Прескочи до съдържание

Актуални новини от света на пътешествията

Препоръчани мнения

Публикувано:

Утре, 15.05 ще открият ВИП салон в автогарата на Бело Оризонте. Освен храна, душове, места за сядане ще има и стаи за почивка с легла. Смятам, че е страхотна идея.

Освен платен достъп, ще има възможност и за достъп през партньорство с банки (примерно кредитни карти) и др, но в новината не е написано конкретно.

ChatGPT-Image-5-de-abr.-de-2025-20_13_53

• Харесвам 12
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Турция въвежда глоба от около 67 долара за пътниците които стават преди пилотът да изключи сигнализацията за закопчаване на колaните. цък

• Харесвам 7
  • Браво 4
Публикувано:
преди 18 часа, Topfly каза:

въвежда глоба от около 67 долара за пътниците които стават преди пилотът да изключи сигнализацията за закопчаване на колaните

БРАВО!!!! Но цифрата е малка. А във всеки билет трябва да пише, че ако пътникът стане от мястото си след кацане и светещ сигнал за закопчани колани, последствията от това са за негова сметка и АК не носи отговорност. .

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 20 часа, Topfly каза:

Турция въвежда глоба от около 67 долара за пътниците които стават преди пилотът да изключи сигнализацията за закопчаване на колaните. цък

Това ми напомня, че все се каня да питам, някой дали знае, защо на знака за коланите в самолетите стрелката е със зелен цвят. За мене е противоестествено. Зеленото първосигнално ми е знак за разрешение, не за задължение. До него стои знак за забрана за тютюнопушене и е зачертана с червено цигара. 

Дори и след толкова години магеланстване винаги имам нужда от няколко секунди латентен период, докато осъзная, че знакът задължава да си с колан. Умът ми го възприема като точно обратното: че вече мога да го откопчая. При кацане не, защото за тогава си знам и съм концентриран, но по време на полета, когато е имало турболенция и особено пък когато съм на зор, първата ми реакция, като погледна и видя зелената стрилка, е: "Е, сега вече мога да стана"...

• Харесвам 4
Публикувано:
5 minutes ago, master_of_germs said:

Това ми напомня, че все се каня да питам, някой дали знае, защо на знака за коланите в самолетите стрелката е със зелен цвят. За мене е противоестествено. Зеленото първосигнално ми е знак за разрешение, не за задължение. До него стои знак за забрана за тютюнопушене и е зачертана с червено цигара. 

Дори и след толкова години магеланстване винаги имам нужда от няколко секунди латентен период, докато осъзная, че знакът задължава да си с колан. Умът ми го възприема като точно обратното: че вече мога да го откопчая. При кацане не, защото за тогава си знам и съм концентриран, но по време на полета, когато е имало турболенция и особено пък когато съм на зор, първата ми реакция, като погледна и видя зелената стрилка, е: "Е, сега вече мога да стана"...

Още по-странно ми е защо , дори в новите модели и машини самолети все още има пепелници ? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Още по-странно ми е защо , дори в новите модели и машини самолети все още има пепелници ? 

Къде има пепелници точно ?

Аз на седалките не съм виждал , ако  говориш за района на тоалетните е законово изискване , в случай че някоя шушумига запали,  да има къде да се угаси цигарата по протокол .

• Харесвам 1
Публикувано:

Зелената стрелка при коланите е , че стюардите са дали инструкции за закопчаването им , вероятно наследство от времето на интерком анонсите  от тях.

• Замислям се 1
Публикувано:

Високоскоростни влакове ще свързват Мюнхен, Милано и Рим

Това съобщи германският жп оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn).

Ако всичко върви по план, връзката трябна да заработи през декември 2026 г.

Това ще бъде първият път, когато италиански влакове "Фречиароза" (Frecciarossa) ще се движат в Германия по директни маршрути през Инсбрук, Австрия, заяви "Дойче бан" при представянето на споразумението за сътрудничество в Мюнхен. В стартовия период ще се движи по един влак на ден.

След две години се предвижда услугата да се разшири, включвайки Берлин и Неапол.

Крайната цел - да се предлагат по пет двупосочни пътувания на ден между Германия, Австрия и Италия.

Пътуването от Мюнхен до Милано ще отнема около шест часа и половина, а от Мюнхен до Рим - около осем часа и половина. Това ще спести на пътниците около 75 минути в сравнение със сегашното време за пътуване до Милано, което включва и прекачвания, заяви говорителка на "Дойче бан".

https://telegraph.bg/svetat/novini/visokoskorostni-vlakove-shte-svyrzvat-miunhen-milano-i-rim.-koga-se-ochakva-da-startira-uslugata-458456

• Харесвам 4
Публикувано:

Най-високият действащ вулкан в Европа започна да изригва тази сутрин.

Трусът започнал около 22:00 часа в неделя, преди да достигне пик три часа по-късно посред нощ. Локализиран е на височина 2,8 км под района на кратера.

Италианският Национален институт по геофизика и вулканология заяви: „През последните няколко часа активността, посочена в предишното изявление, издадено в 4:14 ч. (3:14 ч. BST), продължи със стромболиански експлозии с нарастваща интензивност, които в момента са със силен интензитет и почти непрекъснати.“

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:

Паника в Гърция и Турция след силно земетресение, има ранени!

З еметресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер разтърси Додеканезките острови близо до границата между Турция и Гърция, причинявайки трусове в Южна Гърция , Западна Турция и крайбрежните райони на Егейско море.

Земетресението е ударило в 23:17 UTC, като епицентърът му е бил точно определен на около 18 километра от остров Родос и на дълбочина 67 километра, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

https://telegraph.bg/svetat/novini/istinski-koshmar-panika-v-gyrciia-i-turciia-sled-silno-zemetresenie-ima-raneni-prirodnoto-bedstvie-podplashi-turistite-na-edin-ot-naj-izvestnite-ostrovi-video-458583

• Шок 1
Публикувано:
преди 3 часа, Doctor Who каза:

Паника в Гърция и Турция след силно земетресение, има ранени!

З еметресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер разтърси Додеканезките острови близо до границата между Турция и Гърция, причинявайки трусове в Южна Гърция , Западна Турция и крайбрежните райони на Егейско море.

Земетресението е ударило в 23:17 UTC, като епицентърът му е бил точно определен на около 18 километра от остров Родос и на дълбочина 67 километра, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

https://telegraph.bg/svetat/novini/istinski-koshmar-panika-v-gyrciia-i-turciia-sled-silno-zemetresenie-ima-raneni-prirodnoto-bedstvie-podplashi-turistite-na-edin-ot-naj-izvestnite-ostrovi-video-458583

https://nova.bg/news/view/2025/06/03/499638/силно-земетресение-в-турция-дете-загина-а-десетки-пострадаха/

• Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.