Прескочи до съдържание

Япония - бързи въпроси

Mary
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси. свързани с Япония. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Денонощно ли е метрото в Токио?

- Може ли да шофираме в Япония с нашите шофьорски книжки?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - Токио или Осака?

- Заслужава ли си JR Pass?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Намерих за Япония за около 900 евро в двете посоки за датите на ваканцията (в момента всичко е за обсъждане в МОН, но до този момент е от 12 април до 21 април 2025 год.) и много умувам дали да не взимам. Ние сме 3-ма до този момент - Аз, момиче и момче (те са гаджета) обаче сега се чудя дали няма да ни направят и проблем с хотелите в Япония..... 

Билетите са с Катар от Атина до Токио от 12 до 19 април.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Иван Попов каза:

Намерих за Япония за около 900 евро в двете посоки за датите на ваканцията

Билетите са с Катар от Атина до Токио от 12 до 19 април.

Малко скъпо ако е в евро ама щом е ок за теб давай. Япония си струва! 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Мисля си да отида за няколко дни до Токио от Сеул. Късно връщане към България от Сеул в 23.55. Дайте съвет за кога да си взема полета Токио-Сеул, най-удобно би било същия ден и направо да си остана на летището или е твърде рисково и по-добре от предния ден ?

Връзка към коментар
На 24.07.2024 г. в 14:38, margarettod каза:

в периода 21.11. - 03.12, но дали няма да е късно

Миналата година в този период бях там за momiji есенните листа и си ги хванах. Като гледам тазгодишната прогноза не са различава от миналогодишната.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

След чудесната промоция на LOT   се сдобих с билети за мечтаната дестинация а имено Япония имам два въпроса за сега спрях се на този пас https://www.jrpass.com/regional-passes/osaka-tokyo-hokuriku-arch-pass искам да питам по запознатите дали ще мога да го използвам само ,че от Токио към Осака или може да се ползва само от Осака посока Токио както е описано в сайта им, и вторият ми въпрос е как най бюджетно с влак мога да взема отсечката Осака -Токио или Кйото -Токио

Връзка към коментар
преди 34 минути , Божидар каза:

как най бюджетно с влак мога да взема отсечката Осака -Токио или Кйото -Токио

След като се прецаках да съм без билет Осака-Токио на 2 януари, поради една тъпа грешка в самолетния ми билет, по съвет на Самурайка взех нощния автобус от малката автогаричка, залепена до гара Осака, до гара Токио. Цената беше около 70$, при 145$ за предложението за шинкансен, но без да могат да ми осигурят място във влака. Автобусът беше удобен, един на две седалки. Пътува се цяла нощ 8-9 часа. За хора пътували София-Варна с автобус, не е проблем.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , Дани Магелани каза:

След като се прецаках да съм без билет Осака-Токио на 2 януари, поради една тъпа грешка в самолетния ми билет, по съвет на Самурайка взех нощния автобус от малката автогаричка, залепена до гара Осака, до гара Токио. Цената беше около 70$, при 145$ за предложението за шинкансен, но без да могат да ми осигурят място във влака. Автобусът беше удобен, един на две седалки. Пътува се цяла нощ 8-9 часа. За хора пътували София-Варна с автобус, не е проблем.

Обмислих я тази идея с рейса но 8-9 часа с рейс и след това 14,30 часа самолет и незнам колко си часове по летищата предпочитам с влак 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Божидар, с посочения пас Киото - Токио ще ви отнеме над 5 часа, защото може да използвате само Hokuriku Shinkansen, който минава през Каназава. Не бих си го причинила, освен ако не ви е в плановете да посетите този град. Пасът важи и за двете отсечки Токио - Осака/Киото и обратно, но може само на посочената по-горе линия. По линията Tokaido шинкансенът между Киото-Токио излиза около 90евро, което мисля е една прилична сума с резервирано място, без е с 5-6 евро по-малко. Пътува се малко над два часа. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Божидар каза:

След чудесната промоция на LOT   се сдобих с билети за мечтаната дестинация а имено Япония имам два въпроса за сега спрях се на този пас https://www.jrpass.com/regional-passes/osaka-tokyo-hokuriku-arch-pass искам да питам по запознатите дали ще мога да го използвам само ,че от Токио към Осака или може да се ползва само от Осака посока Токио както е описано в сайта им, и вторият ми въпрос е как най бюджетно с влак мога да взема отсечката Осака -Токио или Кйото -Токио

На този пас като му извадим 90 евро за Шинкансена от Осака до Токио, остават 100 евро, които да се изхарчат в 6,5 дни, което поне според мен е сложна работа. Ако се ползва в двете посоки е друга работа, ама пак не знам дали си струва, предвид загубеното време. С шинкансен в двете посоки е 180 евро, на място за 6 дни да отидат още 40-50, ама в шинкансена си седнал като бял човек и стигаш за малко над 2 часа.

Връзка към коментар

Иначе да, покрива и в двете посоки, даже ти обясняват как не може да ползваш Токайдо Шинкансена и ако пътуваш в двете посоки, ще ти отнеме много време:

"The Tokaido Shinkansen is not included, this means that travelers who wish to make a return between Tokyo - Osaka/Kyoto have to travel both ways via the Hokuriku Arch, this adds a significant amount of extra travel time."

Връзка към коментар
преди 1 час, ivailo_radev каза:

Иначе да, покрива и в двете посоки, даже ти обясняват как не може да ползваш Токайдо Шинкансена и ако пътуваш в двете посоки, ще ти отнеме много време:

"The Tokaido Shinkansen is not included, this means that travelers who wish to make a return between Tokyo - Osaka/Kyoto have to travel both ways via the Hokuriku Arch, this adds a significant amount of extra travel time."

Да прочетох го това ще си взема май класическият пас не си заслужава а времето е най целият ми ресурс особено в Япония

Благодаря за мнението

Връзка към коментар
преди 1 час, Божидар каза:

Да прочетох го това ще си взема май класическият пас не си заслужава а времето е най целият ми ресурс особено в Япония

Благодаря за мнението

Ако под класически пас имаш предвид JR Pass, там си направи още по-добре сметката. Може да видиш в гугъл цените на отделните отсечки, които ще минаваш и да сметнеш дали си струва паса. Жокер: вече е доста труден за избиване, ако не ти е самоцел.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вероятно е късно да споменавам, ама ако имаш open jaw билет с кацане в Осака и излитане от Токио и ти трябва само едната посока с влак, тогава JR pass съвсем няма смисъл. Малко не разбрах в двете посоки ли ти трябва или само едната.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, neuromancer каза:

Вероятно е късно да споменавам, ама ако имаш open jaw билет с кацане в Осака и излитане от Токио и ти трябва само едната посока с влак, тогава JR pass съвсем няма смисъл. Малко не разбрах в двете посоки ли ти трябва или само едната.

Да идеята е супер да се върна през Осака но няма да мога да променя билета

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Айде и аз да питам, ние все още се чудим за паса, но аз съм да се вземе, защото може да тръгнем и на север от Токио.

Но въпросът ми е този пас онлайн ли да си го вземе или като отидем там?

И другото нещо как става резервацията за влаковете (шинкансена) тоест като сме с пас?

Иначе аз все си мисля, че най-добре си е с бързите влакове и така си най-спокойно със самия пас, скъпо е, но после поне не се занимаваш с каквито и да е неща за чекиране и купуване на други билети......

Връзка към коментар
преди 10 часа, Иван Попов каза:

Айде и аз да питам, ние все още се чудим за паса, но аз съм да се вземе, защото може да тръгнем и на север от Токио.

Но въпросът ми е този пас онлайн ли да си го вземе или като отидем там?

И другото нещо как става резервацията за влаковете (шинкансена) тоест като сме с пас?

Иначе аз все си мисля, че най-добре си е с бързите влакове и така си най-спокойно със самия пас, скъпо е, но после поне не се занимаваш с каквито и да е неща за чекиране и купуване на други билети......

Ако нещо не се е променило, паса можеш да го вземеш само извън Япония. На място не можеш. Намираш някой от всичките доставчици (не мога да помогна, понеже не съм ги сравнявал), плащаш и след няколко дни ти е у вас. Като си в Япония само го активираш. Как става резервацията може да прочетеш тук: https://japanrailpass.net/en/use/reserved-seat-reservation/

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

едно въпросче от мен кацаме в Осака ако използваме услугата за трансфер на багажа от летището до хотел в Осака в същия ден ли пристига  или на следващия ден ?

И още едно къде се намирст тези гишета за трснсфер на багаж,(терминал 1)

Благодаря

Връзка към коментар
Преди 1 час, Nevena каза:

едно въпросче от мен кацаме в Осака ако използваме услугата за трансфер на багажа от летището до хотел в Осака в същия ден ли пристига  или на следващия ден ?

Благодаря

Би трябвало в същия ден.

На кое летище кацаш?

Аз избрах по-малкото. Там като излезеш навън, където са автобусните спирки за града, за Киото и др., в дясно от изхода е офисчето за багажа. Има две заведения и до тях е входа му. 

За голямото летище не мога да кажа, ще питаш на място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Nevena каза:

Благодаря

Ние използвахме JAL ABC на KIX терминал 1. На излизане от имиграционните поемате на дясно. Гишето е в самия край на терминала от дясната страна. Ние си изпратихме багажа към Киото, което се падаше 3 нощувки след престоя ни в Осака и не мога да помогна с информация дали в същия ден ще го получите. japan-osaka-kansai-international-airport-kix-interior-terminal-1-ground-floor-arrivals-jal-baggage-drop-off-delivery-area-with-people-using-PK02PX.jpg.447b67ea9cbc7129416977789aa0bc4c.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Обмисляме да отидем лятото (30-45дена) в Осака, за да може нашия младеж да изучава японски на място. Някой проучвал ли е курсове или да има препоръки за такива, за деца 13-15 год. Засега само за района на Осака се оглеждаме, но ако някой има препоръки за други места, ще се радвам да сподели. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 13.10.2024 г. в 22:43, veselush каза:

Обмисляме да отидем лятото (30-45дена) в Осака, за да може нашия младеж да изучава японски на място. Някой проучвал ли е курсове или да има препоръки за такива, за деца 13-15 год. Засега само за района на Осака се оглеждаме, но ако някой има препоръки за други места, ще се радвам да сподели. 

https://hajl.athuman.com/e/lp/option/all2/?code=20210063&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=オプション英語圏向け&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwyL24BhCtARIsALo0fSBV0Y_D8xylqnB--TSVTK45GXqz7age2_cdGRekXqbvhhYjP1d-3UYaArAjEALw_wcB

Не съм ги ползвала лично, но са едни от най-големите. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@samuraika, страхотно! Благодаря, че сподели. Започнахме да  се оглеждаме за квартира краткосрочно 30-40 дена основно в Airbnb. Има ли друга платформа (предпочитана в Япония), в която се предлагат краткосрочни квартири? 

Връзка към коментар
На 17.10.2024 г. в 5:19, veselush каза:

@samuraika, страхотно! Благодаря, че сподели. Започнахме да  се оглеждаме за квартира краткосрочно 30-40 дена основно в Airbnb. Има ли друга платформа (предпочитана в Япония), в която се предлагат краткосрочни квартири? 

https://www.jalan.net/

Заповядай.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.