Прескочи до съдържание

Питанка за Мианмар (Бурма) и Тайланд

Препоръчани мнения

Публикувано:

То интересът е налице, ама и аз съм зле с времето там. Още се чудя да загубя деня за Манделей и хълма и да ида до Моnywa или да загубя ден от Баган + повече пари, за да отида до там. Абе то и Пиндая мога да отсвиря, ама дали от храмове няма да ми дойде в повече. Това пътуване взе да става супер натоварено на 40 градуса температура и не знам доколко здравето ни ще го понесе.

Аз искрено се забавлявам... хах... Тамън реша една дилема - и друга изскача... хах.. Стига бе, всичко ще е на шест :)

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Току що резервирах самолетен билет Yangon - Bagan с AirKBZ и искам да споделя наблюдение. 

Бях впечатлена от:

- бързината на обслужване - имах проблем с онлайн букинга (системата им не е перфектна - ама я има!) и ми отговориха веднага - което не е хич често срещано явление там, а аз обожавам точността;

- сравнително ниската цена - USD 117 срещу USD 155 на Air Bagan. 

Благодаря много за магеланската препоръка коя авиокомпания да използвам! :) Останалите билети ще са автобусни... 

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Само да споделя, че попаднах на този храм - Kakku, близо до Инле - и сега се чудя как да го набутам в програмата си :) Намира се противоположно на Пиндая, а не знам дали мога да го комбинирам с обиколката около Инле. P.S. Не мога... Дават го отделен тур. Оффф...

https://www.google.co.uk/search?q=kakku+myanmar&rlz=1C1SAVM_enGB611GB612&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiLj9ertY7KAhXJVRQKHe_oCpQQsAQIKA&biw=1024&bih=509#imgrc=_

Мили, това може да те заинтригува :)

Рейни, ти какво реши за комплекса в Каку? На път съм да го включа в програмата за сметка на пещерата Пиндая. Това решение го взимам само по снимки и не знам дали не греша. Дай някаква сламка, за която да се захвана при вземане на решението си ;)

Публикувано:

Снимките определено са по-впечатляващи и аз бих взел токова решение също.  Жалко , че не знаех за него преди...

Винаги има какво да научиш от Магеланци....

• Харесвам 1
Публикувано:

Рейни, ти какво реши за комплекса в Каку? На път съм да го включа в програмата за сметка на пещерата Пиндая. Това решение го взимам само по снимки и не знам дали не греша. Дай някаква сламка, за която да се захвана при вземане на решението си ;).

Ще направя Пиндая и Какку в един ден. Не питай за цената... хах... Кеф цена няма!

Оги, прав си!

Публикувано:

Рейни, ти какво реши за комплекса в Каку? На път съм да го включа в програмата за сметка на пещерата Пиндая. Това решение го взимам само по снимки и не знам дали не греша. Дай някаква сламка, за която да се захвана при вземане на решението си ;)

Мили, след няколко комуникации ето окончателното решение за Инле. Цените са с персонален гид. Избрала съм си го вече - по сериозност в комуникацияата :).

27 March: 
Arrival 6 am at Nyaung Shwe by JJ bus. Then Kakku and Pindaya - by car. Plus other interesting things during this trip.
Price: $ 130. 

I am staying in Zawgi Inn  - No. 122, Nandawunn Street, Nandawunn Quarter, Nyaung Shwe, Nyaung Shwe, Inle Lake, Myanmar 

28 March: 
Pick up from Zawgi Inn (probably 6 am), then - Shwe Indein Pagoda and Indein market - I would like to see  the colorful and different tribes (Pa Oo , Da Nu , Shan , Inn Thar , Pa Laung with their dresses), also Nyaung Oak Pagoda, Phaungdawoo Pagoda, Alodaw Pauk Pagoda, Floating Gardens, Nga Phe Kyaung Monastery (Jumping Cats Monastery). 
Price: $ 60.

We have to be at the Bus Station at 5.45 for my (for my night bus to Yangon at 6 pm. 

Ще спим в Европа... хах
Публикувано: (редактирано)

Дааа, определено ще спим в Европа.

Аз още не съм го решила и за двете в един ден. Така или иначе от хотела за еднодневен трип и до двете ми дадоха цена 95000 киата, цена за таксито само. За Какку само - 50000 киата.

Може ли някой, който е ходил до Пещерата от Ниаунг Суе да каже колко време е пътя и колко време да се отдели за пещерата. Аз все още продължавам да си мисля, че двете в един ден ще бъде голямо юркане. Смятам да жертвам пещерата, ако до тогава не ми е писнало от пагоди и храмове.

Редактирано от mililia
Публикувано:

Дааа, определено ще спим в Европа.

Аз още не съм го решила и за двете в един ден. Така или иначе от хотела за еднодневен трип и до двете ми дадоха цена 95000 киата, цена за таксито само. За Какку само - 50000 киата.

Може ли някой, който е ходил до Пещерата от Ниаунг Суе да каже колко време е пътя и колко време да се отдели за пещерата. Аз все още продължавам да си мисля, че двете в един ден ще бъде голямо юркане. Смятам да жертвам пещерата, ако до тогава не ми е писнало от пагоди и храмове.

Хах... Така те разбирам :) Я отпусни душата и го приеми за забавление - каквото е! Казано ми е, че става за един ден и на мен ми е достатъчно. Всичко останало е въпрос на цена и лични мераци. Няма ти казвам каква битка е в мен за балоните с горещ въздух над Баган - цената е отвратителна, ама пък е изродски уникално... грррррр. Я усмивкаааа... :) 

Публикувано:

Хахаха, като гледам каква програма си заформила, според мен битката за балоните вече си я загубила. Ще го бъде! А останалите ще се насладим на твоята емоция.

• Харесвам 1
Публикувано:

Хахаха, като гледам каква програма си заформила, според мен битката за балоните вече си я загубила. Ще го бъде! А останалите ще се насладим на твоята емоция.

:lol: Просто се смея... И ще чакам твоя разказ като топли палачинки с готово сладко... хахахаха

Публикувано:

Хах... Така те разбирам :) Я отпусни душата и го приеми за забавление - каквото е! Казано ми е, че става за един ден и на мен ми е достатъчно. Всичко останало е въпрос на цена и лични мераци. Няма ти казвам каква битка е в мен за балоните с горещ въздух над Баган - цената е отвратителна, ама пък е изродски уникално... грррррр. Я усмивкаааа... :)

Колко струват балоните? Не съм поглеждала, но ми се струва най-готината атракция в Мианмар.Лети и за мен, че не ми е в близките планове.
Публикувано:

Колко струват балоните? Не съм поглеждала, но ми се струва най-готината атракция в Мианмар.Лети и за мен, че не ми е в близките планове.

390 USD  :blink: Ако искаш... :) И за мен звучи безподобно яко и си гриза пръстите дали... хах

390 USD  :blink: Ако искаш... :) И за мен звучи безподобно яко и си гриза пръстите дали... хах

Забрави! Една разходка до Кападокия ще е малко повече. Или балон над Лоара. Ето затова Мианмар не ми е в плановете - толкова пари за нещо, и е в пъти над стандарта им. 

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 2
Публикувано:

Забрави! Една екскурзия до Кападокия ще е малко повече. Или балон над Лоара. Ето затова Мианмар не ми е в плановете - толкова пари за нещо, и е в пъти над стандарта им. 

Ами виж :) Аз съм си избрала като отношение към света когато пътувам, да не гледам стандарта на страната и да се настройвам за него. Имам предвид, че аз не отивам в дадена страна, защото е евтино или скъпо, а просто защото искам. Да кажем, когато съм в Азия, не очаквам храната да е без пари. Или да търся хипер евтино. Просто гледам дали цената на дадена услуга да съответства на моя стандарт, тоест дали мога да си го позволя. В случая цената е доста над стандарта ми - но меракът е над цената, та да видим кое ще надделее :)

Балон над Лоара не знам дали ще е по-красиво...

Публикувано:

Да, разбирам. Всеки малко или много се е отказал от идеята, че и за него ще е евтино някъде, защото местните са много бедни. И все пак - 1000 лв ни беше пътуването за седмица Истанбул + Кападокия по Коледа. С 4* хотел в пещера и тн глезотии. И турове до подземни градове. Ако ти се лети над Баган, направи го, веднъж платила, няма да съжалиш. Ако е над твоя стандарт, тогава знай, че крастата може да си я начешеш в друг момент, така че не съжалявай. 

Публикувано:

390 USD :blink: Ако искаш... :) И за мен звучи безподобно яко и си гриза пръстите дали... хах

Баси, аз си мислех, че хеликоптерът за $150 над Ангкор е мега скъп. Не съжалявам, че се качих, ама това са си доста пари за балон.

• Харесвам 2
Публикувано:

Баси, аз си мислех, че хеликоптерът за $150 над Ангкор е мега скъп. Не съжалявам, че се качих, ама това са си доста пари за балон.

Така е, много са. Просто даваш парите не заради самия балон.  Има и по $ 320, но се бутат един милион хора в един балон и не ме кефи.

:) Думите ти ми напомниха физиономията на сестра ми, когато разбра колко струва билета за корабчето по Темза за Новогодишните фойерверки. Опитах се да й обясня, че ние не плащаме билет за корабче, а за гледка в точно определен ден и за точно определено място. 

Публикувано:

Просто гледам дали цената на дадена услуга да съответства на моя стандарт, тоест дали мога да си го позволя.

Цената е такава и ще става все по-голяма, защото съответства на стандарта на американци, японци, китайци и западно европейци,  и  те могат да си го позволят.  Както между впрочем и на всички туристически услуги в последните години.

Но това е една друга тема.

• Харесвам 1
Публикувано:

Цената е такава и ще става все по-голяма, защото съответства на стандарта на американци, японци, китайци и западно европейци,  и  те могат да си го позволят.  Както между впрочем и на всички туристически услуги в последните години.

Оги, прав си. Много... Аз искрено се възхищавам на всички съфорумци, които правят тези уникални пътешествия - от България аз изобщо не можех да си го позволя с моята заплата (нямах и сегашните знания, признавам си, а и имах други приоритети). Светът не е справедлив, ама хич. Затова лично за себе си съм взела решение вместо да мрънкам - вътрешно и външно, да си стегна дупето и да правя така, че да си позволявам това, което искам. А когато не мога, включвам в ход самоиронията :)

Друга тема е, наистина. Да не пропусна да благодаря за полезните сводки от този район, и не само :) 

Публикувано:

Цената е такава и ще става все по-голяма, защото съответства на стандарта на американци, японци, китайци и западно европейци, и те могат да си го позволят. Както между впрочем и на всички туристически услуги в последните години.

Аз пък продължавам да си мисля, че полетът с балон над Баган си е луксозна атракция. Цената определено много надута. Вярно, че за американци, японци, китайци и западно европейци това не е толкова невъзможна сума, но и за тях не са малко пари.Не мисля, че всеки един от тях също може да си го позволи.

Публикувано:

Току що резервирах самолетен билет Yangon - Bagan с AirKBZ и искам да споделя наблюдение. 

Бях впечатлена от:

- бързината на обслужване - имах проблем с онлайн букинга (системата им не е перфектна - ама я има!) и ми отговориха веднага - което не е хич често срещано явление там, а аз обожавам точността;

- сравнително ниската цена - USD 117 срещу USD 155 на Air Bagan. 

Благодаря много за магеланската препоръка коя авиокомпания да използвам! :) Останалите билети ще са автобусни... 

Тази седмица се прибрах от Мианмар.

При планиране на пътуването бях изумен (и неприятно изненадан) от цените на вътрешните полети из страната.

При наличие на почти десетина местни авиокомпании 100+ $ за полет от около час ми се виждат кожодерство.

За това и не резервирах нищо предварително.

На място в Янгон в първата агенция, която ми се изпречи взех Мандалай-Янгон за 61$... но се наложи настойчиво да насочвам служителките, къде и какво точно да търсят... иначе мантрата е 100-110-120 :angry:

Целия процес по офертонабирането и билетоиздаването отне два часа, но ни спести една нощ в автобус и ни отвори още един ден, който посветихме на Инва.

Авиокомпанията с добрата оферта вече е спомената тук- Air KBZ. Местните й викат КаБаЗа :rolleyes:

Витлови самолети Атр-72, приятно обслижване, храна за час полет, точно разписание!

• Харесвам 3

Аз пък продължавам да си мисля, че полетът с балон над Баган си е луксозна атракция. Цената определено много надута. Вярно, че за американци, японци, китайци и западно европейци това не е толкова невъзможна сума, но и за тях не са малко пари.Не мисля, че всеки един от тях също може да си го позволи.

Мили, в Баган всичко е надуто като цена, а хотели с гледка към реката струват колкото 5* хотел в центъра на Лондон (както вероятно сама си видяла). Смешно, не смешно, факт. И щом е факт, трябва да има някаква причина (сакън, не съм наела такъв...)

Апропо, същото е в Рио де Жанейро за Нова Година, корабче пред операта в Сидни на 31-ви вечерта. Има ли търсене, има предлагане... Просто конюнктура. Системата не можем да я променим, можем да променим себе си - ако искаме :)

Тази седмица се прибрах от Мианмар.

При планиране на пътуването бях изумен (и неприятно изненадан) от цените на вътрешните полети из страната.

При наличие на почти десетина местни авиокомпании 100+ $ за полет от около час ми се виждат кожодерство.

За това и не резервирах нищо предварително.

На място в Янгон в първата агенция, която ми се изпречи взех Мандалай-Янгон за 61$... но се наложи настойчиво да насочвам служителките, къде и какво точно да търсят... иначе мантрата е 100-110-120 :angry:

Целия процес по офертонабирането и билетоиздаването отне два часа, но ни спести една нощ в автобус и ни отвори още един ден, който посветихме на Инва.

Авиокомпанията с добрата оферта вече е спомената тук- Air KBZ. Местните й викат КаБаЗа :rolleyes:

Витлови самолети Атр-72, приятно обслижване, храна за час полет, точно разписание!

Сподели повече за Мианмар тук, моля те - ако имаш време и желание :)

Ох, убедена съм за това с по-ниските цени на място, ама като не мога да се преодолея - обожавам сигурността. Не е нужно да се насилвам, всъщност, а и програмата ми е така наситена, че два часа в мотаене за билети няма откъде да ги изкопая... хах

Благодаря ти за отзива за самолетите! Аз само един полет ще ползвам - и два автобусни превоза нощни, основно защото останалите полети ми губят времето :) Ще спя в Европа :)

Редактирано от Гост

Сподели повече за Мианмар тук, моля те - ако имаш време и желание :)

На драго сърце. Вече е сторено в темата на Оги, защото тя беше моята пътеводна светлина :) :) :)

http://magelanci.com/topic/5428-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BE%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4/page-10

Редактирано от mitkobiker
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, малко помощ за Банкок, ако може :)

1) Преди Мианмар - една нощувка имам и имам нужда от трансфер от международното летище до Don Mueang - мисля да използвам шатъла. Хотелът се намира много близо до Don Mueang.

Къде се намира този шатъл?

2) След Мианмар и на връщане от Чианг Май - резервирала съм хотел съвсем близо - и съвсем умишлено - до Khaosan - 36 Tani Rd, Taladyot, Chanasongkram. Phranakhon, Bangkok, Villa Cha-Cha

Как да се придвижа най-безболезнено от Don Mueang до Khaosan - с такси, взето от аерогарата на метър? Или?

3) В Банкок съм решила просто да се мотая един ден и две вечери като муха без глава около Khaosan и по реката. 

Какъв билет- билети или каквото там - да си взема, за да се движа по цялата река или каквото това означава? 

4) Накрая:

От Khaosan до Международното летище - как да се придвижа най-безболезнено? 

Много благодаря :)

Редактирано от Гост

3. Villa Cha-cha - най-близката спирка на water taxi е Pra Athit а там спират само "белите" лодки - по-бавните и най-евтините. Не си спомням да имаше някакви карти или намаления - казваш до къде и с коя линия искаш и...

4. Има редовни шатъли от КаоСан до летището, но бих препоръчал да вземеш такси/тук-тук до Phaya Thai и оттам с AirportLink - Sity Line за да избегнеш задръстванията. Линията е директна и спира само на Макасан.

Редактирано от stefanrusev

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.