Прескочи до съдържание

Кьолн и около него за 5 дни - какво, къде, как? Идеи и предложения?


antony2001

Препоръчани мнения

Здравейте,

Сряда - неделя двупосочен до Кьолн. 

Идеи за места, градове около Кьолн, които са интересни за посещение?

Моля за съвети и предложения.

Благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние ще сме петък-неделя.

Във форума има няколкo теми за тази област.

Това, което мисля да видим:

Кьолн - Катедралата в Кьолн, няколко музея; панорамна разходка с корабче

Двореца в Bruehl http://www.schlossbruehl.de/Home

Бонн - къщата на Бетовен

Дрезден - телевизонната кула и района около реката. Сигурно има и други интересни места, но няма да имаме време.

Аахен -  катедралата (Aachener Dom)

В събота - екскурзия покрай Рейн:

Cologne - Rudesheim с влак. От там корабче до St. Goar. От там с влак до Braubach за да разгледаме Marksburg Castle.

Ако имаме сили от там в Koblenz и се прибираме в Кьолн.

Много ми се иска да отидем ето тук: http://www.german-wine-festivals.com/ в събота вечерта, но не открих подходящ начин да се приберем до Кьолн.
 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Струва ми се, че Дрезден ще ви е далечко, но Кобленц определено си заслужава да се види. Иначе общо взето си изброил основните неща.

 

Кьолн и Бон сами по себе си са красиви градове и си струва човек да се помотае из тях, дори и безцелно.

 

Ако имате възможност, разходете се до Моншау (Monschau), не е далеч, а е много красиво малко германско градче. Има автобуси от Аахен.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дюселдорф вечер в петък и събота, когато всички са по и пред заведенията е завладяващ. Иначе в Дюселдорф, ако имате време препоръчвам и Kaiserswerth. Стар квартал по поречието на Рейн, заедно с останки от замък от 11в. Замъкът Бенрат не е точно замък. Отвън е по-приятен заедно с парка. А и въпреки че пише, че има група на английски, екскурзоводът ни връчи листи на английски и говореше само на немски.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Съвсем близо до Катедралата - Музей на шоколада - разположен на островче в Рейн.

Cologne Chocolate Museum www.schokoladenmuseum.de

С 3-метров шоколадов фонтан от пресен Lindt-шоколад. :rolleyes:

 

До него ходи и едно туристическо влакче www.bimmelbahnen.de, което тръгва от Катедралата и обикаля забележителностите.

Редактирано от tonica
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Като стана дума за шоколад (извън Белгия), в Аахен има т.нар. Lindt Outlet, продават шоколади на Линд на много добри цени.

Сайт: http://www.lindt.de/produkte/

и адрес:

 

Süsterfeldstraße 130, 52072 Aachen

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

За началото на март имаме билети до Дортмунд, нощувка в Кьолн предвиждаме, нощувка в Бруел, нощувка в Дюселдорф и на прибиране - нощувка в Дортмунд.

В търсене на хотели сме сега. Иначе кой знае колко забележителности не планираме, катедралата и шоколадовият музей, двореца и фантазияленд, старият град на Дюселдорф и зоологическата градина в Дортмунд. Доколкото разбрах по това време в Кьолн има панаир / карнавал или нещо подобно. Ако може някой да каже. Да кажа, че избора на хотел чак толкова не ме притеснява, колкото избора на влак Свалих си картата им на транспорт - е, такава плетеница до сега не бях виждала ако успея да се ориентирам ще е добре. Между другото освен немски кой друг език се ползва там

Връзка към мнение

Мистела, официален език е само немският, но много хора говорят и английски.

 

За транспорта: търси директно връзки в страниците:

bahn.de (за цяла Германия), vrr.de (по отсечката Дюселдорф-Дортмунд), http://www.kvb-koeln.de/german/home/index.html(за Кьолн и региона) - Ако имаш нужда от помощ за конкретна връзка, питай!

 

Пролетта в Кьолн има Кирмес (нещо като панаир с виенско колело, люлки, влакчета, много места за похапване, пийване, игри като надбягвания между пластмасови камили или стреляне по мишени и т.н.), но почва винаги около Великден. Догодина ще е краят на март.

Карнавалът пък е 40 дни преди Великден, сега проверих, следващата година ще е началото на февруари. Така че май и него няма да улучите, ако ще идвате началото на март.

Връзка към мнение

Пътуване по това време на годината е изпитание заради времето и вятъра, който направо пронизва несвикналия нашенец ;) Късия ден също е един минус, но пък може да се съчетае с кръчмарство. Ако човек е готов ще си изкара добре, опитвайки от местната бира Кьолш, която се сервира в нещо като епруветки и се пие точно на два пъти. Препоръчвам да не се пропусне случайно.

За хапване на сносни цени препоръчвам заведенията по Zülpicher Straße, а местата за забавления са из цялата зона Kwartier Latäng, където са съсредоточени всякакви заведения, барове, клубове и т.н.

Всичко се върти около катедралата, където е и гарата. Срещу нея се намира също така центъра за туристическа информация, от където може да си вземете безплатни карти с основните забележителности, които да се следват.

Stryper в изредил почти всичко, но ако човек е любител може да посети зоологическата градина. За да се разгледа трябват минимум 3 часа.

Също препоръчвам, да се качи човек на кулата KölnTriangle от където се открива изключителна панорамна гледка към града. Добре е това да се направи към края на престоя, за да се направи равносметка къде точно са били обиколките. 

Пред катедралата също тръгват и панорамни автобуси, които правят с гид на забележителностите. Така без много размотаване може да се разгледа почти целия град, гарнирано с доста информация.

 

По това време в Кьолн е подходящо за шопинг, така че поне половин ден няма да е зле да се пообикаля по магазините или за едно завиране в ТКМакс.

 

За разходка до Бон може да се отдели един ден, като на отиване да се вземе влак, който пътува около 20 минути. Не вземайте високоскоростния влак, който е по скъп и пътува 17 минути. Не вземайте също метрото, защото е на същата цена, а пътува повече от час. На връщане може да се вземе кораб, с който завръщането на до Кьолн ще завърши деня. Заради плаването по течението, времето с кораб Бон-Кьолн е по кратко от Кьолн-Бон. В Бон центъра за туристическа информация е отново до катедралата, откъдето ще ви напътят какво да разгледате. Важни точки са къщата музей на Бетовен и Haus der Geschichte Bonn, който е безплатен. 

 

За това се сещам на пръв поглед. Ако присетя за друго ще пиша.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Благодаря за информацията! Да разбирам ли че една нощувка няма да ни стигне, бяхме предвидили една до брюл (не знам дали така се чете) да сме близо до фантазияленд, тъй като ще сме с дете почти на 5 год а и кака на 16 :-) или може две нощувки в Кьолн и да се поразмотаем.

Връзка към мнение

До Фантазия ланд се стига за 30-40 минути с обществения транспорт и от кьолнската гара. Ако само заради това искате да спите в Брюл, аз бих останала две нощувки в Кьолн.

Въведи тук http://auskunft.kvb-koeln.de/kvb/cgi/page/eingabeRoute?lang=UK

като начална точка Dom / Hbf, Köln-Innenstadt и като крайна точка Phantasialand Brühl с примерна дата и ще видиш възможни опции как е стига./index.html

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

След 1 седмица заминавам за Кьолн.Имам запазени 4 нощувки, но за 1 ден искам да отидем до Дюселдорф.Въпросът ми е, като си купим групов билет за 5-та зона, като пристигнем на централната гара в Дюселдорф, ще трябва ли да си купуим билети за градския транспорт на Дюселдорф или ще можем да си ползваме билетите от Кьолн?

Връзка към мнение

Зависи на какво ще се возите :). Ако е на С-Бан, може и да не ви трябват билети за ГТ в Ддорф.

Освен замъка Бенрат в Ддорф (ака розовата къща), си струват стария град, кулата, пристанището на медиите с танцуващите къщи на Гери, японската градина, която по това време вероятно няма да е нещо невероятно, по-горе описания Кайзерсверт. В Ддорф има огромен японски квартал с истинско японско суши - доста си заслужава. Разходката по Кьо-то не е за подминаване, особено с коледната украса... В стария град има една многоетажна кръчма на ъгъла на Berger и  Rhein, която всички превъзнасят... Да знаете, че не е точно немска - държат я словаци и там ходят най-вече туристи... :)

В Ддорф се пие само alt бира, която не е съвсем светла. Избягвайте да питате за кьолш, за да си нямате неприятности... Единствената кръчма, в която има кьолш е на пристанището с медиите. Много типичен alt  има в кръчмата на Шумахерови в стария град :)

На гаровия площад на ХБФ (Конрад Аденауер Плац) има статуя на един фотогораф, издигната на пилон. Общо подобните статуи са 12 в града. Някои туристи се опитват да ги намерят всичките :)

В Оберкасел и Хеердт има много приятни ресторантчета, които ще ви отдалечат малко от туристическите трапове. Оберкасел е един от богаташките квартали на Ддорф - пълен с големи и доста красиви къщи.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

След 1 седмица заминавам за Кьолн.Имам запазени 4 нощувки, но за 1 ден искам да отидем до Дюселдорф.Въпросът ми е, като си купим групов билет за 5-та зона, като пристигнем на централната гара в Дюселдорф, ще трябва ли да си купуим билети за градския транспорт на Дюселдорф или ще можем да си ползваме билетите от Кьолн?

Ще се радвам да споделиш като се върнете.

Връзка към мнение

Ако сте повече от един човек и ще пътувате от Кьолн до Дюселдорф и обратно препоръчвам дневен билет за цял НРВ за 5 човека: https://www.vrsinfo.de/tickets/tickets-fuer-nrw-weite-fahrten/schoenertagtickets-nrw.html

Иначе билетът от зона 5 важи до крайната ви точка в Дюселдорф, няма проблем на гарата да се прикачите на убан за стария град например.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз съм бил в Бон по времето на карнавала в началото на февруари.Беше голям и безспирен купон.Всички са преоблечени в различни карнавални костюми.Навсякъде се раздават сладки и се лее бира,почти цяла седмица.Поверието било,че жените режели на мъжете вратовразките и след 9 месеца раждали :):):).Тази година мисля,че е от 2-7 февруари

Връзка към мнение

..


... ще сме с дете почти на 5 год а и кака на 16 :-) или може две нощувки в Кьолн и да се поразмотаем.

 

Преди 3 дни се върнах от там, бях 2 седмици с 5 годишния си внук и съм с пресни впечатления, кое му беше интересно и разбираемо. Мога да препоръчам като подходящи и за двете възрасти:

 

Кьолн:

- Музей на шоколада www.schokoladenmuseum.de действаща фабрика на Линд, машините са прозрачни и децата виждат как тече шоколада, как се правят бонбони, шоколадови "дядомразовци" и пр. Може да си поръчат шоколадчета (малки, големи) с техните имена, които да подаряват на приятели като сувенири от пътуването (изработването им трае 35 мин., поръчайте при влизане и си ги вземете след разглеждането)

Намира се на една спирка южно от Катедралата на остров в Рейн, връзката с брега е мост, отрупан с коледни лакомства.

 

- От Катедралата до там отидете с Bimmelbahn http://www.bimmelbahnen.de/index.php/de/ - много весело туристическо влакче, затворени вагончета, не духа, не вали.

 

- Oдисеум-ът  http://www.odysseum.de/ - има всичко за всякакви възрасти деца - по-добре погледни web-страницата, да не изреждам тук дълго.

 

- Зоологическата градина http://www.koelnerzoo.de/besucherservice/zooplan/ - много богата: слонове, тигри, лъвове, жирафи, десетки видове маймуни (в т.ч. горила, орангутан), мечки гризли, пингвини ... разгледай web-страницата. Дано не вали.

 

- за родителите и 16-годишната кака - в момента в Кьолн върви мюзикълът Bodyguard http://www.koeln.de/musical/bodyguard, по едноименния филм с Кевин Костнър и Уитни Хюстън, музика и сцена - прекрасни, определено си струва да се посети. Премиерата беше на 21.11.

 

Дюселдорф:

- Riesenrad (Виенско колело) www.duesseldorf.riesenrad.info  55 м високо, затворени кабинки с отопление,  в стария град, точно на променадата покрай Рейн,  наоколо е целият Коледен пазар, въртележки и пр.

 

- Цялата зона от Променадата по Рейн до Königsallee си струва да се помотаете, насладите. На Königsallee започват и луксозните магазини, ако не ви се пазарува, си струва да се погледа коледната им украса.

 

В двата града има чудесни коледни представления за деца: богата програма на куклени театри, детски мюзикъли, ние посетихме почти всички, препоръчвам, ако децата разбират немски, много са весели.

Редактирано от tonica
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Някой да даде идея за придвижване от летище Кьолн/Бон до Бон?

Чета за някакъв автобус. който движи от/до летище, някой да го е ползвал?

Връзка към мнение

Някой да даде идея за придвижване от летище Кьолн/Бон до Бон?

Чета за някакъв автобус. който движи от/до летище, някой да го е ползвал?

 

Ако не ти е късно, мога да ти дам отговор в неделя :) като се прибера от ония краища на Европа :)

Връзка към мнение

Някой да даде идея за придвижване от летище Кьолн/Бон до Бон?

Чета за някакъв автобус. който движи от/до летище, някой да го е ползвал?

Изглежда автобуса е  SB60. Погледни на сайта на deutschte bahn за повече инфо.

Ето един примерен вариант.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.