ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 (редактирано) Ден 3 - Monywa Днес трябваше да посетим едни пещери в околността Hpo Win Daung Caves, които се водят най-голямата забележителност в района, но в цялото градче не открихме нито една кола/такси в продължение на час, която да ни закара до там и се отказахме. За което, после въобще не съжалихме, защото разгледахме един прекрасен храм и през деня и вечерта , и който поставям на второ място след Шведагона. - Shwezigon Paya [ Редактирано 17 декември, 2015 от ruwenzogy 6
Гост Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 (редактирано) Да, до Мингун стандартното ходене е с лодка по реката. Но така си отива целия ден. И още един ден за останалите 3. Стават 2 дни, а за Мингун са ти необходими 2 часа. По просто е да си наемеш кола вместо за 3-те обекта, за 4-те и спестяваш цял ден. А возенето с лодка е съмнително удоволствие... За Мониуа , да не стана после виновен... Оги, абе как може да става даже и въпрос за виновност Всеки си носи глава на раменете, а информацията е възлов момент за взимане на решения. Благодаря ти. Аха, това не го знаех. Щом става сигурно ще прекроявам нещата и без това планирам обиколката да започне още от автогарата, когато пристигна в 5.00 ч. А за Мониуа ще те разпитвам на срещата, за да преценявам. Ще чакам и твоите снимки от Маунт Попа, както и описанията ти. Слагаш Мониуа на второ място преди Баган и това ме накара да се замисля много. Иначе определено ми обърква плановете и ще ме натовари с преходи. Rainy,абе на теб някой потвърди ли ти комбинацията на Маунт Попа с Yoke Sone Kyaung? Три независими източника ми казаха, че тази комбинация е невъзможна, защото са в различни посоки от Баган. Ама разбира се, че е потвърдено - иначе не бих го твърдяла Гидът, който съм уговорила - бях ти пратила координантите му в личната ни кореспонденция, ми го е написал черно на бяло, а и аз откраднах идеята от друг гид.. хах... Мисля, че няма невъзможни неща, ако ползваш личен транспорт, Със споделено такси е невъзможно, разбира се... Редактирано 17 декември, 2015 от Гост
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 4 - Околностите на Мониуа - с моторикша - Thanboddhay Paya - вход - 3000 киата, време за разглеждане - около 2 часа - Bodhi Tataung - безплатно, време - около 3 часа, защото се ходи доста пеша 4
Гост Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 4 - Околностите на Мониуа - с моторикша - Thanboddhay Paya - вход - 3000 киата, време за разглеждане - около 2 часа SDC14938.JPG SDC14824.JPG SDC14827a.JPG SDC14836.JPG SDC14835.JPG SDC14846.JPG SDC14910.JPG SDC14917.JPG - Bodhi Tataung - безплатно, време - около 3 часа, защото се ходи доста пеша SDC14988.JPG SDC15010.JPG SDC15000.JPG SDC14975.JPG SDC15042.JPG SDC15059.JPG SDC15061.JPG SDC15087.JPG Признавам, че ме зариби с тези снимки Голямо блъскане на главата ми е в момемнта... хах
mililia Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Признавам, че ме зариби с тези снимки Голямо блъскане на главата ми е в момемнта... хах Радвай се, че имаш какво да блъскаш. На мен времето ми е на кантар и нямам идея дали ще ми стигне, за да видя и трите неща в Мониуа. И сутринта рано да тръгна от Баган, което хич не е сигурно, а няма как да проверя разписанията на автобусите по нета, 4 часа преход и имам само един следобед на разположение. На другия ден трябва да се връщам в Баган заради нощния преход до Инле. Rainy, сега се сетих, че ми отказаха Маунт Попа с Yoke Sone Kyaung, защото първоначално исках да ходим и да ме оставят в Kalaw. Само двете могат и да се получат нищо, че са в различни посоки. Иначе твоят гид, така и не благоволи да ми отговори и аз се задоволих с офертата на Ко Сое Сое. Оги, дали ще имам време и за трите неща, как мислиш? Един следобед и в най-добрия случай един предиобед? Или пък да мирясам и да си карам по плана?
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Оги, дали ще имам време и за трите неща, как мислиш? Един следобед и в най-добрия случай един предиобед? Или пък да мирясам и да си карам по плана? Докато не ме осветлиш с твоята програма, за да ти помогна логистично, нищо не мога да кажа. 1
mililia Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Докато не ме осветлиш с твоята програма, за да ти помогна логистично, нищо не мога да кажа. Ще го направя. Чакам да завършиш описанието на пътешествието си в Бирма и пускам моята тема с плана. До тогава ще гледам да мълча и да мисля, което ще е почти непосилно за мен. Страхотни снимки, Оги! Браво!
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 5 - Баган. Тук вече идва времето на каручката.... Вход за целия комплекс - 20 долара. Събира се още в автобусите, пристигащи от Янгон, Мандалай и Инле. Ние , движейки се с минибус от Мониуа сме облагодетелствани - никой не ни поиска никакви пари и после никой не ни провери... Време за разглеждане - според настроенията и предпочитанията - от един ден до една седмица.... Снимки [ 7
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 6 - Mount Popa, with shared taxi Вход няма, има нагли маймуни, които ни отмъкнаха една торба с папая [ 5
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 7 - Езерото Инле. Обиколка с частна лодка. Време - един ден. Входна такса - 10 долара, която отново се събира в автобусите Ден 8 - Почивен. Беше определен за пещерата Пиндая, но не се споразумяхме с местните и не отидохме. Не съжалявам. 6
FlyTraveler Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 5 - Баган. Баган е изумителен, особено като се гледа от някъде по-високо. Не си спомням колко хиляди храма имаше.
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 9 - Golden Rock Такса - има, но не знам колко е. Пуснаха ни така. Време за разглеждане - около 2 часа 4
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 10 - Баго Такса за целия град - 10 долара. Проверява се само в централния храм Shwemawdaw Paya Време за разглеждане основните храмове - 4-5 часа Баган е изумителен, особено като се гледа от някъде по-високо. Не си спомням колко хиляди храма имаше. Да не се забравят и балоните - за хората, които тепърва се отправят натам.... 6
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Ден 11 - Янгон Swedagon Paya вход - 8 000 киата, време за разглеждане - цял ден Maha Wizaya Paya Inya Lake 10
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Това беше краят на Бирманския фотодневник - като се кликне върху снимката, да се гледа на голям екран. Скоро ще продължа с Лаос и Тайланд. 1
kreo Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Това беше краят на Бирманския фотодневник - като се кликне върху снимката, да се гледа на голям екран. Скоро ще продължа с Лаос и Тайланд. Eeeee! Страхотен дневник! Чакам Тайланд с нетърпение.
Гост Публикувано: 17 декември, 2015 Публикувано: 17 декември, 2015 Нощен автобус (полу-лежанка) Инле - Янгон с взимане от хотела - 2 по 20 000 киата Може ли няколко въпроса по тази точка, ако обичаш? Самолетът от Инле до Янгон е много късен, ще изгубя време и се замислям сериозно да го шунтирам. Това, че няма да спя в автобуса, ще се наложи да го преглътна... - Коя беше автобусната фирма? - Как се уговорихте да ви вземе? - В колко тръгнахте и в колко пристигнахте в Янгон? - Кой ви беше хотела? - Кога се отчекирахте от хотела и как се справихте с багажа в деня на отпътуването? Благодаря ти.
ruwenzogy Публикувано: 17 декември, 2015 Автор Публикувано: 17 декември, 2015 Може ли няколко въпроса по тази точка, ако обичаш? Самолетът от Инле до Янгон е много късен, ще изгубя време и се замислям сериозно да го шунтирам. Това, че няма да спя в автобуса, ще се наложи да го преглътна... - Коя беше автобусната фирма? - Как се уговорихте да ви вземе? - В колко тръгнахте и в колко пристигнахте в Янгон? - Кой ви беше хотела? - Кога се отчекирахте от хотела и как се справихте с багажа в деня на отпътуването? Благодаря ти. Във всяка една от десетките агенции на улиците се продават тези билети. Най-добри са JJ Express. Минават вечерта и те взимат от хотела. Тръгват към 22 часа и към 7 са в Янгон. От там ние директно си взехме автобус за Голдън Рок и всичко се върза перфектно. 2
ruwenzogy Публикувано: 25 януари, 2016 Автор Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) Покрай празниците се залисах и забравих, че имам да довършвам нещо. Малко думички и за Лаос... Това е една от малкото останали социалистически страни в света. Но тук , това има положителен знак, защото , макар и бедна , в страната има ред, дисциплина и хората са възпитани и добри. В тази държава , наистина се чувствахме в безопасност и не се притеснявахме за нищо. Живота е евтин и има за всекиго по нещо. Навсякъде цари уважение и толерантност и бедността не пречи за това, за разлика от нашата страна, където агресията е водеща. Храмовете в Лаос не са така пищни както в Бирма, но хората са не по-малко вярващи. Има красива природа, вкусна кухня и мръсотията е доста по-малка отколкото в Бирма. Това позволява да се живее леко, необременено и спокойно. Страната незаслужено е избягвана от многобройните туристи, което може и да си е жив плюс. Най-добре е да отидете и да видите Лаос. Ще останете със сигурност доволни... Редактирано 25 януари, 2016 от ruwenzogy 8
ruwenzogy Публикувано: 25 януари, 2016 Автор Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) По съвет на някои магеланци за посещение на Лаос, използвах следния вариант. Самолет Банкок - Удон Тани - за 19 $ с включен багаж От летището има шатъл до границата с Лаос - по 200 бата Следва едно автобусче по моста за по 15 бата Виза при пристигане - 30 $. Граничните полицаи са много любезни и всичко става за около 10 минути (5 - за попълване формуляра, трябва снимка + 5 минути за обработване на документите) После се влиза в Лаос и се качва на местния автобус №14, който чака и струва по 6 000 кипа. Той те докарва до автогарата на Виентян, която е на пешеходно разстояние от центъра На другия ден - посещение на Буда парк, отново с обществен транспорт от автогарата - цена в една посока - по 6000 кипа, продължителност на пътуването - около 1 час на посока Автобус Виентян - Ванг Виенг - по 45 000 кипа ( 5 часа) Вечерта рикша до хотела Ванг Виенг - 20 000 кипа Наета кола за обиколка на пещерите - 200 000 кипа за целия ден Колело под наем - 15 000 кипа Автобус Ванг Виенг - Луанг Прабанг - по 90 000 кипа ( 6 часа) Рикша от автогарата, която е далеч, до центъра ЛП - 20 000 кипа Бусче от хотела до водопада ( с изчакване) - по 40 000 кипа Лодка до пещерите с Будите - 162 000 кипа Автобус Луанг Прабанг - Чианг Май - по 320 000 кипа. Огромна цена, но я приехме с надеждата да не го мислим този огромен преход и да ни е спокойно. Първата част до границата с Тайланд мина перфектно с нощен автобус със спални кушети. Но после ни прехвърляха на различни фирми и превозни средства и пристигнахме към 16 часа, с 3 часа закъснение. От границата можехме и сами да се оправим и щеше да излезе по-бързо, по-евтино и по -ненатоварващо.. Да се има в предвид , ако някой прави този маршрут. Общо в Лаос изхарчени около 250 $ на човек за 6 дни, от които към 70 $ за транспорт. Тук бе сравнително евтино и си купихме и няколко картини от любимите ни улични художници Редактирано 25 януари, 2016 от ruwenzogy 8
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2016 Автор Публикувано: 26 януари, 2016 А сега фото дневника за Лаос 25 ноември 2015 ( сряда) - Wat Si Saket - вход - по 5 000 кипа, време за разглеждане - 1 час Следобяд за няколко часа разглеждане на някои от другите храмове в града. все хубави и безплатни Вечерта залеза на великата река Меконг И накрая Night Market, който се оказа най-евтин и богат за целия Лаос. Та, ако ще се купуват сувенири, тук е мястото 6
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2016 Автор Публикувано: 26 януари, 2016 (редактирано) 26 ноември (четвъртък) Буда парк - вход - по 5 000 кипа, време за разглеждане - 2 часа. Дойдохме с градски автобус Попаднахме и на едно мило тържество на местните дечица Следобяд се разходихме из столицата Виентян, преди за заминем Редактирано 26 януари, 2016 от ruwenzogy 9
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2016 Автор Публикувано: 26 януари, 2016 27 ноември (петък) Ванг Виенг - това е меката за всякакви активитета - катерене, рафтинг, каньонинг, тубинг, пещери, колелета, маторчета, АТВ-та и каквото се сетиш друго. Но не е нашето място. Май сме безвъзвратно остарели за такива дейности. Тук е и най-евтиното летене с балон - само за 80 $. Ние направихме Tham Sang Triangle - обиколка на три пещери - вход по 10 000 кипа. И нещо друго интересно - за всеки мост се плаща по 5 000 кипа И местния храм 3
ruwenzogy Публикувано: 26 януари, 2016 Автор Публикувано: 26 януари, 2016 28 ноември (събота) Луанг Прабанг - най-хубавия град на Лаос Royal Palace - museum & temple - вход по 30 000 кипа Wat Xieng Thong - вход по 20 000 кипа Хълма Phu Si - вход по 20 000 кипа - Тук е най-доброто място на наблюдение на залеза , но и тълпите не са малки... Други безплатни храмове Разходка по крайбрежната на река Меконг И прехваленият нощен пазар, който се оказа доста по-скъп и безинтересен от Виентян. Обикновеният пазар за местни се оказа много по-интересен 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега