Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Рим

Spqr

Препоръчани мнения

преди 4 минути , aleksandrina каза:

Ходихме до Боргезе и влезнахме с Рома пас без никаква предварителна резервация или каквото и да е. Така че е и въпрос на късмет явно. А аз идея си нямах, че може и да не можем да влезем там.

с Рома пас - да, няма проблем.

Връзка към коментар
преди 25 минути , Емика каза:

@Deska79, Боргезе мисля, че никога не е била в безплатната неделя. На място ако отидете, може да загубите цял ден и пак да не влезете. Билетите се купуват онлайн, като си избирате ден и час за влизане, разпечатвате ги и поне 2 часа преди вашия желан час тръгвате към Боргезе. Първо, че е малко встрани от историческия център, второ паркът е голям и има какво да се види, вървейки към Боргезе, трето с разпечатаните билете ще се наредите на една доста голяма опашка за вземане на билети, на която половината хора не са знаели, че трябва да имат онлайн билети, но те си стоят и чакат докато на всеки един не му обяснят подробно, защо го връщат, четвърто ще се наредите на друга опашка за оставяне на чанти. В продължение на 2 часа е определен престоят в Боргезе. Аз бях за 13 ч., в 12 ч. хората без билети ги връщаха, като им каззваха да дойдат в 17 ч. без гаранция, че ще влязат. Така, че е загуба на ценно време в Рим да се ходи до Боргезе без онлайн билет. Някъде бяхме коментирали, пишете в търсачката на сайта Боргезе, за да видите сайта за покупка.

Благодаря за подробния отговор 🙂 Ето примерно тук пише, че галерията е безплатна в неделя, много странно....https://www.greenlinetours.com/rome-free-museums-first-sunday-month/

Редактирано от Deska79
Връзка към коментар

Аз съм ходила в Боргезе в безплатната неделя миналия декември. Не продават онлайн. Обаждате се по телефона. Аз не си дадох данните от КК, платих на място по 2 евро на човек при получаване на безплатните билети. Няколко пъти звънях до като ги пуснат.

Препоръчвам горещо Домус Аурея. Не знам дали става в безплатната неделя,но си струва всеки цент.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си взех билети онлайн за безплатната неделя, но имаше само с екскурзовод останали, мисля по 10 евро,  и с тях не се чака на опашката там. Отидохме по рано преди отваряне, и вече имаше дълга опашка от хора чакащи да си заверят билетите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Казусът е следният: искам да купя три билета за Колизеят за след месец.

Първо, няма как да не наплюя сайта, през който се резервират (coopculture.it). Аз по-объркващ и забит сайт не бях срещал, честно.

Както и да е, след много мъки успях да стигна до трите заветни билета, само че виждам, че имат час. Колебанието ми е, че в този билет влизат освен Колизеят, и Римският форум, и хълмът Палатин. Ако си купя билети за 11:45 например, ще мога ли преди това да вляза с тях във Форума и чак тогава в 11:45 да си вляза в Колизея, или се активират чак след посещението на последния?

Поздрави!

Редактирано от Suunto
Връзка към коментар
преди 9 минути , Suunto каза:

Казусът е следният: искам да купя три билета за Колизеят за след месец.

Първо, няма как да не наплюя сайта, през който се резервират (coopculture.it). Аз по-объркващ и забит сайт не бях срещал, честно.

Както и да е, след много мъки успях да стигна до трите заветни билета, само че виждам, че имат час. Колебанието ми е, че в този билет влизат освен Колизеят, и Римският форум, и хълмът Палатин. Ако си купя билети за 11:45 например, ще мога ли преди това да вляза с тях във Форума и чак тогава в 11:45 да си вляза в Колизея, или се активират чак след посещението на последния?

Поздрави!

It is allowed a maximum delay of 15 minutes after the booked time. In case of major delay, visitors will not be able to access the monument. Tickets will not be reimbursed and you can proceed with a new purchase based on availability.

The ticket with scheduled entrance time for individuals and for groups is valid for 2 consecutive days, for 1 entrance to the Colosseum at the booked time and 1 entrance to the Roman Forum/Palatine Hill within the period of validity.

Билетът е валиден в рамките на 2 дни, като часът е валиден само за Колизея, а за другите два обекта - едно влизане в рамките на тези два дни.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

А можете да си закупите отворен билет, без дата и час, но влизане в Колизеума след 14 часа. Важи до 31 декември, цената е същата. http://ecm.coopculture.it/index.php?option=com_snapp&view=products&catalogid=C0EE70C4-DE7E-3567-7638-0165150D368B&snappTemplate=template3&lang=en

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте, имам въпросче, тъй като никъде по темата не откривам отговор. След многократни опити да изпратя факс до Папската префектура за предстояща аудиенция, накрая успях - имам потвърден имейл с рег.номер на билетите и място от където да ги вземем- бронзовата врата на Апостолския дворец. Знаете ли тези билети дали ни подсигуряват безплатен достъп до ватиканските музеи и сикстинската капела, или трябва да си купя отделно билети?

Връзка към коментар

Тези билети някакви специални ли са, че чак факс сте изпращали за тях? Защото обикновените покани се вземат от същото място до 10 бр. от гвардейците, до 3 дни преди аудиенцията от 8 до 19 часа. Никой не ги проверява вече, пускат до напълването на площада.

Връзка към коментар

Не са специални, просто можеш да си направиш резервацията значително по-рано от всяка точка на света.

Впрочем в Италия има много търговци на туристически услуги, които продават пропуските за общата аудиенция. По мои спомени - около 35 евро искаха на човек.

Редактирано от Goal & Boss
Връзка към коментар

Поканата не е резервация, не ти е гарантирано влизането..Ако площадът се напълни и спрат пускането, няма да влезеш, въпреки, че имаш покана. Това ми го е казал лично свещеник от църквата Санта Сузана, където съм си вземала покана, Но това беше отдавна, тогава пускаха само с покани.

Аз за това питам дали са някакви специални и ти гарантират влизане.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте, Магеланци! 

Пътуваме октомври месец за Рим и имам няколко въпроса:

1. Нужно ли е да купувам предварително билетите за трансфер от летище Ciampino до гара Термини?

2. Коя фирма-превозвач ще препоръчате? 

3. Решили сме да си вземем Rome Pass за 3 дни. Кои първи две забележителности да включим в плана, така че да са безплатни?

4. За кои забележителности е добре предварително да си закупим билети онлайн или предвид факта, че ще сме там между 9 и 12 октомври няма да е необходимо?

Благодаря предварително и се извинявам, ако задавам някой въпрос за n-ти път! 🙂

Връзка към коментар

1. Не е необходимо. Качвате се на момента, където има места. Чампино е малко летищенце. 🙂

2. Няма значение- има няколко шатъла, може и с градски транспорт.

3. Ние също бяхме закупили 3 дневен РП и влезнахме в Колизеума и Вила Боргезе (без предварително обаждане и записване, което много хора пишат, че е необходимо). Ако купите РП онлайн и заявите получаване от летище Чампино, ще трябва да чакате да отворят гишето и ще повисите около 40 минути. Затова може и от друго място да се вземе- в сайта са описани infopoints. Дава се срещу документ за самоличност.

4. За Ватиканските музеи.

Връзка към коментар
4 hours ago, aleksandrina said:

1. Не е необходимо. Качвате се на момента, където има места. Чампино е малко летищенце. 🙂

2. Няма значение- има няколко шатъла, може и с градски транспорт.

3. Ние също бяхме закупили 3 дневен РП и влезнахме в Колизеума и Вила Боргезе (без предварително обаждане и записване, което много хора пишат, че е необходимо). Ако купите РП онлайн и заявите получаване от летище Чампино, ще трябва да чакате да отворят гишето и ще повисите около 40 минути. Затова може и от друго място да се вземе- в сайта са описани infopoints. Дава се срещу документ за самоличност.

4. За Ватиканските музеи.

Много благодаря за информацията 🙂

Връзка към коментар

Рома пас продаваха и на едно от гишетата за рент-а-кар на самото летище (има логото на паса).
Това в случай, че не ви се чака да отворят инфопойнта на летището и искате да се придвижите до центъра с градски транспорт.

Връзка към коментар

Здравейте. Полетът ни от Рим за София е в неделя от 8ч сутринта от летище Ciampino и тъй като сме 5/6 човека, ще ползваме по-голямо такси/ бусче - прегледах офертите в Tripadvisor, но ако някой е ползвал фирма да предложи? Благодаря предварително. 

Връзка към коментар

Здравейте отново,

С Rome Pass, ако влезем първо в Colosseum ще бъдем ли пуснати безплатно и в Foro Romano и Palatino? Питам, тъй като видях, че има комбиниран билет за тези забележителности?

Връзка към коментар
преди 14 часа, Magitu1 каза:

Здравейте отново,

С Rome Pass, ако влезем първо в Colosseum ще бъдем ли пуснати безплатно и в Foro Romano и Palatino? Питам, тъй като видях, че има комбиниран билет за тези забележителности?

Не само Рома пас, но и обикновеният билет включва посещение на трите обекта за два дни. Foro Romano и Palatino трябва да са на едно влизане. 

За притежателите на Рома пас си има отделна опашка, влиза се направо, ако сте с деца се минава през каса за безплатен билет за тях.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 4.10.2018 г. в 13:05, Magitu1 каза:

Много благодаря! 🙂

Здравей,

Може ли да споделиш как са опашките за Колизеума и Ватиканския музей през октомври? Чака ли се дълго за билети ако не са закупени онлайн?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.