки да имаше в това биряни, че аз дето не обичам ориз, си облизах пръстите. Това са единични порции - стават за двама. Успях за десет дни да изпия цели три бири. Бирата е по 2$. И малко повече вино. Малките заведения нямат хладилници за храна и всичко е уловено същия ден. Калмарите са най-вкусните досега. Октопод с кокос. Всички основни морски са на цена макс. 10 долара. Бяхме в малко съседно капанче за омазване. И това е по 10$, но нямаха студено вино. Други калмари, гриловани, пак вкусни. Всичкото ядене ни омръзна на петия ден и няколко пъти вечеряхме коктейли с кашу и манго. В Стоун Таун на пазара има страхотни плодове, но не бяха много склонни да намаляват цената, за оборот просто ни дадоха още без пари. Личи Има и богат рибен отдел. Продава се какво ли не – сушена риба в торби и сушени насипни скариди, където да не казвам какви насекоми лазят. В Стоун Таун има супер приятно заведение Secret Garden. Бяхме за късен обяд, дадоха ни едно лист-меню с 6-7 ястия, за вечер може и да е различно. Основите са различни, а гарнитурите - еднакви за всички. Аз вече не щях да видя риба/морски и съм на зеленчуково къри с кокос, специално поисках spicy, но не беше кой знае колко. В другата чиния е риба тон. От месата се предлага само пилешко навсякъде. Другарчето яде веднъж къри и силно одобри. Вечерният пазар с улична храна в Стоун Таун. Пихме една захарна тръстика. После се прежалихме и си взехме по нещо, на което там му викат пица, но за мен е гьозлеме – пекат се няколко отделни кори и после се пълни и пак пече. Плънките са поне двайсет. Аз ядох с авокадо, домати и сирене. А има със сирене и течен шоколад. :) Има и рибни (и т.н.) шишчета, но пасувахме. Последствия нямаше. Преди това минахме през Милано, където посетихме тратория с кухня от Рим (аз месо не ям, а миланската кухня е основно месо + ризото). Печен артишок, четири пържени маслини с телешка кайма, а на преден план панирани листа от салвия - много свежи и немазни. И един сандвич от по-специална сандвичарница в Бусто Арсицио – октопод, спанак, филирани бадеми и нещо за намазване. Октоподените сандвичи от Бари сдадоха първото място. 23 7 Връзка към мнение
Ognyan 1442 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 28 минути , Argentique каза: Занзибар. Храната там се оказа много по мой вкус. Почти всички хотели са поне с включена закуска, която започва така. Мангото в Занзибар е великолепно! Този хотел специално го държат турци и второто ястие на закуска след чинията с плодове беше различно всеки ден. Кой е този хотел? Връзка към мнение
Argentique 19831 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 5 минути , Ognyan каза: Кой е този хотел? The African Paradise Beach Hotel Връзка към мнение
muchachote 13962 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март От преди две седмици, в Мехико: супа pozole(изключително вкусна), ориз по мексикански и прословутите tacos 🌮 23 Връзка към мнение
Alexander 30871 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март От Киргизстан Някои локални гозби, говежди стек, стек от як и говежди печени кости. 24 3 Връзка към мнение
Bella A 1247 Публикувано: 3 април Сподели Публикувано: 3 април От.Закуската - Шри Ланка. има израз на уважение и към католическия Великден. 11 1 Връзка към мнение
Jenbel 2408 Публикувано: 3 април Сподели Публикувано: 3 април преди 9 часа, Bella A каза: От.Закуската - Шри Ланка. има израз на уважение и към католическия Великден. Какво гледаме? Всичко ми изглежда стандартно - бюфет в хотел, храна тип "за туристи". Няма обяснения, кое е интересното, кое е типично шриланско, кое ви впечатли, кое ви е вкусно, какво бихте препоръчали? Не се заяждам, само се чудя тези снимки какво допринасят в темата, която се казва "Кулинарен туризъм или какво да ядем по света". 1 Връзка към мнение
Bella A 1247 Публикувано: 4 април Сподели Публикувано: 4 април Да, стандартна закуска в хотел, но има и снимка с етикети за местни самболи, не само за познатите индонезийски, както и ястие кошничка от оризово брашно като палачинка, с яйца отвътре и се пекат в малък тиган тип уок. . Етикетите са вместо обяснение, затова са снимките. Връзка към мнение
Marisha 14525 Публикувано: 4 април Сподели Публикувано: 4 април Berau. Източен Калимантан. Red snapper на скара в квартална кръчма. Много вкусно и е на цената на една салата в България. 9 1 Връзка към мнение
Eva eva 29160 Публикувано: преди 57 минути Сподели Публикувано: преди 57 минути Италия - около Комо. 6 Връзка към мнение
Jenbel 2408 Публикувано: преди 52 минути Сподели Публикувано: преди 52 минути преди 4 минути , Eva eva каза: Италия - около Комо. Италианското си е италианско, вкусното си е вкусно! 😋 1 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега