Raybeez Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Предишното ни такова пътуване беше успешно дотолкова, че купувах и куфар. Сега сигурно ще пътуваме по подобен начин. Иначе бях по-скоро притеснен за финансовия демидж по картите ми, че и аз, и жената сме с широки пръсти А за въпроса от студено на топло - честно казано е сравнително лесно според мен. Аз лично винаги пътувам с някаква връхна дреха и маратонки, и от София до летището съм с такси, съответно не е голям проблем да изляза по едно обикновено горнище и впоследствие да го съблека, като кацна на топлата дестинация. Последният път, когато летях до Тайпе - в самолета беше толкова студено, че мислено се благославях за решението да съм с връхна дреха. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Като ви чета тук разбирам, че съм голяма късметлийка. Все си ходя с обувките на себе си и чифт джапанки и толкова. Никога не съм се сещала да взимам допълнително обувки или дрехи с мисълта, че може да се скъсат. По скоро ми е трудно да организирам прането, когато всеки ден сменям хотела. Трябва сериозно да се замисля и върху този въпрос. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Почти винаги пътуваме с ръчен багаж. За Андалусийско - португалското ни пътуване - 2 седмици, дори бяхме с малък ръчен на Уиз. Дъщеря ми беше в потрес, е събра си парцалките в едно сакче, благодарение на самовакумиращи пликове. Аз имам и талант за събиране на багаж. Цялата рода ме ползва. Сега направих суха тренировка с новата раница. Събра се всичко, което мисля да нося и е ок като килограми. При това с поне 2 чифта обувки вътре. Става дума за 3 седмично пътуване от топло към студено. Като ми е нужно нещо го купувам на място. Редактирано 13 февруари, 2017 от Цвете 3 Връзка към коментар
Isa Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Срам ме хвана...досега никога не съм пътувала само с ръчен багаж,дори като съм сама на командировка заминавам с голям и се връщам с 2 големи куфара....а така ми се иска някак си да събера всичко в една малка каретка и да не чакам на лентата за багаж, а както ми се случва и последните 3-4 пъти и на гишето за изгубен такъв Изобщо не ме е срам, че сега за 2 седмично пътуване (бизнес/удовлствие) и аз и съпругът ми бяхме с по 2 куфара чекиран багаж. Изобщо не схващам къде толкова го мъкнете този багаж? Самолет-такси(кола под наем)-хотел и обратно. Това е. Чакането на лентата за багаж 15-30 мин. ми се вижда нищожно в сравнение с евентуално обикаляне за нови дрехи/обувки/тоалетни принадлежности и намиране на такива, които ползвам, а не на случайни боклуци. 2 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Изобщо не ме е срам, че сега за 2 седмично пътуване (бизнес/удовлствие) и аз и съпругът ми бяхме с по 2 куфара чекиран багаж. Изобщо не схващам къде толкова го мъкнете този багаж? Самолет-такси(кола под наем)-хотел и обратно. Това е. Чакането на лентата за багаж 15-30 мин. ми се вижда нищожно в сравнение с евентуално обикаляне за нови дрехи/обувки/тоалетни принадлежности и намиране на такива, които ползвам, а не на случайни боклуци. Много зависи от пътуването и от бюджета. Ако е с прекачване за кратко време, чекираният багаж е голямо бреме. Освен това винаги има вероятност да не дойде някой куфар, или да дойде изтърбушен и счупен. Да не говорим, че чекираният багаж по нискотарифните полети обикновено е 3 пъти по-скъп от цената на самия билет. За уикенд пътуване с 2-3 нощувки не си заслужава чекиран багаж, ако си купил билети примерно по 20 лева и да платиш 100 за багаж. Някой път такситата са извън бюджета и се ползва градски транспорт, а там с 2 куфара и 2 деца хич не е приятно. Варианти има всякакви, но аз винаги бих предпочел багажът да е колкото се може по-малък. Не говоря за санитарен минимум, а за разумен багаж. Редактирано 13 февруари, 2017 от Hayasko 2 Връзка към коментар
Georgi_G Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Естествено, че зависи от целта на пътуването. Ама като ви чета, все повече осъзнавам какво съкровище е половинката ми, чудо, чудо!!! Да ми е живо и здраво момичето, че ми уйдисва на акъла и с минимум багаж успява да оцелее, въпреки всички туристически несгоди! 1 Връзка към коментар
Isa Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Hayasko, така е, зависи... Едно е пътуване за уикенд до Рим, друго е до Япония за 2 седмици... До сега два пъти са ми забавяли(губили никога) багаж и получих такова солидно обезщетение, че почти не съжалявам. Мисля 2-3 пъти е имало щети по куфарите, изплащат ти ги. Това за мен изобщо не е проблем. Ценни вещи държа само в ръчния си багаж. 2 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Почти винаги пътуваме с ръчен багаж. За Андалусийско - португалското ни пътуване - 2 седмици, дори бяхме с малък ръчен на Уиз. Дъщеря ми беше в потрес, е събра си парцалките в едно сакче, благодарение на самовакумиращи пликове. Аз имам и талант за събиране на багаж. Цялата рода ме ползва. Сега направих суха тренировка с новата раница. Събра се всичко, което мисля да нося и е ок като килограми. При това с поне 2 чифта обувки вътре. Става дума за 3 седмично пътуване от топло към студено. Като ми е нужно нещо го купувам на място. Ето това изкуство искам да го изуча и аз Трябва да си направим импровизирана "магеланска работилница" и да дойдеш да изнесеш една демонстрация някой път 6 Връзка към коментар
akair Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Шегата си е шега, но Георги наистина може да помисли за сбирки на по бира + workshop-и - компактно пакетиране на багаж, лекарства за пътуване в Азия/Европа/Африка/..., фото-видео техника и техники на снимане и обработване, ... Много е вероятно почти всеки път да има желаещи лектори. 6 Връзка към коментар
iliana_t Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Както и Mary да изнася някой и друг урок по сладкарство Желаещи да се включат в workshop-ите има. 2 Връзка към коментар
Stanislav Dimitrov Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Моята любима раница е 30л.Не винаги е пълна,зависи дали нося DSLR-са с обективите.Дали отивам някъде за два дни,месец или 3 няма значение.Повече от 5-6кг.са голямо бреме.(а и не можеш да избягаш,като те гонят по джигитските страни ) Навсякъде по света има перални,а и новите дрехи,навсякъде са по-евтини от БГ. Затова винаги-само ръчен(колкото по-малко,токова по-добре) Мечтата ми е някой ден да тръгана само с паспорта и една златна карта в джоба,но едва ли ще се осъществи. Ето това за този трип 35дни Центарална Америка,а и прекалих малко-имам спален чувал(който не съм ползвал,но преди години ми трябваше една нощ,и оттогава винаги нося),яке за вятър,дебел полар,термо бельо(което също не съм ползвал)и даже си взех допълнително дънки(да не съм като прошляк,по бизнес салоните).Като облека повечето големи неща(че май е студено в Европа),ще остане доста място за подаръци(маски,картини и про...) Редактирано 13 февруари, 2017 от malkia 9 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Ето това изкуство искам да го изуча и аз Трябва да си направим импровизирана "магеланска работилница" и да дойдеш да изнесеш една демонстрация някой път Ще взема да снимам клип при подреждането 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Ето това изкуство искам да го изуча и аз Трябва да си направим импровизирана "магеланска работилница" и да дойдеш да изнесеш една демонстрация някой път А докато направите организацията за демонстрацията -> Редактирано 13 февруари, 2017 от Фичо 7 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Абе, уж и клипчета гледам, ама пак не успявам да побера толкова, колкото ни показват :D Цвете, понеже до уъркшоп сигурно няма да се доредя, я кажи повече за самовакуумиращите се пликове, моля 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Шегата си е шега, но Георги наистина може да помисли за сбирки на по бира + workshop-и - компактно пакетиране на багаж, лекарства за пътуване в Азия/Европа/Африка/..., фото-видео техника и техники на снимане и обработване, ... Много е вероятно почти всеки път да има желаещи лектори. Всъщност съвсем не на шега го казах ... Но и с цялото разбиране, че обществото все още не е дозряло за такива инициативи към момента, ама след някоя и друга година - защо не. Въпрос на ентусиазъм 4 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Не знам за вас, ама този багаж на Цвета за двумесечното пътешествие на жена ми ще й стигне само до обяд на първия ден :) Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Цвете, понеже до уъркшоп сигурно няма да се доредя, я кажи повече за самовакуумиращите се пликове, Пликовете ги купувам от Джъмбо. Продават ги по два в комплект - 35х50 и 50х70 Слагат се дрехите, затваря се почти до край и се навиват от долу нагоре, за да се изкара въздуха. И накрая , лежейки върху пакета , затваряш. 12 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Аз съм от тези, с многото багаж... Не защото ми трябва, просто се оливам - характер. Първата 'дефлорация' само с ръчен багаж (не броя уикендите, разбира се) - гръцките острови с Раян за 9 дни. Справих се. Чудно ми беше. Грам лишение нямах. Ама то лято де... Сериозната 'дефлорация' - Бразилия и Аржентина. 17 дни. Там имахме такива прехвърляници, че свят ми се беше завил. А аз имам фобия за загубени багажи. Презокеански полет - голям ръчен багаж (ама при мен верно беше голям ), раничка с лични вещи - не беше раничКА, а 35 литра Ташев,, с фотоапарати и прочие И няма, няма такъв кеф само с ръчен багаж! Вярно, правих едно голямо пране, ама голям прас. Аз така или иначе имам любими дрехи, които си ги препирам и пак ги нося Идва Куба... Имаме директен полет, решаваме с Mary да си ползваме чекирания багаж. Гъски! Пардон, белоснежни птици... Що бе! Товари като ахмак от квартира на квартира. Да бяхме се застопорили в 5-звезден комплекс, а то... Не искам повече чекиран багаж! Поне на отиване. В раница не мога, не ми е комфортно, но голям ръчен - повече от достатъчно. Ох, Mary, що бяхме толкова загубени... хахахаххахахааа Редактирано 13 февруари, 2017 от Гост Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 ... Идва Куба... Имаме директен полет, решаваме с Mary да си ползваме чекирания багаж. Гъски! Пардон, белоснежни птици... Що бе! Товари като ахмак от квартира на квартира. Да бяхме се застопорили в 5-звезден комплекс, а то... Не искам повече чекиран багаж! Поне на отиване. В раница не мога, не ми е комфортно, но голям ръчен - повече от достатъчно. Ох, Mary, що бяхме толкова загубени... хахахаххахахааа Ха-ха, чудиш се защо ли? Веднага ти напомням: - дрехи за езда + обувки(хи-хи, не бяха ботуши, а прости кецове) - дрехи за кабаре + сандали(за съжаление без ток, че нямаше място в багажа ) - дрехи за още едно кабаре - тук стана с цитираните вече сандали - хм, хм, дрехи за рожден ден - дрехи за плуване с делфините - да добавим тук и кърпата + джапанките - как забравих ... ракията също беше в него, но тя пътува само до Лондон И освен за тези прекрасни места, трябваше да имаме дрехи и за през деня. На мен лично излишна ми беше хавлията за баня, която носех, ама поне завих в нея малко ром навръщане. И тук следва да се изкажа, че ако нямах багаж, не можех да довлека до София нито една бутилчица с това ароматно питие!!! Обаче на повечето места се намираше кой да ни поноси куфарите, с риск да го схване кръста. ПП За Шотландия идвам само с ръчен - не си купих чекиран. По този повод - поръчки за шотландско не приемам. 4 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Млъкнииииииииииииииии... само като те слушам, се припотявам П.П. В Щотландия ще пием местно - и хич не ме интересува, че не пиеш! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Аз като мъж (и не италианец) това със специалните дрехи и обувки за кабаре (че и различни двата пъти) не го разбирам. Специално ако ще е само плажна дестинация бих пътувал само с джапанки. С тях не е здравословно да се шофира, но пък прекрасно мога да шофирам бос. 2 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) На мен лично излишна ми беше хавлията за баня, която носех, ама поне завих в нея малко ром навръщане. А, сакън! Не пипай хавлията! Винаги има нужда от нея: (справка - "Пътеводител на Галактическия стопаджия" ) Хавлията, пише там, е навярно най-полезното нещо, което един междузвезден стопаджия може да притежава. На първо място тя е много ценна в чисто практическо отношение — можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, докато подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, покрит с жарък мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V; можеш да подремнеш под нея и под звездите, огряващи с яркочервените си лъчи пустинния свят на Кактафун; би могъл да я опънеш като платно на минисал по ленивите тежки води на реката Мот; намокрена, ще ти послужи и в ръкопашен бой; можеш да си завиеш главата с нея, за да не дишаш отровните изпарения или за да не срещнеш погледа на кръвожадния звяр Бъгблатер от Траал (едно невероятно глупаво животно, което си мисли, че ако ти не го виждаш и то не може да те види — но макар и тъпо като галош, то е много, много кръвожадно); ако изпаднеш в беда, можеш да я размахаш над главата си в знак, че се нуждаеш от помощ, и, разбира се, можеш да се избършеш с нея, ако все още ти се струва достатъчно чиста. Но преди всичко, тя е изключително ценна в психологическо отношение. Кой знае защо, ако един страг (страг = нестопаджия) открие, че стопаджията носи хавлията със себе си, автоматично стига до заключението, че си има и четка за зъби, кърпа за лице, сапун, кутия с бисквити, манерка, компас, карта, кълбо канап, спрей против комари, екипировка за дъждовно време, космическо облекло и т.н., и т.н… При това страгът е готов с удоволствие да заеме на стопаджията кое да е от всички тези, а и дузина други неща, които стопаджията случайно може да е „загубил“. Ето как разсъждава страгът: онзи, който е способен да преброди надлъж и нашир галактиката, и то на стоп, да изнемогва, да мизерствува, да се сблъсква с невероятни трудности, да ги преодолява и все още да знае къде му е хавлията, е явно човек, с когото си длъжен да се съобразяваш. Така се е зародил един израз, станал вече класически в стопаджийския жаргон. Например: „Хей, сас ли го онзи хупи Форд Префект? Те това се казва фруд — наистина знае де му е хавлията (сас = зная; чувал съм за; срещал съм; правя любов с; хупи = наистина прибран човек: фруд = ама наистина страшно прибран човек).“ Цвете, жива да си! Поръчани са от Амазон Редактирано 13 февруари, 2017 от Роца 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 А за езда не вършат ли работа едни удобни дънки (те уж оттам им е произхода и без друго) Връзка към коментар
Гост Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 (редактирано) Аз като мъж (и не италианец) това със специалните дрехи и обувки за кабаре (че и различни двата пъти) не го разбирам. Специално ако ще е само плажна дестинация бих пътувал само с джапанки. С тях не е здравословно да се шофира, но пък прекрасно мога да шофирам бос. Аз си носих дантелена широкопoла шапка стил Елизабет II Може да я сложа веднъж на 5 години, ама ще я замъкна на другия край на света Жените сме уникални и прекрасни! А за езда не вършат ли работа едни удобни дънки (те уж оттам им е произхода и без друго) Вече се заливам от смях... Ще оставя Мари да отговори Ако иска... хахахаха Редактирано 13 февруари, 2017 от Гост Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 13 февруари, 2017 Аз като мъж (и не италианец) това със специалните дрехи и обувки за кабаре (че и различни двата пъти) не го разбирам. Специално ако ще е само плажна дестинация бих пътувал само с джапанки. С тях не е здравословно да се шофира, но пък прекрасно мога да шофирам бос. Така разсъждават мъжете... А за езда не вършат ли работа едни удобни дънки (те уж оттам им е произхода и без друго) Не, не мога да си представя в жегата с дънките... Дамския панталон за езда е брич, който е по-скоро клин, отколкото дънков панталон. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега