Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Рим

Spqr

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, препоръчайте от къде и какви билети, които са skip the lime да взема за Ватиканските музеи и Св Петър. 
Аз съм била два пъти и съм доволна от тогавашните билети - май бяха тип група с екскурзовод, но този път е по-различно: мъжът ми и родителите му ще влязат там (английският много зле), аз ще ги заведа, но с детето ще отидем в зоологическата може би, за да не го тъпча там. Та най-подходящ вариант за билети? 
Благодаря!

Публикувано:

Официалният сайт на Ватиканските музеи https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html#lnav_shop

На Чампино такситата са легални, няма да имате проблеми. Просто отивате на стоянката, която е точно като излезете от пристигащи в дясно  и се нареждате на опашката.

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 5.03.2025 г. в 8:16, Lady Vengeance каза:

Официалният сайт на Ватиканските музеи https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html#lnav_shop

Разшири  

Като направя първоначален избор, на следващата стъпка всичко е на италиански и доколкото се ориентирам, не виждам комбинацията Ватикански музеи - Сикст капела - Св. Петър. GetYourGuide Ок ли е като опция?

И дали опциите guided tour са повече skip the line, защото реално за всички пише skip the line 🧐

Търся най-скипвашата опция 🙂

Публикувано:
  На 5.03.2025 г. в 20:27, Nia_STN каза:

Като направя първоначален избор, на следващата стъпка всичко е на италиански и доколкото се ориентирам, не виждам комбинацията Ватикански музеи - Сикст капела - Св. Петър. GetYourGuide Ок ли е като опция?

И дали опциите guided tour са повече skip the line, защото реално за всички пише skip the line 🧐

Разшири  

Билетите са с час идваш си на часа и влизаш, изчакваш само проверката за сигурност. 
Някои екскурзоводи вкарват групата в св. Петър напряко без да се минава през повторна проверка за сигурност. Не съм ползвал такава, винаги ме е дразнило воденето през музей като стадо .

Може да смениш езика на английски през менюто горе ляво избирайки: lingua 

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 5.03.2025 г. в 20:27, Nia_STN каза:

Разшири  

През уикенда бяхме в Рим и посетихме Ватиканските музеи и Сикстинската капела. Турът, който бяхме избрали включваше и базиликата, но вечерта преди посещението получихме мейл от Виатор, че няма да влезем в  базиликата . Обяснението беше, че се променят правилата за посещение там. Нямам идея какви са били правилата преди. Турът имаше обявената продължителност, но посетихме само музеите и Сикстинската капела. Има вероятност по сайтовете на Get your guide, Viator  и подобни все още да не са отразени промените.

За разлика от началото на декември, сега имаше много повече хора навсякъде. Не знам дали е във връзка с юбилея на църквата или със състоянието на папата, но се чака на много опашки по основните забележителности. При влизане във Ватикана има специален коридор за хората, които отиват да се молят за папата. В случай, че искате да посетите базиликата трябва да сте там много рано, около 8 часа. След това опашките са огромни.
При това ни посещение в Рим бяхме отседнали в апартамент, който е на десет минути от Ватикана и успяхме да се изкачим на купола и да влезем в базиликата преди да стане прекалено пълно с хора.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой знае ли дали на Остия Антика има вариант за съхранение на багаж? Доколкото мога да се ориентирам - май не? 😞 Сутринта ще съм с куфара на летище Фиумичино, след което вероятно вечерта ще трябва да хвана влак от Термини. В Рим съм била вече доста пъти, но все не успявам да стигна до Остия Антика. Много ми се ще да я разгледам, но голямо губене на време ми се струва да отида до Рим, да си оставя багажа и от там до Остия-та и обратно...

Публикувано:

При самия обект Остия Антика няма къде да се оставя багаж.

Това, което е дал @bad kid е на две спирки с метровлакчето, може би 20 минути пеш, но пък точно там ще ви спре автобусът на cotral от летище Фюмичино. Слизането на последнолата спирка на автобуса. Оставяте си багажа, купувате билетчета за градския транспорт в Рим(по 1,50 евро, за 100 минути май бяха) от будките, дето продават кафе и закуски на самата гара и си взимате metromare в посока Сан Пабло. За две спирки. От спирката Остиа антика до входа на жбекта са около 300 метра, като първо се минава под един надлез. 

Входът е 18 евро. Ако може да го напусне те а летите до Фюмичино в безплатна първа неделя на месеца, ще оптимизирате разходите 😉

След като разгледате, се връщате пак с влакчето (или пеш, ако още имате сили. Обектът е огромен, но е все по равно) до гарата. Взимате си багажа и пак с Метромаре до района на гара остиензе. Там със същото билетче с метрото до Термини.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 9.03.2025 г. в 6:31, bad kid каза:
Разшири  

На 9.03.2025 г. в 10:49, master_of_germs каза:

При самия обект Остия Антика няма къде да се оставя багаж.

Това, което е дал @bad kid е на две спирки с метровлакчето, може би 20 минути пеш, но пък точно там ще ви спре автобусът на cotral от летище Фюмичино. Слизането на последнолата спирка на автобуса. Оставяте си багажа, купувате билетчета за градския транспорт в Рим(по 1,50 евро, за 100 минути май бяха) от будките, дето продават кафе и закуски на самата гара и си взимате metromare в посока Сан Пабло. За две спирки. От спирката Остиа антика до входа на жбекта са около 300 метра, като първо се минава под един надлез. 

Входът е 18 евро. Ако може да го напусне те а летите до Фюмичино в безплатна първа неделя на месеца, ще оптимизирате разходите 😉

След като разгледате, се връщате пак с влакчето (или пеш, ако още имате сили. Обектът е огромен, но е все по равно) до гарата. Взимате си багажа и пак с Метромаре до района на гара остиензе. Там със същото билетче с метрото до Термини.

Разшири  

Много благодаря! Във вторник ще сме, но за обект с размерите на Остия Антика 18 евро са съвсем приемлива цена. Само дано времето не ни изиграе лоша шега, но пък тогава в Рим обекти на закрито бол. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Как стигате до tiqet discount code, който да се приложи при покупка на билети за забележителности, за инвалидност примерно 🤔

https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-rome-pantheon-fast-track-audio-guide-app-p1082518/personal_details/?partner=cd1&productGroupId=1089943&selected_date=2025-03-23&selected_timeslot_id=12%3A00&selected_variants=117901%3D3

Публикувано:
  На 16.03.2025 г. в 18:30, Anna Kalinovska каза:

Как стигате до tiqet discount code, който да се приложи при покупка на билети за забележителности, за инвалидност примерно 🤔

https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-rome-pantheon-fast-track-audio-guide-app-p1082518/personal_details/?partner=cd1&productGroupId=1089943&selected_date=2025-03-23&selected_timeslot_id=12%3A00&selected_variants=117901%3D3

Разшири  

Дали някой все пак има опит със сайта на tiqets и може да помогне 😏

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.