Прескочи до съдържание

Бирма, Лаос, Тайланд

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

2 декември (сряда) – Сутринта - посещение на резервата за тигри около Чианг Май

Самолет Chiang Mai – Surat Thani 12,30 – 14,20 h. Air Asia

:huh:  Това ще стане маааалко трудно освен ако не е с такси . Явно в първата половина ще поддържате яко темпо - по-добре съкратете едната нощувка в ЛП. Там пък малко трудно ще станат двете екскурзии в един ден -  в противоположни посоки са. т.е. една от трите забележителности ще трябва да отпадне. 

П.С. Мисля че трябва да си смениш ник-а с  "Roadrunner"  :)

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Публикувано:

:huh:  Това ще стане маааалко трудно освен ако не е с такси . Явно в първата половина ще поддържате яко темпо - по-добре съкратете едната нощувка в ЛП. Там пък малко трудно ще станат двете екскурзии в един ден -  в противоположни посоки са. т.е. една от трите забележителности ще трябва да отпадне. 

То е ясно, че ще е с такси, което след това ще ни закара директно на летището. Беглия ми спомен е, че тигрите не са много далеч от града.

• Харесвам 1
Публикувано:

2 декември (сряда) – Сутринта - посещение на резервата за тигри около Чианг Май

Самолет Chiang Mai – Surat Thani 12,30 – 14,20 h. Air Asia

Bus & Ferry Surat Thani – Ko Phangan 16,00 – 20,30                               нощ – Панган

Коя точно компания ще използваш за този преход, че нещо не виждам как ще стане? Последният катамаран на Lomprayah  е в 16:00 от Donsak Pier, но него едва ли ще го хванеш... Seatran имат някакво фери по-късно, но пък голямо лашкане ще падне :(  С него ли? Или си намерил друга опция?

Питам, защото в момента съм в процес на закупуване на билети и се чудя дали да купувам за 2-ри или за 3-ти дек., при положение че вече имаме платени нощувки от 3-ти на Панган.

Публикувано:

Някой  може ли да каже начините за придвижване от двете летища на Банкок до центъра (Каосан роуд), изключая такситата.

Публикувано:

Някой  може ли да каже начините за придвижване от двете летища на Банкок до центъра (Каосан роуд), изключая такситата.

Има и някакви микробуси по 100 бата на човек, но на летището не си спомням къде спират точно. На Каосан роуд и Рамбутри роуд има много агенции, където може да си резервираш такъв трансфер.

Публикувано:

Със сигурност други хора, които са били ще дадат по-добри идеи за транспорт от/до летищата в Банкок (аз лично възнамерявам да го правя като комбинация между различните видове транспорт и ходене пеша), но днес намерих информация за денонощен автобус, който се предвижва от Don Muang Airport до Khaosan road (спирка Khok Wua) - автобус номер 59.

Със сигурност ще са големи задръствания през деня и ще е по-бързо с влак до жп гарата Hua Lamphong и после с нещо друго (може би). Но на мен ще ми свърши добра работа, защото в едната посока кацам към 23:00 часа на Don Muang.

• Харесвам 2

От Суварнабум най-бързия и лесен начин да стигнеш центъра е със SityLine ( дългата линия) до последната спирка Phyathai а от там  с тук-тук или с каквото ти е кеф. И обратно пак бих заложил на ARL-to за да не рискувам с някое задръстване. 

От другото летище - с влака до San sen и от там пак с тук-тук. Да , за тук шатълите може и да са по-удобни

post-17-0-34151700-1445876575_thumb.png

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Публикувано:

Откак минаха военните, оправиха и такситата (с изключение на Пукет). Или поне в Бангкок.

Имам предвид, че вече го няма пазарлъка или таксата, определяна от някаква си лелка зад гише, а се работи с таксиметровия апарат.

Вследствие на това, придвижването от Суварнабуми до центъра падна от 600 бата или 20 долара, до 350-370.

Та ако трябва 2-ма да плащате Скай трена, може да ви излезе същото. Само че Скай трена още не са го пуснали да спира до хотела ви:).

• Харесвам 5
Публикувано:

Е, ако такситата работят с касови апарати е доста по-добре и са си най-удобни.  Предполагам същото е и за Дон Муанг, защото оттам летят Еър Ейша.

Публикувано:

Абе, на голямото летище винаги си е било на апарат. Слизаш при нормалните таксита на най-долния етаж, казваш за къде, посочват ти кола и се качваш. При тръгването си пускат апарата. Ако тръгнеш да питаш колко и да се пазариш без апарат, те взимат за шаран и винаги те прекарват. В сравнително рядък случай може да се пробват с твърда цена, без ти да си започнал първи, но просто му казваш, че искаш да е на апарат и готово. 

С другите таксита из града може да е по-сложно, да се наложи няколко подред да не искат да карат на апарат. Зависи от много фактори, за щастие таксита бол. Единственият момент, когато е по-добре да с пазариш, е час пик. Апаратът не отчита като са спрели и никой не иска да седи безплатно с часове в задръстването. Тогава е единствената ситуация, когато е по-добре да се разберете за твърда цена, изгодна и за двамата.

• Харесвам 6
Публикувано:

Добро утро,

Търся информация колко струва визата за Лаос и с какви пари се плаща. Става въпрос за сухопътно преминаване на тайландско-лаоската граница в близост до столицата Виентян.

И от къде е по-добре да се купят лаоски пари ( в София няма) - от граничния пункт (не е летището) или от Виентян

Оги,лаоската виза се плаща в долари.На нас ни взеха 36$ ,да не забравиш и снимки да носиш.Пари сменихме като пристигнахме във Виентян,до този момент не са ни били необходими.Ако все пак държиш да имаш в себе си някакви кипове по бюрата в Банкок сменят. За предвижването от Суварнабхуми до Као сан  ползваме Airport Rail Link-синята линия до последната спирка-Phaya Thai -45 бата е билетчето и от там си хващаме или такси или тук-тук за не повече от 100 бата до хотела. От Као Сан до Дон Муанг има шатали на всеки 2 часа.

Редактирано от strelec72
  • Харесвам 4
Публикувано:

А за тайланските батове дали е добър курса на летището, или да търсим бюра по Каосан роуд?  Аз винаги предпочитам да си обменя почти цялата сума и да не се разправям по-късно. И то при положение, че плащам винаги и само кеш.

Публикувано:

Сменяй на място, но само от проверени чейнджове. Из нета хвърчаха препоръки за 1-2 бюра на Као Сан Роуд, които са читави, но не всички са такива. Не помня имена обаче. 

Мисълта ми е да прецениш дали по-добре малка прецаквация в Тавекс, Графа, Гладстоун или потенциална по-голяма прецаквация на място. 

• Харесвам 1
Публикувано:

На фона на измамите и кражбите в Тайланд, смяната на валута е учудващо честна, дори  в меката на мафията Патонг е пълно с бюра, даващи страхотен курс. Кажи къде точно ще ходиш, да ти кажа добри места за смяна.

Публикувано:

еми хотела е до Као Сан Роуд и от там почвам да обикалям забележителностите... ако може кажи няколко бюра, а пък аз ще ги търся. Със сигурност ще си обменя малко още в България

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.