Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Anna Kalinovska каза:

Потърсих информация относно закупуването на самолетни билети от сайта на e-dreams. Не знам какъв е опитът ви с Раян напоследък, но вече трета седмица по няколко пъти дневно опитвам да купя билети от Раян, и все едно закъде и за кога, това не е възможно - ту плащането не минава, ту недостатъчна информация за пътника в мое лице, независимо от 15-те полета от началото на годината и трайно запаметените ми данни, ту пишеопитайте пак, а после пак не става - понеже са направени два опита..., също и през Pay Pal.

Помолих приятел във Виена, с дългогодишен опит главно в продажбите на самолетни билети, да купи от свое име и за моя сметка билети, a той е налетял на e-dreams, оттам е влязъл в сайта на Раян и е направил сделката. Задължили са сметката му с 13€, каквато цена е била показана, но билети продължава да не вижда и Днес, след покупката завчера.

Моля помогнете да разберем има ли билети, респективно да ги намерим; или е поредната онлайн измама?

Последните няколко месеца закупих доста билети на Ryan през eDreams(с отстъпка от около 15 евро на билет) и потвърждението идваше веднага в приложението и на имейл(говоря за 5+ човека)!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Накрая и аз успях да взема Раян билет през eDreams Prime. Споделям как проработи при мен, не мога да гарантирам, че е универсално решение (това не е финансов съвет :D), но може да свърши работа на някого.

Какво проработи:

1. Свалих Android приложението на eDreams. Ако вече го имате, препоръчвам изтриването на кешираната информация през настройките на телефона за тази апликация (Settings > App Management > eDreams > Clear cached data, или нещо от сорта трябва да е).
  2. Отварям апликацията и избирам Profile. Не се логвам! В Account and settings избирам Australia за регион, език и валута. Това даде най-добрите цени, вероятно може и по-добре, ако се разцъкат различни региони. Аз си ползвах Australia.
  3. В търсачката намирам желаната отсечка, продължавам да не се логвам, попълвам личните си данни и използвам този мейл, с който съм се регистрирал в Prime акаунта си. Минавам всички стъпки за седалки, застраховки, багаж, т.н. и т.н., стигам до плащането и резервирам. Плащането минава.
  4. Получавам първи мейл от eDreams, че резервацията е успешна. Този мейл е само за резервацията в Edreams, в самия него пише, че трябва още време, за да се генерира и самата резервация в Раян. 
  5. Няколко минути по-късно получавам втори мейл от eDreams - Your booking is confirmed! (reference: <>), в който вече има и номер на резервацията в Раян (Airline reference).
  6. Вече се логвам в eDreams профила си и там намирам резервацията за Раян пътуването. Избирам See trip details. Намирам секцията, която се казва Airline booking details, и избирам See more. Препратен съм към Help center секция, в която виждам Email и Airline reference. Мейлът е служебно генериран от eDreams и не съвпада с този на Prime акаунта.
  7. С въпросния служебен мейл и airline reference отивам в личния Ryan профил и добавям резервацията. Стана веднага.

Какво не проработи:

1. Опити през лаптопа с Chrome и Mozilla, през инкогнито или не прозорци, с или без VPN - все стигат до това, че полетът вече не е достъпен и ме връщаше в началото.
  2. Опити през iOS апа - там дори ги нямаше полетите на Раян. С или без VPN, няма значение.
  3. Невинаги стигах до промо цената при плащане, на няколко пъти системата я повиши. Изчистване на кеша и започване наново свърши работа.

Благодарности на @Doctor Who и @Георги Матеев за ноухау в различните теми относно eDreams. 🙂

• Харесвам 15
  • Благодаря 2
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.