ЕмиЖор Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 преди 13 часа, dealni каза: Миналата година директната резервация от сайта им излизаше по-евтина отколкото букинг. И си спомням, че цената , която ми обявиха беше с всички такси включени, демек крайна. А плащането към хотела как става, искат ли превод предварително, или на място? И ако е с превод какви са банковите такси? Връзка към коментар
dealni Публикувано: 25 август, 2017 Сподели Публикувано: 25 август, 2017 преди 17 минути , ЕмиЖор каза: А плащането към хотела как става, искат ли превод предварително, или на място? И ако е с превод какви са банковите такси? Предварително платих само първата нощувка, останалото на място. Плащането става като им предоставиш номер на карта и валидност. Веднага като ти дръпнат първата нощувка ти пращат потвърждението и бележка за транзакцията на имейла. Допълнителни банкови такси не са ми взимали. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Последните мнения са отделени в нова тема: Малдиви - ризорт или местен остров? 3 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 Здравейте, и нашето пътешествие наближи Имам питане, взели сме си долари, като пристигнем още на летището ли да си купим местна валута? Какво ни съветвате, в долари или местна да плащаме? И колко горе долу да обменим за да не ни остане? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 (редактирано) Сменете на летището 10-20 долара. В розортите приемат само долари. На Маафуши в сувенирни магазини, хотели и заведения - долари. Руфий са нужни само за хранителните магазини, фериботи и таксита в Мале. Има банка в Маафуши, в която да смените, при необходимост. Носете 50 и 100 доларови банкноти от новите емисии. Редактирано 21 септември, 2017 от Dani Magelan 2 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 преди 33 минути , Dani Magelan каза: Сменете на летището 10-20 долара. В розортите приемат само долари. На Маафуши в сувенирни магазини, хотели и заведения - долари. Руфий са нужни само за хранителните магазини, фериботи и таксита в Мале. Има банка в Маафуши, в която да смените, при необходимост. Носете 50 и 100 доларови банкноти от новите емисии. А по 20$ Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 21 септември, 2017 Сподели Публикувано: 21 септември, 2017 (редактирано) Може. Но Аметист каза, че най-добър е курсът на 50 и 100. И се оказа не само там, а и в страните от южна Азия. Редактирано 21 септември, 2017 от Dani Magelan Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 23 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 23 септември, 2017 На 9/21/2017 в 23:06, Mistela каза: А по 20$ Ако ще плащате с тях е ок. Много е важно да не са повредени, защото не ги взимат. Ако ви връщат долари от стара емисия или по -употребявани, не ги взимайте. Искайте да ви дадат други. 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 23 септември, 2017 Сподели Публикувано: 23 септември, 2017 преди 10 часа, Ametist каза: Ако ще плащате с тях е ок. Много е важно да не са повредени, защото не ги взимат. Ако ви връщат долари от стара емисия или по -употребявани, не ги взимайте. Искайте да ви дадат други. Благодаря, от банка ги взехме и ги огледахме. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 20 октомври, 2017 Автор Сподели Публикувано: 20 октомври, 2017 Поздрави от Маафуши. След 23 те градуса в България тук жегата е почти непоносима ;). За близо двата месеца през които ме е нямало са отворили няколко магазина за хранителни стоки. магазин за цветя и зала за аеробика. Строежа на няколкото хотели е напреднал, а има и повече туристи, тъй като навлизаме във висок сезон. Въобще острова се развива икономически. Липсва ми много шопската салата, но не може всичко. 13 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2017 преди 34 минути , Ametist каза: Поздрави от Маафуши. След 23 те градуса в България тук жегата е почти непоносима ;). За близо двата месеца през които ме е нямало са отворили няколко магазина за хранителни стоки. магазин за цветя и зала за аеробика. Строежа на няколкото хотели е напреднал, а има и повече туристи, тъй като навлизаме във висок сезон. Въобще острова се развива икономически. Липсва ми много шопската салата, но не може всичко. Ще си завъдиш домати и краставици, нали го обсъдихме )))))) Даже, можеш си завъди бизнес с шопска салата ,аз съм сигурна,че ще е процъфтяващ:))))) и не мож смогна на поръчки. Ами с рИкията к'во пра'йм? Трябва да научиш малдивците да варят ракия, че шопска без ракийка не върви :))))) 3 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 7 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 7 ноември, 2017 На 11/4/2016 в 13:15, Ametist каза: От мястото на събитието: По случай Деня на победата в затвора има парти Всички местни жители са поканени )) Ех, пак го изпуснах това парти в затвора...Бяха украсили като за Коледа :))) Може би догодина. 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 17 минути , Ametist каза: Ех, пак го изпуснах това парти в затвора...Бяха украсили като за Коледа :))) Може би догодина. Аметистчее, какво става на Маафуши?Да не са открили нЕкой МОЛ? Ония в Арена пуснаха ли си лифта на новото крило, че да пратя едни познати там? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 7 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 7 ноември, 2017 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Аметистчее, какво става на Маафуши?Да не са открили нЕкой МОЛ? Ония в Арена пуснаха ли си лифта на новото крило, че да пратя едни познати там? Ще направя ъпдейт със снимки, че всичко много бързо се мени. Арена вече не е толкова актуална. Има и по-добри хотели 1 Връзка към коментар
Росина Публикувано: 7 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2017 Имам въпрос за доларите...Дали приемат от 100доларовите банкноти от по-старите? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 8 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 ноември, 2017 преди 11 часа, Росина каза: Имам въпрос за доларите...Дали приемат от 100доларовите банкноти от по-старите? Да, ако са нови банкноти, но по-добре да смениш от новата емисия. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 8 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 8 ноември, 2017 (редактирано) Маафуши се развива бързо. Причината е разбира се, по-големия брой туристи, които го посещават. Много нови хотели ще бъдат открити скоро, което ще увеличи потока още повече. Затова реших да пообиколя и да направя малко снимки на новите обекти. Това със сигурност не е всичко, но ще го допълня тези дни. Това ми е любимото магазинче. Тук има домати, зелена салата, салата айсберг, йогурт.... все неща, които ги няма в другите магазини. Затова му отделих специално внимание. Магазинчето за цветя Зала за аеробика..... Друго капанче за туристи :))) Новото футболно игрище. Намери се място и за него. Това не e ново, но не съм го споменавала. Тук се преработва морската вода в питейна. Двор на местна къща Следва продължение Редактирано 8 ноември, 2017 от Ametist 19 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 9 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 @Ametist, страхотни снимки. Не виждам по рафтовете лютеница - да не си загърбила тази идеята за бизнес. Малко се притеснявам някой да не си изгради погрешни впечатления за мащаба на Маафуши. Гледам на снимките и една лека кола - Мицубиши е май. Явно е нова придобивка и колите на острова са станали 2. 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 9 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 преди 2 часа, ven62 каза: @Ametist, страхотни снимки. Не виждам по рафтовете лютеница - да не си загърбила тази идеята за бизнес. Малко се притеснявам някой да не си изгради погрешни впечатления за мащаба на Маафуши. Гледам на снимките и една лека кола - Мицубиши е май. Явно е нова придобивка и колите на острова са станали 2. Е няма лютеница :))) Колите са много, колкото и да е малък острова. Обаче има нещо друго. Името Маафуши, преведено от местния език дивехи означава Голям Остров Така, че се чудя дали скоро няма да построят магистрала заради колите :)))) 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 9 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 А колите как ги транспортират до острова? Има ли фери? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 9 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 (редактирано) Разнообразие от превозни средства. Местната подвижна бензиностанция :))) Папагалска следобедна закуска Редактирано 9 ноември, 2017 от Ametist 7 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 9 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 Сладкарничка преди 2 часа, AlexandraKo каза: А колите как ги транспортират до острова? Има ли фери? С ферибот. 5 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 9 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 Новата табела на затвора Къща за гости Покана за вечеря пред хотел 6 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 преди 51 минути , Ametist каза: Покана за вечеря пред хотел Вино кога? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 9 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2017 (редактирано) Преди 1 час, Rainy каза: Вино кога? Само за Едене иде реч.На сухооооо:(((( Да знаеш, голяма мъка е.Всяка вечер имаше пържолки от риба тон на скара и нищо за пиене. Ние, добре че си носехме от КЛ и никой не ни провери на влизане,та си имахме джин. Аметистче, ма то, много коли, много нещо :)))) Ще вземе и трафик да се образува след малко.:))) Само не разбирам, за какво са им коли, като целият остров се претърчава с костенурски ход за 15 минути.:) Редактирано 9 ноември, 2017 от AlexandraKo 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега