MayaS Публикувано: 22 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2022 преди 12 часа, Alexander каза: От Коста Рика. Много ми харесаха всички банкноти. Ама да ги беше снимал на бял или сив фон, че да не се сливат с таз шарения отдолу. Едвам виждам какви са. 🤪 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 24 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2022 Никога и никъде не бях срещала купюр със стойност 30, не че не е красива 🙃 По тази причина оцеля - единствено нея скътах. И две, също красиви монети останали за аранжировката 🇳🇦 8 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 20 януари, 2023 Сподели Публикувано: 20 януари, 2023 Чудя се има ли смисъл да вдигам темата - на 31 януари приключват номинациите, а до момента са представени 6 банкноти, които са и грозни освен това :) Все по-зле става, най-добре да печатат вече само символично количество за нумизматични цели, то на кого пък му трябват пари в брой :) https://www.theibns.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=861&catid=13&Itemid=51 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 На 20.01.2023 г. в 20:24, Niceday каза: Чудя се има ли смисъл да вдигам темата - на 31 януари приключват номинациите, а до момента са представени 6 банкноти, които са и грозни освен това 🙂 Все по-зле става, най-добре да печатат вече само символично количество за нумизматични цели, то на кого пък му трябват пари в брой 🙂 Номинациите са 19. https://www.theibns.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=861&catid=13&Itemid=51 Гласувах за 1. Шотландия 2. Филипини 3. Алжир Пари в брой ми трябват обикновено, ако искам да си купя нещо. 1 1 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 24 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2023 преди 4 часа, домосед каза: Номинациите са 19. А, станали са 19, спрях да следя. В крайна сметка Филипините ми остават фаворит. Явно съм била много разочарована докато съм писала :) И на мен ми трябват пари в брой, ахах :) 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 25 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2023 Иначе аз си запазих една банкнота от 20 лева, те вече не са в обръщение от 1 февруари. Нова сребърна монета от 10 лева пуска БНБ Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. БНБ вдига цените на сребърните монети Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. До края на работния ден днес монета ще бъде предоставена от БНБ на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове. 4 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 16 април, 2023 Сподели Публикувано: 16 април, 2023 Филипините спечелиха Банкнота на годината 2023 https://www.theibns.org/newsletters/IBNS-20230416-BNOY-A83.html 14 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 31 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2023 Кувейтски динар 1/2, 1/4 9 Връзка към коментар
shots Публикувано: 28 декември, 2023 Сподели Публикувано: 28 декември, 2023 Северноирландски паунд, а дори не знаех, че има такива преди да отида там 🙂 13 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 28 декември, 2023 Сподели Публикувано: 28 декември, 2023 50 фиджийски долари 100 фиджийски долари 11 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 22 януари Сподели Публикувано: 22 януари Аржентински песос 10 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 25 февруари Сподели Публикувано: 25 февруари Малайзийски рингити (10,20,50,100 ) 13 1 Връзка към коментар
angel tomov Публикувано: 22 март Сподели Публикувано: 22 март В БНБ има музейна сбирка, състояща се основно от банкнотите и монетите, използвани по нашите земи от древността до днес. Направи ми впечатление, че през XX в. сме използвали банкноти и монети с номинал 25/250 лв. Изпращам линк с брошура на музея, ако някой проявява повече интерес. Обръщам внимание, че макар входът да е безплатен, на работното време (само във вторник за два часа по обяд) могат да завидят и най-трудолюбивите работохолици - https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/au_h_bnb_museum_brochure_bg.pdf 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 22 март Сподели Публикувано: 22 март сингапурски долари 8 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 12 април Сподели Публикувано: 12 април Не снимах банкнотите в Ботствана, но пък стотинките ми харесаха с животните и си запазих от всички по една. 20 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 май Сподели Публикувано: 10 май Западните Индии спечелиха банкнота на годината с юбилейни $2 за 40-годишнината на Източнокарибската централна банка, изобразяваща легендата на западноиндийския крикет сър Вивиан Ричардс и разни животни https://www.theibns.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=138&catid=13&Itemid=51 12 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 10 май Сподели Публикувано: 10 май преди 37 минути , домосед каза: легендата на западноиндийския крикет сър Вивиан Ричардс и разни животни Уж Сър, пък Вивиан... За Лесли знаех, че е унисекс име, ама Вивиан... А ми беше едно от любимите женски имена 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 3 часа, wilks каза: Уж Сър, пък Вивиан... За Лесли знаех, че е унисекс име, ама Вивиан... А ми беше едно от любимите женски имена Вивиан е майка му , малкото му име е Язък ( Айзък ) - сър Айзък Вивиан Александър Ричардс , но е известен като Вив заради лесното произношение в сравнение с Айзък ( Isaak) 3 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 октомври Сподели Публикувано: 15 октомври Не съм в Нова Зеландия, пък ми минават през ръцете. Гатанка: къде ли съм? Жокер: монетите са различни 8 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 15 октомври Сподели Публикувано: 15 октомври преди 30 минути , домосед каза: Гатанка: къде ли съм? Жокер: монетите са различни Острови Кук 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега