Прескочи до съдържание

Перу - организационни въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Сергийки и пазарчета има навсякъде. Когато ходихме беше много евтино и доста неща си довлякохме, чак и керамика от паракаската култура. :rolleyes: Ако харесвате дървени маски препоръчвам да си купите от пича в Паракас. Сам ги прави, магазинчето му е до океана и има много хубави неща. Таксита си наемахме на улицата в Лима, проблем не сме имали.

• Харесвам 3
Публикувано:

За  пазаренето питам , щото при различните дестинации си е различно. Например в Тайланд го докарвах на 50-70 % , но разбрах ,че някъде там е долната граница под която не се съгласяват. Тия неща ги разбрах след като видях цените на същите неща в магазини и после офертите на търговците :)

В Йерусалим в Стария град можеше да смъкваш неща 4-5 пъти под цената която искат в началото и т.н.

Просто ми трябва ориентир за Перу доколко местните надскачат  нормалната цена в началото на пазарлъка.

Моят опит е, че не може да се пазариш много, особено за качествени вълнени продукти от викуня, алпака и т.н. Пазаренето не им е в кръвта.

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря точно това искам  да знам , щото ще ми спести доста време докато го науча на място :)

Доколкото разбрах истинските неща съвсем не са евтини , другите по за няколко левчета били някакви фабрични с изкуствени материи из тях.

Публикувано: (редактирано)

Благодаря точно това искам  да знам , щото ще ми спести доста време докато го науча на място :)

Доколкото разбрах истинските неща съвсем не са евтини , другите по за няколко левчета били някакви фабрични с изкуствени материи из тях.

Нека и друг да потвърди, че не съм от тези, които много пазаруват ;)

Качествените пуловери, шапки и т.н. от викуня са си направо много скъпи, а от алпака са на приемливи цени.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2

пазаренето си зависи от мястото. Винаги трябва да се пазариш и сам ще усетиш кога си прекалил! 

Бирата става. Чича не сме пробвали, обаче според мен си е нещо, което трябва да се пробва. Така или иначе нищо не губиш!

Мисля, че в Олантайтамбо на местата, където продават чича има червен найлонов плик закачен на прът пред вратата. На същото място храната на пазара е уникално вкусна и супер евтина. Хората явно си готвят в къщи или на място и продават!

Най-далаверски са си туристическите менюта, които варират от 5 лв. до 30 лв. - зависи на какво попаднеш!

Различни видове царевица и картофи могат да се видят на всеки пазар!

Редактирано от veseliache
  • Харесвам 1
Публикувано:

Мда нежната част от човечеството нека сподели съотношението цена/качество и как е след истинска употреба :)

За викунята ясно , че е много скъпа.

Публикувано:

относно безопасността, един приятел, който е от Лима ми каза, че крадците са доста лениви и ако видят, че си пазиш вещите, няма да те закачат! 

• Харесвам 1
Публикувано:

Викуня има на изключително малко места (ще видите стада по пътя за каньона), като само местните имат право да я стрижат (веднъж на няколко години). Съответно цените са като за ценители. Вълната от алпака на мен лично ми е груба (и ме боцка:) Подобни изделия не сме си купували, но по пътя заглеждахме и ми направи впечатление, че се сваляха яко цените при интерес. Местата, на които имаше доста са по пътя Пуно- Куско, Пуно- Колка...

• Харесвам 2
Публикувано:

Явно, че ние приключихме с организационните въпроси и преминахме към търговските :) .

Да препоръчате заведения с вкусна и сигурна храна?Ако някой помни нещо по въпроса. И освен севичето, което да пробваме други кулинарни чудеса?

Публикувано:

Моля, минавали и двата маршрута за мнение.

Кой от двата маршрута (преминаване и разглеждане на забележителности) е по-бърз? Колко време изисква всеки един от тях, имайки предвид състоянието на пътя, дистанцията и времето за разглеждане?

1. Куско - Марас и Морей(разглеждане) - Чинчерос (пазар и разглеждане) - Оланта.

2. Куско - Писак (руини и пазар, разглеждане)- Оланта.

Целта е към обяд (12-13 ч) вече да сме в Оланта, за да имаме повече време за града и крепостта.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Така, повдигам темата, за да я имаме под ръка при пътуването ни. :)

Утре е началото.  Надяваме се да сме готови с всичко, а предстоящите изненади да са само приятни. 

Съобразихме престоят си в Уакачина с препоръките ви и ще спим в хотел в оазиса.

Това е от мен. Току-що принтирах бордните карти. За останалото Спътниците ми имат думата :)

• Харесвам 13

Ами дано всичко ви е по план относно самото придвижване. Останалото да ви е незабравимо прекрасно и емоционално! :)

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
Публикувано:

Пожелавам ви незабравими преживявания, съпътствани с много усмивки и добро настроение!

Знам, че ще се забавлявате истински, но не забравяйте да пускате по малко инфо и снимки за нас. :)

• Харесвам 3
Публикувано:

Утре е началото. ...

Току-що принтирах бордните карти.

Айде лек път, приятно изкарване, интересни преживявания и хубави емоции! :)

P.S. И да слушате водача на групата!  :P 

• Харесвам 2
Публикувано:

Това май ще ни е най-големият ни разход там след МП разбира се , но като цяло се получи цена съвсем малко над 3000 лв. за 13 пълни дни в Перу + 2 дни в Мадрид , което не е зле.

Пууу за тез' пари по едно ново пежо 206 от 2000-та година или голф 3-ка от 2002-ра можехте да вземете, вий ще ги пръснете по камънаци и чукари :)

Майтапът на страната - цената ми се струва супер за почти половин месец в ЮА.

Приятно, пълноценно и незабравимо пътешествие и на трима ви!! Ще следя с интерес, че и на мен това ми е детска мечта!

• Харесвам 5
Публикувано:

Това е от мен. Току-що принтирах бордните карти. За останалото Спътниците ми имат думата :)

Лек път и от мен, много хубави моменти и да увековечите красотите там и ще чакам пътеписа :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Като начало ми изгубиха багажа ...още не знам БГ Ер или Иберия да псувам.
Това обаче няма да сломи силния дух и доброто ми настроение :)

• Харесвам 12
Публикувано:

Пък може и да е Иберия ;) Макар,че псувните клонят към Бг специалисти! Да не ти пука,гледай от хубавата страна...няма да го мислиш,пък за компенсация да те стегнат/обурудват  там в някой магазин...Зара,Пена,Мара !

• Харесвам 5
Публикувано:

Май Стенк ще бие Wilks като прелети окена само с ръчен багаж, състоящ се от пазарска торбичка.

Наистина, дано багажът се намери, че не тръгна пътешествието много добре. Навсякъде закъснения, а за капак и липсващия багаж.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.