Прескочи до съдържание

Номинации за "счупен тъпомер"

akair
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е само за новини свързани с авиацията. Ако имате подходяща кандидатура, може да пуснете или в "Хумор" или "Разни любопитни неща". Съответно, ако мнението ви от тук изчезне - търсете го там 🙂

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Климент каза:

Че то обикновено самолета е базиран в София и има първо полет от София, така че би трябвало да се появи София и на пристигащи

Точно така. И тук идва още по-интересната част: човекът е следил полета от София на флайт радар и е видял, че е кацнал в Катания. Но чинно чакал на таблото за Пристигащи да се изпишат гишетата за чек-ин за полета за София 😄

• Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • 3 месеца по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Египетските органи на реда са арестували трима туристи, които са позирали голи в района на пирамидите в Гиза, нарушавайки законите и нормите за приличие в Египет, съобщи в. “Ал Ахрам”. 

Първоначалното разследване показва, че заподозрените са направили опит да се снимат голи зад Хеопсовата пирамида. Властите са ги задържали на място веднага. 

По време на разпита туристите са направили признания, като са обяснили, че не познават египетското законодателство, което забранява подобно поведение, както и че такива действия не са криминализирани в родните им държави. 

Подаден е полицейски доклад, а тримата са предадени на съответната прокуратура. Националността на задържаните не се съобщава. 

• Шок 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 38 минути , stanimir каза:

такива действия не са криминализирани в родните им държави.

Умирам от любопитство да разбера коя е държавата, в която няма проблем да ходиш гол по улицата. Може да отида на екскурзия за седмица-две 🙃

П.С. Бих заложил, че са британци. На по 7 бири.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Умирам от любопитство да разбера коя е държавата, в която няма проблем да ходиш гол по улицата.

В някои натуристки курорти е възможно. 

А също, струва ми се, в Дания формално не е забранено и предполагам ако не е по-някакъв начин сексуално агресивно, не би било проблем да се разходиш гол по улицата. :wink:
В Германия съм виждал голи хора в парковете лятото да се припичат на слънце. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 45 минути , Фил каза:

В Германия съм виждал голи хора в парковете лятото да се припичат на слънце. 

А аз съм виждала напълно голи в Алпите!  Шашава работа  🙂

• Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Умирам от любопитство да разбера коя е държавата, в която няма проблем да ходиш гол по улицата. Може да отида на екскурзия за седмица-две 🙃

П.С. Бих заложил, че са британци. На по 7 бири.

Не позна 🙂

Spanish tourists arrested and released on bail for attempting to take nude photos near the Pyramids.

• Харесвам 6
Публикувано:

Passengers have found a trick to skip airport queues. Already every third passenger uses it and the airlines are furious!

Even 30 % of passengers on flights between India and the US/UK use special assistance that enables them to bypass security-checks and get priority boarding. The situation is so extreme that at some airports you can actually see a “traffic jam” caused by priority passengers. But the problem isn’t limited to India

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/trick-to-skip-airport-queues-and-airlines-are-furious/

• Харесвам 2
  • Шок 7
  • Смея се 1
Публикувано:
На 17.11.2025 г. в 20:35, stanimir каза:

Passengers have found a trick to skip airport queues. Already every third passenger uses it and the airlines are furious!

Even 30 % of passengers on flights between India and the US/UK use special assistance that enables them to bypass security-checks and get priority boarding. The situation is so extreme that at some airports you can actually see a “traffic jam” caused by priority passengers. But the problem isn’t limited to India

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/trick-to-skip-airport-queues-and-airlines-are-furious/

На много места е. Феноменът на Jetbridge Jesus или Jetway Jesus - всички моментално се изцяряват като минат с приоритет бординга

481907842_564808856608781_5996071490713333376_n.jpg.341bef4582c59fd68ba5ef51915df795.jpg

• Смея се 6
Публикувано:
4 minutes ago, Coo said:

На много места е. Феноменът на Jetbridge Jesus или Jetway Jesus - всички моментално се изцяряват като минат с приоритет бординга

481907842_564808856608781_5996071490713333376_n.jpg.341bef4582c59fd68ba5ef51915df795.jpg

Казвайте ги тия трикове по навреме де.Срам за магеланци, че трябва да се учим на тия номера от медиите.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Магеланците обичайно правят баш обратното на приоритито. Стоят по салоните или извън тях до края и се бордват последни... Понякога и полети изпускат. 😄

Тая неделя и ние за едното нищо щяхме да си останем в Болоня. 😄

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Какво толкова правите в тия салони ? То и аз съм се запивал , но гледам и да не забравям  , че съм тръгнал за някъде.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Какво толкова правите в тия салони ? То и аз съм се запивал , но гледам и да не забравям  , че съм тръгнал за някъде.

Всъщност, не бяхме в салон. Никога не съм влизал в летищен салон аз. Просто на друг гейт, щото да не сме в блъсканицата, а полетът ни имаше закъснение. По едно време показаха, на кой гейт е нашият полет, и очакван час на отлитане. Часът дойде, но на таблата изобщо не се показа, че вече тече бординг, нито по уредбата го съобщиха. Там сигурно 20 пъти повтаряха "последно повикване за Белград". И изведнъж, последно повикване за София. А на таблото нищо не се е променило. Всички вече бяха натоварени в самолета, само нас чакаха. 😉

За малко да влезем лично в тъпомерната тема... 😄

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Е това вече е ТОП !

Двама румънски граждани бяха арестувани, след като се втурнаха на пистата на летище Кьолн в опит да хванат полет за Букурещ, съобщават германските медии, цитирани от Digi24.

Според свидетели мъжете тичали, жестикулирайки към пилотите, докато самолетът вече е стартирал двигателите си. Служител на летището бързо е успял да ги спре. По данни на немската медия T-online двамата са счупили стъклото на авариен изход и са натиснали бутона за достъп до пистата, като по този начин са нарушили частна собственост.

Федералната полиция съобщава, че е започнато разследване за нарушение на закона за безопасността на въздушното движение. Инцидентът предизвика възмущение сред пътниците и екипажа, като видеа от случилото се бързо се разпространиха в социалните мрежи. Експерти определят действията на двамата мъже като "груба небрежност", отбелязвайки опасността от заклещването в двигателите и потенциалното застрашаване на човешки живот.

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Dvama-rumunci-nahluha-na-pistata-na-letishte-Kyoln-opitvaiki-se-da-hvanat-polet-za-Bukuresht-2797331

• Харесвам 2
  • Шок 5
  • Смея се 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

"Румънският президент е в "снежен капан": Самолетът му е блокиран на летището в Париж

Излитането е забавено с около един час до час и половина. Дан трябваше да се върне в страната снощи, но самолетът не е могъл да излезе поради гъста мъгла в Букурещ. "Снощи решихме да не тръгваме, защото щяхме да пристигнем в 3-4 сутринта. Това е необичайна ситуация за Франция, тъй като обикновено тук не вали сняг. Чакаме пистата да бъде почистена“, коментира Никушор Дан."

Откога във Франция вече не вали сняг ? Някой да му покаже снимки на снежен Париж ...

• Харесвам 2
  • Смея се 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Културни особености ...

Полет LS896 на нискотарифната авиокомпания Jet2, пътуващ от Анталия до Манчестър, е бил отклонен в Брюксел на 12 февруари заради масов бой между пътници на борда, предава The Sun.   

Инцидентът е бил предшестван от расистки обиди.

''Полет LS896 от Анталия до Манчестър е бил отклонен към Брюксел поради ужасяващото поведение на двама пътници, които са причинявали безредици <...> Можем да потвърдим, че на двамата пътници, които са причинили безредиците, ще бъде забранено да летят с нас доживот'', съобщиха от пресслужбата на компанията пред вестника.

В Брюксел подстрекателите са били отстранени от полета и предадени на полицията. След това полетът до Манчестър е бил възобновен. Авиокомпанията подчерта, че възнамерява да търси обезщетение за щетите, причинени от отклоняването на полета.

Според очевидци един от пияните пътници се е държал агресивно и е правил расистки забележки. Според тях стюардесите безуспешно са се опитали да успокоят мъжа, след което е избухнал бой.

• Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Абе това да случи примерно в Пловдив или някъде в Гренландия е простимо, ама в Мюнхен...

Публикувано:
преди 18 минути , neuromancer каза:

Абе това да случи примерно в Пловдив или някъде в Гренландия е простимо, ама в Мюнхен...

Не знам, но ми се струва, че в Пловдив биха постъпили по-адекватно.:yes:

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.