Прескочи до съдържание

Вашите снимки в календара на магеланци за 2016! (тема за общи дискусии)

Препоръчани мнения

Сигурно е станало въпрос по-напред в темата, ама как точно се определя коя снимка в кой месец да отиде? И защо за някои месеци имаше по 20-ина предложения, а за други - само по няколко? 

Определено е на база кога е снимана съответната снимка. Имаме повече изпратени снимки щракнати в септември от колкото ноември и така. Идеята е да не е напълно неадекватен календара откъм месеци :) Ще помислим дали да ревизираме това правило за догодина.

А дали не е добре хората, чието гласуване съвпада 90-100 % с крайното гласуване да бъдат поощрени? Разбира се, ако не е трудно технически.

Ами, малко ръчна работа ще е. Не малко, ми направо много :) А и целта на гласуването не е да избере най-добрите снимки, а тези които най-много ви харесват. Има лека и тънка разлика. Не е задължително да гласувате за най-перфектната и изпипана снимка,а  за тази която най ви докосва. Ако има поощрение, сигурно всички ще залитнат към много професионалните снимки :)

В интерес на истината, има леко изненадващи резултати в това как вървят гласовете!

Аз също имам колебания, защото искам да гласувам не само за самия месец, а да си подредя сет от 12 снимки - идеалния за мен календар.т.е да има разнообразие и да свързвам с нещо всяка снимка.

Това също е валиден алгоритъм, да изсипем всичко накуп и да се изберат 12-те най-добри...ама тогава пък го има риска да цъфнем с 12 плажа от Гърция например :) При всички положения ни е първа година и трупаме опит, ще видим за догодина дали може да се подобри нещо. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Скоро може и да има класация в магелнциточкаком, точно както и в Трип Адвайзър.. "10 най-добри плажа според Магеланци" и хоп снимки и коментари от Магеланци, 10-те най-лесни за обиколка столици" и пак хоп..снимки и коментари...

Да изчакаме само още година-две и нещата ще си дойдат на мястото :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Това също е валиден алгоритъм, да изсипем всичко накуп и да се изберат 12-те най-добри...ама тогава пък го има риска да цъфнем с 12 плажа от Гърция например :) При всички положения ни е първа година и трупаме опит, ще видим за догодина дали може да се подобри нещо. 

Успях да се справя с избора. На два етапа  :)​  - снощи и днес. И май имам само един- два морски пейзажа в подбора.Изключителни снимки са представени и беше сложно.  Най - трудно ми беше за стенния календар - май месец. 

Връзка към коментар

Няма ли опция само тези, които са гласували да виждат резултатите, че не знам как ще издържа до четвъртък вечерта :lol:

Това няма как да повлияе на изхода от гласуването. :huh:

Връзка към коментар

Чудни снимки. Аз лично гласувах по начин по който си представям как би изглеждал календара, ако трябваше аз да си го подредя :) Страшни снимки има!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Скоро може и да има класация в магелнциточкаком, точно както и в Трип Адвайзър.. "10 най-добри плажа според Магеланци" и хоп снимки и коментари от Магеланци, 10-те най-лесни за обиколка столици" и пак хоп..снимки и коментари...

Приемам, че единствено от деликатност не включи в изреждането по-горе "10-те най-яки запоя според Магеланци" и хоп снимки и коментари от Магеланци? :(

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Започнах и аз гласуването и съм до никъде. Защо на някои снимки не пише от къде са ?

Авторите не са изпратили описание. Ако го направят, ще се добави.

Връзка към коментар

Приемам, че единствено от деликатност не включи в изреждането по-горе "10-те най-яки запоя според Магеланци" и хоп снимки и коментари от Магеланци? :(

Не ми беше удобно, позна... Но аз отдавна съм направила предложението през всеки Обект / туристически или не/ минат от познатата ни група - изпитватели на Магеланци да оставяме следа - Одобрено от Магеланци! :) 

Връзка към коментар

Гласувах. Трудна работа но се справих. :)

Поздравления за чудесната идея и най-вече за нейната реализация.

Знам, че когато нещо е направено е най-лесно да се дават идеи за неговото подобряване ... но все пак и една от мен:

Дали за следващата година да няма някъде един бутон чрез който всеки потребител да получава резюме - за кой календар и месец е гласувал и за коя снимка.

Напълно подкрепям. Често съм взимал предвид подобни класации от tripadvisor.com . Макар че ми се е случвало и такива греди да уцеля.

Връзка към коментар

Няма ли опция само тези, които са гласували да виждат резултатите, че не знам как ще издържа до четвъртък вечерта :lol:

Това няма как да повлияе на изхода от гласуването. :huh:

Има, но минахме през иглени уши да я премахнем :) Вота може да се редактира, а не искам някой да се влияе от текущия резултат. Гласуваш за някоя снимка, виждаш, че двубоя е между други две и си сменяш гласа... Така ще изплуват само няколко снимки напред и ще е един вид манипулация. Другия вариант беше да не може да се редактира вота, но пък тогава имаше един подъл бутон да погледнеш резултатите и това директно ти елиминираше гласа, тук щеше да стане погром :)

Гласувах. Трудна работа но се справих. :)

Поздравления за чудесната идея и най-вече за нейната реализация.

Знам, че когато нещо е направено е най-лесно да се дават идеи за неговото подобряване ... но все пак и една от мен:

Дали за следващата година да няма някъде един бутон чрез който всеки потребител да получава резюме - за кой календар и месец е гласувал и за коя снимка.

Като приключи гласуването четвъртък вечер, всеки ще може да види за какво е гласувал и как неговия глас се отнася към другите. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Като приключи гласуването четвъртък вечер, всеки ще може да види за какво е гласувал и как неговия глас се отнася към другите. 

А ще може ли да видим кои са авторите на снимките :rolleyes: , че ми се иска да попитам разни неща авторите на някои снимки :) ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А ще може ли да видим кои са авторите на снимките :rolleyes: , че ми се иска да попитам разни неща авторите на някои снимки :) ?

Може би ще пуснем и тази информация накрая. Да не казвам, че и аз не съм изцяло сигурен, снимките са получени в имейл, а не винаги човека е писал какъв е профилът му тук :) 

Връзка към коментар

Съсипахте ми деня - днес мислех да работя, а с тези снимки….. Невероятни бяха - определено и аз на места се чудех коя да избера. Тайно завиждах на тези които са ги снимали и едновременно с това бях горда, че имам шанса да гласувам за снимки направени от съфорумци :) 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Има, но минахме през иглени уши да я премахнем :) Вота може да се редактира, а не искам някой да се влияе от текущия резултат. Гласуваш за някоя снимка, виждаш, че двубоя е между други две и си сменяш гласа... Така ще изплуват само няколко снимки напред и ще е един вид манипулация. Другия вариант беше да не може да се редактира вота, но пък тогава имаше един подъл бутон да погледнеш резултатите и това директно ти елиминираше гласа, тук щеше да стане погром :)

Нямах това предвид. По време на гласуването бях изпуснал 1 месец. Разбира се, когато приключих ги нащраках всичките и тогава видях пропуска си. Ако някой няма възможност да гласува наведнъж за всички месеци, а по редица причини е прекъснал тозаи процес и след време продължи, то трябва да помни докъде е стигнал ... и така нататък. Както и да е. Който има желание ще се оправи. не е болка за умиране. :)

Връзка към коментар

Приключих и аз. Една лека критика, ако позволите: При някои снимки се е прекалило с фотошопа - нЕмаше нужда, както се казва :) При други (доста голям процент, трябва да призная) оразмеряването е осакатило всякаква композиция :mellow: Трети пък бяха чудесни по всички критерии, но въобще не се връзваха със съответния месец по възприетото клише (знаете, снежец зимата, палмички лятото). Иначе много добри попадения - бравос!  :)

Редактирано от Meidj
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Може би ще пуснем и тази информация накрая. Да не казвам, че и аз не съм изцяло сигурен, снимките са получени в имейл, а не винаги човека е писал какъв е профилът му тук :)

От Щатите например има страхотни кадри, но е напълно възможно повечето да са на един и същи автор, което ще направи гласовете за тях ненужни. Как ще се определя кои снимки на един автор да останат и кои не?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Трети пък бяха чудесни по всички критерии, но въобще не се връзваха със съответния месец по възприетото клише (знаете, снежец зимата, палмички лятото). Иначе много добри попадения - бравос!  :)

Мен пък точно това ме кефеше. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нямах това предвид. По време на гласуването бях изпуснал 1 месец. Разбира се, когато приключих ги нащраках всичките и тогава видях пропуска си. Ако някой няма възможност да гласува наведнъж за всички месеци, а по редица причини е прекъснал тозаи процес и след време продължи, то трябва да помни докъде е стигнал ... и така нататък. Както и да е. Който има желание ще се оправи. не е болка за умиране. :)

Разбрах, няма такава опция за съжаление. Не е да не търсих, имаше такава добавка, но само в много стара версия на софтуера.

От Щатите например има страхотни кадри, но е напълно възможно повечето да са на един и същи автор, което ще направи гласовете за тях ненужни. Как ще се определя кои снимки на един автор да останат и кои не?

Както казах и на други хора, и в лични съобщения, че и тук - казусите ще ги оправяме постфактум. Мога да се сетя поне десетина, а ако тръгнем да ги елиминираме всички ще изскочат още 20. В идеалният вариант ще попитаме автора коя снимка предпочита да влезе в календара, но като цяло това може да е предопределено от победителите в други категории...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Както казах и на други хора, и в лични съобщения, че и тук - казусите ще ги оправяме постфактум. Мога да се сетя поне десетина, а ако тръгнем да ги елиминираме всички ще изскочат още 20. В идеалният вариант ще попитаме автора коя снимка предпочита да влезе в календара, но като цяло това може да е предопределено от победителите в други категории...

Може да се наложи като при кандидатстудентска кампания първо класиране, второ класиране, трето класиране ... :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Готово! :) Беше удоволствие и любопитно :) Не беше лесно, но като махах снимките с крив хоризонт (много яки имаше точно такива), си стана :) Естествено че си имам точен критерий - коя е снимката, която ще гледам 30 дни и няма да ми писне :) Е, 1-2 избрах по сантиментални причини ;) Обаче... имам си любими кадри от тропическите морета и мислех, че ще ги пратят техните автори, ама... догодина сигурно...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Може да се наложи като при кандидатстудентска кампания първо класиране, второ класиране, трето класиране ... :biggrin:

И това ми мина през главата, но позакъсняхме със срока. Аз честно казано си мислех, че може до средата на ноември да се поръчва смело, ама толкова ми бил акъла :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.