Tedy Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Подкрепям Теди за Наска. Лично за мен полета над пустинята и фигурите беше едно от най-запомнящите се изживявания в Перу. Сравнимо само с Мачу Пикчу. Това са двете емблематични места в Перу, а Наска е най-уникалното, без аналог по света. 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 3 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 3 август, 2015 (редактирано) Хора, програмата е изцяло готова. Няма мърдане . Не внасяйте допълнителен смут , в и без това жадните ни за приключения души. Стигат ни "главоболията" около внезапното предложение да сместим и Ла Паз.....защото желанието е голямо, но времето само 2 седмици. Наска остава извън списъка. Предполагам, че бъгито и сандбординга ще ни харесат повече.....а и островите с животинките ни привличат. Minkoff, има ли шанс да разгледаме албума, без регистрация? Успях да го разгледам, благодаря! Страхотна природа! Редактирано 3 август, 2015 от mililia Връзка към коментар
veseliache Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 за ваше успокоение- на мен Наска никак не ми хареса! Линиите се виждат едвам едвам, на който му става лошо от лупингите не му е до това да се наслаждава... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Мда за съжаление не може да се изсмуче нито ден повече за сметка на други забележителности. Просто беше неочаквано и не много добре планирано. В друга ситуация бих отделил три седмици с преход в джунглата , Боливия и т.н. Ще го броя за половин ходене до Перу 4 Връзка към коментар
minkoff Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Хора, програмата е изцяло готова. Няма мърдане . Не внасяйте допълнителен смут , в и без това жадните ни за приключения души. Стигат ни "главоболията" около внезапното предложение да сместим и Ла Паз.....защото желанието е голямо, но времето само 2 седмици. Наска остава извън списъка. Предполагам, че бъгито и сандбординга ще ни харесат повече.....а и островите с животинките ни привличат. Minkoff, има ли шанс да разгледаме албума, без регистрация? Готовo. На мен линиите ми бяха фикс, още като малък гледах предаване за тях, а не знаех дори какво е Мачу Пикчу , а и за него има обяснение , но за линиите не! 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 3 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Ще го броя за половин ходене до Перу И аз си мислех същото. На мен в сърцето ми остана едно страшно синьо езеро, на север от Лима. И Боливия, разбира се. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 По-добре 2 седмици, отколкото хич. А и с тия цени по-добре 2-3 пъти, отколкото 1 път на пълна цена Аз трябва до Боливия да стигна, и трековете в Кордилера Бланка искам да правя, джунглата също... 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Така е , дори има два нощни прехода с автобус с цел пестене на време. Получава се : Лима-Куско-Мачу Пикчу - Титикака(Пуно) - Арикипа - Колка - Хуакачина (Ика) - Паракас - Лима. Единствено можеше да се отреже двудневния трип до Колка напълно ( или пък еднодневен ), но пък ще е страшно изморително препускане. В тоя случай аз бих избрал Боливия. Не на последно място тия полети над Наска са си сериозен разход. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 (редактирано) Ами като чета разни пътеписи само от преди две години цените вече са направо двойни. Относно Колка , явно ше се поглезим и цената е такава заради хотелчето в каньона. То без тура към 70 $ е само нощувката и нагоре. Фолклорните вечери не са ми сред приоритетите. Обикновенно са много туристически. Ще си пия кротко някъде , докато магеланките се забавляват От хостела в Хуакачина не бяха май особено любезни и отзивчиви , та отпаднаха... Възможно е цените да са станали по високи, но е възможно резервацията по интернет да е по скъпа. Ние резервирахме на място пътуването до каньона Колка и нямаше никакъв проблем да го направим в последния момент като имахме избор между няколко предложения. Не забравяй, че на място парите се дават в кеш и вероятно никой не плаща никакви данъци, докато ако платиш предварително по интернет плащането има следа и вероятно няма как да избегнат плащането на данъци, комисионни на платежни системи и т.н. Редактирано 3 август, 2015 от Topfly 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Не е само за каньона. Аз чета и за полетите над Наска , влака за МП , автобуси ... всичко е двойно спрямо цените които се посочват в пътеписи от 2012 г. да речем. Иначе под трипа на Теди едва ли може да се смъкне цената Това май ще ни е най-големият ни разход там след МП разбира се , но като цяло се получи цена съвсем малко над 3000 лв. за 13 пълни дни в Перу + 2 дни в Мадрид , което не е зле. Просто явно в Перу са най-скъпия влак , автобус и входен билет които съм виждал досега. Еееех Японийо къде си .... Аз ако имаше време бих шкратирал и влака минавайки по бакпейкърския обход 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 3 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Не е само за каньона. Аз чета и за полетите над Наска , влака за МП , автобуси ... всичко е двойно спрямо цените които се посочват в пътеписи от 2012 г. да речем. Иначе под трипа на Теди едва ли може да се смъкне цената Това май ще ни е най-големият ни разход там след МП разбира се , но като цяло се получи цена съвсем малко над 3000 лв. за 13 пълни дни в Перу + 2 дни в Мадрид , което не е зле. Просто явно в Перу са най-скъпия влак , автобус и входен билет които съм виждал досега. Еееех Японийо къде си .... Аз ако имаше време бих шкратирал и влака минавайки по бакпейкърския обход Цената е достатъчно добра за това, което ще получим за пътешествие в сухия период. В тези 3000 лв. са включени и самолетните билети (тези от-до Мадрид държат много високо равнище), хотели с рейтинг минимум 8 по букинг, разходи за всички забележителности, трипове, атракции, таксита и т.н. Сигурно е могло още по-евтино да е, ама човек има нужда и от някаква доза комфорт. А хотела в Каньона ще ни е най-луксозния и определено там ще се поглезим след толкова тичане из Перу. Аз лично съм доволна от цената. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 Не е само за каньона. Аз чета и за полетите над Наска , влака за МП , автобуси ... всичко е двойно спрямо цените които се посочват в пътеписи от 2012 г. да речем. Иначе под трипа на Теди едва ли може да се смъкне цената Това май ще ни е най-големият ни разход там след МП разбира се , но като цяло се получи цена съвсем малко над 3000 лв. за 13 пълни дни в Перу + 2 дни в Мадрид , което не е зле. Просто явно в Перу са най-скъпия влак , автобус и входен билет които съм виждал досега. Еееех Японийо къде си .... Аз ако имаше време бих шкратирал и влака минавайки по бакпейкърския обход Аз ви препоръчвам да резервирате единственото пътуването до Мачу Пикчу. За останалите програми няма да имате никакъв проблем. Да не говорим, че септември вече е малко извън сезона. Автобуси буквално има на всеки 30-40 минути, като изборът на автобусни компании е огромен. Ако имате предпочитание към конкретна автобусна компания може и да се наложи да чакате няколко часа. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 август, 2015 Сподели Публикувано: 3 август, 2015 (редактирано) Резеврвиран е влака и нощните преходи с Cruz Del Sure. ,Иначе триповете на място разбира се. Само Колка е резервиран с депозит 20% ,щото хотелчето е много малко сигурно с10-15 стаи. И полет до Куско. Редактирано 3 август, 2015 от stenk 2 Връзка към коментар
vesi Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 (редактирано) Аз само да попитам- защо правите непрекъснато тръгване/връщане в Куско ? Марас и Морей може да съчетаете с пътуване до Олайтантамбо и там да спите, след което да хванете влака до Акуас. Един ден тръгвате рано- рано (мисля- към 6), разглеждате Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay, от там продължавате към Писак с разглеждане на стария град и пазара (някъде около обед- ранен слетобед сте там), продължавате към Марас и Морей (таман към края на работното им време, т.