Прескочи до съдържание

Бирма, Лаос, Тайланд

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Публикувано:

И сега малко за придвижването из Бирма, защото ако хотелите всеки може да си избира дали да спи бекпекърски или да тъне в лукс, или пък нещо по средата, храната също е въпрос на избор - дали в местни ресторантчета и пазари, или пък в ресторанти за американци, то въпроса с транспорта не стои точно така. Тук избора не е толкова голям и е добре човек да е наясно с някои базисни цени.

Тук ще напиша как ние се придвижвахме в Бирма и на каква цена....

Това е конвертора за валутата, който иска да си я прехвърля

http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=266000&From=MMK&To=USD

Самолет на Еър Ейша  Банкок - Мандалей   2 по 60 долара с включен един чекиран багаж

Трансфер  от летището до центъра на Мандалей - безплатен шатъл на Еър Ейша

Такси от хотела до Мандалей Хил -  отиване 4000 киата,  връщане - 3000 киата

Кола с шофьор за целия ден обиколка на сателитните градчета на Мандалей - 40 000 киата

Такси от хотела до автогарата на Мандалей - 3000 киата

Минибус  Мандалей - Мониуа   2 по 3000 киата

Рикша  от автогарата до хотела в Мониуа - 2000 киата

Рикша за обиколка околностите на Мониуа - 12 000 киата

Минибус  Мониуа - Баган  2 по 4000 киата

Каручка за обиколка целия ден храмовете на Баган - 25 000 киата

Споделено такси отиване и връщане до Маунт Попа - 2 по 9 000 киата

Нощен автобус (полу-лежанка) Баган - Инле  -  2 по 11 000 киата

Частна лодка за обиколка забележителностите на езерото Инле - 15 000 киата

Нощен автобус (полу-лежанка) Инле - Янгон с взимане от хотела - 2 по 20 000  киата

Автобус Янгон - Кинпун (обикновен)  - 2 по 6000 киата

Камион Кинпун - Голдън Рок (отиване и връщане)  - 2 по 5000 киата

Автобус  Кинпун - Баго  -    2 по 6000 киата

Автобус  Баго - Янгон  -  2 по 5000 киата

Такси от автогарата (по-далеч е от летището) до хотела в Янгон -  10 000 киата

Такси в Янгон - 3000 киата

Такси от хотела до летището в Янгон - 7 000 киата

Самолет на Еър Ейша    Янгон - Банкок -  2 по 57 долара с включен един чекиран багаж

Или всичко 266 000 киата, което е около 204 долара за двама,

или 102 долара на човек + 117 долара - самолетните билети.

Всичко транспорта в Бирма излиза 220 долара на човек

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

Оги, супер инфо, благодаря за него.

Имам конкретни въпроси с оглед това инфо.

Автобус Янгон - Кинпун (обикновен)  - 2 по 6000 киата

Камион Кинпун - Голдън Рок (отиване и връщане)  - 2 по 5000 киата

Автобус  Кинпун - Баго  -    2 по 6000 киата

Автобус  Баго - Янгон  -  2 по 5000 киата

Такси от автогарата (по-далеч е от летището) до хотела в Янгон -  10 000 киата

Можеш ли да ми кажеш с коя компания и по кое време сте пътували?. Инфо за този автобус на място ли намери или още по интернет?

Въпросът ми произтича от това, че вариантите, които аз намирам в нета са с нощен автобус, който тръгва в 20.00 ч от Янгон и пристига в Кинпун около 2-3 ч. през нощта, изисква цял ден престой с още една нощувка и връщане чак на следващия ден с тръгване от Кинпун в 11 ч. Това създава неудобство защото означава да изгубя супер много време на място, на което няма какво да се гледа освен Голден рок и да режа от Янгон, където ще имам с какво да уплътня времето си.

Другият ми вариант е частен трансфер, но цената е огромна.

В колко часа беше автобуса ти от Кинпун за Баго? Имам ли шанс да направя тръгване от Кинпун, Баго и пристигане вечерта в Янгон?

Въпросът ми отново е свързан с частния трансфер. Готова съм да жертвам Баго (ако не мога да го вместя), ако намеря връщане от Кинпун за Янгон с автобус, като по-този начин няма да ползвам частния трансфер. Изобщо не успях да намеря автобуси от Кинпун до Янгон, с изключение на тези който са с билет отиване и връщане и изискват преспиване в Кинпун, както описах по-горе.

Тези седалки полу-лежанка ВИП седалките ли са? Какво ще кажеш за климатиците в автобусите?

Кой вариант считаш за по-удачен за обиколките в Баган- каручка или кола?

Споделеното такси за Мт Попа - просто се договорихте с някой или от местна агенция ви предложиха този вариант?

Моля за мнение за Мт. Попа - заслужава ли си? С оглед на мнението ти за мръсотията, започнах да се чудя дали да си причинявам и това.

Редактирано от mililia

Бетел или малайски орех - листата се мажат с негасена вар, а отгоре се настъргва ореха, добавят различни растения за вкус. Казаха че имал ободряващ  и тонизиращ ефект !?!?!

Наистина е стряскащо на копринените им ризи и старателно сгънатите лонджи да им гледаш кървясалите уста,ама.. свят голям-хора всякакви...

За мен не беше чак толкова мръсно, назад са в класацията, дори и не са в петицата.

И за мен не беше мръсно никъде. Бедничко - да, но такава мръсотия, каквато съм виждала в Тайланд - не.

Факт е, че нито мухи, нито комари видяхме през цялото време в Бирма. Влачихме половин куфар репеленти, без да използваме и една трохичка , за мое изумление. :unsure:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ние видяхме комари в Мандалей, само там.За климатиците в автобусите, ужас са, носи си топли дрехи. За таксито от автогарата в Янгон ние платихме 7500 киата, вдигнали са цените.

Публикувано:

Оги, супер инфо, благодаря за него.

Имам конкретни въпроси с оглед това инфо.

Можеш ли да ми кажеш с коя компания и по кое време сте пътували?. Инфо за този автобус на място ли намери или още по интернет?

Въпросът ми произтича от това, че вариантите, които аз намирам в нета са с нощен автобус, който тръгва в 20.00 ч от Янгон и пристига в Кинпун около 2-3 ч. през нощта, изисква цял ден престой с още една нощувка и връщане чак на следващия ден с тръгване от Кинпун в 11 ч. Това създава неудобство защото означава да изгубя супер много време на място, на което няма какво да се гледа освен Голден рок и да режа от Янгон, където ще имам с какво да уплътня времето си.

Другият ми вариант е частен трансфер, но цената е огромна.

В колко часа беше автобуса ти от Кинпун за Баго? Имам ли шанс да направя тръгване от Кинпун, Баго и пристигане вечерта в Янгон?

Въпросът ми отново е свързан с частния трансфер. Готова съм да жертвам Баго (ако не мога да го вместя), ако намеря връщане от Кинпун за Янгон с автобус, като по-този начин няма да ползвам частния трансфер. Изобщо не успях да намеря автобуси от Кинпун до Янгон, с изключение на тези който са с билет отиване и връщане и изискват преспиване в Кинпун, както описах по-горе.

Тези седалки полу-лежанка ВИП седалките ли са? Какво ще кажеш за климатиците в автобусите?

Кой вариант считаш за по-удачен за обиколките в Баган- каручка или кола?

Споделеното такси за Мт Попа - просто се договорихте с някой или от местна агенция ви предложиха този вариант?

Моля за мнение за Мт. Попа - заслужава ли си? С оглед на мнението ти за мръсотията, започнах да се чудя дали да си причинявам и това.

Компании не помня. Отиваш на автогарата - тя е огромна и далеч от центъра. Питаш който и да е шофьор откъде тръгват автобусите за Голдън Рок или както там е на техния език и всеки ще те  насочи. Купуваш си билет на място и сядаш в автобуса. Ние тръгнахме в 8 часа и преди 12 бяхме в Кинпун. Настаняваш се в хотела и хващаш камионите за скалата. Пътува се около час . Ние преди 14 часа бяхме горе. Време за разглеждане около 2 часа и в 17 часа, по светло си в градчето. Хапваш, пийваш бира и си почиваш. На другата сутрин си има автобуси за Баго. Към обяд си там. Разглеждаш го за 4-5 часа и  да кажем в 16 часа си хващаш автобуса за Янгон. Всичко е точно. Засечки няма.

Климатиците бичат яко. Носи си яке и тиксо. Ако ти си купила билети за Джей Джей експреса, те са най-добри и няма какво да се притесняваш. Въобще, автобусите са прекрасни, като за ВИП.

За Баган, ако не можеш да караш елетромоторче, препоръчвам каручка.

За Попа, на всяка крачка се предлага това споделено такси за 10 пари.

Но Маунт Попа е на последно място в класацията ми за забележителности....

• Харесвам 1

Да и аз това прочетох за JJ Express и където можах букнах билети за него т.е. пътуването Янгон- Баган и Езерото Инле-Мандалай ще съм с тях. За прехода Баган-Езерото Инле нощен преход не намерх с тях и букнах с Min Thar, но и техните седалки изглеждаха точно като на експреса. Навсякъде съм с ВИП седалки, които много ми приличаха на ВИП седалките в Перу. И понеже в Перу се наспивах много добре на нощните преходи се осмелих да ползвам автобусен транспорт за през нощта.

Хм, за Баган съм предвидила три дни. Един ден смятах да направя с гид из пагодите, един ден сами да се размотаваме отново из пагодите и един ден за Мт. Попа. С оглед на твоето мнение и мнението на Домосед в пътеписа му, че е забележителност, която си заслужава само гледката отдалеч се чудя какво да правя този ден. Има ли с какво да го запълня този ден освен с мързел около басеина на хотела (ако въобще басейна става за ползване ;) )? Ти си бил в Мониуа - става ли за еднодневна екскурзия от Баган?

Стефане, ти какво ще кажеш по този въпрос? Мт.Попа ?

Ако още някой е ходил там, моля за мнение.

Иначе електромоторче със сигурност не мога да карам, но и каручка се съмнявам да подкарам :lol: . Майтапя се.

И каручките ли се предлагат на всяка крачка из Баган? Въобще на място ще се справя ли с тази организация било то каручка или такси?

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Публикувано:

Стефане, ти какво ще кажеш по този въпрос? Мт.Попа ?

Ако още някой е ходил там, моля за мнение.

Аз казвам и двете, и Попа и Мониуа - програмата на Оги е оптимална за това т.е съкрати единия пълен ден в Баган ако не ти стига времето.

За Баган - "ще се мотаме"  :scratchhead:... местен гид  :stink: .... а пък за басейн  :nono: . Там разстоянията се сериозни и ако си мислиш че пеш ще е приятна разходка... Не знам с каква скорост се движи каручката, но твърдо препоръчвам моторче ( електрическо)  - предполагам караш велосипед, а и в пясъка падането не е толкова болезнено  :P  

• Харесвам 2
Публикувано:

Е, като не можеш да караш моторче, а и каручка не искаш, може и кола с климатик и шофьор. Ние бяхме така и не ни беше лошо, на вън 48 градуса, та като се качим в колата се спасявахме. Но си и платихме затова.

• Харесвам 3
Публикувано:

Дойде време да напиша и моята класация на местата, които посетихме в Бирма.

1. Shwedagon

2. Monywa и околностите

3. Баган

4. Мандалей и околностите

5. Голдън Рок

6. Езерото Инле

7. Баго

8. Маунт Попа

Утре по-подробно за всички забележителности.

• Харесвам 3
Публикувано:

Дойде време да напиша и моята класация на местата, които посетихме в Бирма.

1. Shwedagon

2. Monywa и околностите

3. Баган

4. Мандалей и околностите

5. Голдън Рок

6. Езерото Инле

7. Баго

8. Маунт Попа

Утре по-подробно за всички забележителности.

Сърдечна благодарност за информацията! Monywa е нещото, което съм пропуснала в планирането. Хвърлих едно очо - очарователно... Въпросче: мога ли за един ден да отида и да се върна - с кола - от Баган? За Маунт Попа интересно... Тогава ще му отделя половин ден.

Публикувано:

Сърдечна благодарност за информацията! Monywa е нещото, което съм пропуснала в планирането. Хвърлих едно очо - очарователно... Въпросче: мога ли за един ден да отида и да се върна - с кола - от Баган? За Маунт Попа интересно... Тогава ще му отделя половин ден.

В Гугъл го дават на 150 км от Баган. Ще е трудно и доста скъпо, иначе и аз се замислих.

Monywa наистина е очарователно място, но за един ден от Баган няма да стане . Пътуването е около 4 часа на посока, а и забележителностите са извън града. Всъщност в града е и втората по красота пагода според мен в Бирма.

За Баган препоръчвам каручките, понеже водачите знаят всички интересни места и деня минава леко и приятно. Има ги навсякъде и стандартната цена е 25 000 киата за цял ден.

Редактирано от ruwenzogy
  • Харесвам 1
Публикувано:

Monywa наистина е очарователно място, но за един ден от Баган няма да стане . Пътуването е около 4 часа на посока, а и забележителностите са извън града. Всъщност в града е и втората по красота пагода според мен в Бирма.

За Баган препоръчвам каручките, понеже водачите знаят всички интересни места и деня минава леко и приятно. Има ги навсякъде и стандартната цена е 25 000 киата за цял ден.

Благодаря ти. Започвам да ровя дали да не кръцна едната нощувка в Баган и да мина през Monywa - една вечер там и на следващия ден Мандалай... 

В Гугъл го дават на 150 км от Баган. Ще е трудно и доста скъпо, иначе и аз се замислих.

Да, допускам ще е скъпо. За времето е по-интересния момент. Ще мисля. Нова муха в главата :)

Публикувано:

Според мен за Самия Баган един ден е достатъчен. Виждаш основните храмове. То всичките и без това не могат да се видят, пък и надали има смисъл.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен за Самия Баган един ден е достатъчен. Виждаш основните храмове. То всичките и без това не могат да се видят, пък и надали има смисъл.

Има логика, да... Това е моят т. нар. релаксиращ ден. Аз ще имам реално един цял ден само за Баган (пристигам много рано сутринта), плюс един ден за Mt Popa и  Yoke Sone Kyaung. Гледах снощи по нощите разни варианти за транспорт :) Бусовете тръгват много късно - няма да остане време за разглеждане, остават споделените таксита. Ще мисля още... Благодаря ти.

Публикувано:

Всичко е въпрос на време и на интереси, разбира се. Аз имах 3 пълни дни за Баган и не ми стигнаха. За мен това място е магическо, храмовете са невероятно различни, пък и не е за пропускане да изкачиш 1-2. Разгледай преди това и прецени дали представлява интерес за теб. Моунт Попа за половин ден става, но не я пропускай, забавно е /на някои места даже е малко а ла дисни ланд/ и маймуните са нахални. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Сега малко за забележителностите, заради които всъщност се ходи в Бирма, и повечко снимки за да може да се усети и види красотата. Аз избягвам да снимам мизерията, въпреки, че тя съществува, но се стремя да я игнорирам.

Ден 1 - Следобяд разходка и разглеждане храмовете в подножието на Мандалей Хил - Sandamuni Paya, Kuthodaw Paya, Atumashi Paya, Kyauktawgyi Paya,  Shwenaudaw Kyaung.  Враме за разглеждане - около 3 часа.  Има някакъв комбиниран билет, който ние не платихме, защото никой не ни го продаде и никъде не проверяваха. Тези храмове са по-забележителни отвън, с изключение на последния, който е по-нов и е като от приказките....

Снимки

post-146-0-84319500-1450341665_thumb.jpg

post-146-0-44813800-1450341681_thumb.jpg

post-146-0-33150800-1450341695_thumb.jpg

post-146-0-75031600-1450341709_thumb.jpg

post-146-0-65259700-1450341728_thumb.jpg

post-146-0-16134900-1450341748_thumb.jpg

Изкачване на Мандалей Хил  за залеза - около час отиване и връщане

post-146-0-29177900-1450341763_thumb.jpg

post-146-0-95754700-1450341772_thumb.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:

Започвам да ровя дали да не кръцна едната нощувка в Баган и да мина през Monywa - една вечер там и на следващия ден Мандалай... 

След рекламата на Monywa, която Оги направи и аз правя промени в плана.

Моунт Попа ще бъде пожертвано. Рових из нета да намеря нещо по-различно от гледката към скалата, на която е Маунт Попа, но не намерих почти нищо. Така че явно ще го отрежа. 

Ще режа и деня за размотаване около басейна в Баган. ;) След написаното от Стефан ще е голям срам :lol: , ако не направя промени. Иначе под самоорганизирано размотаване разбирах на място да мисля какво да правя. Попрочетох обаче доста за храмовете и пред възможността да се натреса на змии или да се загубя самоорганизираните неща отпадат. Прецених също, че след цял ден обикаляне из храмовете (предния ден), че едва ли ще измисля нещо кой знае колко оригинално. А за басейните не ми се смейте, водя приятелка дето си представя нещата по друг начин. ;) Можем да се разделим по интереси - кой из мръсотията, кой на басейна :P .

В крайна сметка ще направя това отклонение до Monywa с една нощувка там и после пак ще се върна в Баган, за да си хвана нощния автобус до Инле.

Rainy, писах на хотела ни в Янгон. Те потвърдиха, че от 6.00 ч. до 12.00 ч. на всеки час от автогара Aung Mingalar Bus station има автобуси за Голден рок с цена на билета 6000 киата. Според тях билети се купуват лесно и не е необходимо предварително закупуване. Остава да разузная как да направя връщането с или без Баго, но явно, че ще стане щом Оги го е правил.

Оги, на автогарите има ли място за оставяне на багаж, ако ти е направило впечатление?. По специално ме интересува на автогарата в Баго и автогарата в Баган Nyaung U.

Чакам с нетърпения репортажи за отделните забележителности, Оги.

Сигурно ще има още промени в програмата.

• Харесвам 1

Ден 2 - Обиколка с кола на четирите основни места около Мандалей. Забележителен ден.

- Mingun,  комбиниран билет със Сагайн Хил - 5000 киата.  Време за разглеждане - около 2 часа

post-146-0-22912800-1450342661_thumb.jpg

post-146-0-74530700-1450342670_thumb.jpg

post-146-0-26712800-1450342690_thumb.jpg[

post-146-0-36577200-1450342740_thumb.jpg

- Sagaing Hill - Тук има много отделни хълмчета с пагоди и не може да се разгледа всичко.     Доверете     се  на   водача/шофьора

post-146-0-68531000-1450342906_thumb.jpg

post-146-0-62901800-1450342930_thumb.jpg

post-146-0-86402200-1450342960_thumb.jpg

post-146-0-97496700-1450342981_thumb.jpg

- Inwa -  Колата те оставя на брега на реката, откъдето за жълти стотинки, те прекарват на другия бряг. Там те чакат каручки, които искат да те карат до манастира. Но това  е сериозна измама, защото искат много пари, правят някакви обиколни маршрути за заблуда, а обекта се намира на 5 минути пеша през автентично селце.

post-146-0-12760100-1450343249_thumb.jpg

post-146-0-02181000-1450343270_thumb.jpg

post-146-0-18511600-1450343287_thumb.jpg

post-146-0-70235700-1450343302_thumb.jpg

- Amarapura -  U Bein's Bridge .   Идва се основно за залеза на моста. Има тълпи от туристи

post-146-0-54791600-1450343540_thumb.jpg

post-146-0-09756400-1450343560_thumb.jpg

post-146-0-33061700-1450343573_thumb.jpg

Редактирано от ruwenzogy
  • Харесвам 9

Моунт Попа ще бъде пожертвано. 

:negative:

Попрочетох обаче доста за храмовете и пред възможността да се натреса на змии или да се загубя самоорганизираните неща отпадат. 

:rofl:  :rofl:  :rofl:   ще е голямо "постижение" ако се загубиш след като си стигнала  до там...

Ти май от нетърпение....

Мисля че Баган е едно от най-чистите места, там ходят най вече туристи, малко снимки - "открий мръсотията". За залеза задължително на Shwesandaw !!! Снимката със знамето е от там

Оги, страхотни снимки!!!

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 2
Публикувано:

След рекламата на Monywa, която Оги направи и аз правя промени в плана.

Моунт Попа ще бъде пожертвано. Рових из нета да намеря нещо по-различно от гледката към скалата, на която е Маунт Попа, но не намерих почти нищо. Така че явно ще го отрежа. 

Ще режа и деня за размотаване около басейна в Баган. ;) След написаното от Стефан ще е голям срам :lol: , ако не направя промени. Иначе под самоорганизирано размотаване разбирах на място да мисля какво да правя. Попрочетох обаче доста за храмовете и пред възможността да се натреса на змии или да се загубя самоорганизираните неща отпадат. Прецених също, че след цял ден обикаляне из храмовете (предния ден), че едва ли ще измисля нещо кой знае колко оригинално. А за басейните не ми се смейте, водя приятелка дето си представя нещата по друг начин. ;) Можем да се разделим по интереси - кой из мръсотията, кой на басейна :P .

В крайна сметка ще направя това отклонение до Monywa с една нощувка там и после пак ще се върна в Баган, за да си хвана нощния автобус до Инле.

Rainy, писах на хотела ни в Янгон. Те потвърдиха, че от 6.00 ч. до 12.00 ч. на всеки час от автогара Aung Mingalar Bus station има автобуси за Голден рок с цена на билета 6000 киата. Според тях билети се купуват лесно и не е необходимо предварително закупуване. Остава да разузная как да направя връщането с или без Баго, но явно, че ще стане щом Оги го е правил.

Оги, на автогарите има ли място за оставяне на багаж, ако ти е направило впечатление?. По специално ме интересува на автогарата в Баго и автогарата в Баган Nyaung U.

Чакам с нетърпения репортажи за отделните забележителности, Оги.

Сигурно ще има още промени в програмата.

Благодаря! За Голдън Рок трябва да го преосмисля. В случая се чудя дали не би било доста стресиращо от аерогарата с багажа да хукна да търся автобус - нула време за адаптация, и най-вече искам да видя и Баго. И още повече искам да чопна малко от втория ден за самия Yangon. Най-вероятно ще пожертвам 150 долара...

Mt. Popa няма да го жертвам - трудно ми е да се разделям с илюзии от картинка.. хах... Още повече ще го комбинирам с Yoke Sone Kyaung. За самоорганизирано размотаване третия ден много вероятно да си права. И започва голямата чуденка за Monywa. Това, което не ми хареса за там е, че някои от статуите са строени през 2008 г. Нямам ищах за  Дисниленд - както го е определила една американка, ама наистина рекламата на Оги пък е  прекрасна. Още ще се кумя :)

П.П. Според мен в басейна няма нищо снобарско или лошо - огромен кеф е да се пльоснеш в него след N часа обикаляне при 38 градусова жега ;) Само там да се стои обаче - гррррр... забрави. В Баган специално такъв го търсих. На другите места - не... 

Публикувано:

Оги, до Мингун не се ли ходи с лодка по реката? Как така с кола сте ходили?

Стефане, Баган е без коментар. За него си имам предвиден цял ден. Ще врънкам гида да започнем още от 5.00 сутринта обиколката из пагодите. Мисля, че до залез ще успеем да разгледаме всичко, което си заслужава внимание.

Абе я дай малко снимки от Маунт Попа. Имам три дни за района на Баган и ако искам да сместя Моnywa нямам избор. До този момент за Маунт Попа разбрах само, че се правят хубави снимки от далеч с фон в далечината скалата с манастира, катериш се по оцъкани с маймунски фашкии стълби (не знам дали трябва да си бос) и има вероятност да те атакуват маймуните за да ти откраднат я чанта, я очила. Да ти кажа до тук нещо не ме грабва. Единственото нещо "за" Маунт Попа е това, че е първото място в Бирма, което ме привлече по снимка, след като почнах да ровя за там. Обикновено вярвам на инстинкта си и за това го включих, но пък ми се ще да не е толкова екстремно пътуване.

П.П. Според мен в басейна няма нищо снобарско или лошо - огромен кеф е да се пльоснеш в него след N часа обикаляне при 38 градусова жега ;) Само там да се стои обаче - гррррр... забрави. В Баган специално такъв го търсих. На другите места - не... 

Да ти кажа, ако не ме стресира хигиената в Мианмар и не ме принуди да се въртя из хотелите, няма сила която да ме задържи край басейна вместо да обикалям по храмове и пазари.

Публикувано:

Да ти кажа, ако не ме стресира хигиената в Мианмар и не ме принуди да се въртя из хотелите, няма сила която да ме задържи край басейна вместо да обикалям по храмове и пазари.

Анджък де - това казах и аз. Не ми е нужно да ходя на басейн чак от Европа в Мианмар ;) Ама пък вечер е омагьсващо... Няма да забравя какъв кеф беше в Индонезия точно това. 

Иначе ходя след коментарите ти като кудук и взимам решения и за себе си... хах

Публикувано:

Оги, до Мингун не се ли ходи с лодка по реката? Как така с кола сте ходили?

Да, до Мингун стандартното ходене е с лодка по реката. Но така си отива целия ден. И още един ден за останалите 3. Стават 2 дни, а за Мингун са ти необходими 2 часа. По просто е да си наемеш кола вместо за 3-те обекта,  за 4-те и спестяваш цял ден. А возенето с лодка е съмнително удоволствие...

За Мониуа , да не стана после виновен...

• Харесвам 1

Да, до Мингун стандартното ходене е с лодка по реката. Но така си отива целия ден. И още един ден за останалите 3. Стават 2 дни, а за Мингун са ти необходими 2 часа. По просто е да си наемеш кола вместо за 3-те обекта,  за 4-те и спестяваш цял ден. А возенето с лодка е съмнително удоволствие...

За Мониуа , да не стана после виновен...

Аха, това не го знаех. Щом става сигурно ще прекроявам нещата и без това планирам обиколката да започне още от автогарата, когато пристигна в 5.00 ч.

А за Мониуа ще те разпитвам на срещата, за да преценявам. Ще чакам и твоите снимки от Маунт Попа, както и описанията ти. Слагаш Мониуа на второ място преди Баган и това ме накара да се замисля много. Иначе определено ми обърква плановете и ще ме натовари с преходи.  

Rainy,абе на теб някой потвърди ли ти комбинацията на Маунт Попа с Yoke Sone Kyaung? Три независими източника ;) ми казаха, че тази комбинация е невъзможна, защото са в различни посоки от Баган.

Редактирано от mililia

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.