Eva eva 29469 Публикувано: 23 декември, 2023 Сподели Публикувано: 23 декември, 2023 От Лече и Бари 🙂 И всичко е вкусно, и виното е топ 🙂 21 7 Връзка към мнение
Bella A 1272 Публикувано: 3 януари Сподели Публикувано: 3 януари Спонтанен избор зо Новогодишна вечеря при пътуване до Атина- на 12 етаж на хотел Best western Dorian in. Новогодишното меню - отлично изпълнено, а гледката от 12 я етаж уникална на всички посоки, отвсякъде фойерверки. 17 4 Връзка към мнение
Bella A 1272 Публикувано: 29 януари Сподели Публикувано: 29 януари Отново спонтанен избор в Gold souk ресторант насред пазара. Ориз със скариди, пържен и със зеленчуци и пилешка шуарма. Най- приятен беше Карак чай, черен чай с мляко, подсладен и със шафран и още нещо. Всички местни го пиеха. Евтино и вкусно. 12 1 Връзка към мнение
Фил 68840 Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари Around The World In 45 Dishes 7 Връзка към мнение
Alexander 31286 Публикувано: 12 февруари Сподели Публикувано: 12 февруари тапи от Андалусия между 1 и 3€, както и опашка от бик. 23 1 Връзка към мнение
Eva eva 29469 Публикувано: 4 март Сподели Публикувано: 4 март Тайланд....даже и на летището храната е вкусна 🙂 Чак ме е срам от количеството храна, което ще ви покажа, но в своя защита ще отбележа, че бяхме три човечета и понякога ни оставаше 😄 От снимките опитах....всичко 😄 21 3 10 Връзка към мнение
Argentique 20238 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март Занзибар. Храната там се оказа много по мой вкус. Почти всички хотели са поне с включена закуска, която започва така. Мангото в Занзибар е великолепно! Този хотел специално го държат турци и второто ястие на закуска след чинията с плодове беше различно всеки ден. Имаше даже япрак сармички с ориз и стафиди в най-добрите турски традиции. Или самоса (пълненото пържено тестенце) и чапати (прилича на гьозлеме без пълнеж). Палачинки. Предлагаха и трето ястие – яйца, пържени филийки плюс каквото още искаш, но ние бихме отбой още на второто. Готвачът ни беше много добър и пробвахме почти цялото неголямо меню. Салата с авокадо и биряни с октопод. Авокадото също е безумно вкусно, не бях яла такова. Можете да ми се смеете, домъкнах си две в България. По 800 гр. бройката за долар. Толкова прекрасни подправки да имаше в това биряни, че аз дето не обичам ориз, си облизах пръстите. Това са единични порции - стават за двама. Успях за десет дни да изпия цели три бири. Бирата е по 2$. И малко повече вино. Малките заведения нямат хладилници за храна и всичко е уловено същия ден. Калмарите са най-вкусните досега. Октопод с кокос. Всички основни морски са на цена макс. 10 долара. Бяхме в малко съседно капанче за омазване. И това е по 10$, но нямаха студено вино. Други калмари, гриловани, пак вкусни. Всичкото ядене ни омръзна на петия ден и няколко пъти вечеряхме коктейли с кашу и манго. В Стоун Таун на пазара има страхотни плодове, но не бяха много склонни да намаляват цената, за оборот просто ни дадоха още без пари. Личи Има и богат рибен отдел. Продава се какво ли не – сушена риба в торби и сушени насипни скариди, където да не казвам какви насекоми лазят. В Стоун Таун има супер приятно заведение Secret Garden. Бяхме за късен обяд, дадоха ни едно лист-меню с 6-7 ястия, за вечер може и да е различно. Основите са различни, а гарнитурите - еднакви за всички. Аз вече не щях да видя риба/морски и съм на зеленчуково къри с кокос, специално поисках spicy, но не беше кой знае колко. В другата чиния е риба тон. От месата се предлага само пилешко навсякъде. Другарчето яде веднъж къри и силно одобри. Вечерният пазар с улична храна в Стоун Таун. Пихме една захарна тръстика. После се прежалихме и си взехме по нещо, на което там му викат пица, но за мен е гьозлеме – пекат се няколко отделни кори и после се пълни и пак пече. Плънките са поне двайсет. Аз ядох с авокадо, домати и сирене. А има със сирене и течен шоколад. :) Има и рибни (и т.н.) шишчета, но пасувахме. Последствия нямаше. Преди това минахме през Милано, където посетихме тратория с кухня от Рим (аз месо не ям, а миланската кухня е основно месо + ризото). Печен артишок, четири пържени маслини с телешка кайма, а на преден план панирани листа от салвия - много свежи и немазни. И един сандвич от по-специална сандвичарница в Бусто Арсицио – октопод, спанак, филирани бадеми и нещо за намазване. Октоподените сандвичи от Бари сдадоха първото място. 25 7 Връзка към мнение
Ognyan 1464 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 28 минути , Argentique каза: Занзибар. Храната там се оказа много по мой вкус. Почти всички хотели са поне с включена закуска, която започва така. Мангото в Занзибар е великолепно! Този хотел специално го държат турци и второто ястие на закуска след чинията с плодове беше различно всеки ден. Кой е този хотел? Връзка към мнение
Argentique 20238 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март преди 5 минути , Ognyan каза: Кой е този хотел? The African Paradise Beach Hotel 1 Връзка към мнение
