stanimir Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 (редактирано) Случайност. Аз също ползвам букинг , например при последните резервации рових много , но не намерих по-добра оферта от тяхната с -10% те за Genious. На MakeMyTrip кусур му намирам , че в много от случаите не дава точно описание на видовете стаи. Редактирано 28 април, 2016 от stanimir 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 На MakeMyTrip кусур му намирам , че в много от случаите не дава точно описание на видовете стаи. Това не е кусур, това директно ме отказва от техните услуги! Сори, аз на сляпо жена не взимам, камо ли резервация да правя... 2 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 MakeMyTrip има и други кусури. Предлагането на места за настаняване в някои региони, и то около нас, е много ограничено. Поне аз трудно мога да намеря хотели за Северна Гърция, например. За Халкидики booking.com предлага стотици хотели, тук са няколко десетки, ако не и по-малко, локализирани в 3-4 селца. Обаче ако случайно се припокрият търсене и предлагане с перфектна цена, си заслужава, и то много. За Дубай благодарение на MakeMyTrip ползвахме услугите на хотели от рода на Шератон и Хилтън на символични цени. Друго - няма търсене по региони, по-скоро излизат някои, но много от интересуващите ме ги няма. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 (редактирано) Съжалявам, ако ви е прозвучало така. Опитвах се да ви подскажа, че booking.com не дава най-добри цени, а доста често по-високи от конкурентите. Това автоматично прави вашите обявени спестявания фантастични и не особено коректни. Не казвам, че случаят при вас е 100% така, защото не знам кой е хотела, но масово тук се правят сравнения с booking.com и е подвеждащо. Един прост пример: https://www.hotelscombined.com/Hotels/Search?destination=place%3aSofia&resultID=0&checkin=2016-06-08&checkout=2016-06-09&Rooms=1&adults_1=2&languageCode=EN¤cyCode=BGN#destination=place:Sofia&radius=0km&checkin=2016-06-08&checkout=2016-06-09&Rooms=1&adults_1=2&pageSize=15&pageIndex=1&sort=Popularity-desc&showSoldOut=false&scroll=0&HotelID=&mapState=expanded%3D0 София, юни 8-9, двойна стая. Един бърз преглед ще ви покаже, че има може би 2-3 хотела на първа страница, които да са най-евтини на booking.com Да, със сигурност booking не винаги дават най-добрата цена. Обаче и твоят пример с Hotelscombined не е много коректен, защото, за съжаление, агрегацията на Hotelscombined, макар и на пръв поглед много удобна, всъщност не е точна и е малко сравнение на ябълки с круши. Защо? Ами защото в списъка на Hotelscombined не винаги излизат едни и същи вид стаи, не винаги са с еднакви условия за канселиране и закуска, и най-важното - някои от сайтовете, които излизат с най-ниски цени, всъщност в последствие добавят допълнителна собствена такса, и последно - не винаги са включени (или не е ясно дали са включени) разните местни, градски и туристически такси. Въобще не съм адвокат на booking, и не съм му много голям фен (като Дюк, напр. ) - грубо казано около 1/3 от резервациите ми за нощувки да са били през booking - но и на мен ми се струва, че booking наистина върши работа точно за референтен сайт по няколко причини: - количеството включени обекти (не съм проверявал статистика, но може би имат най-много обекти) - цените, в сравнение с другите големи и по-популярни резервационни сайтове, често са около или близо да най-ниските - цените и условията са доста точно описани и е ясно указано какво е включено и какво не - най-често стаите са добре представени с характеристики и снимки - в сравнение с други сайтове има повече ревюта и съответно рейтингите са в прилична степен обективни В крайна сметка, както не веднъж сме установявали, също както и при купуване на самолетни билети, няма универсален и най-добър инструмент/сайт, който да дава най-добрите цени и най-добрите условия и съпорт. В някои случаи добра сделка се намира на едно място, в друг случай заек изскача другаде. Иска си ровене и цъкане и точно затова е полезен нашият форум, защото някой като намери нещо интересно го споделя и другите могат да се възползват, ако им върши работа. Редактирано 28 април, 2016 от Фичо 8 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 В крайна сметка, както не веднъж сме установявали, също както и при купуване на самолетни билети, няма универсален и най-добър инструмент/сайт, който да дава най-добрите цени и най-добрите условия и съпорт. В някои случаи добра сделка се намира на едно място, в друг случай заек изскача от другаде. Факт... Аз затова и до ден днешен когато търся нещо преравям всички сайтове и сравнявам. Вчера например търсех един конкретен хотел и добрият стар GalaHotels извади близо двойно по-ниска цена спрямо 20+ други търсачки. Същият хотел въобще го няма в MakeMyTrip. Иначе вчера по неволя букнах хотел и от букинга, ама само те го продаваха. Обаче -10% Genius и -10% кешбек чрез Уиз направиха мъката ми малко по-поносима 4 Връзка към коментар
koliob Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Факт... Аз затова и до ден днешен когато търся нещо преравям всички сайтове и сравнявам. Вчера например търсех един конкретен хотел и добрият стар GalaHotels извади близо двойно по-ниска цена спрямо 20+ други търсачки. Същият хотел въобще го няма в MakeMyTrip. Иначе вчера по неволя букнах хотел и от букинга, ама само те го продаваха. Обаче -10% Genius и -10% кешбек чрез Уиз направиха мъката ми малко по-поносима Не е по темата, но искам да обърна внимание, че напоследък GalaHotels бавят много връщането на парите по отменени резервации. Аз чаках близо два месеца, а някои се оплакват, че ги бавят дори и повече. Имайте го предвид като правите резервации през тях. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 април, 2016 Сподели Публикувано: 28 април, 2016 Преместих последните мнения в темата за booking.com Връзка към коментар
Младенови Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Здравейте , Не ми приема ДСК картите / пробвах от три карти / . Имате ли идея какъв е проблема. Харесал съм си супер оферта за Гърция , но май ще изгоря . Нямам карти от друга банка . А промото изтича скоро. @ По принцип ли не приема ДСК карти/виза и мастер/ . За бъдеще , каква карта да си изкарам ? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 За карти не знам , но не се притеснявай много за офертата. Тия промо кодове са почти през ден с малки разлики в условията. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Стигаш ли до въвеждане на 3Д? 1 Връзка към коментар
Младенови Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Да , банката ми праща смс , въвеждам 3Д кода и стартирам плащането и не става Сега си мисля за visa entropay , но 1. не съм сигурен дали ще стане 2.Нямам опит и ми е леко притеснено Благодаря предварително Hollywood е писал на: Публикувано 01 ноември 2015 - 19:55 Става и плащане с интернет карта Visa Entropay. Дали е актуално още ? 10x Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 (редактирано) Сега си мисля за visa entropay , но 1. не съм сигурен дали ще стане 2.Нямам опит и ми е леко притеснено Тази карта беше вървежна преди време, когато с нея имаше добри намаления за самолетни билети от сайтовете, които коментираме в тази тема. Сега обаче, струва ми се visa entropay много рядко се появява като опция с добро намаление, ако въобще се появи. Ако не си го направил вече, прочети тази тема, там има достатъчно инфо, иначе най-общо имай предвид разните такси, например още при захранване си с 4.95% назад, колкото е таксата, за връщане на пари обратно към друга карта пак има такса и т.н. Личното ми мнение е, че в момента няма особен смисъл от visa entropay, но ти ще си прецениш. Редактирано 29 април, 2016 от Фичо 1 Връзка към коментар
Младенови Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Мерси , Проблема ми е , че индийците не ми приемат ДСК картата. Не намирам решение , май ще трябва нова карта от някоя друга банка , но нз коя да е . Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 (редактирано) май ще трябва нова карта от някоя друга банка , но нз коя да е . Аз по принцип мисля, че човек като пътува е добре да има поне две кредитни карти от две различни банки от два различни бранда (напр. едната ако е Visa от Банка Х, другата да е Mastercard от банка Y), а отделно и една дебитна. А по въпроса картата от коя банка да бъде - виж другата тема Редактирано 29 април, 2016 от Фичо 1 Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Мерси , Проблема ми е , че индийците не ми приемат ДСК картата. Не намирам решение , май ще трябва нова карта от някоя друга банка , но нз коя да е . Visa дебит на цкб си върви без проблем при индийците Връзка към коментар
Младенови Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 Благодаря Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 април, 2016 Сподели Публикувано: 29 април, 2016 При нас покупките минаха без проблем с Visa Classic от ПИБ, а Георги Матеев се оплака именно от картите на БДСК при опит да плати в ММТ след въвеждането на динамичните 3D кодове. 1 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 30 април, 2016 Сподели Публикувано: 30 април, 2016 А мен ме вълнува друг въпрос.Като задам в търсачката на приложението стая за 2-ма възрастни и 1 дете в Рим ми излизат само двойни стаи.Какво се прави в такива ситуации?Дали слагат допълнително легло?Писах на MMT във фейсбук и ми отговориха, че на място в хотела ще ме таксуват за допълнително легло, но колко ще ме таксуват мога да разбера ако се свържа с техен агент по телефона. 1 Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Направих резервация в "маке му трип"-а за друг човек. Уж гледах, внимавах, обаче на ваучера е излезнало моето име. Не знам къде съм блял, ама се оказа, че и хотела е но рефюндабъл. Имам ли шанс да сменя името? Писах им, ама мисля, че ще ме отрежат като кисела краставица. И ако не стане, може ли направо в хотела да пробвам? Или в банката, да откажа плащането? И въобще, обаче... омазах се яко. Ако някой може, нека помогне. Много съм смотан, дейба. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Не знам конкретния случай, ама ако се появи там с ваучера и каже твоето име, би трябвало да няма проблем, освен ако искат документи. Може да е добра идея да питате в хотела Връзка към коментар
Duke Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Не знам конкретния случай, ама ако се появи там с ваучера и каже твоето име, би трябвало да няма проблем, освен ако искат документи. Може да е добра идея да питате в хотела Би следвало да поискат да удостовери конкретна връзка с лицето от резервацията. Иначе би могла да е намерила резервацията на улицата и да се опитва да се възползва. За мен само с комуникация на водещото име от резервацията с хотела нещата евентуално могат да се оправят... Връзка към коментар
Kamen Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Влез в акаунта си и пробвай с modify booking Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Не става с "модифи букинг". Ами каквото е такова, да съм гледал. Ще пиша и до хотела и ако не стане.... гледаме напред. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 (редактирано) Резервацията за един човек ли е ? Щото ако е двойна стая , няколко пъти съм се настанявал без титуляра и без моето име да фигурира в резервацията. Казвам резервация на еди кое си име , записват ми данните , дават ключа и така. Не знам какво следва ако титуляра не се появи изобщо. Редактирано 3 май, 2016 от stanimir 1 Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 3 май, 2016 Сподели Публикувано: 3 май, 2016 Освен това, ако е двойна стая, нерядко искат само една лична карта, без значение дали е на титуляра на резервацията. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега