Прескочи до съдържание

Полезни смартфон приложения за пътуващи

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може да е в самолет примерно. Може да е в тълпа на концерт. Може да са екип в офис. Идеята е, че е независимо от интернет, мобилни номера и други изисквания на стандартните приложения. Но да, не всеки би го ползвал 🙂

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 19 часа, Zlia каза:

Може да е в самолет примерно...

Ще си в нарушение, ако ползваш блутута. В самолетен режим телефоните изключват и него. 🙂

Публикувано:

От това, което видях на сайта, идеята е да може един телефон да се свърже с друг, той с трети и т.н. и да се увеличи обхвата до някаква голяма мрежа. Само дето вероятно ще трябват повече потребители, отколкото биха го ползвали...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

Ще си в нарушение, ако ползваш блутута. В самолетен режим телефоните изключват и него. 🙂

А как ще ползваш интернет на борда на самолета, в които има такъв? 😀 Ще трябва да включиш WiFi..., което е същото като Bluetooth.

Знам от един от пилотите на Bul Air, че това вече е остаряло. Ако се замислим, ако беше опасно, щяха да задължат всички да си изключат всички телефоните, да ги задържат и чак като кацне самолета да ги връщат, а не да оставят на доброволен принцип всеки да го прави.

• Харесвам 2
Публикувано:

Hiker.bg, който дигитализира българските планини и хижи

Приложението е безплатно и достъпно за Android и iOS, предлага офлайн навигация, данни за хижи и възможност за докладване на опасности.

Потребителите могат да намерят всичко на едно място: да изберат хижа спрямо това какви стаи, храна или оборудване има, да зададат най-оптимизирания маршрут и видят за потенциални проблеми по пътя като стада с кучета, лавинна опасност или рисков терен. "Офлайн картите също са много полезни, тъй като 90% от планините в България нямат обхват. Офлайн карти и навигация означава, че имаш опцията предварително да си начертаеш маршрута и да го запазиш в профила си или като GPX файл". В случай на инцидент приложението предлага и директен линк към Планинските спасителни служби (ПСС), през който да се изпрати SMS с точни координати или да се направи обаждане.

• Харесвам 13
Публикувано:

Приложение с  което може да се зарежда кредит в предплатени SIM карти на много мобилни оператори по света.Полезно и ако искате да си запазите картата активна :

https://www.recharge.com/en/th/mobile-top-up

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не е точно по темата ама пак си е полезно приложение.

След дълго чакане добра вест от Спиди за всички с Андроид и Айфон

След дълго чакане добра вест от Спиди за всички с Андроид и Айфон

Трябваше да почакаме малко повече, но Speedy вече има свое мобилно приложение. То се казва Speedy Mobile и е достъпно за Android и iOS. През него можете да контролирате всяка пратка с възможност да видите за нейния подател, адрес за доставка и дължими суми, пише Мобил България.

Освен това можете да получавате актуални известия за важните събития по пратката, проследявате всяко нейно движение с възможност за пренасочване, откривате най-близките точки за изпращане и получаване, както и плащате предварително лесно и бързо онлайн. На разположение е и история на всички ваши доставки.Това е версия 1.0.0 на приложението – първото официално издание след периода на публични бета тестове, така че вече очакваме и следващите подобрения в него.

• Харесвам 2
Публикувано:

Waze отказва да показва средна скорост в зони с измерване на такава

Waze отказва да показва средна скорост в зони с измерване на такава - 1

Waze, популярното навигационно приложение, известно с предупрежденията си за трафика и опасностите, получени от потребителите, е под натиск от страна на своите потребители да добави функция, която показва средната скорост на водача в „зони със средна скорост“. Тези зони са вид контрол на скоростта, който изчислява скоростта на превозното средство по дълъг участък от пътя, а не в една точка, и стават все по-разпространени в много части на света, включително и у нас.

Въпреки че Waze вече предупреждава шофьорите, когато влизат и излизат от зона със средна скорост, то не предоставя изчисление на средната скорост в реално време, което кара шофьорите да гадаят дали спазват ограниченията. Това доведе до искане за добавяне на функция в платформата за обратна връзка на Waze, което събра стотици гласове „за“ от потребители, които смятат, че функцията е „от решаващо значение“ за избягване на глоби.

Въпреки голямото търсене, член на екипа на Waze заяви, че функцията „не се вписва в нашия план“ за близкото бъдеще. Компанията казва, че „ще го има предвид при бъдещото планиране на продукти“, но засега няма конкретни планове за внедряване на индикатора за средна скорост.

Това решение идва в момент, в който Waze продължава да разширява предлаганите услуги с нови предупреждения за училищни зони, легнали полицаи и сливащи се ленти. Въпреки това, някои потребители са все по-разочаровани от очевидната нежелание на приложението да добави функция, която мнозина считат за съществена за основната му цел – да помага на шофьорите да избегнат глобите. Междувременно, компанията майка на Waze, Google, непрекъснато подобрява Google Maps със свои собствени функции за докладване на инциденти, което кара някои да спекулират, че Google Maps може в крайна сметка да погълне Waze.

Информацията е взета от този сайт.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Иван Попов каза:

Въпреки че Waze вече предупреждава шофьорите, когато влизат и излизат от зона със средна скорост, то не предоставя изчисление на средната скорост в реално време, което кара шофьорите да гадаят дали спазват ограниченията.

Няма нужда да показва средната скорост в такава зона, защото всеки е длъжен да спазва ограничението на скоростта, а от там и става излишна опция. Гадаели били... Толерансът на камерите е +10km/h.

• Харесвам 6
Публикувано:
На 7.08.2025 г. в 18:03, vorbis каза:

Не е вярно. Блутута се използва от безжичните слушалки, а те си работят без проблем в самолетен режим

• Харесвам 2
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, търся приложение за ios, с което когато летя в самолета да знам къде се намирам чрез GPS-a. Доста често особено вечер се виждат градове а нямам представа къде се намирам и само си измислям някакви градове като ме питат децата. Нямам против платено приложение да закупя (не абонамент а еднократно плащане), стига да работи добре. 

Ще съм благодарен ако някой ползва някое и е доволен да препоръча. Благодаря!

Публикувано: (редактирано)
преди 24 минути , Wizan каза:

Здравейте, търся приложение за ios, с което когато летя в самолета да знам къде се намирам чрез GPS-a. Доста често особено вечер се виждат градове а нямам представа къде се намирам и само си измислям някакви градове като ме питат децата. Нямам против платено приложение да закупя (не абонамент а еднократно плащане), стига да работи добре. 

Ще съм благодарен ако някой ползва някое и е доволен да препоръча. Благодаря!

Не ти е нужно приложение. Трябва обаче да си на място  до прозорец .Дори в самолетен режим включваш местоположение и доближаваш телефона до прозореца на самолета. След няколко секунди ще ти активира локацията,дори в офлайн режим. Става с Android обаче - сега видях,че си писал за IOS.

Редактирано от Otnesen
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Otnesen каза:

Не ти е нужно приложение. Трябва обаче да си на място  до прозорец .Дори в самолетен режим включваш местоположение и доближаваш телефона до прозореца на самолета. След няколко секунди ще ти активира локацията,дори в офлайн режим. Става с Android обаче - сега видях,че си писал за IOS.

Става с всичко. От самолетният режим се очаква устройството да не излъчва радиосигнали. А ГПСът е пасивна функция. Позицията се определя приемайки външни сигнали, които са винаги около теб, без да се излъчва каквото и да е, следователно работи в самолетен режим… 😉

Аз ползвам Гугъл мапс и на двете ОС.

• Харесвам 2
Публикувано:

Пробвал съм все едно няма карти. Трябва предварително да се теглят онлайн ли не знам. Забравих да кажа че ми се иска приложение да показва и скоростта на летене и височинат ако е възможно. 

Публикувано:

Можеш да си качиш карта офлайн. Или някое приложение с офлайн карти. Примерно OsmAnd си има по подразбиране достатъчно добра карта на света с градове като Сливен

Публикувано:
На 2.12.2025 г. в 23:12, Wizan каза:

Пробвал съм все едно няма карти. Трябва предварително да се теглят онлайн ли не знам. Забравих да кажа че ми се иска приложение да показва и скоростта на летене и височинат ако е възможно. 

Аз ползвам 'GPS Data' за iOS

Публикувано:
На 2.12.2025 г. в 23:12, Wizan каза:

За височината не става, но Sygic показва скоростта. Отново, както с Google Maps, трябва ти място до прозореца или поне средна седалка и твой човек до прозореца. 

Тук сме на околовръстното в София:

image.jpeg.476fdc266e8352eac0468a45bff1bc17.jpeg

Обаче ми присветнаха, че има полиция и намалих

image.jpeg.a287e4d6ac618b775d0be5033da1e33e.jpeg

А тук тъкмо бяхме минали Кулата и бяхме избягали на една гръцка патрулка

image.jpeg.a04e96f39355cfa7def122eb05dceb70.jpeg

На последния скрийншот се вижда разликата, когато имаш и нямаш карта. 

Ако имаш, виждаш всички населени места, ако не - по-добре да се държи на по-малък мащаб. 

image.jpeg.fe583238940156920771eb64737872c0.jpeg

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:

Много съм доволен от Waze!

Приложението показва абсолютно всичко на пътя – камери, полиция, дупки, задръствания… всичко в реално време. Сега, когато бях до Крайова, ми беше огромен помощник и направи пътуването много по-лесно и спокойно. Силно го препоръчвам!

Waze on CarPlay and iPhone

• Харесвам 8
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 5.04.2025 г. в 18:26, Фил каза:

Твръди се, че си тези приложения може да се печели от ... ходене. 

Нкяой да е пробвал нещо такова? 

https://cashwalklabs.io/

https://evidation.com/

https://sweatco.in/

https://www.wewardapp.com/

Отговорът е МОЖЕ! 

Но малко и бавно. 😀

Някъде април си свалих WeWard и май предишното, което всеки път ми превземаше екрана и го махнах на другия ден.

С WeWard се задържах.

Печелят се някакви монети за ходене, обаче като ходиш повече, ти увеличават целта, за която да получаваш същите монети. 

Аз си имам отдавна цел в главата от 10000 крачки на ден и си я спазвам, плюс по пътувания ходя повече и средно на месец се получават 12-15 хил. крачки/дневно, зависи.

Приложението ти брои крачките, но всеки ден трябва да ги convert-ваш към края на деня, за да се отчитат реално. 

Отделно има някакви карти за събиране, мисии, колелета се въртят и игри. Игри не съм играла и нямам намерение. 

Та от април до вчера събрах 3000 монети, които се равняват на 15 GBP. Могат и повече да се съберат с леки бонуси, но исках да тествам дали наистина плащат.

Плащат!

Screenshot_20251222_145206_Revolut.jpg.f63e00b20ec18565c2bcc15054e5a0eb.jpg

• Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:
преди 6 минути , Argentique каза:

Отговорът е МОЖЕ! 

......

Та от април до вчера събрах 3000 монети, които се равняват на 15 GBP. Могат и повече да се съберат с леки бонуси, но исках да тествам дали наистина плащат.

Плащат!

Честито! :good:
Да почерпиш!  :wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Намерих едно приложение, показващо какви такси имат банкоматите за теглене с чуждестранни карти - ATM Fee Saver

Показва таксата на теглене, максималния лимит на теглене и процентното съотношение на таксата от изтеглената сума. Има и карта с банкоматите и ексчейндж бюра. Информацията изглежда е актуална и може да се ъпдейтва от потребителите.

IMG_8914.jpeg

• Харесвам 9
  • Браво 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
20 minutes ago, bobbyfm said:

Някой ако е ползвал това приложение да даде отзиви дали си струва да се занимавам с него:

https://www.kraken.com/krak/card

Кракен е крипто брокер, един от по-големите и утвърдени на пазара. Има и доста други подобни, не мисля че предлага нещо революционно, което го няма другаде. Като брокер е ок, не знам дали е най-добрия, аз лично използвам други. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.