Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Това от официалната стоянка ли е? Според мен трябва да се подаде сигнал на компанията, която най вероятно е наясно с тази практика, но при официално оплакване няма как да не ви обърнат внимание.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , horus92 каза:

Това от официалната стоянка ли е? Според мен трябва да се подаде сигнал на компанията, която най вероятно е наясно с тази практика, но при официално оплакване няма как да не ви обърнат внимание.

Да, от официалната. Той даже сам викаше на разпределителя, че бил на ред, и после му стана леко тъжно. 😃
Аз не съм в София и по нощите след закъснял полет въобще не ми се разправяше. Въпросът е принципен и знаете, че в Европа няма как да се случи. И не само там.
Затова и питах да не би да е прието вече така в Софията. 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
3 minutes ago, Argentique said:

Да, от официалната. Той даже сам викаше на разпределителя, че бил на ред, и после му стана леко тъжно. 😃
Аз не съм в София и по нощите след закъснял полет въобще не ми се разправяше. Въпросът е принципен и знаете, че в Европа няма как да се случи. И не само там.

Не, просто масово бахшишите са паплач. Ако пътувам от вкъщи, викам през приложението и избирам да се плати с карта.

• Харесвам 7
Публикувано:
11 minutes ago, Argentique said:

Въпросът е принципен и знаете, че в Европа няма как да се случи. И не само там.

Айде сега , имам бегъл спомен , че Основателя го бяха измамили в Сингапур. 

В Пловдив таксиметровитв шофьори да не ги набирате все от Сорбоната ? Просто не си попадала на такъв.

• Харесвам 4
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Като ви чета... ХИЧ не ми липсват такситата. Не съм се качвал на такова откакто пуснаха нощен автобус до летището и нямам и намерение да си го причинявам. И да, повечето софийски бакшиши са класически мрънкачи.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 32 минути , horus92 каза:

Не, просто масово бахшишите са паплач. Ако пътувам от вкъщи, викам през приложението и избирам да се плати с карта.

И аз винаги правя така, но на връщане от летището не става или става, но влизаш в един друг филм...

Абе, съсипаха я тая пуста София...

• Харесвам 1
Публикувано:

Нищо ново няма , още навремето беше известна с алчните бабички ( сега да не взема да засегна на някой тук баба му).Който някога е търсил квартира в София ще знае за какво говоря.Сега вече са други поколения , но столицата живее в много по-различен ритъм, дори спрямо останалите големи градове у нас.Виждал съм мазе в Лозенец с прозорче половин квадрат,  представено като "квартира за студенти".

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Винаги ме напушва смях като се започне сравнението между София и останалите градове. Интересно, но ние софиянци никога не делим хората на столичани и провинциалисти. Смешно е точно в нашия форум (за пореден път) да се отваря подобна тема. По-скоро тук трябва да се делим по друг признак - какво е светоусещането ни за националност. При толкова пътувания през годината (преди малко сметнах, че през 2025 г. съм прекарал точно 125 дни в чужбина) е по-интересно да се делим, например, на европейци и всички останали...

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

Винаги ме напушва смях като се започне сравнението между София и останалите градове. Интересно, но ние софиянци никога не делим хората на столичани и провинциалисти. Смешно е точно в нашия форум (за пореден път) да се отваря подобна тема. По-скоро тук трябва да се делим по друг признак - какво е светоусещането ни за националност. При толкова пътувания през годината (преди малко сметнах, че през 2025 г. съм прекарал точно 125 дни в чужбина) е по-интересно да се делим, например, на европейци и всички останали...

Бе делим ги - най-голямата обида в София все оше е селянин, като под селянин се разбират всички извън София - което си е така, няма какво да го отричаме. И бакшишите са масово измет - също факт. Е, в Дубай само една копърка хванах, всичко друго ни качваше в кола за макс 6 човека по 8 (4 възрастни и 4 деца) и никой не се оплака какъв ни е маршрута. Даже единият път бе 12 дирхама, т.е 6 лева или 3 евро. За капак нямат такса престой, казва ти се колко е пътуването предварително и като платя кеш, ми спираха апарата предварително. Единият шест пъти се извини, че няма 1 дирхам да ми върне ресто - друга планета, а като ги видиш, вдички са братовчеди на тези в Столипиново и факултета 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , new one каза:

Бе делим ги - най-голямата обида в София все оше е селянин, като под селянин се разбират всички извън София - което си е така, няма какво да го отричаме.

О, аз също много често използвам определението "селянин", но със сигурност нямам предвид произход, а по-скоро манталитет, който няма (или поне ми се иска да няма) нищо общо с местожителството...

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Като изключим тия детинщини столичани срещу нестоличани (думата "провинциалисти" я избягвам, че ми е соц), България все по-видимо се развива на две скорости (а някъде и на повече). А що се отнася до европейското в нас, трябва повече да помислим не какво можем да вземем от Европа (уикенд забежките и ходенето на море всеки месец), а и какво можем да дадем като европейци на Европа. :) 

Публикувано:
преди 6 минути , Брани каза:

а и какво можем да дадем като европейци на Европа. :) 

Нали осъзнаваш, че в "моя наднационален свят" това е чист оксиморон? 😛 

• Харесвам 1
Публикувано:

Това с Европа и как изведнъж сме станали европейци са политически алабализми.Аз не вярвам някой от вас някога да се е чувствал азиатец или африканец.Косово (или Молдова ако щете) - всички са европейци.Дали си богат или беден не те прави повече европеец.Чисто географско понятие, изнасилено от разни популисти.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Това с Европа и как изведнъж сме станали европейци са политически алабализми.Аз не вярвам някой от вас някога да се е чувствал азиатец или африканец.Косово (или Молдова ако щете) - всички са европейци.Дали си богат или беден не те прави повече европеец.Чисто географско понятие, изнасилено от разни популисти.

Ние може и да сме родени в Европа, за което едва ли някой спори. Но като манталитет и мислене голяма част не са от тук. Който не вярва, нека прочете:

https://www.ozone.bg/product/evropejci-sme-nij-ama-tv-rdi-korici/

• Харесвам 2
Публикувано:

По БТВ новините в 19 ч. казаxa за отменени и пренасочени полети, заради силния вятър в София.

7 полета пренасочени за Белград, Будапеща, Варна, Пловдив

А този от Истанбул за София се е върнал обратно в Истанбул.

От заминаващите: 3 полета отменени до Лондон, Франкфурт и Цюриx.

Тези, които са кацнали, са кръжали преди това около 20 мин. около София. Пуснаxа анкета с вече кацнали пътници да разкажат.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 минути , Hakkâri Spor каза:

По БТВ новините в 19 ч. казаxa за отменени и пренасочени полети, заради силния вятър в София.

Тези, които са кацнали, са кръжали преди това около 20 мин. около София. Пуснаxа анкета с вече кацнали пътници да разкажат.

Да, аз на няколко пъти видях над мен самолети, които по време на заход даваха газ и отменяха кацането и на втория път кацаха.

Публикувано:

Вчера кацнахме в 19:15 ч. с едночасово закъснение. Имаше сериозна турболенция при захода над София за което предварително бяхме предупредени от пилота. В интерес на истината не помня чак толкова силна турболенция, въпреки, че редовно се случва в случай на заход откъм Перник и преминаване над Витоша. Този път си минахме по стандартното трасе над София, като през цялото време тресеше. Буквално секунди преди кацане, докато по традиция пустосвах при преминаване над "Герена", имаше сериозно разклащане по оста на самолета и бях почти убеден, че в последния момент пилота ще откаже да кацне и ще опитаме нов заход. В крайна сметка кацането мина успешно и си отдъхнахме, че няма да висим по други летища в очакване на трансфер към София...

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 14 часа, Hakkâri Spor каза:

Така е било вчера кажи-речи целия ден.  Прочетох най-напред във ФБ група, после прекарах три часа намясто. Ураганен вятър и така. До късно вечерта залата за чек ин беше тъпкана, 70% от полетите закъсняваха. В Aspire беше умерено посетено. При лентите за багажа на пристигане беше нормално. Доволна съм, че него ден не летях.

IMG_20260104_202042.jpg

IMG_20260104_190241.jpg

IMG_20260104_190210.jpg

Публикувано:

Вчера имаше пориви на вятъра от 100 - 102 км., строго страничен почти през цялото време. Тегаво си беше. За сметка на това вятъра довя този огромен красавец от Истанбул. За пръв път ТК изпращат 777 - 300ER на София. Изключително рядка птица за нашето летище.

1.jpg.d23ad0ac4b5b29d4cb49724267932c2a.jpg

2.jpg.37a90610c6c051298c64e54fbffd61c6.jpg

4.jpg.2bf61584da48dcd318077481eeabdc4c.jpg

• Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:

Видях го как излита в далечината (от Сухата река 🙂 ) и рекох да проверя какво е това, че беше видимо по-голям самолет.  И ме хвана яд, че не съм станал рано сутринта да го видя как каца.

Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Вчера кацнахме в 19:15 ч. с едночасово закъснение. Имаше сериозна турболенция при захода над София за което предварително бяхме предупредени от пилота. В интерес на истината не помня чак толкова силна турболенция, въпреки, че редовно се случва в случай на заход откъм Перник и преминаване над Витоша. Този път си минахме по стандартното трасе над София, като през цялото време тресеше. Буквално секунди преди кацане, докато по традиция пустосвах при преминаване над "Герена", имаше сериозно разклащане по оста на самолета и бях почти убеден, че в последния момент пилота ще откаже да кацне и ще опитаме нов заход. В крайна сметка кацането мина успешно и си отдъхнахме, че няма да висим по други летища в очакване на трансфер към София...

Леле, такова изживяване направо ми изправя косите. По принцип си ме е страx от турбуленция. Ако е лека... как да е, но при един ураганен вятър когато кацаxме в Тбилиси преди няколко години, е няма да го забравя. То беше като люшкане на мигрантска лодка в бурно море. Даже мислеx, че ше ни отклонят за Кутаиси или Батуми, или друго летище. Направо умряx от страx от тия резки пропадания и люшкания наляво надясно. И на излизане от самолета по стълбата надолу... щеше да ни издуxa, добре, че има парапет, да се xванеш. Цял ден беше ураган. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , Брани каза:

Видях го как излита в далечината (от Сухата река 🙂 ) и рекох да проверя какво е това, че беше видимо по-голям самолет.  И ме хвана яд, че не съм станал рано сутринта да го видя как каца.

При вас май е голям шум?

Публикувано:
преди 16 минути , Hakkâri Spor каза:

Леле, такова изживяване направо ми изправя косите. По принцип си ме е страx от турбуленция. Ако е лека... как да е, но при един ураганен вятър когато кацаxме в Тбилиси преди няколко години, е няма да го забравя. То беше като люшкане на мигрантска лодка в бурно море. Даже мислеx, че ше ни отклонят за Кутаиси или Батуми, или друго летище. Направо умряx от страx от тия резки пропадания и люшкания наляво надясно. И на излизане от самолета по стълбата надолу... щеше да ни издуxa, добре, че има парапет, да се xванеш. Цял ден беше ураган. 

Не е чак толкова страшно. Единствено се притесних буквално в секундите преди кацане, защото имаше последователно заклащане наляво-надясно, което директно води до мисли в посока удряне на крилото в пистата при самото кацане и ясно какво после. За около 250 полета мога да кажа, че специално това кацане беше едно от най-неприятните, но браво на пилота - излезе куражлия момче и не се поддаде на вятъра. Сигурен съм, че и автоматичните системи са били задействани в негова полза. Летяхме на B737-8, самолет който много харесвам...

• Шок 1
Публикувано:
преди 11 минути , Hakkâri Spor каза:

При вас май е голям шум?

Само понякога (но не винаги) когато излита някое Джъмбо, се случва да се разтреперват прозорци. (Парадоксалното е, че съм наблюдавал десетки кацащи 747ци и се носят гладко и тихо като перце при кацане 🙂)

И 737ците са мааааалко по-шумни от А319/320/321 и винаги мога да позная дали каца Боинг или Еърбъс без да гледам. Но иначе на мен лично нивото на шум ми е поносимо и дори ми харесва да гледам постоянно самолети.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.