Alexander Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 Чак пропиляно време не бих го отчел, но зависи колко време има човек и какво е видял или не е видял от Андалусия. Има си своя чар и не съжалявам за посещението му, изкарахме там един цял ден. Единствения проблем беше топлата бира (нещо обичайно за там) и лошата храна, но това се знаеше предварително. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 Никой ли не е включвал Гибралтар в обиколката си? Е чак пък никой Домосед '2012 Карнавалската сводка Галерия на БраниВ Скорошния пътепис на Stanimir_81, Барселона - Андалусия - Валенсия (и Гибралтар) Моят от '2014 с филмче от него. https://youtu.be/OenVAAC4ilo 2 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 10 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 Не бих казал, че Гибралтар е пропиляно време. Освен, ако не загубите много време в чакане да преминетеграницата. Ние оставихме колата на испанска територия и преминахме пеша. Много бързо стана. След това има рейс, който те води до центъра, до лифта към скалата, ако имате желание да се качвате при маймуните и цветните пещери. Относно рентакара - заложихме на Sixt за 10 дни, full to full договорка. Взехме я от Барселона - център и я върнахме на El Prat. 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 10 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 Гибралтар си заслужава поне един ден. Дори и само заради едното усещане да пресечеш писта на летище като пешеходец В тази връзка едно излитане на Бритиш от Гиб от онзи ден. 5 Връзка към коментар
emma Публикувано: 10 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 Оо, Двуцветко, доста писти пресекох като пешеходец тази година в Таити! Да не кажа всичките! И в Ашхабад и в Банкок също /имаше стачка/. :) 1 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 10 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 Дай някоя снимчица от Таити де 1 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 17 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2016 (редактирано) Днес започва обиколката на Андалусия, в момента я дават пряко по Евроспорт Говорили сме си, че гледаш Вуелтата, може да погледнеш и тази, да видиш къде ще пътувате Караха досегав Севиля 20 мин, уникални гледки от хеликоптер Редактирано 17 февруари, 2016 от edbloom 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 17 февруари, 2016 Днес започва обиколката на Андалусия, в момента я дават пряко по Евроспорт Говорили сме си, че гледаш Вуелтата, може да погледнеш и тази, да видиш къде ще пътувате Караха досегав Севиля 20 мин, уникални гледки от хеликоптер Силно казано я гледам Вуелтата, но ги следях повече едно време, повечето ми любимци издумкаха с допинг Темата позамря, но с организацията почти приключихме, спането, колата и Аламбра са резервирани, останаха ни 10-ина дни за надъхване! Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 17 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2016 (редактирано) Ами аз чак сега я виждам темата... Георги, Андалусия е прекрасна, съгласен съм с edbloom, че на това място човек винаги иска да се върне. От коментираните тук места съм бил в Малага, Ронда, Марбея и Гибралтар. Ако не си приключил с всичко, в което се съмнявам и искаш да си доразбъркаш програмата, да вметна, че Гибралтар е готино място за половин ден, включвайки летището и изкачване на стърчащата като ... скала. Гледките отгоре са страхотни. Другата половинка от деня бих я отделил за Марбея, но в старата му част, а не долу на пристана с яхтите и снобарията. Има и доста българи точно там, та не коментирайте "глей я тая ква е кифла", че може да ви отвърне. Още един глас от мен за Малагакар. Ние бяхме с Юръпкар, дадоха ни най-новата кола досега, която съм рентвал, беше на 140 км...Но всички хора бяха пред гишето на Малагакар, най-използваната е. Съвета ми е - от самолета - с бърза стъпка към гишетата, да не отидете последни и да чакате... За яденето - съветвам да лапате печеното филе бакаяро където и да го видите. В Малага имаше едно пазарче до реката, мога да го поизровя от мапса, там имаше уникални морски вкусотии в една като каравана продавачница, в самия пазар. Ядох едни миди и морски дреболии, за които дори и аз не бях чувал и виждал. На смешни цени при това - 2-3 евро шишчето. И биричка си имат, но работи само дневно, за обяд става. В Малага бяхме и на фламенко вечер (14.02.) в една готина кръчма, до театър ли, опера ли беше, не помня. Помня, че яденето и виното адски ми харесаха, но фламенкото - не. Даже вдигнаха жена ми, тя по-добре от тях го игра май, без и понятие да си има от танца... Редактирано 17 февруари, 2016 от Sun4o 4 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 18 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2016 (редактирано) Те за този пазар ставаше въпрос. Ние спахме в близкия Новотел суит, страхотен беше, също го препоръчвам на всеки. http://www.malagaturismo.com/es/recursos-turisticos/detalle/mercado-central-de-atarazanas/455 Редактирано 18 февруари, 2016 от Sun4o 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Малко конкретни заведения да препоръчате в Андалусия, независимо дали като храна, атмосфера, гледка? Знам че трудно може да останеш разочарован в Андалусия, но все пак да не се набиваме в най-туристическите места Цените нека са нормални за региона, малко по-високи ако много си заслужава, но едва ли ще носим ризи и костюми и да правим резервации Ето това успях да изчепкам от останалите андалусийски теми: Mirador de Morayma - Гранада D'Uclez - Кордоба La Taberna - в близост до Алмодовар дел Рио Vino Mio - Малага (тук обаче май има нужда от резервация) Меркадо де Атарасанас - това е пазарче във Малага с морски деликатеси. Въпросът ми е - предлагат ли се сготвени или само сурови? И работи ли до по-късничко, защото в Малага сигурно ще пристигнем чак около залез... Иначе подготовката върви с пълна пара, загряваме гуменките за събота! Може да се включа пак малко по-късно да дошлифоваме плана в детайли, но мисля, че в голям процент ми се изясни. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Приятно прекарване! За мен програмата е много амбициозна, но може да съм прихванала маняна/яваш-яваш бацила. Връзка към коментар
Емил Любенов Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Определено е добър планът! Бил съм в Гранада, Севиля, Малага и Рода, но най-красивото от всичко си остава Алхамбра! Може и цял ден да сте там и да не ви стигне. Освен това научният парк в Гранада е страхотен. Пускам линк и снимки от Ронда, Севиля и гробницата на Христофор Колумб в катедралата в Севиля : http://www.parqueciencias.com/parqueciencias/ 7 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 (редактирано) Пиша ти тук предложенията ми от другата тема, за храната: Ако отидете в Ронда , препоръчвам тази букерия, втора пряка в ляво от Пуенте нуово, пешеходна е, El coto - Calle Nueva, 28, 29400 Ronda, Málaga, Spain. Много вкусно и евтино. В Севиля има хубави места, но ми е трудно да дам координати - там е лабиринт в центъра. Ето това е чудно място: Restaurante Bar Rogelio León - Calle Diego Angulo Íñiguez, 16, 41018 Sevilla, Spain http://www.rogelioleon.com/ http://www.siestacordoba.com/- Кордоба И лек път из прекрасната Андалусия! Чудесни да са емоциите ви! Редактирано 24 февруари, 2016 от clete 3 Връзка към коментар
Kaio Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Правя всичко възможно до края на деня да завърша пътеписа ми за Андалусия, с който се надявам поне малко да помогна. 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 (редактирано) Написах грешен коментар - но за да не е напразно, желая ви прекрасно изкарване! Редактирано 24 февруари, 2016 от Гост Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Правя всичко възможно до края на деня да завърша пътеписа ми за Андалусия, с който се надявам поне малко да помогна. След като видях снимките ти с интерес очаквам разказа ти. Андалусия ми е стара тръпка, но я оставих за догодина евентуално, освен ако не решим да е Португалия. Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Малко конкретни заведения да препоръчате в Андалусия, независимо дали като храна, атмосфера, гледка? Знам че трудно може да останеш разочарован в Андалусия, но все пак да не се набиваме в най-туристическите места Цените нека са нормални за региона, малко по-високи ако много си заслужава, но едва ли ще носим ризи и костюми и да правим резервации Кордоба - Los Romerillos - нищо особено, като вид, НО популярно сред местните заради бичата си опашка - Rabo De Toro, която е испански спеациалитет. Охлюви - на това място. Те са 2 заведения - кръчме и едни фургони за охлюви, като явно са се разбрали, защото всички сядат да пият бири, но си вземат от другото Caracoles и замезват В Гранада се набляга на тапите по принцип, долу-горе къдете и да седнеш за бира, без irish pub, ти сервират тапи, с които на практика се наяждаш. В Севия, хм, къде хапвахме там? На доста места, казано честно, целият този район ври от местенца по малки улички, на които им личи, че са много приятни. Но накрая май се оказа, че най-добри цени и спокойна обстановка, през деня, може да получите на Alameda de Hercules, което не е типичния туристически площад и е малко встрани от стандартните. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 24 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Кордоба - Los Romerillos - нищо особено, като вид, НО популярно сред местните заради бичата си опашка - Rabo De Toro, която е испански спеациалитет. Охлюви - на това място. Те са 2 заведения - кръчме и едни фургони за охлюви, като явно са се разбрали, защото всички сядат да пият бири, но си вземат от другото Caracoles и замезват Тези двата специалитета малко ми привлякоха внимание, как се приготвят? Сурови, пушени, печени, варени? Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Опашката е малко като яхния и обиковено с нея има картофи, а охлювчетата мисля, че са варени и с подправки. п.с. току що купих, през jetcost.fr>bravofly билети за Пиза за април, като това ми е първо такова купуване, ама маестрото ми изтича след седмица и реших, че не мога да го губя без нито един полет и сега съм в малка еуфория, докато си събирам багажа за Полша, за където тръгвам утре и съм малко неадекватен :D 2 Връзка към коментар
Ivette Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 Желая приятно прекарване! И да си призная,че преписах доста неща от тук :-) ... докато си събирам багажа за Полша, за където тръгвам утре и съм малко неадекватен :D Приятно прекарване и на Вас! Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 (редактирано) Охлюви се предлагат като тапаси на много места, има много вариации, но като цяло са дребни охлюви сготвени с домати, лук, чесън, чорисо, вино, а подправките варират от дафинов лист, до мащерка и риган. Доста са вкусни, самото месо от охлюва се вади с клечка за зъби. Тук някакъв човек показва как точно Редактирано 24 февруари, 2016 от Alexander 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 24 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2016 ооо, на това нещо му мърдат ушите Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 февруари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 25 февруари, 2016 Чета сега пътеписа на Калин за Андалусия и срещнах за Caminito Del Ray. Нямахме го в плана по принцип, а и изглежда е сериозно отклонение за деня, който ще минем от Херез до Малага с отбивка в Ронда. Едва ли ще успеем да го видим, но все пак ми стана любопитно и ще съм доволен на малко повече информация дали си заслужава, дали е сложна логистиката и дали отнема много време? Може пък да го направим при второ ходене до там. 2 Връзка към коментар
Kaio Публикувано: 25 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2016 Оставете го за следващия път, иска си време. Поне 2-3 часа за прехода, като сложим 30 минути чакане за рейса обратно и 15-20 минути път с него, накрая може да се окаже, че трябват между 4 и 5 часа. Вашата програма е доста натоварена, така че според мен не си струва сега отклонението. Има и още нещо, през зимата има дни, в които го затварят заради вятър. Да не стане така, че направите плановете, стигнете до там и се окаже, че е затворено. (смята се, че е доста опасно). 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега