Прескочи до съдържание

Коя е най-евтината екзотична дестинация през юли и август?

Препоръчани мнения

Хем най-ефтина , хем екзотична дестинация .     Че и през лятото на туй отгоре .

Въпрос с логическо противоречие .

Освен , разходка в зоопарка - нема друг по подхождащ отговор .

:P

Редактирано от theo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз вече имам стандартен ориентир с доста условности варира да кажем с 20 % надолу или нагоре.

Пътуване до Азия (Тайланд , Малайзия , Сингапур ,Филипини , Япония) средно 2500 лева.

Пътуване до Южна Америка (Аржентина , Бразилия , Перу ) средно 3500 лева.

Това за 15 до 20 дни в хостели / бюджетни хотели и средна цена на полет 500 - 600 евро с трансферите.

Така ми е много лесно вече планиране на предполагаемите разходи.

Май обаче по-скоро съм нагоре и става 3000 за Азия и 4000 за Южна Америка.

Долу-горе в тия граници се вмествам.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Това е идеята, да уточним приблизителен бюджет. Нищо не казвате за логистиката по самото пътуване и свързаните с нея полети...

И отново да повторя. За целите на темата разискваме в детайли дестинация Бали и Ява. После идва ред на Южна Америка, но Капитана се скатава и ще му пишем неизвинено...

Всъщност когато отворих темата за първи път, импулсивно исках да ти предложа Тайланд :) Но отпадна заради дъждовете.

Сега за Бали. Билетът до там е скъп. Почти чудо ще е, ако намериш нещо за под 600 евра и да не е грешка. Говоря за билет София-Денпасар. Лично аз не бих ти препоръчал гимнастики от рода на „слез на спирка Куала Лумпур и оттам хвани нискотарифната електричка за Бали“. Или Сингапур, или друг град. Едно, че ще губиш излишно време, ще минаваш излишни гранични процедури и така нататък и второ, че качиш ли се на нискотарифен самолет с повечко багаж - забрави за „ниско“-то. Като теглиш чертата накрая, ще скърцаш със зъби.

Отделно от това: животът в Индонезия видимо поскъпна. Това лято и двамата с жена ми останахме доста неприятно изненадани как цените там вече изпреварват нашенските (с едно изключение - бензинът, писал съм за това тук). Евтиният престой в Индонезия, както беше преди 4-5 и повече години, вече е само спомен. Разбира се, не мога да кажа как стоят нещата с хотелските нощувки, но храна, транспорт, всякакви разходи по време на престой...

Освен това, както вече загатнах - културният шок. Бали е туристическо място и хората са свикнали да си имат вземане-даване със стресирани западняци, но все пак.. ако очакваш всичко да цъка като по часовник, вероятно няма да ти се получи. Или си вкарай времеви буфери още по време на организирането, или се запаси с валидол :)

Пак казвам - моето мнение е, че Бали не е най-добрият избор като за теб, за първо излизане в екзотиката. Но... vox populi, vox Dei :) Все пак ако решиш да се ориентираш в тази посока, бих те посъветвал да дебнеш за някакви пакети на германски туроператори - това би оптимизирало (според мен) разходите ти за билет и хотел. А там на място ще си запълваш програмата сам.

За вулканите също писаха вече. Не че трябва да ти е водещ фактор това, но си имай едно на ум (времеви буфери, план Б за придвижване и т.н.)

Защо ти предложих Южна Корея? Защото билет София-Сеул за около 400 евра не е фантастика. Вярно, през Москва (което... :P ) Защото Южна Корея е много интересна и много хубава страна... и много се пие там (в Индонезия - не). Защото ако идеш на Бали, за 2 седмици какво ще видиш... Бали и евентуално мааааалка част от Ява. Все едно нищо не си видял от Индонезия с нейните 17000 острова, прострени на дължина, по-голяма от дължината на Европа. Южна Корея на територия е по-малка от България (около 100 000 кв.км.) Компактна страна със супер развит ВСЯКАКЪВ транспорт - автобусен, железопътен, въздушен... При добро желание за 2 седмици можеш добре да я обиколиш, стига да искаш. Разбира се, там цените също се вдигат, както и в Индонезия. Но ако играеш с долари - това са силни козове :) Може и по-силни да станат до догодина. Всъщност за Индонезия важи същото, имай го предвид.

Все още имаш време до най-добрите цени на самолетните билети, остави нещата да пренощуват в главата ти, както се казва, и ще видиш какво ще излезе.

Може пък да кандисаш на Тайланд - там е и евтино (значително по-евтино от Индонезия, и самолетните билети не са скъпи), и екзотично, и хубаво. Ние бяхме там това лято през август (пристигнахме на 19) - ами нямам спомен да ни е прал някакъв голям дъжд. Беше горещо - около 35 градуса.

Я, я, я! Я виж! Виж какво е казал още с първото изречение тоя момък! :P

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Чета си темата и ми изникват най-различни въпроси :) Може би не е лоша идея, тези които сте ходили в Бали, да напишете ако можете, кога, откъде и какви пари ви е излязъл самолетния билет. Друго, който е наясно с местните low cost полети, ако може да каже как вървят горе долу полети между Jakarta ( Джакарта ли е правилно на български ? ) и Бали - спомням си, че от време на време излизат някакви промоции или грешки до там, тази година имаше от Италия. И нещо друго, което май си е за цяла нова тема, за да не разводнява тази, но винаги съм се чудил - cck загадна за темата за цената на местния алкохол/бира , Капитана го допълни с уникалното "... и много се пие там ( в Индонезия - не) :)) Трябва да си направим тема подобна на тази, с ориентировъчни цени за всякакъв вид местен алкохол и бира - цени в магазини и по заведения/барове - например в Истанбул, сърце не ми дава да изпия повече от 2 бири на вечер в бар с тези цени, затова си карам на чайчета :) P.S. от последната промоция на катарците София - Сеул през Доха ми излезе точно 709,05 лв .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Джакарта е столицата. А за храмовете се лети до Джогджокарта.

Аз летях за 400 евро до КЛ. После с еър ейжъ до други места и после Сингапур-Бали Бали-Джогджа Джогджа- КЛ. Късите полети бяха по 20-30 Евро.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Джакарта-Бали е полет, който само някой много залупен европеец би се хванал да лети. Защо? Защото често полетите от Европа до Бали са по-евтини от тези от Европа до по-близката Джакарта. Виждал съм и цени за по десетина долара в посока, но без включен голям багаж.

Дюк, още нещо се сетих, което е важно. Датите от 2-10 юли 2016 ги изключи от всякакви планове за вътрешни полети в Индонезия. Това е техният може би най-голям (религиозен) празник в годината - Idul Fitri. Една седмица всичко живо е в почивка. В тази седмица цяла Индонезия тръгва да навести роднините. Цифром и словом 250 милиона души. Придвижването по какъвто и да било начин в рамките на страната е ад. А вулканът това лято пусна пушек и затвори летищата точно по времето на Idul Fitri. Не искам да ти казвам каква суматоха настана.

Пак около Idul Fitri цените се заиграват. Има един период, в който хранителните продукти поскъпват, но пък в същото време всички молове и големи магазини правят намаления за техника, дрехи, играчки и т.н.

Пиша ти го сега, за да си имаш едно на ум, когато тръгнеш да планираш.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Нискотарифни, значи ръчен багаж  :)  Трима възрастни с по един багаж - идеално. На място купувате по един саронг - служи за всичко, като хавлията на Дъглас Адамс. Все пак няма да ви трябват зимни дрехи  :lol:

(това като за размисъл, че Дюк нещо недолюбва ръчния багаж)

Това с цените на алкохола ми се вижда преувеличение... Аз пия, ама при извънредни обстоятелства (примерно петорна цена на бирата, рамазан или нещо подобно) мога и да не пия една - две седмици, няма да умра от абстиненция  ^_^

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Лично аз не бих ти препоръчал гимнастики от рода на „слез на спирка Куала Лумпур и оттам хвани нискотарифната електричка за Бали“. Или Сингапур, или друг град. Едно, че ще губиш излишно време, ще минаваш излишни гранични процедури и така нататък и второ, че качиш ли се на нискотарифен самолет с повечко багаж - забрави за „ниско“-то. Като теглиш чертата накрая, ще скърцаш със зъби.

Аз въпреки това смятам, че това е по добрия вариант с по един ден спиране в Куала Лумпур или Банкок. Обожавам между два полета да отида до кулите Петронас, да седна в Старбъкс и бавно пиейки айс кафе да наблюдавам местните. В Банкок един тайлански масаж и пиле с кашу между два полета също може да ти направи от дългото пътуване едно незабравимо преживяване ;)

Не съм гледал скоро цените за чекиран багаж на Air Asia, но преди няколко години нямаше нищо общо с цените на Уиз ер.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Кептън, сърдечни благодарности за обширното включване. За целите на анализа и темата, бих искал да изкажа "некои съобръжения" по направените предположения и констатации:

1. Налага се да разбия на пух и прах един форумен мит, който ме определя като човек държащ на лукса. Да, вярно е, имам изисквания към хигиената, държа всичко да е подредено и предварително планирано, предпочитам да платя повече за услуга, но да получа качество в замяна на това. И все пак, не забравяй, че в юношеските си години съм живял известно време в Алжир, при това не в столицата. Демек, "мизерията" като събирателно понятие за условията на живот и манталитет на хората от страните от "третия свят", както напълно погрешно наричаме тези страни у нас, ми е сравнително добре позната. Това че не ми харесва, не означава, че не бих могъл бързо да се приспособя към околната среда. Не забравяй и професионалните ми изкривявания в посока манипулация и превъплъщение. :lol:

2. Напълно споделям написаното от теб в частта "гимнастики" по логистиката на пътуването. Отдавна съм осъзнал, че винаги по-скъпото излиза по-удобно, по-качествено и в крайна сметка по-евтино. Животът ме е научил, че в повечето случаи спестените пари от "изтъняване" на "нормалната цена" впоследствие се харчат в новообразувана бюджетна дупка, която не би възникнала ако всичко се развиваше по нормален ред.

3. Относно поскъпването на живота в световен мащаб и в частност Бали. Знаеш ли, от години имам разработен детайлен план за обиколка на Перу. Все още не мога да го реализирам заради половинката, която поради професионалните си ангажименти не може да отсъства от работа през учебната година. Остават ни ваканциите. Лошото е, че те са недостатъчни през зимата и пролетта, а Перу изисква посещение баш по това време. Не мога да си представя, че ще отида в Перу и няма да видя Мачу Пикчу (примерно) защото е затворен поради дъждовния сезон. През цялото това време наблюдавам какво се случва с цените там и с неудоволствие констатирам, че те се покачват едва ли не ежедневно. В този смисъл, твоята констатация относно цените в Индонезия потвърждава правилото. Понятието "евтина дестинация" не съществува във вида, който влагахме в него преди години. По тази логика трябва да си стоим вкъщи и да не пътуваме никъде. Лошото е, че през това време мечтаните дестинации няма да поевтинеят, а със сигурност ще поскъпнат още повече. Параграф 22.

Сега да се върнем към новото предложение Южна Корея. Пътуване през Москва? Не, благодаря, не пуша. :P Тезата, че Южна Корея е по-малка от Индонезия и затова заслужава да бъде видяна първа нещо не я разбрах. Нямам за цел и амбиция да обикалям изцяло всяка страна с изключение на Италия, която поне за мен е задължителна за пълна обиколка в рамките на един човешки живот. Не отхвърлям идеята Южна Корея, не ме разбирай погрешно! Опитвам да открия и съответната екзотика, която е измамното условие-чувство в уравнението на темата. Ще мисля, но по-скоро тази дестинация я виждам в представите си като реализирана по подобие на дестинация Япония, тоест, през някоя пролетна ваканция в следващите години. Не каза за Чили? Иначе за Тайланд не става. Прозорецът за пътуване е фиксиран между 10.07. и 20.08. За пиячката на Бали. Не знам защо съм оставил впечатление на пиещ човек. Не че не пия, ама основно бира, а напоследък и бира пия само когато сме навън с приятели. И все пак, няма ли възможност в страната да се вкара легално бутилка алкохол, закупена от фришоп по пътя? За немските туроператори. Не влизаме ли в сферата на т. 2 от "съображенията" по-горе? Придвижване до Германия няма ли да "компенсира" по-ниската цена? Въпреки всичко ако някой знае кои немски оператори държат тази дестинация нека драсне два реда, че да погледнем и на техните сайтове (ако имат английска версия, де :lol: ).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Включвам се отново, назад прочетох, че се говореше за плажове в тази разхдока и мернах да се споменава Ю.Корея.

Тази сутрин дъщеря ми която е на 10 години, ми се похвали, че в училището са им говорили за никакъв остров Jeju, който принадлежи на Ю.Корея, аз не бях чувал за такъв до днес.. Понеже тя също е малка магеланка, веднага ми го показа на лаптопа, за да го видя и аз..  Стори ми се много интересно място, има освен хубави плажове, много интересна природа, езера, вулкани и пр. Острова на размери е колкото Тенерифе или казано не е малък. Казват му тройното чудо на природата, има тройна корона от Unesco! Най-добре разгледай острова, на мен ми хареса много.

http://www.atlasofwonders.com/2013/02/jeju-island-wonder-of-nature.html

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
Стори ми се много интересно място, има освен хубави плажове, много интересна природа, езера, вулкани и пр. Острова на размери е колкото Тенерифе или казано не е малък. Казват му тройното чудо на природата, има тройна корона от Unesco! Най-добре разгледай острова, на мен ми хареса много.

Оги ходи миналата година.

Програмата и дневника му разказват и за Джеджу.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сега да се върнем към новото предложение Южна Корея.

Ама перфектно си е Южна Корея. Цъкваш едни билети от порядък 400-500 EUR. София - Сеул и обратно (Qatar, Turkish).

В Сеул и модерно и старо можеш да разгледаш. Супербърз интернет и екзотична храна също има :) Нощни клубове за младежа ще се намерят, за теб разходка до демилитаризираната зона. Спането става и в хостелче.

Даже предполагам, че това би било по-подходящия първи досег с Азия.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

За Южна Америка

Юли и Август е точно сухия сезон в Перу. Т.е. Мачу Пикчу няма да е затворено (обикновено най-много вали януари). Проблемът е, че нависоко ще е доста студено през нощта, но то и иначе не е особено топло  :P  Цените явно са се покачили доста като чета колегите, аз като бях си беше доста евтино, с изключение на транспорта до МП (монопол) и входа. Хотели сме намирали на място без търсене и не са били скъпи изобщо, с поносим комфорт (примерно на нивото на Бразилия или семееен хотел в България)...

В тази връзка, наистина евтини в Южна Америка остават Боливия и Венецуела (ако се ползва черния курс и се примиряваш с липсата на някои продукти и внимаваш със сигурността).

Чили съвсем не е евтино, а юли и август се падат зимата, т.е. за препоръчване да се ходи до Великденския остров и северната част от страната (освен ако отиваш точно заради зимата).

Между другото бразилския реал доста поевтиня спрямо лева, та кой знае .... Вече не мога да сравнявам къде е по-скъпо и къде по-евтино

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За Южна Америка

Юли и Август е точно сухия сезон в Перу. Т.е. Мачу Пикчу няма да е затворено (обикновено най-много вали януари). Проблемът е, че нависоко ще е доста студено през нощта, но то и иначе не е особено топло  :P  Цените явно са се покачили доста като чета колегите, аз като бях си беше доста евтино, с изключение на транспорта до МП (монопол) и входа. Хотели сме намирали на място без търсене и не са били скъпи изобщо, с поносим комфорт (примерно на нивото на Бразилия или семееен хотел в България)...

В тази връзка, наистина евтини в Южна Америка остават Боливия и Венецуела (ако се ползва черния курс и се примиряваш с липсата на някои продукти и внимаваш със сигурността).

Чили съвсем не е евтино, а юли и август се падат зимата, т.е. за препоръчване да се ходи до Великденския остров и северната част от страната (освен ако отиваш точно заради зимата).

Между другото бразилския реал доста поевтиня спрямо лева, та кой знае .... Вече не мога да сравнявам къде е по-скъпо и къде по-евтино

Аз ще съм благодарна на повече информация за Боливия  :)

Връзка към коментар

И аз мисля, че юли и август си е ок за пътешествие до Перу, като изключим цената на самолетните билети. 

Наистина има голяма разлика между дневни и нощни температури, но пък се преживява.  Не разбрах защо Дюк отсвири от раз дестинацията, но пък той си има свои съображения.

С оглед написаното от него, че не търси лукс, аз смятам че би имал добър бюджет за нощувки. Определено в Перу плащах най-евтините нощувки при пътуване. Там са скъпи забележителностите, докато другите цени са приемливи.

В Южна Америка понятията за скъпо и евтино са доста размити. Аз сама изкарах със същия бюджет в Аржентина, какъвто поделях с други в Перу. От една страна е налице скъпа страна като Аржентина, но при черния курс на долара нещата са много поносими, а от друга - евтина страна като Перу с изключително скъпи туристически забележителности. Както и да е Перу няма да стане по евтино, та ако някои иска да ходи там, трябва да го направи час по скоро. След няколко години ще му излезе "златен" престоя там. 

Сега правя програма за Мианмар и разбирам наистина какво значи да е скъпо за туристи.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Какво по-точно за Боливия? Че аз само проучвах, но сега плановете са на трупчета...

И аз се загледах преди половин година, но отложих подробното проучване за по-нататък  :rolleyes:  Понеже потвърди мислите ми за това, че Боливия е евтина спрямо повечето страни в Латинска Америка, може би ще е добре за темата да се нахвърлят грубо разходите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не помня по каква причина навремето изключих Перу от плановете си за посещение през юли и август. Сигурно е било нещо свързано с температурите. Моят план за Перу е обиколка по часовниковата стрелка: Лима - Куско - Титикака - Арекипа - Наска - Лима или обратно. Ако смятате, че този сезон е подходящ, защо да не разгледаме и тази дестинация за целите на статистиката. Дайте прясна информация за цените на нощувка, храна, забележителности и т.н., за да определим оптимален бюджет за 14 дни. А всъщност 14 дни достатъчни ли са за основната програма? От друга страна със сигурност самолетните билети до Перу ще бъдат доста по-скъпи, но защо пък да не пробваме и този вариант...

И аз се загледах преди половин година, но отложих подробното проучване за по-нататък  :rolleyes:  Понеже потвърди мислите ми за това, че Боливия е евтина спрямо повечето страни в Латинска Америка, може би ще е добре за темата да се нахвърлят грубо разходите. 

Моите проучвания за Боливия стигат дотам, че не заслужава отделно планиране, а по-скоро като част от обиколка на Перу...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз мога да предложа Виетнам. Ако се лети до Сайгон е по-скъпо, но до Ханой цената на Катарците, като има прИмоция /а те винаги имат/ е около 600Е. Там може да се плава по Ха Лонг, може да се остане на Туан Чау  / остров/ за кратка почивка.

Вътрешните полети не бяха скъпи, хотелите - също.  Може да се отиде на Кат Ба   или Фу Куок / също красив остров/ Ние сме били два пъти, но две години назад. Последно бяхме близо до Дананг, ето тук:

Безкраен, страхотен плаж, хотели и вили - колкото щеш, на всякаква цена.

Наоколо - история и красива природа, всичко на куп. :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Моите проучвания за Боливия стигат дотам, че не заслужава отделно планиране, а по-скоро като част от обиколка на Перу...

Аз по някаква причина не изпитвам никакъв интерес към Перу. От друга страна ми е трудно да измисля повече от 2 седмици за пътуване, така че комбинирането на държави отпада. Боливия обаче предлага достатъчно, за да проявя голям интерес към нея. 

Предложеният от Александър корейски остров Jeju наистина е добра идея. Удобно, подредено, красиво и различно от Европа. Аз гласувам за това предложение. 

Връзка към коментар

Надявах се някой да напише за Виетнам, че не ми се пишеше толкова.  :lol:  Като добавим страхотните и евтини хотели  и храна, страната определено си е бюджетен рай. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Да напомня отново, че обсъждаме дестинация за посещение през месеците юли и август... ;)

Във Виетнам може да се почива през цялата година.

Южната част на Виетнам е по-добре от декември до април, а централната и северната  от май до октомври. Островите, които посочих  / без Фу Куок/ са в северен и централен Виетнам.

Ето една снимка от басейна , който е на плажа.

post-1504-0-72372100-1447935875_thumb.jpg

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Моят план за Перу е обиколка по часовниковата стрелка: Лима - Куско - Титикака - Арекипа - Наска - Лима или обратно. Ако смятате, че този сезон е подходящ, защо да не разгледаме и тази дестинация за целите на статистиката. Дайте прясна информация за цените на нощувка, храна, забележителности и т.н., за да определим оптимален бюджет за 14 дни. А всъщност 14 дни достатъчни ли са за основната програма? От друга страна със сигурност самолетните билети до Перу ще бъдат доста по-скъпи, но защо пък да не пробваме и този вариант...

Точно такава обиколка направихме и ние. При нас липсваше Наска, но тя можеше съвсем спокойно да бъде включена заедно с пустинята Уакачина. Ние правихме Лима-Куско + Свещенната долина-Титикака-Арекипа-Каньонът Колка- Ика /Уакачина/-Паракас-Лима.

Цялото пътуване с отделени по един ден за Мадрид на отиване и връщане продължи 17 дни.

Виждам, че цените на двойна стая, които сме плащали с Гергана са:

Лима – 30 евро/ две нощувки

Куско –47 евро/ три нощувки

Олайтентамбо – 24 евро/една нощ

Пуно – 13 евро/една нощ

Арекипа – 18 евро/две нощи

Хуакачина – 21 евро/една нощ

Паракас – 16 евро В последствие тази нощувка отпадна и спахме в Лима отново за 30 евро./две нощи

Навсякъде със собствена баня. Почистват ежедневно. Хотелите са с централна локация т.е. излизаш и след 2-3 минути си сред забележителноситте.

Храна - 10 евро на ден максимум да ни е отишло. Ястие със стек от алпака и салата излиза някъде около 25 солес. 1 долар е около 3.20 солес. Аз бях предвидила по 20 долара на ден за храна, но в крайна сметка със спестените пари купих много плетени изделия. Може да се ядат емпанадос и др. на много добра цена. От обикаляне по забележителностите само вечерите са свободни за отсядане в ресторант. Обаче аз не съм пила алкохол. Таксита - само в Лима се налага ползването им. Цената е от 6-7 долара от центъра до Мирафлорес. Това, ако си хванете такси от улицата. Ако го поръчват от хотела излиза двойно. Разликата е, че колите на такситата, поръчани от хотела са нови и по-луксозни, докато другите са си доста учукани.

Бяхме правили сметка, че заедно с цената на самолетния билет екскурзията като транспорт, хотели и забележителности е 1600 евро на човек.

Ето разбивка на разходите без тези за храна и сувенири:

Разходи:

Самолетни билети:

Мадрид-Лима-Мадрид- 727,60 лв.- 371 евро.

София – Мадрид – 215 лв – 110 евро.

Мадрид – София – 124,26 лв. – 64 евро.

Лима – Куско – 186 лв. - 95 евро – 104 долара.

----------------

1253 лв. – 640 евро – 706 долара

Хотели:

Лима – 30 евро – 35 долара

Куско –47 евро – 52 долара

Олайтентамбо – 24 евро – 26,50 долара

Пуно – 13 евро – 14 долара

Арекипа – 18 евро – 20 долара

Хуакачина – 21 евро- 17 долара

Паракас – 16 евро – 18 долара

-----------------

169 евро – 190 долара

Вътрешен транспорт:

Туристически автобус Куско – Пуно  - 65 долара

Автобус Пуно – Арекипа – 26 долара

Арекипа – Ика – 37 долара

Паракас – Лима – 21 долара

Таксита – 50 долара

182 евро- 200 долара

Забележителности:

Мачу Пикчу – 132+50+24 = 206 долара

Болето туристико – 48 долара.

Музеи – 50 долара

277 евро - 304 долара

Трипове:

Свещенната долина – 50 долара/таксита

Езерото Титиката – 30 долара

Каньонът Колка – 90 + 25 =115 долара

Бъгита- 17 долара – 16 евро

Паракас и Балеастовите острови- 46 долара – 42 евро

--------------------

235 евро- 258 долара

Редактирано от mililia
  • Харесвам 24
Връзка към коментар

Чудесно, остана да кажеш и цените за вътрешен транспорт, както и за входни такси, за да сглобим общата картина. Очевидно Перу също се вписва в идеята (макар и все още да нямам яснота относно метеорологичните условия по целия маршрут), като по всяка вероятност голямото перо там ще бъде самолетен билет до Лима...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.