Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Oshko каза:

Новата организация е всички да влизат и от двете страни и да ползват общо цялото пространство след това. Иначе ставаше голяма блъсканица в зона Шенген, където са голямата част от полетите. Добра идея, не знам защо още от началото не е била осъществена. Така вече могат да се пуснат всички скенери, дори и само полети за Шенген да има.

Вече е въпрос да има достатъчно персонал в пиковите моменти.

Ако всички използват цялото пространство след проверката за сигурност, къде е паспортната проверка на не-Шенген полетите? Непосредствено преди бординг?

Публикувано:
преди 27 минути , WanderlustME каза:

Ако всички използват цялото пространство след проверката за сигурност, къде е паспортната проверка на не-Шенген полетите? Непосредствено преди бординг?

Да, кабинките са почти до гейта.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Loverboy каза:

Някакви новини за лаунджовете на двата терминала има ли? В приложението на PP пише, че Aspire затваря перманентно на 31-ви. 

Новия на Т2 горе го правят, амбицията беше да е готов до края на годината, но според мен ще е малко по-късно. До тогава ще работи стария. На Т1 също би трябвало нещо да се случи, но не знам подробности.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

А, някаква идея относно програмите на VISA и MasterCard или по-конкретно дали на Т2 (евентуално и на Т1) ще остане безплатния достъп с придружител за притежателите на кредитна VISA Gold, както и шестте безплатни посещения в салони по програмата на LoungeKey за притежатели на дебитна MasterCard Platinum... 

Публикувано:
преди 7 часа, Loverboy каза:

Някакви новини за лаунджовете на двата терминала има ли? В приложението на PP пише, че Aspire затваря перманентно на 31-ви. 

Питах миналия петък в Аспайър на рецепция и не знаеха нищо.

Публикувано:
преди 7 часа, Duke каза:

А, някаква идея относно програмите на VISA и MasterCard или по-конкретно дали на Т2 (евентуално и на Т1) ще остане безплатния достъп с придружител за притежателите на кредитна VISA Gold, както и шестте безплатни посещения в салони по програмата на LoungeKey за притежатели на дебитна MasterCard Platinum... 

Това е въпрос на програми/политика на съоветната банка, издаваща карта - кредитна или дебитна.

Публикувано:
преди 1 час, Anna Kalinovska каза:

Това е въпрос на програми/политика на съоветната банка, издаваща карта - кредитна или дебитна.

Конкретните програми са на VISA и MasterCard, а не на български банки...

Публикувано:

Новият салон на Т2 - март, на Т1 април, може и да се забавят малко.

Предвид, че летището е 5 звездно - полага се и цената за вход да бъде такава.

Аз имам съмнения, че условията за достъп с картите ще останат такива, особено за Виза, но да видим.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Тази сутрин на Т1 за неШенген си се минаваше отдясно. В 5.30 на змейката никой, на скенерите имаше 3 души. Кабинките за passport control след секюритито вече са празни, сложили са нови пред гейтове  5, 6, 7. А гейт 4 си е свободен, за шенгенски полет, за него може и отляво, и отдясно да се влиза. Опашката за паспортния контрол беше 15 души и мина за нула врече, работеха 4 кабинки.  Малко се стреснах от коментара на Матеев онзи ден и днес отидох час и половина преди полет, но минах за по-малко от 10 мин от входа на Т1 до гейта. Нешенгенските бяха само до Лутън, Тел Авив и Маракеш.

Сложили са стъклена стена между гейт 4 (Шенген) и гейт 5 (неШенген). Явно заради ремонта тази седмица временно са минавали всички през скенерите вляво. 

Кафенето Sofia Eats е се пада преди новите кабинки за паспортен контрол и ако вече минете проверката, няма връщане назад до заведението. След това има кафемашина пред  гейт 7 (вода 2.30 евро). И една тоалетна (за M/F), съответно с опашка. 

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз в момента съм на Т1 и за пореден път съжалявам, че ще летя от тук. В момента работеха скенерите и от двете страни и може да се влиза за всеки полет и двете места. В момента ремонтират голямото дютифрии и пред него е оставен тесен коридор връзка между двете зони с гейтово. В момента работи баничарницата от страната с гейтове 1-3 и новооткритото заведение от другата при гейтове 4-8. Всичко друго е в ремонт. Местата за сядане както и преди са много малко и са от страната на гейтове 1-3.

• Харесвам 4
  • Замислям се 2
Публикувано:

А като влезеш при гейтове 5, 6, 7 след паспортната проверка и ти се ходи до WC, приготви се за дълга опашка (90% от жени), защото тоалетната е обща. Така че най-добре преди скенерите да се ходи до  WC, при чакалнята.

Между другото половин час висене в автобуса на пуснат двигател на отворена врата, която е на метър от съседния автобус, чийто ауспух бълва. И всички дишахме изгорели газове почти половин час. Откачена работа.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

А като влезеш при гейтове 5, 6, 7 след паспортната проверка и ти се ходи до WC, приготви се за дълга опашка (90% от жени), защото тоалетната е обща. Така че най-добре преди скенерите да се ходи до  WC, при чакалнята.

Между другото половин час висене в автобуса на пуснат двигател на отворена врата, която е на метър от съседния автобус, чийто ауспух бълва. И всички дишахме изгорели газове почти половин час. Откачена работа.

Що не звънна на министъра? 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 52 минути , stanimir каза:

Как така обща тоалетна ? Нали само предверието е общо. Минаваш покрай жените и в мъжката никога не става опашка.

Не, така тази е при гейтове 1. А при гейт 7 е просто една тоалетна, ползват я и  мъже, и жени. А в предверието й чешма, да си налееш вода. Че машинка за вода за НеШенген няма, ако вече си минал паспортния контрол 😄  Нито пък заведение някакво. Но са турили вендинг машина пред гейт 7. 

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Това е скандално , тръгнал си за Дубай на лукса , а клечиш в общ софийски кенеф.Ако феновете ти в Инстаграм можеше да те видят 😞

• Харесвам 1
  • Смея се 10
  • Замислям се 1
Публикувано:

Добре, че нямам инстаграм.  Пропуснах да кажа, че температурата при гейтове 5, 6, 7 беше близка до нулата. Вратите отворени… цялата виелица отвън влизаше вътре 😉 

• Шок 7
  • Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 20 минути , Бръмбар каза:

Нямаше и намек за връщане на стотинки или центове, както или дори вял опит за извинение, че ми закръглят към 5. 

Може ли извън темата въпрос към ползващите таксита в София, че отдавна не бях. Курсът Т1-Слатина в около два след полунощ беше 12.30 лв и шофьорът на Yellow ми върна 5 лв от 20 и въобще не си направи устата за монети (беше зает да пъшка, че е такъв кратък курс). Не ми е за стотинките, а за нахалството. Това честа практика ли е? 
Тук пловдивските таксита по нощите до нас ми връщат всичко до стотинка на доста по-голяма сума и аз си преценявам какво да им оставя, както и трябва да бъде.

• Харесвам 1
Публикувано:

Никога не стигаме до стотинки под левче, винаги закръглявам нагоре и съобщавам това на шофьора. Имало е случаи да нямат да ми върнат, но обикновено имаме някакви стотинки и оправяме сметката за сметка на оставен бакшиш. Не знам, поне аз не мога да се оплача...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Argentique каза:

Може ли извън темата въпрос към ползващите таксита в София, че отдавна не бях. Курсът Т1-Слатина в около два след полунощ беше 12.30 лв и шофьорът на Yellow ми върна 5 лв от 20 и въобще не си направи устата за монети (беше зает да пъшка, че е такъв кратък курс). Не ми е за стотинките, а за нахалството. Това честа практика ли е? 
Тук пловдивските таксита по нощите до нас ми връщат всичко до стотинка на доста по-голяма сума и аз си преценявам какво да им оставя, както и трябва да бъде.

Ами по-скоро не е практика да си закръглят сами толкова. Преди години така един(само че на ОКей) си закръгли с 5лв и си тръгна, и му се ядосах и се оплаках на телефона, който е даден за оплаквания, искаха ми копие от касовата бележка и ми върнаха парите. Иначе аз понеже ги взимам за кратък курс и ако съм доволна и не мрънкат, им оставям някой лев бакшиш. 

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Винаги е така - селянията и самовлюбеността до самодостатъчност сред софийските бакшиши е пословична. А и кви са тия курсове под 20 лева - такива не качваме. Освен това задължително има история за нвкой чужденец, дето за 20 лева сметка му оставил 50 и рекъл тенкю, а не като нашите нахални клиенти

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.