Прескочи до съдържание

Номинации за "счупен тъпомер"

akair
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е само за новини свързани с авиацията. Ако имате подходяща кандидатура, може да пуснете или в "Хумор" или "Разни любопитни неща". Съответно, ако мнението ви от тук изчезне - търсете го там 🙂

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

В базиликата "Свети Петър“ във Ватикана румънски гражданин се е качил на монументалния балдахин, дело на Бернини, над главния олтар на базиликата и се е опитал да го повреди, предаде il Giornale.

Инцидентът е станал сутринта на 7 февруари. Повредени са шест свещника от 1865 година на стойност около 30 000 евро, съобщава говорителят на Ватикана Матео Бруни. Мъжът е спрян от ватиканската жандармерия и му е повдигнато обвинение. След инцидента свещниците са били върнати на мястото им.

Линк

П.П. Джизъса е реабилитиран, румънците и в това ни задминаха ! 

Като се позамислиш, че едно време и те са били българи, излиза, че пак сме ние ...

• Смея се 4
Публикувано:

Министър обвини маймуна за спирането на тока в цяла Шри Ланка

За прекъсването на електрозахранването в Шри Ланка е виновна маймуна, проникнала в подстанция южно от Коломбо, заяви министърът на енергетиката Кумара Джаякори, предаде Би Би Си.

Електрозахранването в 22-милионната островна държава постепенно се възстановява, като приоритет имат медицинските заведения и пречиствателните станции.

"Маймуна е влязла в контакт с трансформатора на нашата мрежа, което е причинило дисбаланс в системата", заяви пред репортери Кумара Джаякоди.

Прекъсването на електрозахранването започна около 11:00 ч. местно време в неделя, което принуди много хора да разчитат на генератори. Длъжностни лица твърдят, че възстановяването на електрозахранването може да отнеме няколко часа.

В социалните мрежи хората критикуваха властите, като същевременно се подиграваха с инцидента.

"Нечестива маймуна извади от строя цялата електропреносна мрежа на Шри Ланка, след като предизвика пълен срив в подстанция в Коломбо“, написа в "Екс" Марио Науфал. "Една маймуна = пълен хаос. Време е да преосмислим инфраструктурата?",  добави той.

"Само в Шри Ланка група маймуни, които се бият в подстанция, може да предизвика прекъсване на електрозахранването на целия остров“, написа  Джамила Хюсеин, главен редактор на местния вестник "Дейли Мирър".

В репортаж, публикуван в понеделник, вестникът пише, че инженерите от години предупреждават редуващите се правителства да модернизират електропреносната мрежа или да са готови за чести прекъсвания на електрозахранването.

БТА

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • 4 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Абе за разсеяността на един страдат 200.

Трябва да кацне, и затварят пилота някъде на летището да си отспи докато му дойде обратния полет, после ще се научи...

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Сигурно има допълнителни усложнения , иначе пилота остава в транзитна зона и все ще си го приберат  ... сега авиокомпанията ще се вътри с поне 150-200 000$ за обезщетенията и останалите разходи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Подобен случай и у наше село. Техник си забравил паспорта на "пианото" . България напуска като екипаж само с ID карта. След няколко врътки из Европа кацаме на Остенде ( ние още сме мераклии за ЕС, само) . И там граничарите искат паспорт. Поради липса на такъв юнакът близо седмица изкара в самолета на стоянката. Всеки ден го снабдявахме с храна и вода. Това, което му бе позволено е да отиде до WC в транзитната зала. Извади късмет, че беше меко времето, че в Остенде какви студове сме брали като задуха от канала и падне мъглата. Всичко става на айрян. Ни да кацаш, ни да излиташ.   

• Харесвам 7
  • Шок 3
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Сигурно има допълнителни усложнения , иначе пилота остава в транзитна зона и все ще си го приберат  ... сега авиокомпанията ще се вътри с поне 150-200 000$ за обезщетенията и останалите разходи.

Най-вероятно са нямали там екипаж за връщане, а ако не си е починал адекватно не може да лети, трянва някой да го замести

Публикувано:
На 26.03.2025 г. в 5:54, stanimir каза:

Обезщетения едва ли ще има - няма законова основа за това, но нищо не им пречи да предложат някаква сума в мили .

А горкият пилот не е пътувал без паспорт , забравил е другият си паспорт, в който се е намирала китайската виза …

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 8.02.2025 г. в 19:26, stanimir каза:

В базиликата "Свети Петър“ във Ватикана румънски гражданин се е качил на монументалния балдахин, дело на Бернини, над главния олтар на базиликата и се е опитал да го повреди, предаде il Giornale.

Ееееех, вече и швейцарската гвардия не е каквото беше ... 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Любопитно ми е дали @Георги Матеев и @домосед са изпускали самолет по тяхна вина.

Готов съм да се обзаложа, че отговорите им ще са НЕ.

Или по-скоро, че @Георги Матеев е изпуснал 3-4 полета (нищожен процент за него), а за @домосед твърда "0".

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , ven62 каза:

Любопитно ми е дали @Георги Матеев и @домосед са изпускали самолет по тяхна вина.

Готов съм да се обзаложа, че отговорите им ще са НЕ.

Или по-скоро, че @Георги Матеев е изпуснал 3-4 полета (нищожен процент за него), а за @домосед твърда "0".

:biggrin:

По-интересен е опитът със закъсненията на @дядо Пепи

Някоя "кухненска", а не официална версия за закъснение на полет.

• Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:

Аз чупя тъпомера. Отидох на летището един месец по-рано. Писала съм за този случай.

• Шок 3
  • Браво 1
  • Смея се 28
Публикувано:
преди 29 минути , Дани Магелани каза:

Аз чупя тъпомера. Отидох на летището един месец по-рано. Писала съм за този случай.

Споко, аз го чупя 😄 Имало е случай изобщо да забравя за дадено пътуване. Купен билет на някакво промо 9 месеца по-рано, аз изобщо изключвам, понеже имам и други пътувания. И както съм си на работа, гледам си лежерно пощата и оп... "напомняне за полет".. WTF? И да видиш как се пуска молба за отпуск от днес за утре, как се изработва всичко за 4-5 дни напред и се стои до полунощ в офиса.  😄

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 9
Георги Матеев
Публикувано:

Изпускал съм само 2 полета в живота си. И двата не по моя вина, разбира се.

2001 година. Полет Братислава-София. Предната вечер имам нощен ивент в Бърно и с шофьора предварително сме се разбрали в колко часа да дойде сутринта на другия ден за да ме закара до летището. Да, но шофьорът се успа и дойде с 90 минутно закъснение, отделно в Братислава ни хвана огромно задръстване. Пристигнахме на летището 20 минути след излитане на самолета и се наложи да се прибирам до София с автобус, тъй като следващия полет беше чак след 3 дни.

2024 година. Полет Бангалор-Ченай. Вися блажено в лаунджа и следя на екрана статуса на полета. Почти до последно няма никакъв анонс (включително за бордване) и аз усъмнено отивам до гейта за проверка само за да разбера, че полетът е излетял 40 минути по-рано (!) от обявения график. Просто ей така. Никой не си беше направил труда да анонсира тази промяна, нито ме бяха потърсили (лаунджът беше на 30 метра от гейта), само кристална топка би помогнала в случая. Премаршрутираха ме за по-късен полет, та повисях още 5 часа на летището. Индийска му работа.

• Харесвам 5
  • Шок 5
  • Браво 1
  • Замислям се 8
Публикувано:

Преди години приятели пътуват от Лондон насам за мач. Отиват на летището, сядат на по биричка, две и ... изпускат полета. Бързо правят проверка, хващат такси и отиват до друго лондонско летище (там бол), откъдето имаше полет за София. Сядат на по биричка, две и ... станаха легенди, като изпуснаха два полета в един ден. Титани!

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 30
Публикувано:

Аз познавам хора от този форум, които си изпуснаха полета, защото сладко се заприказвахме (и запихме газирано вино) в салона на софийското летище. 😜

Но само те могат да кажат с точност колко секунди са закъснели за времето за бординг, а пък а/к май взели, че го спазили. През август!

Вероятно и аз щях да изпусна моя, но сръбският ми превозвач оправда очакванията с прилично закъснение. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 11 минути , jorocontrola каза:

Нямаше ли друга тема за тъпомера…

@chandni eй сега ще премести съответните мнения в правилната тема, че и аз да се включа. :grin:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 14 часа, Фил каза:

@chandni eй сега ще премести съответните мнения в правилната тема, че и аз да се включа. :grin:

Изпълнено. В очакване на включването ти сме :biggrin:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
На 22.05.2025 г. в 8:41, chandni каза:

Изпълнено. В очакване на включването ти сме :biggrin:

Благодаря. 
Миналата година с хубавото промо на AirBaltic сме на кратка разходка в Литва и Латвия. Програмата е ден и половина за Вилнюс (и Трайкай) и два дни и половина за Рига (и Юрмала). Взел съм всички полети SOF-RIX-VNO-RIX-SOF на един билет, като четвъртък летим  за Вилнюс с прекачване в Рига, събота летим от Вилнюс за Рига и вторник сутринта се прибираме от Рига за София. Цената е отлична, имаме хубави апартаменти за настаняване, нахвърлял съм опорни точки на програмата и уж всичко е наред.

Абе, наред е, ама до момента, в който петък вечер отварям приложението да се чекираме за съботния полет Вилнюс - Рига и  нещо не се получава - излиза ми съобщение, че е рано да се чекираме... :shok:  Чудя се как така ще е рано, след като полетът е на другия ден по обед?!?  Или поне така си мисля :grin: .  Отварям пак да  погледна резервацията и виждам, че съм объркал датата на вътрешния полет Вилнюс-Рига и вместо за събота съм букнал полет в неделя. :wacko:   Ами сега?!? :rolleyes:
Започвам да мисля какво може да се направи, а моите приятели от групата усещат, че нещо не е наред и ме гледат въпросително. Какзвам им каква глупост съм направил и търся варианти за изход от положнието. Проверям колко ще струва да си преместим полета - отива към €100-тина на калпак, повече отколкото ни струват всичките полети, не е много добра опция. Да стоим още един ден във Вилнюс и да ни остане само ден и половина за Рига и Юрмала също не ме кефи особено, пък и проверявам, че апартаментът ни във Вилнюс е зает и не можем да удължим пресотя с още една нощувка, а ще трябва да променяме в последния момент и настаняването в Рига - тъпо! Иска ми се по-един или друг начин да стигнем до Рига и да си караме по предварителната програма. Откривам, че има фликсбус, който пътува 4 часа, което е приемливо, а и цената е 12€, което също е ОК.  Очертава се възможно решение да ползваме автобуса, обаче има друг проблем - както споменах по-горе, полетите ни са на един билет и ако пропуснем вътрешния полет Вилнюс - Рига, е много възможно да имаме проблем с последния полет от Рига за София.
Все пак решавам, че схемата с фликсбуса ни устройва най-добре, но ще трябва да се свържа  с AirBaltic по въпроса с пропускането на вътрешния полет. 
Аз хич не обичам да се обяснявам със съпорти по телефона и понеже летището ни е на 15мин. с автобус от апартамента, на следващата сутрин рано отивам там в офис на AirBaltic. Обяснавам на девойката какъв е проблемът и че съм объркал датата на полета. Тя прави бърза проверка и ми казва, че има места и може да ни  смени полета, обаче ще струва 100-тина евро, което вече и сам съм установил. Аз ѝ казвам, че сме намерили вариант да пътуваме отсчеката с автобус и я питам дали ако пропуснем вътрешния полет, ще имаме проблем с последната отсечка Рига-София и както очаквах, тя ми отговаря, че да - ще има проблем. 
Аз съм разочарован, че планът ми с автобуса е на път да се провали, но тогава девойката казва: "почакайте малко", следва кратък разговор по телефона с някого и момичето ми съобщава, че предлага като решение да ни промени резервацията, и щом се отказваме от вътрешния полет, да го махне от резервацията, за де не ни се води като пропуснат и да сме си спокойни за последния полет Рига-София. 
Така проблемът се реши, пътувахме с хубав автобус до Рига, а финансовата щета от грешката възлезе на само 12€ на калпак.
Всичко е добре, когато свърши добре, но си беше голяма издънка да резервирам полет за грешна дата. :dash1::grin:

image.jpeg.dbcf745a07aabd0ee00ff9c35086a338.jpeg

• Харесвам 13
  • Браво 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 минути , Фил каза:

Благодаря. 
Миналата година с хубавото промо на AirBaltic сме на кратка разходка в Литва и Латвия. Програмата е ден и половина за Вилнюс (и Трайкай) и два дни и половина за Рига (и Юрмала). Взел съм всички полети SOF-RIX-VNO-RIX-SOF на един билет, като четвъртък летим  за Вилнюс с прекачване в Рига, събота летим от Вилнюс за Рига и вторник сутринта се прибираме от Рига за София. Цената е отлична, имаме хубави апартаменти за настаняване, нахвърлял съм опорни точки на програмата и уж всичко е наред.

Абе, наред е, ама до момента, в който петък вечер отварям приложението да се чекираме за съботния полет Вилнюс - Рига и  нещо не се получава - излиза ми съобщение, че е рано да се чекираме... :shok:  Чудя се как така ще е рано, след като полетът е на другия ден по обед?!?  Или поне така си мисля :grin: .  Отварям пак да  погледна резервацията и виждам, че съм объркал датата на вътрешния полет Вилнюс-Рига и вместо за събота съм букнал полет в неделя. :wacko:   Ами сега?!? :rolleyes:
Започвам да мисля какво може да се направи, а моите приятели от групата усещат, че нещо не е наред и ме гледат въпросително. Какзвам им каква глупост съм направил и търся варианти за изход от положнието. Проверям колко ще струва да си преместим полета - отива към €100-тина на калпак, повече отколкото ни струват всичките полети, не е много добра опция. Да стоим още един ден във Вилнюс и да ни остане само ден и половина за Рига и Юрмала също не ме кефи особено, пък и проверявам, че апартаментът ни във Вилнюс е зает и не можем да удължим пресотя с още една нощувка, а ще трябва да променяме в последния момент и настаняването в Рига - тъпо! Иска ми се по-един или друг начин да стигнем до Рига и да си караме по предварителната програма. Откривам, че има фликсбус, който пътува 4 часа, което е приемливо, а и цената е 12€, което също е ОК.  Очертава се възможно решение да ползваме автобуса, обаче има друг проблем - както споменах по-горе, полетите ни са на един билет и ако пропуснем вътрешния полет Вилнюс - Рига, е много възможно да имаме проблем с последния полет от Рига за София.
Все пак решавам, че схемата с фликсбуса ни устройва най-добре, но ще трябва да се свържа  с AirBaltic по въпроса с пропускането на вътрешния полет. 
Аз хич не обичам да се обяснявам със съпорти по телефона и понеже летището ни е на 15мин. с автобус от апартамента, на следващата сутрин рано отивам там в офис на AirBaltic. Обяснавам на девойката какъв е проблемът и че съм объркал датата на полета. Тя прави бърза проверка и ми казва, че има места и може да ни  смени полета, обаче ще струва 100-тина евро, което вече и сам съм установил. Аз ѝ казвам, че сме намерили вариант да пътуваме отсчеката с автобус и я питам дали ако пропуснем вътрешния полет, ще имаме проблем с последната отсечка Рига-София и както очаквах, тя ми отговаря, че да - ще има проблем. 
Аз съм разочарован, че планът ми с автобуса е на път да се провали, но тогава девойката казва: "почакайте малко", следва кратък разговор по телефона с някого и момичето ми съобщава, че предлага като решение да ни промени резервацията, и щом се отказваме от вътрешния полет, да го махне от резервацията, за де не ни се води като пропуснат и да сме си спокойни за последния полет Рига-София. 
Така проблемът се реши, пътувахме с хубав автобус до Рига, а финансовата щета от грешката възлезе на само 12€ на калпак.
Всичко е добре, когато свърши добре, но си беше голяма издънка да резервирам полет за грешна дата. :dash1::grin:

image.jpeg.dbcf745a07aabd0ee00ff9c35086a338.jpeg

Не страдай! Приеми го като поредния житейски урок.

При мен беше по-тежко. Разликата беше 1 месец, мястото Осака, полетът Осока-Токио. Хиляда пъти съм си гледала билета и така и не видях, че съм го взела за 2 февруари, а не за 2 януари. На летището на чек ин, след като ме търсиха дълго в списъка, извадих билета и... разсмях японката.

Хубавото, че сгрешеният полет беше вътрешен, на друг билет. Лошото - че датата му е доста след полетът ми от Токио за Европа.

Щетата - една неизползвана нощувка и един автобусен билет Осака-Токио с пътуване през ноща. В същото време куфарът ми, изпратен от хотела в Осака до хотела в Токио, блажено си е спал сам в платената ми стая.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.