ruwenzogy Публикувано: 15 ноември, 2015 Автор Публикувано: 15 ноември, 2015 Здравей, Ще се радвам сериозно да се видим на Ко Панган. Иначе, наистина се разминаваме за малко и в Чинг Май и в Сурат Тани. Ние имаме билети за самолета на Еър Ейша на 2 - ри Чианг Май -Сурат Тани, така, че няма как да пътуваме в един самолет. Но това е само, ако всичко върви по план, а дано да е така... Ще държим връзка по интернет. Ти къде се намираш сега и каква ти е програмата. Аз съм един от малкото прозрачни мегеланци... 2
Гост Публикувано: 15 ноември, 2015 Публикувано: 15 ноември, 2015 Днес с едно такси ( 40 000 киата - около 32 $) направихме обиколка на 4 места в околностите на Мандалей. Човека се оказа перфектен, знаеше всичко, говореше английски и останахме много доволни. Първото място - Mingun SDC14358.JPG Изключително...
ruwenzogy Публикувано: 15 ноември, 2015 Автор Публикувано: 15 ноември, 2015 Снимките от днес - еднo сателитно градче на Мандалей - Monywa И вечерните снимки 13
Petkan Публикувано: 15 ноември, 2015 Публикувано: 15 ноември, 2015 Здравей, Ще се радвам сериозно да се видим на Ко Панган. Иначе, наистина се разминаваме за малко и в Чинг Май и в Сурат Тани. Ние имаме билети за самолета на Еър Ейша на 2 - ри Чианг Май -Сурат Тани, така, че няма как да пътуваме в един самолет. Но това е само, ако всичко върви по план, а дано да е така... Ще държим връзка по интернет. Ти къде се намираш сега и каква ти е програмата. Аз съм един от малкото прозрачни мегеланци... Все още сме си в България. На 20-ти, ако Госп.... Луфтханза даде, летим за Хонг Конг. Оттам три дни в Гуангджоу - Китай, после три дни в Сием Реп, една нащувка в Банкок, три в Чанг Май, две в Канчанабури и пристигаме на Ко Панган на трети. Оттам нататък програмата е лежерна - повечко време на Ко Панган и Ко Тао, по-малко на Ко Самуи. След НГ на Краби, Ко Ланта и околностите. Към края на месеца трябва да напуснем Тайланд и ни остават 20-на дни, за които ще решавам на място. Вероятно ще отскочим до Бирма (ако препоръчваш де ). В плановете ни са още южен Виетнам и Филипини (по-точно Палауан, Корон и отскоро - намиращият се между тях Линапакан). На 15-ти февр. летим от Хонг Конг обратно за Европа - дано е останало нещо от нея дотогава 4
ruwenzogy Публикувано: 15 ноември, 2015 Автор Публикувано: 15 ноември, 2015 (редактирано) На мен Бирма страшно много ми хареса и след някое време пак ще се върна там. Но може би, има значение, че на нас бирманската фирма ни беше подредила всичко, според моите изисквания, а едното беше - да има интернет. Тук ще се съглася безрезервно с теб. Досега не съм чул човек на когото Бирма да не му е харесала... Но с теб по въпроса с Бирма сме дотук. Най-малкото, защото , тя тепърва се отваря към света и немалко магеланци ще я посетят. Да се лети със самолет е добре, но за мен това е неприемливо паради три причини - първо - финансово е доста по-скъпо, второ се губи поне един ден ( обяснявам накратко - ако полета ти е по обяд ,всеки може да си направи сметка - ранно ставане, 2 часа преди полета да си там, преди това - такси, после като пристигнеш нов трансфер до хотела ... и деня си отишъл. Притеснения за багаж и какво ли още не . В такива държави, не дай си боже да има отмяма... А иначе нощен преход с ВИП автобус , спестяване на време, пари, нощувка...) и трето - възможността да се слееш с местните хора... Поне тук това е най-истинското нещо. Всички са безумно щастливи и усмихнати и се радват да се видят и общуват с теб. Само за протокола . Билет Мандалей - Мониуа с микробус около 3 лева (3часа) и Миниуа- Баган -около 5 лева (4 часа) и всички са щастливи да се въртят около теб... Тогава за какви самолети точно в Бирма говорим... Редактирано 15 ноември, 2015 от ruwenzogy 3
AlexandraKo Публикувано: 15 ноември, 2015 Публикувано: 15 ноември, 2015 (редактирано) Тук ще се съглася безрезервно с теб. Досега не съм чул човек на когото Бирма да не му е харесала... Но с теб по въпроса с Бирма сме дотук. Имаш пълното право да не си съгласен с мен. Ама колко си прав, отделен въпрос. Няма да споря с теб. Смятай се за прав по всички въпроси, моля! Редактирано 15 ноември, 2015 от AlexandraKo
ruwenzogy Публикувано: 15 ноември, 2015 Автор Публикувано: 15 ноември, 2015 (редактирано) Имаш пълното право да не си съгласен с мен. Ама колко си прав, отделен въпрос. Няма да споря с теб. Смятай се за прав по всички въпроси, моля! Повече от ясно е, че колкото хора, толкова мнения. Аз пиша от моята гледна точка. Смятам, че форума е да се помогне на хора, които искат да пътуват бюджетно ( според мен това е смисъла на форума). Иначе всеки може да ръси купища пари и да казва колко хубаво си е изкарал. Дайте да видим как може да си изкараме добре и без да хвърляме тези пари. То другото и баба знае... Редактирано 15 ноември, 2015 от ruwenzogy 4
Георги Публикувано: 15 ноември, 2015 Публикувано: 15 ноември, 2015 Няма прави и грешни тук, има моя и твоя гледна точка, и двете са еднакво ценни. Пишете и двамата 5
mililia Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 The Taste of Burma... Оги, каква е хигиената на тези места? Човек може ли да си позволи да пробва храната от там? 1
Цвете Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 В унисон с последната снимка... Оги, опитахте ли ги тези гадинки?
Тони Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 Оги, каква е хигиената на тези места? Човек може ли да си позволи да пробва храната от там? Ами не съм Оги, ама същата история като в Тайланд е. Всичко е на открито и седи с часове. Лично аз не съм ок с това и не бих. Вече зависи колко си смел. Макар че като си помисля съм яла на площада в Маракеш. :lol: Което май не е по-добре. 2
neuromancer Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 Абе специално насекомите не бих ги пробвал, дори да ги ловят и готвят пред мен... Иначе ако е достатъчно люто, значи не е опасно за здравето, нищо че седи на открито 2
stefanrusev Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 Абе специално насекомите не бих ги пробвал, дори да ги ловят и готвят пред мен... Иначе ако е достатъчно люто, значи не е опасно за здравето, нищо че седи на открито На вкус са като пържени черноморски скариди. И да, люти са. 2
Гост Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 На вкус са като пържени черноморски скариди. И да, люти са. Не накусвам такова нещо... Иначе нямам проблеми с уличната храна, невероятно вкусна е. Само гледам да е гореща и приготвена пред мен, по възможност максимално пикантна...
ruwenzogy Публикувано: 16 ноември, 2015 Автор Публикувано: 16 ноември, 2015 Пробвал съм ги в Тайланд. Сега нямам такова намерение. Иначе хигиената не им е силното място, но ние си хапваме - главно риба, която пекат на скарата пред теб и някои други мръвки... 2
FlyTraveler Публикувано: 16 ноември, 2015 Публикувано: 16 ноември, 2015 (редактирано) Само за протокола . Билет Мандалей - Мониуа с микробус около 3 лева (3часа) и Миниуа- Баган -около 5 лева (4 часа) и всички са щастливи да се въртят около теб... Тогава за какви самолети точно в Бирма говорим... Съжалявам, че не успях да ти пиша преди да тръгнеш, но може да свърши работа на други хора - според мен от Мандалей до Баган е най-интересно да се пътува с гемия по реката - цялото житие и битие на местните хора преминава пред очите ти като на длан - и по бреговете и на всякакви видове плавателни съдове. Не е и скъпо. Имам някои снимки от такова пътуване в този албум Редактирано 16 ноември, 2015 от FlyTraveler 6
ruwenzogy Публикувано: 22 ноември, 2015 Автор Публикувано: 22 ноември, 2015 Поздрави! Остават още два дни в Бирма. Вече сме Янгон (Рангун) 10
ruwenzogy Публикувано: 22 ноември, 2015 Автор Публикувано: 22 ноември, 2015 И да добавя, че явно няма да мога да пиша от тук, а евентуално като се върна, за хората които биха се заинтересували от тази дестинация. Но да спомена само, че нещата не са никак розови...,, както изглеждат на снимките... 6
mililia Публикувано: 22 ноември, 2015 Публикувано: 22 ноември, 2015 Но да спомена само, че нещата не са никак розови...,, както изглеждат на снимките... ?????? Оги, звучиш страшно! Наистина снимките ти ми даваха голямо спокойствие, че ще се справя, а сега.........
Гост Публикувано: 22 ноември, 2015 Публикувано: 22 ноември, 2015 И да добавя, че явно няма да мога да пиша от тук, а евентуално като се върна, за хората които биха се заинтересували от тази дестинация. Но да спомена само, че нещата не са никак розови...,, както изглеждат на снимките... SDC15399.JPG Наистина, какво имаш предвид? Сподели, моля.
ruwenzogy Публикувано: 23 ноември, 2015 Автор Публикувано: 23 ноември, 2015 Стига бе, не се шашкайте. Става въпрос , че има голяма мизерия - на второ място слагам след Индия. Иначе е безопасно и хората са добри.... 3
ruwenzogy Публикувано: 23 ноември, 2015 Автор Публикувано: 23 ноември, 2015 Днес, като за последно гледахме най-големите красоти на Бирма. А това безусловно е пагодата Shwedagon.. Такова чудо досега не бях виждал.... 13
ruwenzogy Публикувано: 24 ноември, 2015 Автор Публикувано: 24 ноември, 2015 (редактирано) От днес снимки няма, но искам да споделя хронологията на деня. Ще прозвуча малко еретично за любителите на полетите, а знам, че тук те са болшинство и форума е създаден на тази основа, но аз си пиша в моята тема и споделям личното си мнение.... 6,00 ч. - изгрева; събуждаме се рано, след неспокойно спане за да не изпуснем полета 6 - 7,00 ч. - излежаване с мисълта да ставаме , или е още рано..... 7 - 8,00 ч. - оправяне и подреждане на багажа.... 8 - 9,00 ч. - закуска 9 - 10,20 ч. - пътуване с такси до летището ( задръствания) 10,30 сме там - полета е международен и се изисква да сме 3 часа по-рано.... 12,50 - 14,40 - полет Янгон - Банкок ( навреме) 14,40 - 15,30 - получаване на багажа и паспортен контрол 15,30 - 16,00 - чакане за такси - опашки ( единствен транспорт) 16,00 - 17,00 - пътуване с такси да центъра на Банкок (задръствания) 17,00 - 17,30 - чекиране и настаняване в хотела 18,00 часа - залеза ( точно 12 часа от тръгването) Остана време само за кратка разходка по Каосан роуд, хапване и бира.... Та това е за любителите на летенето - един полет от час и половина, при абсолютно всичко изрядно, какво се получава... ( не говоря за финансовата страна). А и постоянната несигурност да няма провал и отмяна по каквито и да е причини... За съжаление утре ме чака подобно изпитание по линията Банкок - Виентян, но за това съм си виновен сам,че измених на първоначалния си план. Та моят съвет е следният. Ако имате възможност, пътувайте с нощните ВИП автобуси...Предимствата са много големи. С мнението си не ангажирам никого, а споделям личното си виждане и опит... Редактирано 24 ноември, 2015 от ruwenzogy 11
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега