Прескочи до съдържание

Особености на колите под наем в Исландия

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Някой използвал ли е компанията FOSS? В Гугъл има 5/5 като оценка от 57 ревюта.

С премиум застраховката, за която не ни искат кредитна карта, депозити и т.н. се получава 80€ на ден за Mitsubishi Eclipse 4x4 автоматик.

Ще се радваме и на вашето мнение.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 29.03.2024 г. в 21:19, Alexander каза:

Резервирах от iceland car rental, за която питах.

Взех най-скъпата платинена застраховка и няма депозит.

Цената е повече от добра, на фона другите с цени на Ярис за 150-200 евро на ден, мисля, че не съм виждал никъде в целия свят такива цени.

Здравей, предполагам вече си използвал и на място услугите на фирмата, как беше преживяването? Всичко нормално ли мина, колите как са и тн. 🙂

Публикувано:
преди 54 минути , Kosta Grudov каза:

Здравей, предполагам вече си използвал и на място услугите на фирмата, как беше преживяването? Всичко нормално ли мина, колите как са и тн. 🙂

Смениха ми полетите и накрая имах  само няколко часа в Исландия и не сме ходили никъде

Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Смениха ми полетите и накрая имах  само няколко часа в Исландия и не сме ходили никъде

Ясно, благодаря, ами запазих в крайна сметка Dacia Duster(or similar), 9 дни общо за 870 евро, с премиум застраховка и аз, тя е кажи-речи почти на стойността на колата, но не ми се рискуваше без, живот и здраве ще дам мнение за компанията. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Kosta Grudov каза:

Ясно, благодаря, ами запазих в крайна сметка Dacia Duster(or similar), 9 дни общо за 870 евро, с премиум застраховка и аз, тя е кажи-речи почти на стойността на колата, но не ми се рискуваше без, живот и здраве ще дам мнение за компанията. 🙂 

Ще се цитирам малко, защото ми дойде въпрос, който отчасти е коментиран в предните страници - за началото на май месец дали бихте препоръчили Дъстъра или Kia Ceed'Sportwagon? С доста багаж сме, също така с бебешко столче отзад и мисля, че с Киа-та ще ни е една идея по-широко и комфортно в купето, въпросът е тази Киа ще може ли да ни закара до всички места, до които искаме - главно са в южна Исландия - golden circle-a, местностите около Vik, както и леко на северозапад - към Gatklettur? 
Kia-та дори е по-евтина като цена с около 70-тина евро от Дъстъра, след всички застраховки

И това е описано като минус за Kia-та -> 

Цитат

Keep in mind: Kia Cee´d Sportswagon does not have a spare tire but there is a foam for use in case of flat tires

Публикувано:
преди 11 часа, Kosta Grudov каза:

тази Киа ще може ли да ни закара до всички места, до които искаме - главно са в южна Исландия - golden circle-a, местностите около Vik, както и леко на северозапад - към Gatklettur? 

Ние бяхме с кемперван Nissan и единствено имахме проблем, когато тръгнахме към Westfjords, в посока водопада Dynjandi, където пътищата се оказаха в ужасно състояние - асфалтовият път изчезна, появи се дребен чакъл, който в последствие премина в по-едри камъни, в комбинация с много дупки. Но вие няма да ходите натам. По-голямата част от пътищата са асфалтови, тук - там може да има чакъл. Не мисля, че Киа-та ще се затрудни.

Зад кемпервана на снимката по-долу можеш да добиеш представа за вида на пътищата на повечето места:

IMG_7091.jpg.ac18e3a5d1d3126284f6349ceac489d9.jpg

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.