Прескочи до съдържание

Къде да почивам? И познават ли парите по българското черноморие.. :)


Препоръчани мнения

Би ли дал малко повече разяснения по горното. Настаняването на конкретна дата, при конкретно изброени в резервацията условия всъщност не е ли точно резервацията, направена при конкретния търговец-хотелиер. Как тогава не гарантира настаняването при търговеца-хотелиер. Нещо ми се бият тези двете или пък не ги разбирам правилно.

 

Не ме разбираш правилно, а и аз не съм се изказал максимално точно. Имам предвид, че не гарантира качеството (на обслужване и настаняване), а не самото настаняване като физически акт... ;)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Bliss, желая ти повече успех при настаняването в любимата Гърция! Очевидно там правилата са различни от утвърдената търговска практика в Европа и по всяка вероятност на това се дължи неразбирането между нас. Говорим с теб на тотално различни езици, цитатите и неразбирането на съдържанието на написаното по-горе, потвърждават казаното от мен. Лично аз отказвам да продължавам да се катеря по Вавилонската кула и съвсем искрено ти желая успех при всяко едно предстоящо пътуване...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

 .. новогодишната оферта на един СПА хотел във Велинград при това с 4 звезди. Беше с 20% по скъпа от същата за 5 звезден хотел с отлична репутация в Анталия заедно със самолетните билети. 

Аз всяка година изпадам в потрес, когато (от чисто любопитство) реша да погледна офертите на родните  ресторанти и/или хотели за новогодшната нощ, или за новогодишната нощ + 2-3 нощувки. 

Особено като видя цената на кувертите, започвам да се питам дали пък в менюто не са включени  езичета от бекасини, бели трюфели и хайвер от белуга, шампанско Дом Периньон, а в програмата участват на живо Адел и Дейвид Копърфийлд. 

 

 

но сървиса е на ниво село в Родопите

Ясно ми е, че понятието обслужване включва в себе си много компоненти, но като отношение на хората съм сигурен, че в едно родопско село това отношение ще е много по-добро, отколкото на повечето места из Родината. :-) 

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Аз всяка година изпадам в потрес, когато (от чисто любопитство) реша да погледна офертите на родните  ресторанти и/или хотели за новогодшната нощ, или за новогодишната нощ + 2-3 нощувки. 

Особено като видя цената на кувертите, започвам да се питам дали пък в менюто не са включени  езичета от бекасини, бели трюфели и хайвер от белуга, шампанско Дом Периньон, а в програмата участват на живо Адел и Дейвид Копърфийлд. 

 

 

Ясно ми е, че понятието обслужване включва в себе си много компоненти, но като отношение на хората съм сигурен, че в едно родопско село това отношение ще е много по-добро, отколкото на повечето места из Родината. :-) 

 

 

 

В мамския форум обсъждахме същата тема и се яви една потребителка, очевидно служител на някой от критикуваните хотели във Велинград. Та обяснението и беше, че цената била оправдана защото били канили известни фолк певици и оркестри за новогодишната програма.  :lol:  :rofl:

 

А за отношението на село и аз написах същото. Но като отиваш в къща за гости имаш едни очаквания за типа обслужване. Примерно да си говориш със собственика на ти докато ти сервира мекиците и домашното сладко. И нямаш нищо против това. Дори се кефиш. Но когато получаваш същото отношение в 4-звезден хотел  :resent:

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Мислех си, че съм си написала мнението в тази тема, ама, явно е било нейде другаде. :)

От поне десетина години не почиваме ни на нашето море, ни на планина. И не, защото не е хубаво, а защото обслужването е на лошо ниво. И не отговаря на цената, която трябва да се плати.

Последният ни спомен беше от " Елените",  където  за няколко дни се сдобихме с такава вирусна стомашна история, че едвам се прибрахме. :blush:Имах реални опасения, че сме се сдобили с Хепатит А, слава Богу, че не се оказа така, ама ни държа почти месец. :angry:

Може би и аз съм късметлийка като Дюк, защото откак го има Букинг си ползвам него. И за многото години, откакто съм клиент там, не съм имала никакъв инцидент. Никъде по света, а знаете, че пътуваме доста. :) Даже, скоро написах тук, във форума какво мигновено съдействие ми оказаха за промяна на дати при предплатени нощувки. Само за протокола казвам, че избирам хотели от 4зв. нагоре.

И няколко пъти ми се се случвало да ми дадат безплатно по-скъпа стая или безплатна закуска. Такъв беше и последният случай в Бари.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

В мамския форум обсъждахме същата тема

 

Ех, тоя мамски форум...

 

 

Фичо... http://magelanci.com/topic/62-пясъчник-български-туристически-агенции/?p=129174

 

:)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Изборите на хотели са нещо безкрайно субективно. Мога обаче конкретно да посоча защо не искам да ползвам повече booking.com от поне година насам, въпреки че преди му бях голям фен.

 

1) Вече съвсем редовно успявам да намеря до 2 пъти (!) по-ниски цени за едни и същи хотели чрез други сайтове като makemytrip, galahotels и тн. Ако за някои хора бюджета няма значение - чудесно, но аз предпочитам да спестя максимално много пари, които да вложа в други пътувания. Предплащането също така не е никакъв проблем стига резервацията да позволява free cancellation - при отмяна сумата се връща по картата до 1 седмица.

 

2) При едно настаняване бях потресен, когато случайно видях потвърдителен факс с моята резервация, пратен от booking.com до хотела. На листа имаше ПЪЛНИТЕ данни на кредитната ми карта от-до. Буквално и чистачката можеше да има достъп до инфото. Такава крещяща липса на сигурност определено ми дойде в повече. А вие после се чудете защо се източват карти, ползвани на booking.com.

 

3) Вече няколко пъти ми се случва по време на настаняване да констатирам, че цените на рецепция са по-ниски спрямо цената, на която съм резервирал от booking.com. Действа доста разочароващо и определено ме накара да се замисля.

 

Колкото до темата. Не страдам от излишен национализъм, но и не боготворя задължително всичко чуждестранно. Просто съм реалист. Огромна част от българските хотели, и то не само по морето, просто са супер скапани. Най-вече като обслужване... рядко те карат да се почувстваш като наистина желан и добре дошъл гост. И докато не усетя положителна промяна ще продължа да наливам пари в чуждите икономики и няма да имам никакви угризения.

 

100% съм солидарен с това мнение! 

 

Относно темата за БГ хотелите - на места, особено в големите курорти, отношението е толкова насрано, че едва ли не те карат да се чувстваш виновен, че си българин, нищо че можеш да извадиш повече пари от английския клошар, дошъл основно за евтиното пиене и балконинга. 

 

Но личните ми впечатления са, че проблемите с обслужването са основно по големите хотели - там където собственикът е мутра, а персоналът работи за единия бакшиш и всичко му е криво, а мотивацията му е на нулата, защото подсъзнателно усеща положението си на наемен добитък. 

 

Принципът, който съм възприел (специално за България) - когато е възможно, само нощувки в къщи за гости и малки семейни хотелчета с плащане на ръка. Освен че това гарантира най-ниската възможна цена и избягването на паразитиращите посредници по веригата, но в повечето случаи осигурява много по-пълноценно изживяване по време на престоя (което си е субективно мнение, разбира се... някои предпочитат ледените усмивки на рецепцията и всичките му изправни атрибути в стаята/банята, за мен примерно е по-важен уютът и гостоприемството).

 

Иначе глупакът на рецепция може да е навсякъде - както в големия хотел, така и в семейната къща за гости, но реално погледнато на второто място се предполага, че ще е много по-мотивиран да останете доволни, а и е много по-вероятно точно там да попаднете на хора, които вършат нещата от любов към занаята, а не са просто едни немотивирани наемници с всички произтичащи от това последствия за сговнясването на услугата.

 

Извод: Търсете си по-отговорно и активно хубавите места в родината - има ги  :)

Редактирано от Meidj
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

 

 

 ...нощувки в къщи за гости и малки семейни хотелчета...

Моето мнение е , че на написаното горе се крепи почти целият европейски туристически бизнес.

И всякакви писаници за почивки в хотелски комплекси, особено пък български, са си чист комунизъм - осъзнат или не.

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.