Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Ivko каза:

Трябва да си играеш с...

Ключово пояснение! 🙂 В повечето случаи е необходимо да се направят поредица от опити за търсене, смяна на карти, дестинации, брой пътници, а понякога и да се променят и още условия, за да се постигне желаният ефект. Без гаранция за успех!!! И, в интерес на истината, това невинаги и не за всеки е оправдано и приемливо като време и усилия. Лично мнение, което може би само показва поохладения ми ентусиазъм напоследък.

А пък и тази година нямаше истински Черен петък. А какви Черни петъци имаше едно време... 🙂

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Добавяте ли багаж или пътувате само с ръчен? Прави впечатление, че когато се добави багаж нещата са почти на кантар. 

Редактирано от Viko
Връзка към коментар

В смисъл как на кантар? По тези сайтове приорити и чекиран 10кг не могат да се адват за резервации на Раян. След това като си я вкараш в акаунта и от там си добавяш каквото искаш.

Връзка към коментар

При мен добавянето на място и priority беше на същата цена, каквато, ако директно от сайта на Ryan си купиш билет.

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е през rumbo.es 
rumbo.png.ab79e399c6c29c79fef4597ca8653da7.png

А това през Ryanair

ryanair.png.babe4d79668b9eab650fb491f02b1cb6.png

Има разлика. В нашия случай, ще трябва да закупим два багажа и ще бъдат закупени на един човек, за да може да се хване общата цена. 

Сега и въпросЪ. 🙂 Мога ли да купя билетите през rumbo и ако след това добавя багаж през Ryan на каква цена ще бъде? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
52 minutes ago, Viko said:

Това е през rumbo.es 
rumbo.png.ab79e399c6c29c79fef4597ca8653da7.png

А това през Ryanair

ryanair.png.babe4d79668b9eab650fb491f02b1cb6.png

Има разлика. В нашия случай, ще трябва да закупим два багажа и ще бъдат закупени на един човек, за да може да се хване общата цена. 

Сега и въпросЪ. 🙂 Мога ли да купя билетите през rumbo и ако след това добавя багаж през Ryan на каква цена ще бъде? 

Aко добавяш багажа по време на резервацията ти е 25 евро ( но пак зависи от дестинацията и сезона мисля), но ако го добавиш след това или в случая след покупка от посредник същия струва 40 евро. Така миналата есен се наиграх уж спестих от билета, но като добавих багажа излезе с 10 евро по-скъпо всичко, от колкото ако го бях направил от сайта на раян без да си загубя 3 часа по джеткостовете 😄

• Смея се 1
Връзка към коментар

Другият вариант е да се добави priority- 2 бр. х 10 кг х2 (за отиване и връщане). Ако е 6€, ще излезе 24€; ако е 8€ - 32€. А 1 багаж х20 кг за 2-те посоки ще е 50€ (от сайта на Ryanair).

Връзка към коментар
21 minutes ago, aleksandrina said:

Другият вариант е да се добави priority- 2 бр. х 10 кг х2 (за отиване и връщане). Ако е 6€, ще излезе 24€; ако е 8€ - 32€. А 1 багаж х20 кг за 2-те посоки ще е 50€ (от сайта на Ryanair).

Прайоритито беше 6 само в момента на резервация през раян, допълнително беше 8, а сега вдигнаха цените и вече е по 10 -12 евро...

Връзка към коментар
Just now, Jorro said:

Прайоритито беше 6 само в момента на резервация през раян, допълнително беше 8, а сега вдигнаха цените и вече е по 10 -12 евро...

По- нагоре писах, че купих билет от вече-не-помня-кой-сайт и после място и priority си бяха на стандартна цена, след като добавих резервацията в сайта на Ryan.

И сега си има priority за 6€- явно зависиот дестинацията. Понякога БГ-някъде си е 6€, а някъде си- БГ е 8€.

Връзка към коментар

Покрай промоцията на Aegean разцъкай jetcost.cl и jetcost.nl

За около 130-150 евро на човек може да се отиде от София до някой от островите (Naxos, Paros, Karpathos, …) и да се върне т.е. София-Naxos-София.

Jetcost-отовете (edreams) дават че полетите са с Aegean, а реално всичките 4 полета (през Атина) са с различни други авиокомпании.

Трябва ли да се притеснявам за това?

Връзка към коментар

Вече  два пъти ми се случва да купувам билет през bravofly (at и de) и ми изпращат грешен PNR, поне номера на електронния билет е верен и се налага така да си издирвам полета ....

Някой да е имал такива случки ?

Връзка към коментар
преди 15 минути , georgebg каза:

Вече  два пъти ми се случва да купувам билет през bravofly (at и de) и ми изпращат грешен PNR, поне номера на електронния билет е верен и се налага така да си издирвам полета ....

Някой да е имал такива случки ?

Браво/румбо и сие понякога издават билетите през Sabre - в такъв случай обикновено изпращат два PNR-а - един на Sabre и един на авиокомпанията. Може да са ви изпратили само кода от Sabre - 6 букви, без цифри (между другото, тези резервации от Sabre могат да се проверяват в tripcase.com).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От немския  lastminute ми пратиха съобщение,че полета Дъблин- Братислава  е с променен час,който не ме устройва.Избрах опция да ми предложат алтернативен полет и получих съобщение,че ще се свържат с мен скоро.Не ми се иска да чакам отговора им,защото има един конкретен полет до Виена с Лауда същият ден,който вероятно бързо ще се запълни поради липса на алтернатива.Не можах да намеря мейл на който директно да пиша на lastminute.Ако се обърна към чата на Раян дали ще мога да направя промяната?

Връзка към коментар

Ако си добавила резервацията в сайта на Ryan, би трябвало да имаш възможност сама да я промениш, щом не те устройва.

Тия в чата не стават за почти нищо.

Редактирано от aleksandrina
Връзка към коментар
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Ако си добавила резервацията в сайта на Ryan, би трябвало да имаш възможност сама да я промениш, щом е те устройва.

Тия в чата не стават за почти нищо.

Добавила съм я,но няма как да я променя без такса.

Връзка към коментар
1 minute ago, Мари Николова said:

Щом сменят часове, не е ли като при wizz- ако не те устройва да я смениш/откажеш?

Връзка към коментар
преди 5 минути , Мари Николова каза:

През чата ги променят без проблем, но го правят само ако разликата във времето за новия полет е поне 3 часа ако не се лъжа. В тези случаи можеш да резервираш безплатно нов полет между произволни летища, стига да са в същите държави (и за излитане и за кацане) и да са +- един ден от оригиналния полет.

Редактирано от koliob
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Щом сменят часове, не е ли като при wizz- ако не те устройва да я смениш/откажеш?

При отказ връщат пари.

Смяната на полет не е правило, но се получава - зависи от упоритост и на кого ще попаднеш, т.е. най-добре жив разговор , а не чат.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , aleksandrina каза:

Не,не ми дава такива опции,просто полета си излиза с новия час.Може би,защото е през посредник.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Мари Николова каза:

Не,не ми дава такива опции,просто полета си излиза с новия час.Може би,защото е през посредник.

Не е заради това. Дори ако си сменила e-mail и телефона в данните за резервацията и можеш да се идентифицираш в чата за Ryanair е абсолютно все едно откъде си го купила. Тези опции излизаха, когато имаше масово отменени полети преди време. Отдавна не са ги включвали.

Връзка към коментар
преди 22 минути , koliob каза:

можеш да се идентифицираш в чата за Ryanair е абсолютно все едно откъде си го купила

Въпроса е дали от Раян ще уведомят lastminute,че вече съм направила промяната или после пак ще трябва да се разправям с немците🙂

Връзка към коментар
преди 6 минути , Мари Николова каза:

Въпроса е дали от Раян ще уведомят lastminute,че вече съм направила промяната или после пак ще трябва да се разправям с немците🙂

Ryanair изобщо не се интересуват от посредниците. Няма да ги уведомят със сигурност. Ще ти изпратят на теб писмо с потвърждението. Няма нужда да се разправяш с немци, които всъшност са холандци (без значение дали ти продават от домейни .de .cl .ch ...). Променял съм много резервации и никога не е имало какъвто и да е проблем.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Имам 3 билета за една и съща дата и полет, купени през различни посредници, включително от Ryan. Смениха ми полетите с 2,5  часа, това го видях случайно преди седмица, даже се чудих защо съм купил толкова ранни полети.

Вчера поне 10 дни след смяната на часа получих три мейла един след друг в рамките на 1-2 минути от Ryan за смяната на часовете.

Бях си сменил фалшивата пощата  с която издават резервацията от румбо и всичко дойде заедно, въпреки, че някои билети са купени през посредник. 

Потвърдих и трите през линка. Малко ме прецакаха, ама това си е нормално вече.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.