е. никакви тълпи), и оттам пристигате в Олайтантамбо (около 20 часа с моткане). Спане в Олайтантамбо ( ние бяхме в http://www.picaflortambo.com/- само суперлативи мога да напиша за това място) и оттам си продължавате с намислената програма. Второ предложение- трябва ли от Пуно, задължително да се връщате към Арекипа (Колка е горе- долу по пътя към Арекипа). С други думи, по-оптимално би било Пуно- Колка (нощувка там)- Арекипа. Трето- категорично подкрепям спане в Уакачина и рано сутринта бъгита. Първо- по това време почти няма хора, второ е по- хладно Между другото- малко е хипарско местенцето. Редактирано 4 август, 2015 от vesi 3 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 4 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 4 август, 2015 (редактирано) Аз само да попитам- защо правите непрекъснато тръгване/връщане в Куско ? Марас и Морей може да съчетаете с пътуване до Олайтантамбо и там да спите, след което да хванете влака до Акуас. Един ден тръгвате рано- рано (мисля- към 6), разглеждате Saqsayhuaman, Q´enqo, Pukapukara и Tambomachay, от там продължавате към Писак с разглеждане на стария град и пазара (някъде около обед- ранен слетобед сте там), продължавате към Марас и Морей (таман към края на работното им време, т.е. никакви тълпи), и оттам пристигате в Олайтантамбо (около 20 часа с моткане). Спане в Олайтантамбо ( ние бяхме в http://www.picaflortambo.com/- само суперлативи мога да напиша за това място) и оттам си продължавате с намислената програма. Второ предложение- трябва ли от Пуно, задължително да се връщате към Арекипа (Колка е горе- долу по пътя към Арекипа). С други думи, по-оптимално би било Пуно- Колка (нощувка там)- Арекипа. Трето- категорично подкрепям спане в Уакачина и рано сутринта бъгита. Първо- по това време почти няма хора, второ е по- хладно Между другото- малко е хипарско местенцето. Веси, посоченото от теб много ме зарадва. Това означава, че имаме време както за аклиматизация, така и за шляене из града. Щом всички набелязани забележителности и крепости можем да разгледаме в един ден, това означава, че със сигурност времето ще ни стигне. На практика за Куско и околности без МП сме предвидили 3 дни. Писак искаме да направим в четвъртък, когато има все пак някакъв пазар. Тъй като дори не знаем как ще ни се отразят височините първият ден е оставен за разглеждане изцяло на Куско. Единствено се замислям за промяна на една от нощувките от Куско в Оланта и да станат 2х2 нощувки, но пък дали все пак няма да е по-интересно в Куско вместо Оланта. Освен това включваме в този порядък и Чинчеро. Можем да помислим обаче върху твоят вариант. Мислихме и за вариант от Пуно до Колка, но по нашето решение използваме нощта за пътуване, а иначе следва да преспим в Пуно и чак на другия ден да тръгнем за Колка. Този вариант става доста по скъп. Цената на триповете от Пуно е доста по висока и като добавим и хотел отива с близо 80-90 долара отгоре. Нощувката в Уакачина все още не е отпаднала. Изпратихме запитване към хотел, дали организира трипове до островите и пустинята Паракас и ако отговорят положително ще направим нощувка в самия оазис. От хотела, на който сме се спряли до този момент, са доста любезни и ни предложиха искания трип на много добра цена. Благодаря за предложението, Веси. Редактирано 4 август, 2015 от mililia Връзка към коментар
vesi Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 (редактирано) Аз съм очарована от Олайтантамбо- типичен инкски град. Запазени улици, запазена архитектура, всичко направено от камък. Там разбрахме нагледно как реално са изглеждали сградите (които и до сега се използват), направени от каменните блокове. А мацката от гест хауса е страхотна, а колко писко изпихме там....И Куско е страхотен, но някак по- туристически. Всъщност, защо 2+2 нощувки? Ние пристигнахме в Олайтантамбо, нощувахме там, а на следващият ден го разглеждахме. Следобед си хванахме онзи влак и стигнахме до Акуас, където спахме. На следващата сутрин (към 5-5.30) хванахме първият автобус до Мачу Пикчу и реално имахме достатъчно време да се мотаме. Към 15 часа, мисля, хванахме обратния влак към Олайтантамбо, откъдето взехме маршрутка към Куско (шофера,така ни "натъпка", че разбрах какво причиняваме на сардините Не ви е нужно да запитвате хотел за трипове до Паракас.Там на място (на спирката на автобусите), са се настанили едни младежи, които организират всичко. При желание, можем да намерим координатите им, за ваше спокойствие дет се казва Относно Пуно- Колка- Минков ви е дал координатите на нашия хотел в каньона. Направете запитване директно към него, дали няма възможност да предложи някакъв друг вариант, на прилични цени. Ние, мисля, в тази екскурзия не използвахме Круз дел сур Редактирано 4 август, 2015 от vesi 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 (редактирано) Ако ще правим повече промени отрязваме изцяло каньона и правим тия два дни за Боливия. Не виждам смисъл всичкото около Куско в един ден. Точно това масово не се препоръчва из форуми и пътеводители. Освен това септември се мръква доста рано Редактирано 4 август, 2015 от stenk Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Относно височините - около Куско най-близките крепости са високо, Пизак, Олантайтамбо са по-ниско, Мачу Пикчу още по-ниско. Титикака също е високо. За аклиматизация се предполага да се седи в началото на по-ниско и после да се качите най-високо. Или ако се разположите в Куско най-напред, първия ден много лежерно... Иначе няма да е аклиматизация. То за всеки е индивидуално, аз лично изкарах първо Мачу Пикчу и Св. долина и накрая Куско и после Титикака. Никакви лекарства не сме пили, освен чай от кока и нищо ни нямаше. На летището има едни бутилки с надпис Free oxygen, ама "free" не означава "безплатно". 2 Връзка към коментар
vesi Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Аз не предлагам да съкращавате Куско, а само да не се разкарвате напред назад и да го използвате като "спалня". То, ден 3 си остава за Куско (града, а не храмовете над него), ден 4 ви остава бонус в Куско, а ден 5 и 6 комбинирате всичко и нощувка в Олайтантамбо. А още по добре, наистина да "обърнете" и да започнете отзад напред, с цел аколиматизация Боливия я оставихме за "следващият път" То се оказва, че и там има доста "нещица" 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Ами автобусите и влаковете са вече платени , та късно е либе за китка дет се вика ... Каквото можахме направихме. Единствено за Боливия ме е яд. Трябваше да отрежем или каньона или деня в пустинята. Връзка към коментар
vesi Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 И да пропуснете да се снимате и "подишате" въздух на 4991 метра по път за Колка? Или сенд бординга, бъгито (това беше най- шантавото изживяване) в Уакачина? Или да се лишите от морските лъвове и да се разходите из пустинята в Паракас? Екстра си ви е програмата А за Боливия- ето ти поредната дестинация, за която да следим за грешки 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Ааа Паракас и островите са ми твърдо задължителни ! Относно Боливия едва ли ще се върна по тия краища , че много планове са на тезгяха 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Ааа Паракас и островите са ми твърдо задължителни ! Относно Боливия едва ли ще се върна по тия краища , че много планове са на тезгяха Аз ги пропуснах тези острови за сметка на Ла Паз и ще чакам подробен пътепис какво точно съм пропуснал Не се заричай, че никога няма да се върнеш! Може толкова да ти хареса, че още догодина да те видим да кроиш нови планове 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 4 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 4 август, 2015 (редактирано) Аз не предлагам да съкращавате Куско, а само да не се разкарвате напред назад и да го използвате като "спалня". То, ден 3 си остава за Куско (града, а не храмовете над него), ден 4 ви остава бонус в Куско, а ден 5 и 6 комбинирате всичко и нощувка в Олайтантамбо. А още по добре, наистина да "обърнете" и да започнете отзад напред, с цел аколиматизация Боливия я оставихме за "следващият път" То се оказва, че и там има доста "нещица" Веси, според теб напълно достижимо ли е в един ден с тръгване от Куско - Писак - пазар и руини, Чинчеро - град и пазар, Марас и Морей, Оланта - град и крепост? Ако това е достижимо ще е супер, ама нещо ми се струва доста претрупано за всичко. Трудно ми е да преценя, не съм била там. Ти мислиш ли, че е възможно? Иначе Каньона го правим във вашия хотел, че много ни хареса. Точно там гледахме и туровете от Пуно, ама не ни бяха изгодни чисто ценово. И нощувка в Паракас до океана, заслужава ли си? Или да тичаме към Лима за пълен ден там? Редактирано 4 август, 2015 от mililia Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 4 август, 2015 Сподели Публикувано: 4 август, 2015 Нощувка в Паракас си заслужа много, но според мен. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега