Прескочи до съдържание

Коя е най-евтината екзотична дестинация през юли и август?

Препоръчани мнения

Ами на нас няма да ни е по-евтина  ;)  Коледният период е тегав за нощувки и билети, вътрешните ни са по 200$ в промоция на къси дистанции. Ако приемем, че юли-август е другият пик на цените, под 1300 евро на човек няма как да се получи, при това за частично разглеждане, само в района на Себу в нашия случай.  

Другата причина е, че Дюк иска да види и градове. Поправи ме, ако греша, но на Филипините има плажове и природа, но не и някакви човешки произведения. При това положение е естествено да го насочваме към Тайланд, Индонезия и Корея - там и човечеството има принос към забележителностите. 

200 $ за вътрешен?! Нямах представа, не съм поглеждала този период! Най-скъпия билет, който платих, беше 40 евро, а всички останали от 7 до 13 евро. И те съветвам да обмислиш възможността за търсене на нощувки на място, там всичко се получава много лесно, местните сами те намират и ти предлагат. Направо не мога да си представя такава драстична разлика в цените, за 17 дни ми излезе на половина от посочената от теб цифра, без да се лиша от нищо и без да правя компромис с качеството на хотелите. И да ти кажа, докато бях там, често се сещах за теб и за това колко много ще ти хареса! Такъв подводен свят има....приказка!!!!

Редактирано от eloena
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

200 $ за вътрешен?! Нямах представа, не съм поглеждала този период! Най-скъпия билет, който платих, беше 40 евро, а всички останали от 7 до 13 евро. И те съветвам да обмислиш възможността за търсене на нощувки на място, там всичко се получава много лесно, местните сами те намират и ти предлагат. Направо не мога да си представя такава драстична разлика в цените, за 17 дни ми излезе на половина от посочената от теб цифра, без да се лиша от нищо и без да правя компромис с качеството на хотелите. И да ти кажа, докато бях там, често се сещах за теб и за това колко много ще ти хареса! Такъв подводен свят има....приказка!!!!

А, може и да съм поизлъгала за вътрешния  :blush: . Не е толкова нашият, но достъпът до Палаван беше с такава цена и се отказахме.

Не знам за къде да си търсим на място нощувки, но мога после да кача таблица с програма и цени и да дадеш идеи. При всички положения е Коледа в многолюдна християнска държава, а аз си търсих хотели с техен плаж и риф за Коледа и Нова година, за да не ходя на пренаселени екскурзии точно тогава. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз да влезна с бутонките. Какво мислиш за Иран? Може би от малкото дестинации, които ще се поберат в бюджета и поне за сега са достатъчно екзотични. 

Лятото и там си има жега и влага обаче, но може би е по-добре от Дубай по-далечко от водата. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Иран е страхотна дестинация, но според мен задължително условие там е кола. В далечните ми планове съществува обиколка на Иран с кола. В един друг сайт, един друг "магеланец" написа един друг пътепис, който определено ме зариби по тази дестинация...

Има и още нещо. Идеята е да го съчетаем и с някакво море. Затова пак се връщам към вариант Бали и околности. Обичам да разнищвам вариантите един по един и постепенно да отхвърлям всеки от тях, за да остане възможно най-доброто предложение...

Бърз преглед в Booking показа, че е възможно да се намерят сравнително прилични предложения за нощувка със закуска почти на плажа за фамилна стая на стойност около 40 евро. Предвид размерите на острова и въпреки безумния трафик, според вас не е ли подходящо да се базираме на едно място и да пътуваме ежедневно до различните забележителности? Ако това е оптимален вариант, тогава хайде да посмятаме за здраве. Приемам, че цялото пътуване е точно 14 дни. От тези 14 дни, 10 ще прекараме на остров Бали, а останалите 4 ще уплътним с Ява и/или нещо друго в околността. Нощувки и закуски за 10 дни на Бали са в порядъка на 400 евро за тримата в Санур. Доколкото разбирам цената на кола с шофьор на ден е около 40-50 щатски долара. От тези десет дни да приемем, че ще пътуваме нагоре-надолу в 6 от тях. Това прави около 250 евро. Нямам никаква идея на каква стойност са входни такси, но да приемем, че ще се вместим в рамките на 100 евро общо. Разбирам, че храната в местни ресторантчета не е кой знае колко скъпа и бихме могли да се вместим в рамките на 250 евро общо за 10 дни. Слагам и 50 евро непредвидени. Дотук сметката излиза около 1000 евро за тримата за престой от 10 дни на Бали. Поправете ме там където бъркам в сметките, моля! Нямам идея какво е положението с цените на Ява и околности, но приемам за установено, че е съпоставимо. Отново ме поправете, ако бъркам! Това означава, че трима души биха могли да се вместят в бюджет от около 2000 евро за 14 дни в района. Остават самолетните билети. Тях така или иначе на този етап сме ги изключили от сметката, защото ще дебнем промоции и грешки. И все пак, ако открием билети от София до Бали и обратно на стойност общо около 1500 - 2000 евро, тогава бихме могли да докараме бюджет в порядъка на 3500 - 4000 евро. Прав ли съм или бъркам? И последно, дайте идеи за логистика на пътуването в смисъл на полети от София - Бали - Ява - София и къде (и как) да дебна за подобни "мулти" билети... 

Редактирано от Duke
Връзка към коментар

Относно входовете- единственото, което сме плащали по-скъпо е тия туристическите места за танците, както и парка за птици/който е нищо особено, може да се види навсякъде/ които изобщо не си струваха. Повечето храмове имат или символична такса, или са без такава. Както и плантации за кафе- разчитат на оборот, ако решиш да си купиш нещо, не на такси.

За мен 50 долара са много за шофьор на ден. Повече от 30 не сме плащали.

На Ява е още по-евтино. Спахме в един град в 5-звезден комплексумишлено избягах от Джогджокарта/ , ама буквално километричен, в който се практикуваха 30 вида спорт, всичко включено в цената и 3-4 ресторанта. Вечеряхме какво ли не /2 нощи и един обяд/ , пихме коктейли следобедите и накрая платихме за това общо нямаше и 100 лева. Само бе беше след Борободур и после се върнахме по храмовете. Там също взехме шофьор да ни води по планината да гледаме вулканите- за  4 часа почти непрекъснато каране и доста обиколки ни излезе 60 лева.

http://www.booking.com/hotel/id/puri-asri.bg.html?aid=368032&label=fac419jc-index-XX-XX-XX-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3Ayes-S%3Abo-U%3Aslo;sid=d696c1ec4259f6f5df759fcf6e89d8d4;dcid=4;checkin=2016-06-15;checkout=2016-06-16;dist=0;group_adults=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=bc2b6cb0c276f9618d728c1a288c5794b91cccecX1;type=total;ucfs=1& / 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз да питам, на колко години е третият човек?

20 г.

Относно входовете- единственото, което сме плащали по-скъпо е тия туристическите места за танците, както и парка за птици/който е нищо особено, може да се види навсякъде/ които изобщо не си струваха. Повечето храмове имат или символична такса, или са без такава. Както и плантации за кафе- разчитат на оборот, ако решиш да си купиш нещо, не на такси.

За мен 50 долара са много за шофьор на ден. Повече от 30 не сме плащали.

На Ява е още по-евтино. Спахме в един град в 5-звезден комплексумишлено избягах от Джогджокарта/ , ама буквално километричен, в който се практикуваха 30 вида спорт, всичко включено в цената и 3-4 ресторанта. Вечеряхме какво ли не /2 нощи и един обяд/ , пихме коктейли следобедите и накрая платихме за това общо нямаше и 100 лева. Само бе беше след Борободур и после се върнахме по храмовете. Там също взехме шофьор да ни води по планината да гледаме вулканите- за  4 часа почти непрекъснато каране и доста обиколки ни излезе 60 лева.

Тоест, потвърждаваш моята първоначална и съвсем груба сметка?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Duke, моето лично мнение е, че сметките не са много далече от истината. 

За мен Санур е перфектно разположен от гледна точка на обикаляне на почти всяка точка.  

Аз бих увеличила цената за храна, обаче...  За трима човека 25 евро на ден малко ми се види. Вие може да не сте чревоугодници, вярно. Е, аз пия и бира де :)

Съгласна съм за входовете. Само Борободур - остров Ява - е скъп билет, останалите са символични (освен ако не плащате за представления и танци). 

За колата - лично аз плащах много повече за такси, но бях го ангажирала оттук, както и правих екстремни 12 - 15 часови обиколки.  Остави ги 50 долара в разчета.

Ах, как ми се ходи пак там... 

Връзка към коментар

Доста хора разделят престоя си на Бали на две части в двата края на острова и смея да си мисля, че постъпват правилно. Можеш да помислиш и по този вариант. Ние бяхме само 7 дни и се бяхме установили в Санур.

Да, ресторант така или иначе като се седне ги пиши едно 20 евро за тримата с биричките и хапването. Та там малко отиваш нагоре, но слизаш с превоза /поне според мен/. Но ориентировъчно са ти правилни сметките.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Това е идеята, да уточним приблизителен бюджет. Нищо не казвате за логистиката по самото пътуване и свързаните с нея полети...

И отново да повторя. За целите на темата разискваме в детайли дестинация Бали и Ява. После идва ред на Южна Америка, но Капитана се скатава и ще му пишем неизвинено...

Връзка към коментар

Предлагам: Хонг Конг - с ферибот до Макау и после Саня (п-ов Хайнан) и от там пак със самолет до ХК.

Саня е мястото с 350 и няколко слънчеви дни в годината :) . Ако имате повече дни може и да направите автобусен преход от ХК до Гуанджоу например.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За мен Южна Америка съвсем не е евтина дестинация , далеч от страните в югозиточна Азия.

Перу пък съвсем. Точно сега отново се занимавам с него и превид организираният ти стил на пътуване даже ще ти се види доста скъпо.

Хубаво е и човек да има актуална информация, коя държава е евтина или скъпа, защото положението да кратко време може да се промени драстично и в двете посоки. Преди 12 години, когато обикалях този регион Перу и Аржентина ми се сториха ужасно евтини. В Перу за 2 седмици похарчихме около 250 долара на човек, като половината от тези пари отидоха за Мачу Пикчу и летенето на линиите Наска.

Бразилия и Чили обаче бяха много скъпи по това време.

Връзка към коментар

Ами полетите зависи с кого какво изпадне.

Можеш с катарците, с търкиш или с когото хванеш хубава цена.

София- Денпасар и Джокджокарта- София

Отделно имаш един вътрешен Денпасар- Джогджа. Възможно е с Гаруда, Еър Ейжъ...според цената, но принципно те са супер евтини.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е идеята, да уточним приблизителен бюджет. Нищо не казвате за логистиката по самото пътуване и свързаните с нея полети...

И отново да повторя. За целите на темата разискваме в детайли дестинация Бали и Ява. После идва ред на Южна Америка, но Капитана се скатава и ще му пишем неизвинено...

Сещам се за 2 опции:

1. Може да погледнеш Open Jaw полети София - Куала Лумпур   Денпасар - София. Така лесно се намира полет Куала Лумпур - Джокджакарта - Денпасар.  Лошото е, че ще трябва да прекараш 1-2 дни в Куала ЛУмпур и така ще загубиш от времето за Бали.

2. Return полет София - Денпасар.

От многото неща, които прочетох за тази дестинация разбрах, че е най-добре да се прекарат нощувки на 2 места. Едното е Убуд, другото е някое градче на плажа. (5 дни на плажа, 5 дни в Убуд например, или както решите). Така ще имаш възможност да видиш доста повече неща според мен, без да висиш в задръстванията прекалено много. Защото ако си с база много на юг трудно ще обиколиш и северните части на острова. По този начин с комбинация от 2 места се получава много добре - време за почивка, обикаляне на забелжителности покрай плажовете и след това навлизане във вътрешността на острова - Убуд. По-малко киснене в колата, повече разглеждане.

Взимате си билетите Sofia - Denapasar - Sofia. Първите 5 дни в Убуд. След това летите Denpasar - Jokjakarta - Denpasar. Там и 1 нощувка ще ви е достатъчна ако искате да видите само Боробудур. Може да предвидите и 2-3. След което се връщате на Бали и прекарвате останалите 4-5-6 нощувки в град покрай плажа.

Втората опция е доста по-добра от първата, може да се развие доста добър план. Но според мен на Бали е много препоръчително да се отседне в 2 различни града за по 4-5 дни. Това е и моят план, който смятам да осъществя един ден.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Капитана може да чака да свършите с Бали  :)

Аз няма да се обаждам с Южна Америка засега, че наистина ще стане боза

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бали е добра дестинация, но със сигурност не е най-добрата плажна дестинация. Проблем е и кога да пътува човек. По приятно е от зимата да отидеш в лятото, но Бали се намира в южното полукълбо и там мусоните са противоположни на тези в Югоизточна Азия. Аз бях януари и редовно всеки ден по 2 часа си валеше, а в джунглата ме налазиха поне 15-20 пиявици. Масажистките на плажа, бяха с пъти по нахални от тези в Тайланд и т.н.

Що се отнася до самолетните билети. Най-евтиният вариант е обикновенно, намиране на промоционален билет до Куала Лумпур и от там с Air Asia към региона.

Връзка към коментар

Боробудур и Прамбанан спокойно се разглеждат за един ден, но трябва да е наистина цял ден.

Една от причините да не смятам Индонезия за евтина дестинация е големият брой полети, които трябва да се направят. За мен другите топ места са остров Ринча и комодските варани и вулкана Келимуту с езерата с различен цвят в кратера му. Като прибавим и Боробудур, липсата на добра логистика и безумно летене от едно място (всички полети са тип лъчи през Бали) си става цифра. Това говорим само за тези места, а има толкова много други. Индонезия не е само Бали, според мен там си заслужава голям бюджет, за да разгледаш чудесата й. За да се вместиш в идеята за бюджетна екскурзия, тогава говорим само за обикаляне на самото Бали, въпреки че пак не го смятам за много бюджетно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Правихме еднодневна екскурзия до Джогджа от Денпасар - ранен полет и късно връщане. Има предостатъчно време да се разгледат Борободур и Прамбанан, да се обядва, време за разходка из пазара; ходихме и да търсим антиквариати с маски от Борнео, Папуа.

Да всея малко смут в разговора за Бали - тази година имахме драми с вулкана на Ява - летището на Бали го затваряха през 2-3 часа в продължение на дни; Катарците канселираха полети; съответно вътрешни полети ни бяха канселирани/отлагани.

Доколкото знам и в момента положението е подобно - летището се затваря сравнително често. Мои познати Катарците ги закараха до Доха, стояха там 24 часа, искаха да ги върнат обратно в София, защото нямаше полети до Бали, а не могат да стоят повече от 24 часа в транзит на Доха; накрая ги премаршрутираха до Джакарта без да им върнат пари, оттам сами се оправяха до Бали, буквално трябваше да дебнат кога летището е отворено и да скачат в AirAsia, а билетите бяха кът предвид хаоса с полетите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Бали е добра дестинация, но със сигурност не е най-добрата плажна дестинация. Проблем е и кога да пътува човек. По приятно е от зимата да отидеш в лятото, но Бали се намира в южното полукълбо и там мусоните са противоположни на тези в Югоизточна Азия. Аз бях януари и редовно всеки ден по 2 часа си валеше, а в джунглата ме налазиха поне 15-20 пиявици. Масажистките на плажа, бяха с пъти по нахални от тези в Тайланд и т.н.

Прав си. Посочените проблеми се решават с по-луксозен хотел (басейн и закрито СПА).

Това е идеята, да уточним приблизителен бюджет.

Аз за полетите няма да давам акъл, че не има много по-кадърни в намирането им.

Ама доколкото те познавам в този бюджет трудно би влязал и то не защото цените за стандартния живот там са високи. Просто опциите за Туриста са много. Пък ти като развържеш кесията и то нормално да надскочиш плануваното. Не те плаша, а насърчавам :)

Ето помощ за "разхайтването" на семейния бюджет:

- Индонезия все пак е мюсюлманска страна. Разбирай има алкохол, но на други цени (виното е предимно новозеландско / австралийско); То е предвидено именно за чужденците, т.е. очаквай "италиански вечери" като цени, а ти няма как да пропуснеш да се насладиш :)

С бирата е по-лесно.

- Това балийските масажи са именно за там; не говоря за тайландските такива. Сиреч по 50-70 USD на калпак добавяш, ако искаш да пробваш. Ти и да не искаш, питай главата на семейството...

- Копи лувак (специалното кафе) там му е мястото. И за вкъщи продават.

- Има Hard Rock кафе - естествено чужденците са основната публика, а ти едва ли ще подминеш.

- Прецизно изработените занаятчийски предмети рядко се виждат - дърворезби, сребърни украшения и т.н. Е там има и са автентични и различни.

Нищо задължително няма, разбира се. Раздвам се, ако си избрал Индонезия и съм убеден, че ще ти хареса. Общата цена не я мисли. Тя със сигурност ще бъде в милиони (индонезийски рупии).

Пътеписче за настройка :)

http://magelanci.com/patepisi/article/68-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B8/

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Бърз преглед в Booking показа, че е възможно да се намерят сравнително прилични предложения за нощувка със закуска почти на плажа за фамилна стая на стойност около 40 евро. Предвид размерите на острова и въпреки безумния трафик, според вас не е ли подходящо да се базираме на едно място и да пътуваме ежедневно до различните забележителности?

И последно, дайте идеи за логистика на пътуването в смисъл на полети от София - Бали - Ява - София и къде (и как) да дебна за подобни "мулти" билети... 

Да уточня, че мнението ми е базирано само на доста обстойно проучване, което правих преди години за пътуване до Бали, което пропадна. Имах резервиран безплатен пет звезден резорт на брега и въпреки, че започнах плануването около това, в последствие претърпя промени да спя на практика само първата и последната нощи там от 8 вечери общо. Физическия размер на острова е едно, но се оказа че пътуването до различните интересни места е доста времеемко и трудоемко. Пиша го само да кажа, че въпреки безплатния луксозен хотел на брега, бях решил, че ако искам да го направя "като хората" ще трябва да стоя на едно място максимум две вечери. Повече детайли не мога да ти дам, не искам да почвам пак планирането от нулата да си припомням защо бях стигнал до този извод, но дано помогне като някаква гледна точка. 

За билетите, ако разчиташ на късмет/промоцийка гледаш тези до Сингапур и Куала Лумпур, нека по ден-два от двете страни на Бали да са за там. От там до Бали има лоу костове и така. Малък е шанса да излезе супер промоция до Бали, но кой знае...катарците и КЛМ имат полети до там, за Търкиш не съм сигурен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Прав си. Посочените проблеми се решават с по-луксозен хотел (басейн и закрито СПА).

В Тайлад и в най-евтиното бунгало да отседнеш, няма да имаш подобни проблеми, а плажовете са им в пъти по добри от тези на Бали, но за юли и август (сега прочетох заглавието на темата) Индонезия е за предпочитане.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хубаво е и човек да има актуална информация, коя държава е евтина или скъпа, защото положението да кратко време може да се промени драстично и в двете посоки. Преди 12 години, когато обикалях този регион Перу и Аржентина ми се сториха ужасно евтини. В Перу за 2 седмици похарчихме около 250 долара на човек, като половината от тези пари отидоха за Мачу Пикчу и летенето на линиите Наска.

Бразилия и Чили обаче бяха много скъпи по това време.

Ами към момента билет за влак Оланта -Мачу Пикчу в двете посоки + автобус до руините + вход струва от грубо 200 $ мин. и нагоре според екстрите.

Комбиниран билет за забележителностите около Куско е 50$

Читав хотел в Куско около 60 евро и нагоре.

Много добре са се научили вече да експлоатират наследството си ;)

Тъкмо правя резервациите. Вътрешните полети дори с нискотарифните са далеч от лоу кост , а на LAN са брадва от кръста нагоре ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.