Прескочи до съдържание

Перу - организационни въпроси

Препоръчани мнения

Автобусът се хваща от центъра, но точно откъде не мога да кажа. Навсякъде има реклами и раздават брошури за него и няма как да го пропуснете.

Хапчетата не си спомням колко часа предварително се пиеха, но в аптеката ще ви кажат - нещо ми се върти в главата 6 часа преди и  след това на всеки 6 часа, но все пак е хубаво да се попита на място. Височинна болест може да ви хване, но може и да не ви хване, затова стискам палци да е второто!

В Пуно има много приятни заведенията, където има програми и е доста колоритно - не се плаща за вход, а само за консумация.

https://plus.google.com/u/0/photos/106404529443093886239/albums/6146363405186964417

ето и малко снимки от същия маршрут!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Куско е само на около 3100мнв. и не вярвам да имате особени проблеми с аклиматизацията. Трябва да се пие повечко вода, някой и друг аспирин в краен случай и да не се юркате много много.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

https://plus.google.com/u/0/photos/106404529443093886239/albums/6146363405186964417

ето и малко снимки от същия маршрут!

Ауууу, ужасно зареждащи снимки. Огромно благодаря.

Имам нужда да ги изгледам няколко пъти и после ще питам за някои места. Не очаквах, че е толкова хубаво.

Наистина много ме зарадва.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря за мненията! Много са ни полезни при уточняване на детайлите.

А някой може ли да даде инфо са тура до Каньона Колка? Агенции?, Как да го избираме? Евентуално отзиви за двудневния тур, място за отсядане? На място ли да търсим агенция? Има ли шанс да пропуснем тази възможност само защото не сме резервирали отрано? Цени?

Кой каквото се сети. :)

От къде се хваща този автобус?

Още  от Лима ли да почнем с пиенето на тези хапчета или когато пристигнем в Куско?Ние 

Ние отседнахме ето тук http://www.killawasilodge.com/и допълнително уговорихме разходката в Колка чрез хотела. За височината си вземете лист от кока и дъвчете на воля :) 

Редактирано от minkoff
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние отседнахме ето тук http://www.killawasilodge.com/и допълнително уговорихме разходката в Колка чрез хотела. За височината си вземете лист от кока и дъвчете на воля :)

Вие сами ли отидохте до Yanque ? Или ползвахте трип от някъде до там и просто този хотел беше включен в трипа? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за мненията! Много са ни полезни при уточняване на детайлите.

А някой може ли да даде инфо са тура до Каньона Колка? Агенции?, Как да го избираме? Евентуално отзиви за двудневния тур, място за отсядане? На място ли да търсим агенция? Има ли шанс да пропуснем тази възможност само защото не сме резервирали отрано? Цени?

Кой каквото се сети. :)

В Арекипа е пълно с агенции по центъра, те сами ще ви намерят, ако вие не се интересувате  :)  Бяха много, така че не вярвам като отидете всичко да е пълно... Само се уговорете от вечерта предния ден, в случай, че се тръгва сутрин. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

В Арекипа е пълно с агенции по центъра, те сами ще ви намерят, ако вие не се интересувате  :)  Бяха много, така че не вярвам като отидете всичко да е пълно... Само се уговорете от вечерта предния ден, в случай, че се тръгва сутрин. 

То като гледам накрая щем, не-щем така ще направим.

Притеснява ме това, че точно в периода, когато ние ще сме там се провежда нещо в Арекипа и над 80 % от хотелите бяха резервирани. Знам ли, да не тръгнат и по Каньона :) .

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

За 2 дена ще се справите, за 1 ден си е доста. Все пак си трябва време за предвижване, за хапване и зяпане по сувенирните магазинчета и това ще ви "изяде" към 6 часа.

Куско е на 3500 - 3600 мнв, лично аз първия ден само спах и не можех да вдигна глава от възглавницата, но не пих хапчета и това ми беше грешката. Стискам палци да сте ок и да си разгледате всички набелязани забележителности.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Вие сами ли отидохте до Yanque ? Или ползвахте трип от някъде до там и просто този хотел беше включен в трипа? 

Хотела си го букнахме от тук, не сме ползвали агенции.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Не знам защо, ама цената на триповете до Каньона с гледане на кондорите ми се струва ужасно скъпа на фона на всичко друго останало в Перу (изключвам МП, но той все пак е топ забележителност). Говоря по принцип, не за конкретното предложение.

Цената на трипа е 155 + 25 долара на човек в двойна стая. Хотелът е прекрасен, но за него отиват около 50 долара, това ще рече че тези трипове са от порядъка на 130 долара. Само в интернет ли са такива цените или и на място в общи линии е това?

И още един въпрос: таксата за напускане на Перу със самолет, включена ли е в цената на самолетните билети? или се плаща отделно? Някъде прочетох, че е 30 долара, дали е актуална цена? Също така и таксата за полет до Куско, отделно ли се плаща и на каква стойност е? Последното, което намерих е за 6 долара.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

В Куско не си спомням да съм имала проблеми с височината. Явно съм от малкото късметливи на които не им става лошо. Отидохме до там с автобус. Никога не съм взимала и лекарства за височината. Знам, че ако ти стане лошо (или за да не ти стане лошо), просто трябва да почнеш да вдишваш по-дълбоко и по-бавно (до колкото си спомням).

Ние запазихме в Арекипа за Каньона. Кондори така и не видяхме. Просто така се случи и нямаше. Интересно беше цялото пътуване до там. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много готини снимки !

Относно Лима за там имаме още половин ден преди полета към Европа.

Хотела в Хуакачина изглежда много добре.

В самият оазис не са ли 15-ина хотела и хостела и заведения разбира се, поне на снимките изглежда много малко ?

Връзка към коментар

Не знам защо, ама цената на триповете до Каньона с гледане на кондорите ми се струва ужасно скъпа на фона на всичко друго останало в Перу (изключвам МП, но той все пак е топ забележителност). Говоря по принцип, не за конкретното предложение.

Цената на трипа е 155 + 25 долара на човек в двойна стая. Хотелът е прекрасен, но за него отиват около 50 долара, това ще рече че тези трипове са от порядъка на 130 долара. Само в интернет ли са такива цените или и на място в общи линии е това?

И още един въпрос: таксата за напускане на Перу със самолет, включена ли е в цената на самолетните билети? или се плаща отделно? Някъде прочетох, че е 30 долара, дали е актуална цена? Също така и таксата за полет до Куско, отделно ли се плаща и на каква стойност е? Последното, което намерих е за 6 долара.

Хм, поправям си това мнение. Явно нещо не съм видяла добре днес. Цената е 90 долара + 25 за парка. 

Връзка към коментар

Там където спахме ние в Хуакачина не излиза по сайтовете. Хостелът го намерихме там на място - Титаник хостел, с басейн и гледка към оазиса. На гарата в Ика имаше много хора, които ни предлагаха да ни отведат в Хуакачина в хотел, но отказахме.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В Гърция съм и чак сега видях темата.

Допуснали сте моята грешка с програмата. Ще ви се объркат мислите от изкачване и слизане.

Трябваше да започнете с Оянта и МП, най-ниски са, около 2500 м. Оттам Куско - 3100-3400, следва Титикака на 3840, като минавате и 4400 попътно. И ние като вас обаче направихме и аз през цялото време ходих като водолаз, ама на сухо. Бавно, като на повторение и вечно не ми достигаше въздух. Та ако можете да променяте програмата - действайте.

Относно Текиле - островаът не е лош, не е и нещо особено обаче. Пътя е супер гаден, 2:30 часа в смърдяща навсякъде тъпа лодка. Има закрита, има и открита част, но спасение нямаше никъде. Не ви препоръчвам тия 5 часа...

Това с таксите за напускане на Лима и Перу ме изненадва. Не сме плащали такива.

От Лима не очаквайте чак толкова много. Центъра и Митафлорес са ок, но по кварталите си е яка мизерия. Има и ток по оградите на скъпите къщи, да не светнете някъде.

Ние спахме в Рамада, на летището на пристигане и на връщане в Ибис, готин хотел, но чакахме 2 часа на рецепция, наплив як беше

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Toва за таксите май е старо и вече ги включват в цената на билета , но ще изчакам и Матеев да сподели най-пресни спомени като излезе от джунглата  :)

Вече резервирахме хотела препоръчан от minkoff + трипа. Супер изглежда !

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз да благодаря на minkoff за предложения хотел. Много го харесахме и не можахме да му устоим. Резервациите за трипа и хотела потвърдени.

Veseliache, дали помниш твоят хотел в Уакачина прави ли трипове? Писахме им, обаче, нещо не си дават зор да отговорят. Ще ни се да знаем това? 

Сънчо, нищо не можем да променяме вече, но пък ние ще имаме повече време в Куско да се аклиматизираме. Ще почнем с хаповете още от Лима и да се надяваме, че ще сме ок. Аз на такива височини бях в Северна Аржентина, но ще видим този път как ще е. Според мен Каньона и Пуно са по-големия проблем, отколкото Куско.

minkoff, в другата тема за Перу си писал, че сте наели бусче и с него сте обикаляли из Куско и околности. Помниш ли ценово как бяха нещата? Ние сме трима и смятаме да направим същото, та да знаем какви цени да търсим. Иначе питах една таксиметрова компания и те ни дадоха за такива обиколки от 4-5 часа цена 65 долара, ама на нас ни се струва, че ще изисква повече време и това ще повлече и промяна на цената.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Хаповете ги почнете още от София, препоръката е няколко дена преди изкачване да се започнат.
И си ги вземете задължително от тук, тоест от Европа, в България ги няма.
Тамошното Сорочи беше изключително скъпо и при мен отделно изобщо не действаше.
Ние също бяхме с агенция от типа малка семейна фирма и бяхме доволни. Но бяхме в общ малък бус или той си ни наемаше такси на съвсем нормални цени.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Абе доста беше.

На мен рядко ми правят впечатление цените на нещата от първа необходимост...но Сорочито беше адски скъпо, особено в сравнение с другото, на което не мога от сутринта да се сетя за името, но го има в темата за Перу. Купих си го от Турция за смешни пари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Toва за таксите май е старо и вече ги включват в цената на билета , но ще изчакам и Матеев да сподели най-пресни спомени като излезе от джунглата  :)

Вече резервирахме хотела препоръчан от minkoff + трипа. Супер изглежда !

Таксите от Лима за международни полети през октомври 2014 бяха точно - 30.74 $.

На билетите ни фигурираше следното и по принцип таксите вече са включени в цената им:

Travelers Taxes, fees and other surcharges per traveler in detail

1,2 119.51 EUR AH USD 1.25 HW USD 30.74 PE EUR 69.48 DE EUR 6.57 RA EUR 19.22

но (въпреки това) опитаха да си ги съберат още веднъж при чекиране.

Бъдете неотстъпчиви!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.