Прескочи до съдържание

Резервация в Rumbo/Bravofly/Volagratis - въпроси и отговори

Препоръчани мнения

Между другото, през схемата jetcost.com.au->edreams.com.au/opodo.com.au  за мастър кард дебит, каквато искат минава MC на Evolve (дайнърската мастъркарта). Току що пробвано !

п.с. След успешен опит в edreams, в opodo  нещо се обърка, та ми взе пари от картата, без да направи  резервация. На някой случвало ли му се е и как да процерирам, освен че написах мейл ...

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 3 часа, Мари Николова каза:

От немския  lastminute ми пратиха съобщение,че полета Дъблин- Братислава  е с променен час,който не ме устройва.Избрах опция да ми предложат алтернативен полет и получих съобщение,че ще се свържат с мен скоро.Не ми се иска да чакам отговора им,защото има един конкретен полет до Виена с Лауда същият ден,който вероятно бързо ще се запълни поради липса на алтернатива.Не можах да намеря мейл на който директно да пиша на lastminute.Ако се обърна към чата на Раян дали ще мога да направя промяната?

Аз имам купени от тях два едни и същи полета на две резервации с два отделни имейла и също имам променени часове. На единия имейл изпратиха имейл за промяната и че са я заявили от мое име пред авиокомпанията /промяната бе в интервал на 50мин/ и не трябва да правя нищо, но за другия полет все още нямах имейл и се свързах първо с тях, но не знам дали ме разбраха правилно,че едва говореха англйски и след това се свързах със съпорта им в УК и се разбрахме. Няма значение от кой сайт си вземал и на кой ще се обадиш важно е да е на lastminute. Ако се обърнеш към авиокомпанията /както аз първо направих/ ще ти кажат, че билета е от посредник и да се свържеш с тях. Ето ти телефон на съпорта им с английски.

Worldwide

To book FLIGHTS, HOTELS, FLIGHT + HOTEL, CITY BREAKS, HOLIDAYS

• +44(0)2034998517 - 24 hours, 7 days a week (national landline number, costs depend on the provider)

Малко менюто им е сбъркано по телефона.  Първо иска да си въведеш ID номера под който ти е резервацията при тях и след това те пита какви промени искаш да направиш или да се свържеш със съпорт им и след като ти вдигне любезен оператор той автоматично вижда резервацията даже и ако му звъниш от същия телефон, който си посочила в резервацията пак му излиза.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Взех 4 билета София-Атина, Аегеан през kayak.de->billingflug.de. Нямаше значение дали купувам 1, 2 или 4 билета. Цената не се промени. Картата Виза Електрон на ПИБ.

Получих обаче само мейла от billingflug.de, но не и втори с билети. Дълго ли се бави получаването на билетите или ПНР за първи път купувам през тях.

През джеткост и тн идват почти едновремнно двата мейла.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Vyara каза:

Преди съм получава по един мейл от посредника и един от авиокомпанията.

Сега получих втори от посредника с E-ticket. 

Как следва да се чекирам?

При Aegean можете да се чекирате и с E-ticket.

Иначе, попълнете тази форма в сайта на авиокомпанията и ще ви изпратят потвърждение, което съдържа и PNR-a. Данните трябва да съвпадат с тези, които сте въведли при посредника.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой знае ли ориентировъчно колко дни отнема да върнат парите от rumbo в сметката във phyre при канселирана резервация?
Двама човека направихме една и съща резервация и при него мина, а при мен не. Имате ли представа каква би могла да бъде причината и дали има връзка с това, че имам повече резервации в rumbo, понеже намалението беше особено голямо?

Редактирано от valentin_st
Връзка към коментар
преди 7 минути , Marisha каза:

Да се оплача и аз, два пъти правя резервация в Rumbo.es с виртуална карта на Revolut. И двата пъти ми канселират. Поне парите се връщат за няколко часа.

След колко време ги канселират? Издават ли ти билет изобщо или канселират резервацията преди да получиш истинския билет?

Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

След колко време ги канселират? Издават ли ти билет изобщо или канселират резервацията преди да получиш истинския билет?

Канселират преди да получа истински билет, 4-5 часа след резервация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Явно пак си е тото, аз взех преди 2 дни с нова виртуална карта два билета през 2-3 минути, като самите билети са с Райън и свали по 14GBR на билет или около 50% от цената.

Същевременно преди време нова виртуална карта не ми е минавала и 1 път, като даваше, че е използвана..

Картите бяха на Револют

Връзка към коментар
преди 6 минути , Alexander каза:

Явно пак си е тото, аз взех преди 2 дни с нова виртуална карта два билета през 2-3 минути, като самите билети са с Райън и свали по 14GBR на билет или около 50% от цената.

Същевременно преди време нова виртуална карта не ми е минавала и 1 път, като даваше, че е използвана..

Картите бяха на Револют

Не ми дава, че картата е използвана. Блокират парите, получавам имейл за резервация, но след 4-5 часа получавам втори имейл, че не можаха да ми потвърдят резервацията и ми връщат парите.

Връзка към коментар
2 hours ago, Marisha said:

Да се оплача и аз, два пъти правя резервация в Rumbo.es с виртуална карта на Revolut. И двата пъти ми канселират. Поне парите се връщат за няколко часа.

Опитай в lastminute.es

Връзка към коментар
преди 2 минути , reinamarsela каза:

Някой да е купувал детски билет за Райън през тези сайтов, rumbo, weg, jetcost... Дава ли съседни места за родител дете?

Детски билет не може да се купи през тези сайтове за Райън(под 16 години), само ако има и възрастен на резервацията. 

Иначе може да пробваш, ще ти приеме плащането, но билет няма да има и след няколко часа до един ден ще ти пратят мейл, че няма да могат да ти издадат билет и ще ти върнат парите

Вариант е да се пише, че е на повече години над 16 и веднага след получаването на билет да се пише по чата на Райън да го променят на детски, но в този случай има друг проблем, не може да се чекира онлайн, само на гише-безплатно.

Ако се купува общо с поне един билет за възрастен няма проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Alexander каза:

Детски билет не може да се купи през тези сайтове за Райън(под 16 години), само ако има и възрастен на резервацията. 

Иначе може да пробваш, ще ти приеме плащането, но билет няма да има и след няколко часа до един ден ще ти пратят мейл, че няма да могат да ти издадат билет и ще ти върнат парите

Извинявай, аз не съм се изказала правилно . Мисълта ми е, че когато резервирам през Райън за мен и дете, ми начисляват по 6 евро за място ща не ща. И после ли избирам места. През тези сайтове, задавм че с мен има дете, но никъде по трасето не ми дава места. Та чуденето ми е има ли включени места, или онези кожодери от райън ще ме накарат да си купя в последствие като си добавя резервацията?!?!?

Връзка към коментар
преди 6 минути , reinamarsela каза:

Та чуденето ми е има ли включени места, или онези кожодери от райън ще ме накарат да си купя в последствие като си добавя резервацията?!?!?

Два пъти съм купувал през сайтове от тази група билети за възрастен с дете за полети на Ryanair. И двата пъти ми издаде билетите с включени предварително избрани от тях места едно до друго.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , reinamarsela каза:

Извинявай, аз не съм се изказала правилно . Мисълта ми е, че когато резервирам през Райън за мен и дете, ми начисляват по 6 евро за място ща не ща. И после ли избирам места. През тези сайтове, задавм че с мен има дете, но никъде по трасето не ми дава места. Та чуденето ми е има ли включени места, или онези кожодери от райън ще ме накарат да си купя в последствие като си добавя резервацията?!?!?

Аз съм купувала билети за мен и детето през Бравофлай и още по време на покупката цената се промени.Системата не ми даде да избера места,но така или иначе бяхме заедно с детето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Marisha каза:

Ама аз съм тъпа и упорита😀. Изтрих виртуалната карта и си направих нова. Пак купих билет, чаках 6 часа за да го получа. Вече мислих, че пак ще ми канселират резервацията, но от трети опит всичко мина успешно.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, купих билет за познат от rumbo.es. Пратиха ми имейл с PRN, полета е с Laudamotion . Човека иска да си види ресервацията , но не успявам да я видя никъде (пробвам в ryanair ). Идей как да я види някъде?

Връзка към коментар

В мейла, който са ви пратили, освен PNR има и техен генериран мейл. С него (и с PNR разбира се) се добавя резервацията и после се сменя с вашия си.

Spoiler

RY-PNR.jpg

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , aleksandrina каза:

В мейла, който са ви партили, освен PNR има и техен генериран мейл. С него се добавя резервацията и после се сменя с вашия си.

Много благодаря. Знаех си, че съм го чела тук някъде ама от  30 мин не го намирам 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.