muchachote 14286 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март От преди две седмици, в Мехико: супа pozole(изключително вкусна), ориз по мексикански и прословутите tacos 🌮 24 Връзка към мнение
Alexander 31286 Публикувано: 19 март Сподели Публикувано: 19 март От Киргизстан Някои локални гозби, говежди стек, стек от як и говежди печени кости. 26 3 Връзка към мнение
Bella A 1272 Публикувано: 3 април Сподели Публикувано: 3 април От.Закуската - Шри Ланка. има израз на уважение и към католическия Великден. 13 1 Връзка към мнение
Jenbel 2424 Публикувано: 3 април Сподели Публикувано: 3 април преди 9 часа, Bella A каза: От.Закуската - Шри Ланка. има израз на уважение и към католическия Великден. Какво гледаме? Всичко ми изглежда стандартно - бюфет в хотел, храна тип "за туристи". Няма обяснения, кое е интересното, кое е типично шриланско, кое ви впечатли, кое ви е вкусно, какво бихте препоръчали? Не се заяждам, само се чудя тези снимки какво допринасят в темата, която се казва "Кулинарен туризъм или какво да ядем по света". 1 Връзка към мнение
Bella A 1272 Публикувано: 4 април Сподели Публикувано: 4 април Да, стандартна закуска в хотел, но има и снимка с етикети за местни самболи, не само за познатите индонезийски, както и ястие кошничка от оризово брашно като палачинка, с яйца отвътре и се пекат в малък тиган тип уок. . Етикетите са вместо обяснение, затова са снимките. Връзка към мнение
Marisha 14550 Публикувано: 4 април Сподели Публикувано: 4 април Berau. Източен Калимантан. Red snapper на скара в квартална кръчма. Много вкусно и е на цената на една салата в България. 13 2 Връзка към мнение
Eva eva 29469 Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април Италия - около Комо. 24 Връзка към мнение
Jenbel 2424 Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април преди 4 минути , Eva eva каза: Италия - около Комо. Италианското си е италианско, вкусното си е вкусно! 😋 5 Връзка към мнение
Ognyan 1464 Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април Лисабон, Affair Restaurante & Bar. Много вкусна риба тон 22 Връзка към мнение
Бръмбар 4591 Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април Gnocchi fritti - специалитет, типичен за областта Емиля Романя. Известни са и под други имана, но въпреки че се наричат ньоки, нямат общо с пастата. По- скоро са от рода на бухти и мекици, сервират се с прошуто крудо, мортадела и други колбаси и сирене Squacquerone, което е кремообразно, но може и с други сирена, обикновено като предястие и към вино. 17 Връзка към мнение
MayaS 11004 Публикувано: 2 май Сподели Публикувано: 2 май Гданск ресторант Помело - Журек, супа ракова, фиш енд чипс, голубек, дъмпингс. Всичко е мниго вкусно 20 Връзка към мнение
Argentique 20238 Публикувано: преди 6 часа Сподели Публикувано: преди 6 часа Кулинарният туризъм в Пулия е изпитание за всеотдайния кулинарен турист - как да намери място за още нещо вкусничко и как да не се натаралянка още по светло с прекрасните им вина. 😂 @Argentique беше из Пулия с майка си, а майка й е по-голям фен на храната дори от самата @Argentique, само дето не й личи толкова. Като свой личен провал отчитам, че не успях да я убедя да пробва конски кюфтета или конска яхния в Лече. Не че аз бих ги яла, но е хубаво да подкокоросаш някой друг да излезе извън познатото. 😂 Лече и областта Саленто са върхът на пулийската кухня. Сядаме в заведение и ни дават винена листа, в която само вината на чаша са шест страници, бутилките са отделно. Добре започваме. Паста орекиете в различни вариации. Хлябът в Саленто е отделна песен. Кой яде хляб преди паста? Е, като дадат кошничка с хрупкави тарали, тъмен хляб с орехи и известният бял с кора от Матера, никой няма да му устои. Снимки няма, както няма снимки и на безбройните бурати и други сирена, изядени вечер вкъщи. Лазаня. Певецът Ал Бано пък си имал винарна в Саленто и продукцията му се продава в кварталния магазин. В Монополи нещата са туристически, цените по-високи, но хубава храна има. Комплиментът от заведението: Салата с октопод с толкова добре подбрани съставки /морков, пюре от целина, фенхел/ и сос, който беше облизан от чинията. Фрито мисто за двама. Сладолед в Монополи Изядохме и по едно пастичото лечезе за идеята. Снимки на деянието няма. 😃 В Полиняно в неделя е кошмарно откъм натовареност по заведения. От радост, че намерихме места, поръчахме бутилка примитиво. Наложи се да дам всичко от себе си, за да не остане. 😄 В Бари сядахме все в Стария град по непретенциозни места и в La Cantina dello Zio, дето го знам от преди. Пица за 4 евро в едно народно кръчме. При Zio, където дават таралки и маслини за мезе. Два пъти ядох грилован октопод и се отказвам да се боря повече с това жилаво животно в Пулия. В Испания и Португалия са експертите в сферата. Лазаня. Странни зеленчуци продават в любимия ми супермаркет в Бари Dodeca. Прочетох - нещо средно между краставици и диня! 😁 Телешко някакво, консуматорът остана доволен. И единственият десерт за седмица - вариация на тирамису с шотче Амаро Лукано за разкош. 7 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега